Reneszánsz Királyságok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

soma22
kb. két napja visszavonultam a templomba mert éhendeglettem volna. se a kocsmákban, se a piacon semmi kaja

-Olyan nincs hogy nincs. -Akkó\' van...

McFrost
ELég , hogy is mondjam , vicces ami ott folyik....
Ez a játék így elég vaktöltény

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

PrasCo
Végül nekem is az lett, szépen visszavonultam a templomba. Wááh... 110 font, 3 hírnév pont... két templombandolgozósdi kellett volna, és lvl 1. Mondjuk valahol csakugyan nem értem, hogy komolyabb tervezés nélkül hogyan fogadtak be ekkora "embertömeget", mivel ugye a 0. szintû képtelen az önellátásra. Aki meg persze a piacon kenyérhez jut, az a magasabb karizmájú lesz, az pedig fölvásárolja a fél piacot, és véglis igaza is van... tehát a nullások szívnak mindenképpen.
Éhínség, nyerészkedés... kíváncsi vagyok, hogy oldják ezt meg a Tanácsházán.
Shiwo
lvl 1 kell hozzá

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Frosty01
a külföldieknek ez jó befektetés lenne... hoznának sok sok kenyeret gyõrbe, és megszedhetnék magukat <#miaz>

practitioner of the forbidden arts of death

bardocz
háh,én mivel nem tudom hogy an utazzak gyõrbe,ezért maradtam a helyemen,és mindig van kaja a piacon :D
Frosty01
rohattak :(

nincs is mit megvenni loál :S

Shiwo
pont hogy õk tennék ki magas áron a kenyeret..aki meg nem akar éhenhalni, kénytelen lenne megvenni..

Ha felvásárolják lehet el kéne törölni a kenér árának felsõ korlátját és kirakni pár kenyeret magas áron. Akkor talán nem érné meg nekik a dolog

Shiwo
munka szokott lenni, a kenyérrel van a baj.. külföldiek felvásárolják folyton :S tán majd ha megválasztják Giczinger-t, jobb lesz a helyzet..azt írta fórumon, hogy van már valami terve ennek megoldására..amúgy meg sokan mostanában lettek elsõ szintüek..ha megérik a búza, lesz végre mit õrölni, s végtermékként jön a kenyér

tüntessetek a városháza elött: "munkát kenyeret..."

Shiwo
nem feltétlen kell elköltöznöd..ha visszavonulsz templomba, akkor ott kitudsz húzni 1-2 hetet is akár, míg lesz elég 1. szintü és lesz elég kenyér

Frosty01
nah szóljatok ha nincs már éhezés, addig visszavonultam a templomba :|

PrasCo
Hát én is úgy kezdtem, hogy bevásároltam izomból - na de most már a piacon sincs, a kocsmában sincs, a viskómból is kifogyott a cucc, úgyhogy fantasztikus. Hiába van 80 font körüli pénzem, ha nincs mire költeni. Sok a 0. szintû ugye, kevés a pék és molnár, gabonatermelõ... Ha holnap sem kapok kenyeret, elköltözök Magyarországról, mert nem kívánok éhenpusztulni. Aztán ha már stabilizálódtam, visszajövök.
bardocz
hát én amikor kezdtem bevásároltam kenyérbõl,aztán azt eszem,nem tudom mit lehet tenni ezellen:D
Az igaz, de sehol nem tudok venni :)
És a kocsmában sincs élelem.
Valami tipp egy kezdõ számára?
Ez ügyben.
bardocz
hogyhogy?ha bányába dolgozol akkor van pénzed kenyírre,oszt jupí,amúgy eléggé szra,hogy egy nap csak egy dolgot lehet csinálni,meg ha nem vagy éhes nem ehetsz...
PrasCo
Hm, ha ez így folytatódik, sikeresen éhendöglök...
Shiwo
sztem még keresek majd valami passzolós kis keretet, s utána tetetem be

Shiwo
tudom, hogy hol kell betetetni ,)

Frosty01
szuper!

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1057869802

ide írd be hogy berakják bannernek

Shiwo
minden pozitív elismerés számít :)

Nekem tetszik, ha ez számít valamit

Shiwo

ha tetszik, belehetne majd tetetni.. esetleg vmi keretet még rákalapálhatok...

azzal, hogy kajálsz, de csak 1 szinttõl tudod

Frosty01
stat pontokat hogy lehet növelni?

Shiwo

tudtommal nem, de ha az úton is kirabolnak akkor is fel tudodo jelenteni a tettest. Üzit kapsz róla, hoyg ki rabolt ki. A bíróság pedig arra is kötelezheti a bûnöst. hogy téritse meg nekeda kárt. Azt hoyg ezt hogyan csinálják végül még nemtudom.

Shiwo
jah, én is keresgéltem, mire megtaláltam..

az viszont kérdés, hogy ügyebár kitudnak rabolni, ha elmegyek valahova...de a házam kitudják rabolni ?

soma22
megvan, ha esetleg más is ebbe botlana akkor az ingatlanod leltárában van, ott lehet felvenni

soma22
egy kérdés:
otthonhagytam pénzt, de az nekem teljesen ugy tûnik mintha eltünt volna. hogyan tudom ezt a pénzt újra magamhoz venni ha a szükség úgy hozza?

Shiwo
hát az eseményeknél semmit nem ír, azt se hogy bármit dolgoztam volna...szóval valahogy sikeresen visszavontam a munkára jelentkezést, csak gõzöm nincs, hogyan...

csak másnap kapod meg a béreddel 1ütt, talán ez a probléma..ha nem akkor lövésem sincs

ZsZso
Hádde kellett volna. Szerintem tuti megkaptad. A profilodnál asszem írja, hogy hány reputációs pontod van, s abból hány pont származik más játékosoktól. Ellenõrzid le ;)

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Shiwo
hééééé... gályáztam a templomnak, s mégsem kaptam hírnév-pontot

ZsZso
Asszem kitaláltam ... otthon kell hagynom ... majd jelentek szombaton :), mára már elvállaltam egy munkát 17 fontért ;)

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

ZsZso
Sikerült már valakinek tehenet fejni? Vettem hozzá vödört tegnap elõtt, tegnap egész nap tehenet fejtem, ma reggelre kiírta, hogy nem sikerült, mert nem volt nálam vödör ... most akkor hogy? Használni ugye nem lehet, leírást meg nem találtam ...

Leltárban (Inventory) tartom, nem otthon ... nem értem :(

Kezdetben mindenki egy röghöz kötött paraszt, egy rongyos nulla, egy nulla per nulla :)
Az elsõ szinttõl már földtulajdonos lehetsz és a megtakarított pénzbõl felruházkodhatsz.
A második szinttõl szakmát választhatsz magadnak. A földed meleltt így lehet egy saját kis üzleted.
A harmadik szinttõl választanod kell, hogy katonai, közigazgatási, tudományos, vagy egyházi úton mész tovább.

Frosty01
íhh :D
akkor majd igyekszem

nem hiszem hogy átmegyek más országba, mert egyenlõre nem nagyon tudok angolul beszélni annyira hogy megértsek mindent vagy hogy meg tudjam magam értetni ^^

Csak 2-odik szinttõl tanulhatsz szakmákat. Kovács, szabó, molnár stb.

Frosty01
hogyan lehet cuccot készíteni? vagy csak vásárolni lehet?

Egyébként aki Gyõrben kezdett ne búsuljon. Az elsõ szint után át lehet teleportálni majd más országba. Az elsõ szintig egy hét alatt el lehet jutni.

ZsZso
Hehe <#nevetes1>

Egy poén most olvastam!
A kocsmában beszélget két játékos:
- Szolgálhatok egy kis kávéval esetleg kakaóval?
- A kakó jó lenne, de sajnos eltart még pár tucat évig míg felfedezzük

Frosty01
remélem a gyatra magyar verziót kijavítják minél elõbb, mert még gondolkodnom kell bizonyos dolgok jelentésén itt ott...

A magyar részt nem ajánlom senkinek. Én is ott kezdtem, de nézzétek csak meg a fórumot. Mit láttok ott? Szabályokat. Játékot nem, csak szabályokat. Az angol fórum tele van játékkal, rp beszélgetések, sztorik, vetélkedõk, játékok.
Itt a kocsmában a játékosok nem játszanak csak örülnek mint macska a farkának, hogy lehet inni és csuklani egy idõ után.
Elmesélek egy tapasztalatomat: Bementem a kocsmába egy kicsit beszélgetni. Bejött valaki (név nem lényeg) Gondoltam akkor beszélgessünk. Az az igazság nem volt valami közlékeny. Erre elkezdtem én beszélni. Nagy hallgatások... néha egy-egy kelletlen válasz. A végén pedig kapom az értesítõt, hogy a beszélgetésünkrõl (már, ha lehet annak nevezni) screenshotokat készített és feljelentett a bíróságon. végig azt nézte, hogy mibe köthet bele. Nem az járt az eszébe, hogy beszélgessünk, szerepjáték, vagy csak out of character duma, hanem, hogy találjon valamit amibe beleköthet és feljelenthessen. A polgármester csak mosolygott az eseten és ellátott tanácsokkal az angol szerveren való játékkal kapcsolatban. Én elmondtam a védõbeszédem a bíróságon (a vád: nem lehet a piacon vett terméket visszaárusítani magasabb áron, védelem: megvettem, de nem adtam el szevasz tavasz
Nem tagadom, hogy jogosan pereltek be, de itt a hozzáálláson van a hangsúly. A magyar szerveren nem tapasztaltam játékot, csak szabályok és azok betartatása. Közösségépítésnek nyoma sincs. Azért mennek be a kocsmába (chatre, hogy bizalompontot kunyeráljanak aztán szevasz) Ezek az emberek nagyon hamar meg figják unni ezt a játékot.
Igazából ez egy folyamat. Még a tanulási szakasz van. Új a játék, meg kell ismerni.
Ellenben az angol fórumot nézve látszik, hogy ott már kialakult egy játékosréteg. Már kialakult egy generáció akik játszák a játékot és nem azzal vannak elfoglalva, hogy megtanítsák a többieknek. Topiconként néol már több mint 100ezer hozzászólás! A magyar részen is ki fog alakulni, de ehhez még sok idõ kell. Ezért javaslom mindenkinek aki tud valamenynyire idegen nyelvet beszélni, hogy inkább máshol játszon anglia, németo, franciao.

Frosty01
hahah :D
ez nagyon állat

Aibo a karakterem neve... majd néha felpöppenek a kocsmába meginni az sg-sekkel egy két korsó sört :)

Az idõ a fórumon lényeges illetve, ha misére akarsz járni ami ált. 2x van a templomban 1 héten. Mint mondtam a fórum az igazi helye a játéknak egyébként nagyon unalmas lehetne a játék kb egy tevenevelgetõs gagyiság. Tehát, ha igazán játszani akarsz akkor reggelned kell a fórumra. Lehetõleg külföldi fórumra, mert a magyarok még nem kezdtek el játszani igazán. Aki szereti a fórum alapú szerepjátékot annak ez ideális. Mint írtam korábban, minden eddigi játék hátrányait igyekeztek megoldani. Ennek az is része, hogy az aki csak ész nélkül tápol és nem akar játszani, rá se bagózik a többiekre, az meg fogja unni a dolgot. A hangsúly a kölcsönhatáson van. Ennek pedig 2 helyszíne lehetséges. A chat ami itt a kocsma és a fórum. Namármost a fórumokat moderátorok vigyázzák így az oda nem való dolgok kikerülnek, vagy helyesbítésre javasolják. A kocsmáknak pedig logja van. Szóval vigyázzák a többiek játékélményét. A tahókat rendreutasítják. Miután a fórum és a chat nem szorítja korlátok közé a játék rendszerét így csak a te fantáziádon múlik mennyire lesz élvezetes és nyüzsgõ a játék világa. Ha valaki nincs megáldva fantáziával akkor ez nem az õ világa. Keressen inkább egy FPS-t

#36 igen

Mr_no_NaMe
Nagyon-nagyon jó alkotásnak TÛNIK. Nagyon jó lenne ez a játék ha nem lennének 1 napos korlátok. Az egyetlen netes játék ami engem megfogott az a Larkinor. Egész nap játszhatsz vele és nem csak annyit, hogy kijelöld mit kezdjél el csinálni. Szeretném ezeket a játékokat ha nem lennének ilyen baromi lassúak :S
Sadist
Ha pl. kiválasztom, hogy fát vágok, akkor egy teljes napig (24 óráig) csak fát fog vágni az emberem? Vagy ha meguntam, akkor át lehet küldeni máshova?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem