84
Suli - általános és közép
  • gbgamer
    na meg persze hajrá pótvizsgások!
  • zsolesz92
    én is, iwiwre szoktunk ökörködni otársakkal :)
  • The FlashBack
    jelen.
  • W B
    TÉnyleg! Infóórán kik tudnak netezni?

Én igen
  • The FlashBack
    ja bakker. tényleg, ma írják a nyolcadikosok. sok sikert, bár most körül van vége sztem:D
  • zsolesz92
    Hajrá felvételisek :D
    Én már tul vagyok egy éve rajta ;)
  • The FlashBack
    nem azon van a lényeg hogy "nehéz". merthogy semmi sem nehéz, ha van aki megtanítsa. A múltkor lestem a koliban, hogy azt rajtam kívül mindenki vágja.
  • thomasthomas
    3 dbba..a többi még rosszabb.-legalábbis a számomra-
  • bardocz
    csak egy suliba jelentkeztél?mindig többe jelentkezz:P
  • thomasthomas
    Hát..majd csak sikerül valahogy.Csak 1 a lényeg: hogy vegyenek fel, mert ha nem ez lesz, akkor egy szakközépbe megyek, hát onnan aztán végképp nem tudom hogy hova,ahol 3,0 feletti tanulókat vesznek fel, magyarul sok a "hülye,semmitnemcsináló"..
  • zsolesz92
    én meg vmiért egyáltaln nem izgultam. mese fordult a fejembe h mivan ha elcseszem :)
  • bardocz
    ne legyél ideges,én is az voltam,aztán teljesen hülyeég volt:D
  • thomasthomas
    Nyakamon a felvételi...szinte szétrobban az agyam olyan ideges vagyok(igaz csak szombaton lesz)....
  • RAZOR27
    Ph34R, de utálom a sulit!
  • zsolesz92
    viszont ha azt veszem hogy házifeladathiányra kaptam 1-est akkor az én hibám. de ha azt veszem hogy a 36ból 20 ember nem csinált leckét, megint csak a tanárral lehet gond sztem.
    Ja és hozzáteszem hogy nem egy gyenge, kis lókuki iskolába járok...
  • zsolesz92
    Általánosban 8. ig legalsó jegyem a 4es volt év végén és félévkor...
    szart se tanultam, és most sem tanulok semmit (9.es vagyok, angol előkészítő osztály) valószínüleg az agyam képes gyorsan, első hallásra befogadni dolgokat, viszont nekem meg a leülős magolós rész nem megy. Nagyon remélem ogy ez később érettséginél nem fog visszaütni, ez a nemtanulás, bár eddig mindig 5ös voltam nyelvtanból, most 3.1es átlag, és azt kell mondjam h ez tanár miatt van. an egy olyan hozzáállásom h ha utálom a tanárt mégcsak nemis figyelek, otthon meg ugysem tanulok, tehát nem tudok semmit. És ráadásul ő az igazgató is a suliban...
  • W B
    én nyolcadikban direkt nem adtam oda az ellenörzőm osztályfönöki dicséret miatt....
  • bardocz
    nekem legötb beírásom csak 9 volt:S abból 5 osztályfőnöki intő
  • kas123
    plussz lapokat kellett az ellenőrzőmbe ragasztani a sok beírás miatt:$
  • Coco
    rossz társaság ált isk 1.osztályban? :D
  • Sadist
    Aha, hát nem -.-
  • SpeedXHUN
    Ez szinte mindenkivel igy megy
  • thomasthomas
    Hát ott 2 lehetséges dolog van:
    -vagy ebben az évben lehúzták a jegyeiket.(vagy az hogy nem tanult, vagy a rosszabb tanulók húzták le)
    -vagy a tanár dolgozatok írásakor nehezebbet kérdez az órán megoldottaktól, magas ponthatárokkal, így nehezebb jobb jegyet szerezni.
    Az utóbbi esetében meg a tanárnak mondani, hogy nehezebb példákat is gyakoroljanak az órákon/korrepetálásokon.

egyébként mit vesztek matekból, ha ilyen "rettenthetetlen" nehéz?(ha megkérdezehetem)
  • kas123
    kivételek mindig vannak, de 90%ban a gyerek tehet arról h megbukik
  • bardocz
    ebben van valami,matekból mindig is 5-ös voltam,aztán gimnázium,és ott első évben matekom kettes o.O évvégén éppenhogy 3-as
  • The FlashBack
    mind a ketten félreértetek.
    Láttam már olyat is, amiről te beszélsz thomas, hogy a diákot egyáltalán nem is érdekli a dolog. Viszont olyat is, amiről én beszéltem. Szánalmas a bukás, de nem ebben az iskolában, ahol az átlag magasan 4,5 fölött van.
    Mutatok majd egy statisztikát egy adott tanárnő csoportjairól, és egyet egy ugyanazt tanuló másik tanárnő csoportjairól.

Ez esetben én a tanárnőt tartom szánalmasnak.
  • thomasthomas
    egyetértek az elöttem lévővel, hiszen hogy még valaki egy kettest se tudjon összekaparni, az már nem a tehetségén múlik, hanem a diákon.
    Ha a diák nem akarja, akkor nem is tudja megkapni....Még ha a tanár nagyon szigorú, akkor is.
  • kas123
    tehát szted hülyeség h szánalmasnak tartom azt ha valaki megbukik? :O
    Nem tud annyit megtanulni, hogy legalább azt a kis ratyi 2est elérje!? ha ilyen a felfogásod akk gratulálok....
  • Goruck
    kvassay valaki ?
  • thomasthomas
    Hi!

Én most fogok felvételizni, csak félek hogy nem fogok bejutni a kiszemelt iskolába.Itt ahol élek(tatabánya) sok olyan iskola van ami gyenge, és csak 1-2 ami "normál".Van olyan ismerősöm, aki ott ahova én járok 2es tanuló volt..Átment egy gyengébbe, és érdekes módon kitűnő.Ráadásul a gyengébb iskolákban(gyengébb tananyag van) nem is tartják be felsőbe azt a ponthatárt, miszerint ha egy dolgozatvan valaki 50%-ot ér el, 2-est kap->így könnyű év végén és a félévben kiváló jegyeket szerezni.Ebből kifolyólag aki "normális" iskolába jár, annak sokkal nehezebb bejutni és egy jó gmináziumba, de ha bejut, akkor az sokra viheti, mint aki a gyenge iskolából került be oda, mert ott "elhitették" vele, hogy ő kiváló tanuló, miközben sokkal "kisebb" tudású gyerek a "normál" iskolából jöttekhez képest.Íme egy példa:
    Nyelvtan témazárót írtunk, elötte rendszerint tollbamondás van.30 pont volt a maximum, és itt 91%-ig ötös(28-ig, mert lefele kerekítünk)és 18-ig kettes.Az ismerősömnek ugyanígy van a témazáró írása, csak ott 25-ig van ötös, ami ugye sokkal kisebb ponthatár.

Szóval nem mindegy, hogy ki milyen iskolából megy hova.
  • Narxis
    de néha belyárok
  • The FlashBack
    ebbe ne menjünk bele inkább. hülyeségeket beszélsz.

a mi osztályunk átlaga a legjobb a gimnáziumban, magasan 4,7 fölött volt. aztán jött egy kedves, aranyos matektanár, és a 13fős csoportból heten buknak. Sok, ismétlem, SOK múlik a tanáron is. A diákon is. A diák nem tud mit tanulni, ha a tanár nem tanít semmit.

Erről ennyit mondanék.

A másik:

A középiskolai osztályod hasonló az enyémhe (itt 7 fiú), a csajok nem beképzeltek, nem cikiznek semmit. Van mindenről vélemányük, ami jó.
    Amúgy erre mindig is felfigyeltem, hogy a lányoknak általában tök más a véleményük dolgokról, de sokszor el sem tudják mondani hogy mi az.

• Sadist
    Viszont nyelvtan órán úgy látszik, nem sikerült begyűjtened az információt. :|
  • ágybanalvó
    hát pontosan így gondolom én is :D érdemes bemenni suliba mert mindig történik valami, de az órákon meg szarrá unom magam, főleg azokon amik még csak nem is érdekelnek.
  • Narxis
    én men logok a netten, csak gyüjtőm az infórmáciot.
  • Sadist
    Loál, akkor talán tanulni kellett volna, és nem a neten lógni?
  • Atti12
    hát igen, hogyha csak MSN van az nem elég. Kell lenni valami közös programnak. Nálunk ez szerencsére megvan. (kori, biliárd stb.) Szóval így is úgy is fogok találkozni, még ha nem akarnánk akkor is :)
  • Kicsihuszár92
    Én Ált-ban elég rossz osztályba kerültem csak az alsó osztályok voltak jók! Ezután már nem nem sok emberrel voltam jóban mindig mással! :/ Az régi osztályomból csak 3 emberrel tartom a kapcsolatot! A mostani osztályom nagyon jóó! Az órák mindig rhögésekkel telnek el! (bár vannak néha olyanok h leszólja a másikat mikor ő sem sokkal külömb :/) De ettől eltekintve jóó osztályba kerültem) :-) ÉS már nagyon várom az első osztálykirándulást!
  • Ben C
    de
  • kas123
    Sztem szánalmas ha valaki megbukik...kivétel ha valamilyen családi probléma, vagy egészségügyi probléma miatt.

Én ált isk első osztályában egy nagyon rossz társaságba kerültem. Mindig mindenki verekedett, így én is. Az év végén el is tanácsoltak az iskolából o]. A suliba ahova 2.ba kerültem sokkal jobb volt a társaság :). Itt is voltak bunyók, meg ilyesmik de mégis sokkal jobb volt. Sokat mókáztunk, fociztunk, dumáltunk meg minden :). Sikerült jopár havert szereznem, és néhány igaz barátot :).
    Középiskolába kerülve, úgy tűnt hogy még jobb helyre kerültem mint ált iskbe, de sajnos az évek előrehaladtával rájöttem, hogy szívás ha 31 csaj és 5 fiú van 1 osztályba :D. Mi fiúk összetartóak vagyunk, segítünk 1másnak meg minden :), de a lányok...ezt ezért cikizik, azt azért cikizik...a legtöbbjük beképzelt...váááh :@:D
    Már 3 éve együtt van az osztály, de normális osztályközösségről még megközelítőleg se lehet beszélni...A baráti köröm teljesen megváltozott az általános iskolaihoz képest (1 barátommal vagyok még beszélő viszonyba az ált iskolás-ak közül :/). Itt is szereztem rengeteg havert, és sok jó barátot :)...