98
-
Peetkiller #58 Hi, én is olvastam a cikket, a spontánfúzióról, de az szintén kamu, mivel az állítólagos kísérletet nem sikerült megismételni, de én nem is erről beszélek, hanem a saját elképzelésemről, amit szívesen megosztanék veled, mert én nem vagyok olyan helyzetben, hogy szponzorálni tudjam ezt a projektet. Kell hozzá deutérium, lítium, ólom, nikkel, némi titánacél, meg króm-vanádium, kis gammasugárzás, lézer, némi optikai kábel, de ha ezt túl őrültnek tartod, akkor várhatunk még huszonegynéhány évet az iter kurvadrága áramforrására, vagy kitalálunk valami bio-lószart, ami mint tudjuk, sohasem lesz elég. -
Epikurosz #57 Ilyen szemlélettel akár drogdíler is lehetnél. Vessző, -
teddybear #56 Kár, hogy nem szóltál. Én is megcsináltam volna ennyiért. -
Argathron #55 Nem az a kérdés, hogy hasznos cucc e, hanem hogy mennyi pénzt hoz.Pont. -
Epikurosz #54 Mér, a Playbar egy komoly dolog? Megnéztem a honlapot, szerintem felkerülhetne ez is a Tök felesleges cuccok listájára. -
Argathron #53 Roliika te egy vicc vagy:-) -
NYCBoy #52 Ha még tényleg luxus lenne, de sajnos nagyjából fele annyit keresünk, mint egy jó villanyszerelő. Szüleim most húzatták újra a házban a kábeleket, 10 napos melóért, 250.000 Ft.- ! Szerinted adott számlát a mesterúr? -
Epikurosz #51 A cégeknél dolgozó programozók luxus rabszolgák. Mint régen a manikűrös, fodrász, ételfelszolgáló rab. Ez faktum. -
NYCBoy #50 Nem akarlak elkeseríteni, de egy cégnél sem lesz már belőled sokkal jobb programozó, ha az egyetemen nem voltál az. Lehet, hogy beidomítanak néhány alap dologra, de a programozás elsősorban matematika, amit vagy tudsz/értesz vagy nem, másodsorban életstílus - ez így erős, de nem találtam jobbat - amit szintén nem egy cégnél fogsz megkapni. Szurkolok, tényleg lehetsz még ettől szunnyadó lángelme... -
Epikurosz #49 arRogáns -
roliika #48 Egyébként tényleg nem vagyok jó programozó mivel nemrég végeztem és nem volt lehetőségem semmilyen nagyobb cégnél magamat próbára tenni, tehát nincs több év gyakorlatom.
Azért az elég erős, hogy nem ismersz valakit és lehülyézel, nem gondolod? Elég arogáns vagy...
Aranykéz nem neked szólt. -
roliika #47 Egyébként tényleg nem vagyok jó programozó mivel nemrég végeztem és nem volt lehetőségem semmilyen nagyobb cégnél magamat próbára tenni, tehát nincs több év gyakorlatom.
Azért az elég erős, hogy nem ismersz valakit és lehülyézel, nem gondolod? Elég arogáns vagy... -
AranyKéz #46 Kétlem hogy eddig bárki is leírta vagy kimondta volna a "zseni" és "roliika" szavakat legfeljebb 10 óra eltéréssel köztük.
-
hugi_0 #45 Mondta mar valaki "roliika"-nak, hogy az orult es a zseni .... -
#44 Ezt a valtozatat meg nem ismertem a magnesmotornak. Nem rossz.
UI: A no a vegen ugy beszel a nezokhoz mint ha ovodas hulyegyerekek lennenk. (USA) -
teddybear #43 Roliikának megint agymenése van.... -
roliika #42 Üzemanyag cellák helyett... -
roliika #41 -
GABOR16 #40 És így jutottunk el a bioüzemanyagtól az UFO-kig -
Epikurosz #39 Sok érdekes belemagyarázás van. És attól, hogy az ENSZ egyik előadótermében volt a privát társaság előadása, attól még nem lesz ENSZ-program ez az egész. -
roliika #38 Van ebben a videóban sok más érdekes is. -
Epikurosz #37 1992-es videó, amely a marsi arcot csócsálja! Azóta azért okosabbak lettünk. -
Epikurosz #36 ezt akartam mondani, csak nem ilyen szépen. :-) -
Argathron #35 roliikának is szól:
Nincs igazatok.
Mivel az időt a gravitáció is befolyásolja, és mivel ha valaminek tömege van, gravitációja is van, így képzeld el, nem mutatná ugyanazt.
Igaz, hogy egy karórával életben nem mutatod ki, de pl GPS rendszereknél már komolyan befolyásolja a gravitáció az időt. -
waterman #34 igen elő lehet állítani garázsban fúziós generátort, csak az kb 200szor annyi energiát vesz fel, mint amennyit lead (egy amcsi kölök is csinált, fizikus apjával a garázsban). egy kicsit nagyobban kell gondolkodni, hogy megtérüljön a befektett energia. sajna a földön különben sem lehetne a naphoz hasonló fúziót megvalósítani. ott hidrogén izotópok egyesülnek és nagyon nagy segítség a hatalmas nyomás. mi itt a földön csak tricium és deutérium fúziója útján tudunk >gazdaságosan< energiát nyerni. az ITER majd a DEMO pont azért készül, hogy 100 év múlva is legyen miből energiát csinálnunk.
a fúzió közben a triciumból és deutériumból he4 lesz. közben hatalmas energia adódik át ennek a molekuláknak, az össz felszabadult energia 20%. ez fogja fűteni a kb 10mil fokos 12 méter átmérőjű iter toroidot. a maradék 80%-a a felszabaduló energiának gyors neutronok formájában távozik. mivel ezek töltés nélküli részecskék nem hat rájuk a mágneses mező, ők szépen elnyelődnek és radioaktívvá teszik a kemence falát, valamint így jut ki a hő a gépezetből. hogy gazdaságos legyen ez az egész, annak a felszabaduló 20% energiának nagyobbnak kell lennie kicsit, mint amennyi energia szükséges a kb fél grammnyi plazma 10 millió fokon tartásához.
tehát csak ez különbözteti meg a garázsban müködő kísérleti generátort az iparilag is gazdaságos fúziós erőműtől. -
#33 jajj, kimaradt az állítás:$
ha nincs mozgás akkor elvileg ugyanúgy telik. -
#32 ha nincs mozgás, akkor elvileg
és igen, nincs abszolút idő, ezért sem lehet dimenzió -
roliika #31 jav 1mp -
roliika #30 Fogsz egy órát. Énis. Fantasztikus módon ugyan azt mutatják.
Van 1 egy 2machhal repülő repülőn is.
A repcsi leszáll. A repcsi óráján ... ha 1 napig repült, akár 1 m eltérés is lehet.
A te órádon és enyémen az idő mégis azonos. -
Argathron #29 Az idő a te monitorod előtt is máshogy tellik, mint az enyém előtt.
Nincs abszolút idő. -
roliika #28 Ha jobban ismernénk az idő folyásának, vagy ha jobban tettszik az események működésének mikéntjét, energiatermelésre is fel lehetne használni. Persze nagy energiákat előállító készülékek már rendeklezésre álnak és USA kormánya használja is leginkább egyfajta védőpajzsként. Nem a HAARP projektről beszélek. Olyan energiafegyverektől ami annó a rakétavédelmi projekt részét képzte, természetesen nem erre használják. Hogy hogy állítanak elő ekkora energiát ami a légkörön áthatolva meg tud a világűrben semmisíteni bármit? Hát nem atomenergiával.
A videó végefelé van az amiről itt motyogtam. De ha tehetitek nézzétek át a videót elég tanúlságos! -
Argathron #27 Figyelj, ezzel a mondatoddal bebizonyítottad, hogy még a legalapvetőbb fogalmakkal sem vagy tisztában:
"x mennyiségű elhasznált elektront újra "elő lehetne hívni""
Ezekután nem is érdemes a többiről beszélni.
Színtiszta ökörség.
Emellett a legalapvetőbb elméletekkel sem vagy tisztában.(és itt nem csak a relativitás elméletről és a kvantum törvényekről beszélek, de még az energiamegmaradást sem ismered.)
Mondjuk úgy igazából én még nem jöttem rá, igazából mi az a dolog, amihez te tényleg értesz és nem csak teteted hogy értesz.
Prog.hu-n bebizonyítottad, hogy a programozáshoz se.
De ahogy itt nézem fórumon a hsz-eidet, itt is megvan a híred...
Az ötleted meg úgy ökörség ahogy van.
Nem is kell belőle részleteket kivenni. -
#26 ez azért egy "kicsit" meredek, és azt hiszem, hogy összerántod a párhuzamos valóság elméletet, a több dimenziós valósággal
ha a tér több dimnezióból áll, mint 3, akkor azokban is ugyanúgy telik az idő, sztem -
roliika #25 Ha a körölöttünk lévő minimum 11 dimenziót feltételezzük...márpedig matemaikailag megtehetjük akkor lehet, hogy nem mindegyikben egyformán telik az idő. Sőt lehet hogy valamelyikben sehogysem, egyszerűen átlátják az "alattuk" elterülő múltat és jövőt.
Nem értik az idő foglamát mivel ők léteznek, látják hol milyen események vannak.
Tudom sokan nem hiszik, hogy vannak szellemek, meg sokan igen, de nem árt figyelembevenni, hogy 1-esek szerint azért léteznek mert egyszerűen nem látják, hogy halottak. Számukra az idő végtelen és a tér is. Bárhol bármikor ottlehetnek...aki élt át ilyesmi, tudja miről beszélek.
Amit odaátnak hívunk, csupán egy másik dimenzió, ami ehez kapcsolódik szervesen, és akik ott élnek vagy mondjuk léteznek, látják mit teszünk nap mint nap, látják miket tehetünk látnak minden variációt, akár át is tudják élni, de bármikor ezért nem értik az idő fogalmát.
Ezt nem lett volna szabad elmondanom...lehet most hülyének néztek eért, persze van aki tudja miről hablatyolok itt. Nehogy azt higyjük, hogy csak az van itt amit látunk, és csak a most van, a múlt és jövő pusztán merengés.
Mi az árral sodródunk, de a folyó az létezik! -
roliika #24 Konkrétan mi a bajod ezzel az ötlettel? -
#23 a fizika állása szerinti az idő sokkal bonyolultabb, minthogy egy dimenzióként felfoghatnánk
és ellentétben az ezelőtt 35 évvel tanítottakkal (apukám még valóban úgy tanulta, hogy az idő lenne a 4. dimenzió), ma már nem ezt tanuljuk.
ha esetleg a húrelméletnek meg egyéb hasonló elméleteknek köszönhetően bebizonyosodik, hogy a tér eddig általünk felismerten érzékelt 3 dimenzióján kivül vannak további dimenziók, azok se 5-tól fognak számozódni
az idő pl. azért se lehet egyszerűen dimenzió, mert változás nélkül az idő is nehezen definiálható -
kvp #22 Ha valaki hagyomanyosabb megoldasokkal akar probalkozni, akkor jo otlet pl. elektrolizissel szendioxidbol es vizbol szenhidrogeneket szintetizalni. Az energiat pedig adhatja valamilyen mas energiaforras, pl. egy atomreaktor vagy napenergia is. Ha nagyon tonkrevagjuk a legkort, akkor mas lehetosegunk amugy sem lesz oxigent generalni, ami a folyamat mellektermeke. -
Epikurosz #21 + a megfigyelés. -
Epikurosz #20 Ja, persze.
Ezzel az erővel az egyik térdimenziót is hanyagolni lehetne.
Csak az a makacs matematika ne lenne... -
Argathron #19 "x mennyiségű elhasznált elektront újra "elő lehetne hívni""