34
-
Garga Pitic #34 Nem jó ötlet. Könnyen lefagynak. Szó szerint :)))) -
#33 Az adatátviteli sebességről: azért számítsuk bele, hogy mindez pont-pont kapcsolat (a lakossági Internet-szolgáltatás esetén többen osztoztok a betápvonalon), műholdas kapcsolattal az X-sávon.
MESSENGER will receive commands and send data primarily through its circularly polarized X-band phased-array antennas.
Forrás -
Anteris #32 "a Merkúr túloldaláról"
miféle túloldaláról?? Lemaradtam valamiről? -
bitbandita #31 lehet hogy ez nem is a Merkúr, hanem a Hold (most komolyan, nem tök ugyanolyan???), mi meg át vagyunk b@szva... :) -
Balage76 #30 Kb mintha összehasonlítanánk egy szénrajzot egy digifényképpel... -
samuzsolt #29 és tényleg :D::D:D:D -
bitbandita #28 most már biztos nem árulja (elméletileg persze, mert amíg naív, tájékozatlan, buta emberek lesznek a világon akiket át lehet b@szni, addig teljesen mindegy milyen törvényt hoznak)
Mars, Vénusz, stb parcellékat leaglább is biztos nem, mert amikor rájött a kormány hogy valaki árulja a Holdat, akkor leültek és törvénykeztek - ennek következménye lett hogy a Mars pl olyan státuszban van mint pölö az Antarktisz. Senkié és mindenkié, kisajátítása nem lehetséges (még). -
#27 Lesz új ok a háborúzgatásra, egymás ölésére. Addigra úgyis elfogy az olaj, ami most az ok mindig. -
#26 meglepő módon az emberek ölik majd egymást -
picurmanoo #25 Monnyuk azért kíváncsi leszek, ha az emberiség tényleg elkezd kolonizálni, akkor hogysmint lesz :) -
teddybear #24 Ha pontosak a forrásaim, az USA 1973-ban írta alá a lemondó nyilatkozatot, ami az ENSZ Űrügyi Hivatalának felügyelete alá helyezi a földön kívüli égitestek felügyeletét.
Egyik-másik szélhámos úgy a nyolcvanas évektől árul holdi, vagy marsi telkeket. -
metaljesus #23 "Már most egyértelmű, hogy a Messenger fejlett kamerája sokkal többet árul majd el azokról a területekről is, amit feltérképezett a Mariner vidikon kamerája az 1970-es évek közepén"
ki hitte volna több mint 30 év rendületlen fejlődés után?!?! -
karesz115 #22 Még hogy nincs rajta arc. A második kép bal alsó sarkában ott van Mickey Mouse. -
bitbandita #21 de ezt a törvényt -én úgy tudom- akkor hozták, amikor valaki elkezdte felparcellázni és árulni a Holdat, és rengeteget el is adott egy rakás pénzt keresve ezzel. a már elkelt telkek a Holdon viszont asszem magántulajdonban maradtak, bár ebben nem vagyok biztos. az biztos, hogy az úriember (aki kitalálta ezt a Hold telek őrületet) nagyon sokáig harcolt az amerikai állammal ezügyben. sajna a részletekre már nem emlékszem mert már régen volt amikor a tv-ben volt erről egy műsor -
bvalek2 #20 Olvastam, hogy a Merkúrra nehezebb szondát küldeni, mint a Plútóra. A Nap gravitációs terében nagyobb a potenciálkülönbség a Föld és a Merkúr, mint a Föld és a Plútó között. Talán ezért hanyagolták eddig... -
Jonah #19 hádde most mé ? régebben még a holdra is lehetett telekigényt beadni a neten
amúgy pedig respekt a mérnököknek, akik megtervezték és összerakták ezt a cuccost :) jó kis masina :)
-
#18 Nemzetközi jog szerint egyetlen égitestre (kivétel a Föld) sem lehet területi igényt benyujtani. Igy a Hold v. más egyéb égitest felparcellázása sem jöhet szóba. -
picurmanoo #17 tenlyleg teruleti igenyeket adtak mar le az orszagok, hogy kinek melyik bolygo, hold kell? -
Jonah #16 na ja, már ki is béreltem a Pluto-t a warezszerverek mekkájának :)
The Pirate globe
És épp most húzzák ki oda a mikrót -
picurmanoo #15 majd nezzetek meg par ev mulva teli lesz a naprendszer p2p-es muholdakkal :D -
Jonah #14 há majd tekézni jó lesz vele, vagy biliárdozni... végülis van nyolc kisebb-nagyobb golyóbis ebben a naprendszerben+ a holdakkal együtt kész is a szett -
#13 De kár,se piramisok,se ősi város romjai,se hatalmas méretű emberi arc aranyból,se ufó bázis...
De a bolygókutatók biztos elvannak ezzel is. :D -
Jonah #12 a szonda simán elküldi az adatblokkokat, erős crc-vel meg minden mással. Aztán amikor ide megérkezik, ellenőrzik, hogy jó -e az adat. Ha nem, akkor küldenek vissza egy adatot, ami azt mondja, hogy nem jó az x. adatblokk. Ekkor gondolom újraküldi a szonda. Gond csak abból lehet, ha ez a kontrollcsatorna valami oknál fogva megszakad. Igaz, akkor gondolom más is.
Ami komplikáltá teszi az egészet az az időbeniség. Innen kb. 7-8 perc alatt ér oda, hogy "kérem kapcsojja ki!" -
picurmanoo #11 Sztem ET. a netszolgaltatojuk :D -
Jonah #10 bakker, még kiderül a végén, hogy egy blade szervert küldtek fel katonai kivitelben
Aztán meg a Zufók már tolják rajta az UT-t lanban
-
De most komolyan, ezt az átküldés dolgot szerintetek hogyan oldaják meg? -
Jonah #8 és tegyük hozzá, hogy ez már a protokollon felüli sebesség :)
megjegyezném, hogy sokszor az ADSL vonal is lassabb ettől... Nem lehetne egy ilyen messenger nekem a nappaliba a PC mellé? Ha fázok, majd begyújtom a rakétáit, szóval a fűtésem is meg lenne oldva... -
Zoolesz #7 Az összes adat 700Giga olvasd el rendesen mondjuk ha ez 1213 képre érti csak akkor 0.5giga/kép az se semmi -
picurmanoo #6 Dehogyis :)
Folyamatosan jonnek a kepek, de eddig meg csak ez a negy toltodott le :) -
brueni #5 4 fénykép 700 giga? nem semmi -
picurmanoo #4 Azert olyan tavolsagrol nem is rossz az a 8Mbites kapcsolat :) -
bandypappa #3 huh mostanában szalagon hozzák a hireket! -
Turmoil #2 A Naprendszer legfiatalabb becsapódási kráterét szeretnéd létrehozni velük? :P -
#1 széles- és szűklátókörü embert is küldtem volna :)