35
  • rootkiller
    #35
    Amikor pénzt kell behajtaniuk, azt röktön, de amikor a telefont meg a netet (az Datanet, de matávon jön) kell átkötni, akk úgy basznak az egészre. Kúrva anyjuk. Rohadt kommunista állami monopólium utódvállalata.
  • cateran
    #34
    Anglia, Devon megye, faluhelyen....max sáv 2Mbit/388Kbit,ezért 17 jó angol fontot perkálok/hó. Lehetne olcsóbb is, de az nem korlátlan (ez se, de ezt most ne boncolgassuk) Szolgáltató: Pipex/Toucan. Plusz a telefon, de azt nem én fizetem:)
    Más lehetőségek? Max. műholdas net:(
  • daga
    #33
    napi 210 millahoz. Bankcsoprtok napi 1 mrd-ot :) hehe
  • daga
    #32
    elnezest a hulye megfogalmazasert :) lol keson vettem eszre bentmaradt par regebbi gondolat... :)
  • daga
    #31
    Okkes.
    Akkor mindenkinek uzenem fogjunk ossze!
    Mindenki nezzen utana a sajat adott nyelvu nyelvtudasaval, hogy milyen csomagok vannak nyugaton -ki-ki a sajat nyelvtudasa alapjan- es forditsa le majd dobja be ide ha vmi erdekset talal. Tekintsunk el most attol, hogy 2* annyit keresnek kulfoldon mint itt (minimum).
    Varom a targyilagos eredmenyeket, esetleg osszhasonlitasokat.

    Amit azert gyanakodva fogadtam:
    http://index.hu/tech/net/omi070730/
    Ez valoban igy lenne ?

    Udv: D
  • TeszteloPontHu
    #30
    Enyhén szólva több... A 2006-os napi profitjuk 210 millió Ft-volt.
  • sathinel
    #29
    ha UPC-t felhívtam mert bizonyos progik nem mutattak megfelelő sávszélt akkor javították, és rohadt gyors volt. nagyon változó hogy mit akarsz leszedni. Pl próbálj meg linux alatt leszedni bármit p2p-n keresztül. elég jól jött nekem. Mondjuk p2p-n van fenn sokminden ami nem játék és film. Nekem max azzal volt gondom hogy ahonnan szedtem nem tom miért nem volt jó. A tréonline-nál meg csak annyit mondanak hogy a hazai tesztoldalukon nézhetem meg a sávszélességet, mert azt fogadják el, és pl http://www.speedtest.net/ ezen ha nézegettem volt hogy franciaországba a feltöltés nagyobb volt mint a letöltés.... pár k csak nem kell megákra gondolni.
  • atlagember
    #28
    Nekem 4GB/s-os csomagom van átlag 6-700 k-val jön. Egyszer volt 1,2 Mbps, akkor amikor már hetekig a 30-40 k-val jött és a harmadik hibabejenetés után csináltak valamit, aztán pár nap után megint szar lett. Persze amikor bejelentem, hogy a sebesség a szerződésben vállalt minimunm alatt van, akkor mindent kitalálnak, hogy miért lehetek én a hibás, mert biztos rossz a ruterem, meg ez meg az. Aztán mikor tbeletják, hogy nem tudnak hülyére venni, akkor tesznek valamit, és érdekes módon pár napig jó. Aztán megint szép folyamatosan esik, megint hibabejelntés, és így megy az ördögi kör szépen újra.
  • kecskeszeme
    #27
    Mellesleg az összes internet és telefonszolgáltató megrendszabályozása szükséges lenne.
    Úgy packáznak az emberekkel, mintha azért fizetnénk nekik, hogy szétszívassák az arcunkat.
  • kecskeszeme
    #26
    Mi ez a 75 millió!? A _napi_ hasznuk több szerintem.
    Mellesleg a t-online weboldala a legátláthatatlanabb, legkevesebb információt adó szar, amit valaha láttam.
    Úgy informálnak félre, ahogy csak tudnak, és hazudnak az emberek arcába.
    Erre megbüntetik őket 75 millióra... loller Az annyi nekik kb., mint nekem 2.- Ft...
  • Chriss745
    #25
    UPC 100kbit-et garantál az 5Mbit-hez. Fair use policy, mi???
  • Chriss745
    #24
    Na azért a Júpíszí sem fair internet szolgáltató, sőőt! 5 megás netem van, hétvégén a P2P le van korlátozva 100 kbit/sec-re. Nem írtam el, 10-15k-val jön egész nap!!! Persze szerintük nincs sávszélesség korlátozás, aha persze. És a hülyebarmok mindent korlátoznak, még a VPN-t is, mert az is persze magas porton megy! A cégemtől 10k-val tudok letölteni, mert a VPN is P2P, szerintük!!! Anyátokat azt!!! És mikor fel akartam mondani 29 nap múlva az "egy hónap próbahónap"-ot, akkor kitalálták, hogy csak a telefont lehet felmondani 30 napig, de igazából azt se, mert internet nem lehet teleon vagy kábeltv nélkül.

    Ennyit a JúPíSzíről

    Még szerencse, hogy értegetek az IP hálózatokhoz, és a P2P forgalmat áttunelezem alacsony porton keresztül...
  • sonicXX
    #23
    Az a baj, hogy az emberek lusták ismerni a jogaikat. Az ADSL szolgáltatások ÁSZF-je ha jól tudom egyezményesített (azaz meghatározott feltételeket tartalmaz szolgáltatótól függetlenül), és abban az áll (az enyibe az volt amít tvnetes voltam), hogy az előfizetett szolgáltatási sebességnek legalább a felét kell szolgáltatnia minden esetben a szolgáltatónak. Magyarul, ha tartósan és igazolhatóan (van erre a t-szuttynak mérő weboldala) ez alá csökken a sebesség, akkor az egyoldalú szerződés szegésnek minősül - még idehaza is - ezért ilyen esetben az ember begyalogolhat az üfsz.-ra és közölheti hogy a tapasztalt szolgáltatási minőség (jelen esetben annak hiánya) végett a továbbiakban nem tart igényt a szolgáltatóra. Ha az üfsz. hápog akkor fogyasztóvédelem, de nem hiszem hogy hápogna.

    Engem a tvnet szarrá szivatott anno, a végén úgy bontottam velük szerződést hogy egyszerűen basztam fizetni nekik. Szerencsére addigra volt a problémámnak annyi helyen lenyomata, hogy röhögve igazolni tudtam volna a követeléseik jogosulatlanságát, de ezt valószínűleg ők is érezhették így nem küldtek több számlát, hanem egyszerűen megszűntették az előfizetésem. Utána csak UPC és azóta sincs semmi gond.
  • immovable
    #22
    én mindenféle T-t kerülök, sajna ebben a monda*ba ke**ő is sikerül*
  • p00h
    #21
    azért az nem igaz h magasak az áraik nyugathoz képest, pont ellenkezőleg... nyugateu-ban, angliában lényegesen drágább a net mint itthon nálunk...
  • JL666
    #20
    jó, persze, de akkor miért nem T-Com Hungary, vagy T-Com Ungarn vagy akármi, vagy csak megtévesztő, hogy az átlag júzer beveszi, hogy hűha ez magyar cég?!
  • kal el
    #19
    Az egyik Megyeszékhelyen az itteni T**** szolgáltató DSL -e már teljes területén elérhető de nem mindegy, hogy milyen minőségben!

    Szerződést 2 Mb/s ra kötöttük eleinte megvolt hiánytalanul, de 2 éve karácsony előtt nagyon sokan kötöttek netet és a sok embert a kis áteresztő szélességű routerre kapcsolódva a hálózat áteresztő képessége lecsökken akkor kezdődött a romlás. Innen még egy évet kihúztuk(szerződés miatt) egyre rosszabb szolgáltatás mellett. (ujjongva örültem ha elérte az 1Mb/s et. A vége felé a legjobb az volt, ha délután sokan használták a netet akkor egy analog betárcsázós modemmel is néha nagyobb sebességet értem volna el mint a 2Mb/s os adsl el)
    Hiába volt a rengeteg panasz, bejelentés. Havi rendszerességgel volt vendégünk a hibaelhárító emberke és soha nem javult semmit a net.

    Kérdem én, ha ennyire le van terhelve a rendszer akkor miért növelik a sebességet? Hála istennek az emelés előtt lejárt a szerződés és a konkurens cégnél "Szőke Kapitánynál" kötöttünk netet.


    Mi a megoldás?: Beruházás Beruházás Beruházás! De nagyon sok pénz kéne az egész rendszer kicserélésére és a mai helyzetben kilátás sincs arra, hogy valamit is tenne a szolgáltató(T barátunk). Pedig ha jól tudom nem negatívos a szolgáltató.
    T barátunktól nagyon sok ember átpártolt a TV s Szőke Kapitány által kinált netre, mert megunták, hogy 2 év folyamatos hibabejelentések ellenére se volt képes fejleszteni, beruházni, hogy lenyugodjanak a kedélyek, viszont új felhasználókat kötöttek a rendszerre, így a terhelés nagyobb volt....
    A kapitányék átlátták a helyzetet és fejlesztettek és nem hiába! Ők átlátták a felhasználók igényeit!

    Egy szó mint száz a DSL hálózatot fejleszteni kell, mert az új növelések nem tudják biztosítani.

    Valahol olvastam, hogy sokallják a 65 Gb/s-os terhelést. Mit vártak a sávszélnövekedéstől? terheléscsökkenést? Szerintem az az oka, hogy nagyon sok régi, hub, switch, ruoter, van amik még nem képessek ellátni a megnövekedet átteresztő képességet tehát fejleszteni kellene, hogy ne legyen gond ne bukjon ki a dolog.
  • metaljesus
    #18
    talán mert Magyarországon működik?
    de javíts ki ha tévedek
  • JL666
    #17
    miért hívják Magyat Telekomnak, mikor semmi közünk hozzá, mivel már rég eladták?
  • Bluh
    #16
    Szerintem is vmi hasonló lehet a felállás.Mielőtt reklámoztak volna kiszámolták h mennyit veszthetnek ha esetleg megbüntetik őket(mert azért ezt sem lehet biztosra venni,szép hazánkban) aztán meg megbecsülték a hosszútávú hasznot, osztottak szoroztak aztán kijött h ez nekik kurvára megéri ígyhát elkezdtek reklámozni és várták a gyanutlan ügyfeleket. Szerencsére én elkerültem mindenféle T-s szart mert alapból rosszul vagyok tőle.
  • daga
    #15
    Kezdjuk ott tudjuk-e, hogy ez a 75 millio kinek a zsebebe folyik ? Vagy milyen koltsegvetesbe fog bekerulni ? Sejtelmunk sincs. Ertelme, akkor lett volna, ha szemelyenkent elnezest kernek levelben + karterites (pl alairt szerzodes koltsegeitol valo eltekintes, tehat ingyen szolgaltatas...)! (Tehat vmibe veszik az ugyfelt)! Biztos vagyok benne kivolt itt szamolva minden, mennyi haszon mennyi bukta, lehet meg emberuk is ul bent az ellenorzesi havatalnal!
  • Cobra.
    #14
    Sok értelme nincs egy ilyen bírságnak, mivel a megkárosított ügyfelek ebből nem kapnak semmit, se közvetlenül, se közvetve. Akkor lenne értelme, ha ezt a 75 milliót hálózatfejlesztésre kellene költenie a T-Comnak.
  • Kagemusha
    #13
    arrol nem is beszelve, hogy ez a buntetes a porul jart felhasznalot vajmi kevesse erdekli, neki a nehezen megkeresett adozott jovedelme ment ra a hiteltelen reklamozasra!
  • bertino
    #12
    ööö
    ezt a büntetést zsebből kifialja a telekom, nem igazáb bírság ez inkább csak vmi csiklandoztatás...
  • daga
    #11
    Szanalmas!
    Persze, hogy rohogve kifizetik. Meg az is, hogy egekbe tartjak az araikat (nyugati viszonylatokhoz) es torvenytelenul iratgatnak ala husegnyilatkozatokat, de meglehet tenni birka nep a magyar! Fizessetek csak... Tobbet es tobbet, amennyit ki lehet nyuzni beloletek... :) Viszont a nagy torrent-ellenes szovegeles kapcsan kivancsi lennek kinek a tulajdonaban vannak a vonalak, amin toltogetnek az elofizetok... ? Tud adni, vki erre tippet ? (Szerintem igyis ugyis odacsoppen... mindegy az hogy milyen formaban)
    Valtoztatni lehet, nem kell alairni semmit ... Menjetek konyvtarba netezni, kulonben is csak hulyit... Csak gondoljatok bele, amig bongeszed a netet mas penzt keres, szerintem ez nem jo bussiness szamomra legalabbis nem... Hasonloan a tv-stb. Nemtomom masnak a zsebet, tomje o az enyemet!
  • matt taylor
    #10
    A T-**** "akár" elmehet a "maximális" bus p*cs*b@ a reklám menedzsereivel együtt!
    Szal menjetek szépen haza és otthon internetezzetek!
  • oneman
    #9
    75 millió? :D
    röhögve kifiizetik
  • djw
    #8
    75 milliárdot szabnék ki rájuk... a szemet anyjukba...
  • FoodLFG
    #7
    Ingoványos terepre léptek. Most egy kicsit elkapták őket, de vajon tanulnak is belőle ?
    Én nem hinném.
  • roliika
    #6
    Mi ez a büntetés? Egy vicc. Úgy büntessék meg, hogy gebedjenek bele! Aztán később nem kamuznak!
  • birdo #5
    Az igazán durva az, hogy a lakossági előfízető díjak többségénél megszabták az 1 db számítógéphasználatot.Pontosabban csak egy lakossági előfízetésnél használhatjuk az internetet 2 db gépre.
  • Kandurex
    #4
    annyira nem jó ez a büntetést, mert ugyis a felhasználók szívják meg :/
  • Tinman #3
    T-akármi...pfff. Van aki még bedől nekik?
  • item
    #2
    Na én pont ezért váltottam DSL ről Chello-ra Most olcsóbban (8900ft) ért van 10/1 es netem. Ami teljesen rendben van lefele 1220 al jön felfele meg 132kb al szóval jó ez igy. Azt hozzáteszem hogy 7év után váltottam DSL ről Kábeles netre, elérte nálam is a technikai korlát a vonalat. Ugyan annyit fizettem(9900ft) mind akinek neadj isten ment a 7mbit vagy max a 8 én meg lazán a 4mbit/s es netért pengettem a lét. Szal ez van.
  • jeti00
    #1
    RKSZ ügyfél vagyok, én szeptember óta nem kapom meg ami járna :) papíron 1mbit, bárhol mérem (letöltésnél is látszik), 756 a nagyon max ami nagy ritkán átjön. 600 körül mozog. Ha betelefonálok és ne adj isten felveszik a válasz h másnap megoldjuk, ígérem. őket is büntetni kéne :D