98
-
Argathron #18 Hülyegyerek ne égesd már magad.
Elolvastál egy hawking könyvet, megjegyeztél belőle 3 szót és erre most itt égeted magad.
Maradj csöndben és ne beszélj éktelen baromságokat. -
assdf #17 "Amúgy a közhiedelemmel ellentétben nem ezért kapta a Nóbel díjat, hanem azért, mert felismerte, hogy fotonok hatására egy fémből elektonok lépnek ki."
Senkisem állitotta ennek az ellenkezőjét. -
#16 ez- bár nam vagyok fizikus, pláne nem kvantum fizikus-, sztem zagyvaság
a tér dimenzióihoz nem kéne hozzá venni az időt, legalábbis ugyanekkora erővel hozzávehetnénk a jókedvemet is, az is egy dimenzió (egy folytonos skála, ami értékeket lehet felvenni)
"ohgy van idő és az "telik" és hogy az "előre" telik ez mindösszesen csak emberi fogalmak és elképzelések."
az idő telik, ill. az kétségtelen, hogy változás van
hogy és igenis van jelentősége annak, hoyg merre (természetesen függetlenül a mi emberi fogalmainktól), mert kauzoalitás van (legalábbis a nagy dolgok fizikájában)
"múlt megtörtént tehát léteznie kell...a jövő meg meg fog történni x valószínűséggel mindenképp"
a determinisztikus filozófiai világkép szerint, attól mert a jövőt nem ismerjük, nem kevésbé tényszerűbb és "egyállapotúbb", mint a múlt (de ez leginkább filozófiai kérdés)
-
roliika #15 Ami nem zárja ki az IDŐ-UTA-ZÁS lehetőségét sem. Olvastam Einstein eredeti relativitás elméletét, nincs benne semmi futurisztikus.
Amúgy a közhiedelemmel ellentétben nem ezért kapta a Nóbel díjat, hanem azért, mert felismerte, hogy fotonok hatására egy fémből elektonok lépnek ki. -
AranyKéz #14 Jah, mert pont azt amit az ITER-ben sem biztos hogy sikerül megcsinálniuk, majd egy kétszáz kilós gépben sikerült, ráadásul egy vitatott változatában.
Hogy lehetnek ennyire naívak az emberek?!
-
AranyKéz #13 " Akkor mivel magyarázod az atomórák eltérését számos kísérlet során? "
OMG... RE-LA-TI-VI-TÁS...
-
Epikurosz #12 "csak annyit akartam kihozni hogy az ohgy van idő és az "telik" és hogy az "előre" telik ez mindösszesen csak emberi fogalmak és elképzelések."
Borzalom!
Akkor szerinted a min. négydimenziósnak gondolt világunkból az idő csak a képzelet szüleménye? Nem objektív dimenzió? -
roliika #11 Akkor mivel magyarázod az atomórák eltérését számos kísérlet során?
Nem a 230 megcsapolására gondoltam, csak arra, hogy kvantumfizikai szempontból ha visszaviszünk pár részecskét a múltba, ott lelhetnek több energiát mint amennyit magukkal vittek. Sokkal többet. A jövő is megtörtén egyébként. :) Ha nem történt volna meg, ezt a pár karkatert sem írhatnám le ide mert nem lenne itt semmi semmisem működne.
Persze írhatnék ide más szavakat is, de annak véges variációja van ami szintén megtörtént már egy alternetív jövőben. :) -
assdf #10 te örülnél neki ha egyszer csak megjelenne egy pasi a semmiből és bedugná a konnektorodba a kábelét ami a semmibe tart aztán elmenne? Te meg fizesd a villanyszámlát. -
assdf #9 Azért mert az idő csak az ember számára létező fogalom. Ugyanigy az is hogy mi az időben előrefelé utazunk.
pl az ember számára egyértelmü hogy a jövő elöttünk áll a múltat meg már magunk mögött hagytuk.
Nos bizonyos gorillák (amelyiket megtanitottak jelbeszédre) és egyes benszülött törzsek ezt pont forditva képzelik, ugyanis ők azt mondják hogy a múlt van előttük mert azt látjuk tudjuk hogy mi volt és a jövő van mögöttünk mert az még ismeretlen nem látjuk.
Na szóval ebből csak annyit akartam kihozni hogy az ohgy van idő és az "telik" és hogy az "előre" telik ez mindösszesen csak emberi fogalmak és elképzelések. -
roliika #8 Nem nem gonoszkodunk, nem megyünk múltba lopni mint a Pityinger és a Váradi... :D
Hanem egy pici szerkenytű ami a saját múltájból szedi az elektromos energiát.
Na nem a sajtátjáéból mert akkor ha bekapcsoljuk bármennyi áramot küldünk bele meg sem fog nyikkanni, hanem alternatív múltból. Persze ez meg azt feltételezi, hogy lehet van egy olyan párhuzamos valóság ahol nincs elektromos energia mert mindenki innét csórja..dehát ez van. :D -
Epikurosz #7 Oké, de hogy lesz ebből üzemanyag?
Esetleg arra gondoltál, hogy ha kifogynak az olajkészletek, csak visszamegyünk a múltba? -
roliika #6 Megjegyezném.ha ez ilyen frankón működik ez a mobil rendszer, miért nem építenek hatalmas gyárakat, és akkor szemétből lehetne csinálni üzemanyagot, mi a fenéért vásárolnak akkor az araboktól? -
Epikurosz #5 Szarból benzint - nem rossz. -
roliika #4 Én ennél is egyszerűbb dologra gondoltam csak bonyolultan hangzik.
A fizika sem tiltja.
Ugye egy mozgó tárgy körül téridő torzulás keletkezik. Minél gyorsabb a tárgy, annál nagyobb a torzulás, aminek az időbeli iránya a jövőbe mutat pár milliomod másodperccel...az előremutatás nagysága a sebességtől és tömegtől függ.
Lehet-e olyan effektust létrehozni ami a múltba mutat? Így pl egy x mennyiségű elhasznált elektront újra "elő lehetne hívni" befeketetett munka nélkül!
Ugye a múlt megtörtént tehát léteznie kell...a jövő meg meg fog történni x valószínűséggel mindenképp...de akkor ha a jövőbe tudunk viszonylag egyszerűen utazni, akkor a múltba miért nem ilyen könnyű?
-
hodobaj #3 Akkor kérek egy 15kg-ost napi 8deci üzemanyagal. -
Peetkiller #2 Hello. Miért ezt erőltetik, és nem a hidrogénfúziót?? Nekem megvannak a hidegfúziós generátor vázlatai, amely, némi deutérium és ólom segítségével képes előállítani a napban végbemenő fúziós reakciót itt a földön, egy kb.kétszáz kilós gépben, normál szobahőmérsékleten megismételni, csak még a megvalósítás várat magára. -
bandypappa #1 Már megint ezzel a terrorizmussal példálóznak! Mostmár kezd elegem lenni ebből a pánikszításból! Hány páncélost lőttek ki eddig irakban meg afganisztánban? Ha nagyon ki akarnák írtani az összes terroristát, már megtették volna, csak akkor nem pörög a gazdaság, például ilyen befektetésekkel, meg a háború is nagy üzlet! Szóval kell valamire hivatkozni, hogy a terror ellen! Ja csak ha a csóró afrikai ország kér segítséget, le se szarják, mert nem kifizetődő! Itt meg van olaj. Persze érthető a viselkedésük, mindenki a saját érdekeit tartja szem előtt, csak nem kell a sok álszentkedés mellé.