84
Suli - általános és közép
-
#44 kösszi! -
GVG #43 Szurkolok neked hogy sikerüljön idén, mert a 6-odik valamivel könnyebbnek tünt és az talán elsöre is megy:) -
#42 Én harmadjára járom újra az 5. osztályt, de szerintem idén sikerülni fog!És szeretem az általános sulit mert itt jól ellehet az ember. -
#41 nem -
#40 szánalmas? -
W B #39 az elötem szólóhoz csatlakozok. az én tapasztalatom, hogy hiába vannak fent MSNen a kapcsolat meghal. -
#38 lassan majd elkopik a kapcsolattartás is.. :( -
#37 azok a régi szép idők hmmm... gyerekek addig örüljetek míg iskolába jártok! -
#36 én most állok ott, hogy jövőhéten felvételi 4 osztályosba. Nagyon fog hiányozni a mostani osztályom, többekkel ellentétbe én imádok ide járni. De fogjuk tartani a kapcsolatot az osztálytársaimmal. Az internet egyik előnye, sokkal könnyebb másokkal tartani a kapcsolatot mint régen :). -
#35 silkroad
erre csak annyit tudok mondan, hogy.....
...
lépj le. :DDD
Mi ezt mondogatjuk egymásnak suliba.
Amúgy nembaj majd, felnősz te is egyszer ;-) -
#34 sry... beragadt az enter -
#33 azt nem mondtam, 1 szóval se, csak ide tartozik xD
-
#32 ebben mi a vicces? -
#31 várjatok nyomok 1 videot haverral unatkoztunk... ja és nem vok se hülye se fogyatékos... ja és 7.es
xDD -
#30 egyetértekXD
-
#29 hát én inkább járok suliba,minthogy el kelljen majd mennem dolgozni:D -
#28 So ka szopás soka jó ennyiXD Utáljuk asulit XD -
#27 ez is igaz,alsó tagozat tök jó vlt,utána 5-6 eléggé szar,a kibaszott khúrva taár még akkor is baszogatott,hogy örülhetek neki,hogy nem vettek fel 4.-ben gimibe-.- (Lapis mihálynénak hívják,utána a férje lett az ofőm,állítólag alkoholista lett,hát nem csodálom,jól elbaszta az életét azzal a nővel XD),aztán gimi 7-8 nagyából viszahúzódó,mostmegmár kevésbé vagyok az:D -
Nuki #26 Való igaz! -
#25 nálnk középsuliba is vannak tarka csajok:P XD -
Ronny #24 kis pöcsök:) -
[köszönöm hogy felszolalhattam.] -
Fbn Lx #22 engem már az óvoda kikezdett :p
5-6 évesen kerültem óvodába, addig nyitott, barátkozó gyerek voltam, az óvodában pedig a sok kis cigánygyerek, a verekedős és fenyítős, meg az önző gyerekek társasága annyira lesokkolt, hogy egy távoli sarokban ülős magányos kisgyerek lettem, és ez még valamilyen szinten általánosban is végigkísért.
A középsuli az már más dolog, jó helyre kerültem, normális emberekkel. =)
jövőre meg az egyetem, azt már várom. Végre tarkára festhetem a hajam, és telelövethetem magam pirszinggel -.-
Ezekkel a közösségi dolgokkal csak az a szar, hogyha szar közösségbe kerülsz, gyerekkorban elbasz, amit aztán nagyon nehéz levetkőzni. -
Nuki #21 A felmerült gondolatokra szeretnék egy-egy szóban válaszolni és hozzátenni valamit.
Én is örültem hogy végig maradtam 8 osztályt.
Örök így utólag, hogy a szempontok azok voltak hogy: "bárhová csak ne gimnáziumba" és később az hogy "ide felvesznek felvételi nélkül, de ez ne legyél mert telített lesz rövid időn belül a szakma, hanem inkább az".
Az iskola nem arra való hogy ellenségeket fabrikáljon az emberekből, adok rá sok százalék esélyt hogy abban van a hiba, aki ezt gondolja.
Például: klikkesedés. Sokáig csúfoltak ezért, azért, nem érdekelt. Seggparasztok voltak, és azok is most is. Akkor a kissebség jól elvolt magával, a nagyobbság is, a konfliktusok pedig arra, hogy te ne legyél később olyan, mint akit te utálsz.
Klikkesedés mindig lesz: mindig kialakul egy állandó kupac, akik arról beszélgetnek ami az ő szabadidejük, kedvenc elfoglaltságuk. Van hogy az osztály jobban összeintegrálódik, de finoman érezhető határvonalak mindig is vannak. Pl Gáborék, Tomiék, stb.
Ennek ellenére túl vagyok az általános és középiskolán, mindkét helyről életre szóló élmények vannak, amiket csak a jövő feledhet el (vagy nem;). Nem sajnálom ha nem használtam ki valamit, mindig lesz egy alkalom,( vagy magamnak teremtek).
-
#20 Általánost általában "nem te választod meg", nem nagyon tudod mire számíthatsz, mivel egyrészt még ovis vagy, a szüleid döntenek, és alig van különbség 2 iskola között.
Középiskolát már maga választja az ember, ha olyan helyre került ahol nem éri jól magát azért lehet, hogy ő a felelős, de előfordul hogy a "jobb" hely is tele van parasztokkal. Szerencsére én nem csalódtam, jó helyre kerültem. -
#19 amugy nemtom... sztem a suli mint "hely" nem rossz. Csak a tanórák nem kellenének :D -
#18 én kifogtam egy jó osztályt gimibe,és másik 10.(akik 7. óta vannak nem a másik 3) is normális osztály,de nálunk is vannak olyan osztályok,hogy semmi osztályközösség,1 hét után lépnék egy olyan ostályból inkább -
#17 én nekem az általános tetszett jobban! jobb hangulat, osztályközösség volt, nem klikk hegyek mint manapság, legalábbis az én osztályomban nem volt szokás ez, mindenki jóban volt mindenkivel, még ha nem is voltak akkora beszélő viszonyban! persze iskola függő is, de sokkal több élmény fűz az általánoshoz! általános első osztályos focizásokra, szánkózásokra is emlékszem, meg hogy berepült egy darázs a terembe :D gimi elsőből semmi nem maradt meg szinte, csak a gólyabál részletei -
#16 ugyanez.az osztályom teli volt parasztokkal,és hát nem bántam meg,hogy megléptem.az itteni osztályom sokkal jobb. -
#15 hatosztályos.én is abban tengetem még az életem...:D -
#14 én örülök hogy felvettek középbe hetedikben,mert általános ritkaszarvolt,és itt a suliba járó embere is normálisabbak -
#13 én hetedik óta középiskolába járok.örülök neki, mert sokkal jobb ez, mint az általános volt. -
#12 Ha valahol elszabadulhat a pokol, az ez a topik.
Sok szerencsét... -
GVG #11 a suli sikeresen veszi el szegény gyerek életkedvét és megtanít arra hogy engedelmeskedj vagy ráduszítják a szüleidet -
#10 én abszolút uezen a véleményen vok. -
#9 általánosba szerettem járni, jó hangulata volt az egésznek. meg közben akkor jött divatba a 8 meg 6 osztályos, de akkor is és most is úgy gondolom hogy sokkal jobbvolt végig ált suliban maradni 8 évig.
bár volt egykét incidens -
#8 titeket is.ez is nagy szó! -
#7 Az okosságok közé tartozik, hogy már megtanították írni és olvasni. Nagy szó! -
#6 bocs, de ez: hülyeség. -
#5 ezt a topicot komolyan gondoltad??:) vigyáznék vele nehogy bünti pontot kapjál:D