77
  • progee
    ezért a 433.000 ért itthon is lenne piaca. azért nem mindegy, hogy új és garanciás.
  • dez
    Valószínű én is (újra) elcsábulnék, ha ezek ilyen olcsón bejönnének ide is, de mégsem lenne az olyan jó, mert azért az nem hiányzik, hogy boldog-boldogtalan autóra hajtana, még nagyobb dugók lennének, még több szmog, stb. Meg néhány éven belül úgyis jönnek az elektromos kisautók (talán addigra az áruk is lemegy), terjedjenek el azok.
  • dez
    Tudod, az új vezérigazgatónak meg kellett dolgozni a prémiumért, és a jegyáremelés az egyik látványos "újítás"... Közben kb. ugyanannyival többen bliccelnek, mint amennyivel emelkedett, így azt büntetik, aki fizet. De majd jön az új ötlet, az elektronikus jegyes rendszer, x milliárdért, ami állítólag leszorítja a bliccelők számát. De van egy olyan érzésem, hogy nem fogják ennek megfelelően csökkenteni az árakat... (Már csak azért sem, mert vissza kell hozni a rendszer árát - meg amit lecsíptek belőle maguknak.)
  • endale
    Ezen az áron bőven bevállalható lenne 2. autónak városiaknak. Ha csak helyben közlekedsz tökéletes, ha messzebre mennél akkor ott az a másik kocsi. (hogy hol tárolod őket, az más kérdés).
    Persze sokan még a felvetés ellen is tiltakoznak, hogy ilyenbe üljenek.
    Ismerek olyat akinek több 10 milliárdos forgalmat bonyolít a cége évente, de a 7-es BMW helyett a Smarttal eljár mindenhova a városon belül. Ha messzebbre megy, akkor veszi elő BMW-t.
    Ezt kicsiben is meg lehetne csinálni, 5 milliós autó helyett a félmilliósat leharcolni a városban.
  • BlackRose
    Persze mint minden kisautóval csak a városban lehet vele biztonságosan közlekedni és azt is csak a keskeny mellékutcákon. :) De ez szerintem a 3x drágább kisautókra is érvényes, ha egy SUV megvágja mindennek vége.
  • kecskeszeme
    Azért lassabbnak _messze_ nem lassabb a tömegközlekedés, mint az autózás Bp.-en (főleg, ha kötöttpályás járművekre gondolunk), viszont tényleg nem olcsóbb. A sok okos politikus biztos így akarja rávenni az embereket, hogy inkább a tömegközlekedést használják... barmok
    Mondjuk az autónál azt nem teheted meg, hogy nem veszel benzint, míg jegy nélkül simán el lehet evickélni - így már olcsóbb is.
    Faszszopó egy ország ez.
  • spydee
    tényleg jó megoldás ahová tervezték, akiknek tervezték.
    A magyar "közlekedéskultúrát"(a szó ellentmondásos nálunk)nézve: szépen kihajtok a több hónapos várakozás után az új Tatámmal (NANO, hogy jövőbemutató neve legyen)és akkor egy bmw vagy merci terepjáró szépen áthajt rajtam...észre sem veszi...: -a francba, biztos valami fekvő rendőr volt! -gondolja majd. nekem nagyon papírmasé autónak tűnik.
  • BlackRose
    Ők is hitelre fogják venni, ma mindenki mindent hitelre vesz. Különben egyetértek, nincs értelme köpködni, főleg mert valami született és valakinek ez jó lesz és senkinek sem lesz roszabb ez miatt az élete. Én vennék egyet a beleférnék :)
  • sanner011
    Tényleg? Hm...
  • Glutamin
    Én sem értem, hogy miért kell ezt köpködni. A Dacioa Logan is viszonylag sikeres nálunk pedig létezik nála jobb autó.

Inkább azon kellene elgondolkodni, hogy India képes volt az ottani jövedelmi viszonyokhoz igazított filléres autót összedobni. Mi magyarok meg büszkén feszítünk az erőn felül, hitelre vásárolt verdáinkban. El kellene inkább azon gondolkodni, hogy ki is a szánalmas a kettő közül.
  • BlackRose
    Valahogy Gusztáv autójára emlékesztet. Vagyis nagyobb az ember mint az autó. :)

Különben OK, ezt nevezem piaci győzelemnek, a cég szerint van rá vevő, a cég megcsinálja, és ha veszik akkor szuper ha nem akkor nem az adófizetők pénze ment kárba hanem egy cég amely saját maga önkéntesen válalta a kockázatot. Különben szerintem sikeres lesz.
  • Motoroj
    Ratan Naval Tata
    Ja, jó név.

Egyébként ez ugrott beitt

Nem tudom mikor látok ilyet először élőben. Meg aztán kíváncsi leszek a sufni tuningos tatákra :D
  • Adam II
    Ratan Tata :D Tök jó neve van.
  • M0RN1NGST4R
    Persze hogy fikáznak, mert egyrészt divat mindent megszólni (akár irigységből is), másrészt a szürkeállományukat nem tudják arra használni, hogy elvonatkoztassanak a magunkban felállitott autó-ideáloktól, és átgondolják azt a nagyon egyszerű dolgot, hogy mire is készült ez az autó és hogy megfelel-e annak a célnak. Amennyibben igen, (és ez jelen esetben is tényekkel van alátámasztva) akkor nincs helye fikázásnak. De ilyenkor mindig jönnek a nagyarcúak, akiknek még vagy ilyen kocsijuk sem lesz az életben és azért szitkozódnak, vagy jönnek azok, akiknek már most is jobb van és fel akarnak vágni vele. Csak azt nem itt kéne.
  • haxy27
    Szerintetek egy kis polcki az milyen törésmutatóval bír és a 20lovas motorja 115Km/ó sebességével még ma is elég sok közlekedik belöle.

Egyre inkább azt látom hogy akármilyen cikk megjelenik akár miről azt csak fikázátok.
  • szvini
    olyan lesz mint a trabant :), karton papír
  • metaljesus
    már azt hittem senki másnak nem tűnik fel :D
  • Ronny
    hiányos a lista! A totalcaron írtak egy alig drágább, szintén indiai csodáról aminek még nagyjából autó külseje is volt.
  • WoHu
    A cikk szerinti sorrend (legolcsóbb legfelül):
    1. Tata Nano - 2500$
    2. Chery QQ - 4780$
    3. Maruti 800 - 4500$

Emmost akkor hogy?
  • Cat #18
    "Vajon a törésteszten hogy teljesítene...?
    Én nem bíznám rá az életemet."

Budapesten is sokezren robogóznak - ahhoz kell ezt hasonlítani.
  • avman
    pedig a 13 éveddel még te is elbírnál vele...
  • Berber
    A környezetvédelem és a benzin árak inkább ezt a vonulatot igazolnák mint azokat a böhöm autókat amiket az európai nagyok gyártanak! Az autók még mindíg ugyanannyi benzint zabálnak fel mint a Daciák, Ladák, Igaz több lóerőt csinálnak belőle, viszont ugyan annyi környezeti terhelést jelentenek, még a katalizátor dacára is! (Anyag nem vész el..., ami bemegy, ki is jön....)
    Aztán ha az autók "csak" 100-al tudnának menni, nem lenne szükség: EPS, ABS, SRS, törésteszt, stb... -re sem.
    Tudom most mindenki a fejéhez kapkod, hogy mekkora állatság, meg a tuning autóm amivel villantok.., terepjáróm amivel bevásárolni járok.., életem értelme.. stb. Csak egyet gondoljatok végig, hányan vezetnek le 1seggel 2000 km-t? (Kamionosok, szállítmányozók kíméljenek!) Akkor meg minek az extra kényelem?
  • Chris05
    Ez egy RETEK! :)
  • brueni
    a röhej az, hogy pesten a tömegközlekedés lassabb és jóval drágább, mint autóban araszolni.
    viszont ez összetett. ha tömegek ülnének át autóból, akkor lehetne csak közelíteni a költségeket.
  • Sir Quno Jedi
    2011-től gyártják OTT. Ide csak utána jöhet, mivel NEM felel meg a szigorú EU szabványoknak amociján kívül semmi sem (legóvatosabb becslések szerint is 3-4 évre saccolják az EU megjelenést). Lesz rajta plusz cucc az EU miatt, szállítási költség, VÁM és szerintük amúgy is el tudnák adni némiképp másképp előállítva a gyártási ár háromszorosát tőlünk. Szóval NEKÜNK NEM lesz olcsó autó ebből soha. Mivel 10k dolcsit ez nem ér meg az életben.

Ez a hír kb. annyira érint minket, hogy semmennyire. Még ha ugyanazt elő is tudnánk adni, mint ők idehaza, akkor is olyan magasak a munkabérek, költségek és adók idehaza, hogy még annyiért SEM tudnánk kihozni ezt a kis autónak nevezett borzadályt, amennyiért ők ide ezt be fogják hozni.

Bulvár.
  • brueni
    nyilán, ha átmegy rajta egy kamion, akkor...

...neeeem, az ellen nem vééééd...
  • brueni
    ha utánanézel, meglepődsz, hogy 4 csillagot kapott a nano...
  • bigfoot
    azt ezek is majd kimennek sort előzni kanyarban mint a sok 1,1es suzukisok...
  • cateran
    Jujj,de okosak vagytok..lássuk csak:
    1, felfuttatják az indiai gazdaságot új munkahelyekkel, csak helyi beszállítókkal, stb.
    2, indiába szánják ELSŐSORBAN az autót,azoknak akik idáig mondjuk motorkerékpárral jártak..az ára eléggé kedvező ahhoz, hogy sokan megengedhessék maguknak
    3, a mérete elöny ha zsúfoltabb városi környezeteben mozog és a fogyasztása is eléggé jó (nem kerül sokba a fentartása)
    Veszett jól csinálják az ország (és persze saját) érdekeit szem elött tartva! Amolyan a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad effektus....
  • bracsek #8
    A csávonak többen van a cipője mint ez az autó... 33ló nem valami megható.
  • roliika
    Ecsém..ez vagy 1 hetes hír. Bravó. Totál brutál.

A fogyasztása magas. Új autó számítógéppel vezérelt motorral és ennyit eszik?
    Mi ez? Műanyag kispolák? Ehh...

Ilyen City dzsessznek viszont jó persze. Robogó áron legalább 4 kereke van.

De ideálisabbnak tartanék egy villanyautót, ha már csak városi közlekedésről van szó...már csak 2 hónap és jönnek az überfaxa akksik ugye, oszt hajrá.
  • Cactus
    LOL, inkább utazok tömegközlekedéssel, és nem fogok sárgulni az írigységtől, mert cselekedemtől "zöldebb" leszek. :D
  • sanner011
    Vajon a törésteszten hogy teljesítene...?
    Én nem bíznám rá az életemet.
    Oké, városban talán, de félnék... XD
  • Frosty01
    Cserében több mint 100 kilométer/órás sebességre képes !kedvező körülmények! között.

tehát hátszél és zuhanórepülés
  • tunyo902
    majd a cigányok 10 havi részletre
  • trizsi
    Annyiért szerintem nálunk is fogyna. Amúgy meg maxirespect!
  • PíszLávJuniti
    Lehet hogy szart hoztak össze, de az innováció megvan, és hazai beszállítókkal, így összehozni logisztikát, mérnöki tervezést. Hát hatalmas respect az indaiaknak.