18
USB vezérlő panel
  • zoolee
    #18
    Pl: pc hez kapható joystik okat is szét kell csak szedni, kell jóminőségű rézkábel, tetszésszerinti gombok egy kis alapanyag, kreativitás és törelem..Meg persze ügyesség..
  • cicamisa
    #17
    Hát hogy érted,hogy a kész controllert szétbuherálni?A controllereket általában foglalatba teszik kivétel a felületszerelt(smd)tokozásút,hogy feleslegesen ne tegyék ki a magas hőmérsékletnek.Ettől függetlenül valaki beforrsztja.Hát az bajba lesz,a kiforrasztásnál mikor a tápban egy magas csúcs jelenik meg.Másrészt nem a gyártó programozza fel,hanem az a cég amelyik a board-ot készíti.
    Egy controllerre bármilyen program írható,attól függ,hogy mi a feladat.Ha magadnak írod meg,akkor nyilván a saját lelki világodnak megfelelően alakíthaod a tudását.Vannak kész project-ek is kódokkal.
    A controllereket üresen árulják.
    Persze.Az ember mérlegel,hogy megéri-e utánépíteni,vagy jobb készen venni,de ezt már említettem.

    Üdv
  • zoolee
    #16
    Hát, néha ezért jobb kész controllert szétbuherálni, és azt forrasztgatni...MiremegÍrsz egy progit,vagy megÍratsz addÍgra ugyan ott vagy mintha 5 k ért vennél egy tél controllert.
  • cicamisa
    #15
    Sziasztok!

    Totya77 legelső linkjére válaszolva,abban a modulban egy USB periféria controller van.A mikrocontroller olyan integrált áramkör,amiben valamilyen program,vagy utasítássor hatására jelennek meg a kimenetén(lábain)jelek.Magyarul processzor,ami adatokat képes tárolni.Ebben a kapcsolásban szereplő controller kapacitása,vagy memóriája 8Kbyte adatot képes tárolni.Ahhoz,hogy az áramkörbe életet leheljünk,szükség van egy programra,és egy programozóra,vagy égető áramkörre,amivel az adatokat be lehet égetni.A controllerek óriási előnye a 'hagyományos'(analóg és digitális) IC-kel szemben,hogy az áramkör alkatrészszükséglete,és ezáltal a fogyasztása is jóval kevesebb.Sok szempotból is ezeket alkalmazzák,mert lényegében bármire meg lehet 'tanítani'.Írok néhány példát: ilyen USB-s modulokat vezérel(telefontöltő,elemtöltő,lámpa),ledet ledet,izzót villogtat-fényerőszabályoz,távirányít,motort vezérel... szinte minden elektronikai szakterületen jelen van.Fénytechnika,hangtechnika,vezérlés,stb.
    PC-re még pár project:1. LCD kijelző-ventillátorok,hőmérsékletek,sőt plugin-nal is el lehet látni,(winamp graphic equaliser),2. az összes energiaforrás(táp) külön-külön figyelése,kijelzése led skálán,3. HDD használat kijelzése ledsorral,4.modding RGB ledek, ledstroboszkópok,neoncsövek szabályozása...
    Jónéhány áramkört építettem már,de én a Microchip által fejlesztett PIC-et szoktam alkalmazni.
    A bolti cuccokat elég borsos áron adják,ezért mindig érdemes utánanézni,hogy érdemes-e utánépíteni.Bár a controllert lehet,hogy megkapod 2-3 $-ért a program nélkül nem fog elindulni.De azt is lehet vadászni.

    Vásárlásról: mindenképpen a netkártyát javaslom,mert arra annyi pénzt teszel,amennyire szükséged van így a vásárlás után már nem mennek vele semmire.Ha azt íratod rá,hogy sample akkor is jól jársz,azt lehet szívesebben megteszik.
  • Totya77
    #14
    a panelhoz jár egy progi ami tudja vezérelni az lcd-t és a műszereket.
    A műszer elektromos,gondolom valami kis motor mozgatja.
    De a házilag készitett fordszámmérőknél szervo motort használtak(RC)
  • repvez
    #13
    amugy ezek a mutatos müszer mozgatás és az LCD panelra valo kiiratás az hogyan müködik mi kell akkoz?
    Melyik panelra lehet és hova kell kötni ill mi mozgatja a mutatot ?
  • CaviaR
    #12
    Szállításról kicsit bővebben: EU-s országokból ha küldik, nem lesz megvámolva. Ha azon kívülről, akkor vámolnak keményen, de csak ha 50$ felett van és 2kg-nál nehezebb. Ha nincs 2kg, akkor általában "átcsúszik" a vámon úgy 250$-ig is a csomag. A vám általában 20% a ÁFA + az 1000 FT körüli kezelési költség.
    A vámot meg lehet úszni, ha ajándkként van feltűntetve, de az USA-ban nagyon ritka aki erre hajlandó (nemtom miért), de pl Hong Kongban simán küldik ajándékként.

    Ezeket a saját tapasztalataim saját külföldi vásárlásaimról (kb félmillió Ft-nál járok 1 év alatt), nem haver haverja mesélte. :)
  • zoolee
    #11
    Jaahh..Értem..
  • Totya77
    #10
    Ha megszoktad a mostani botkormányodat akkor és bütykölésre hajlamos vagy akkor neked mindenféleképpen jo megoldás nem is beszélve az 1000 nyi gombról ami egy pilotafülkében van :)
    A saiteknek néztem a combóját 22 körül használtan de én meg nem szeretek repülni max realFlight-tal néha picit (heli) de ott is csak magasban úgy nem vágom oda :)

    A BétaInn. szoftverei ráadásul elég egyszerü kezelőfelülettel rendelkeznek.

    Zolee

    Olyasmi gombot láttam vaterán 1500 ért de igazadvan tényleg drága egy sz@ros gombocskáért.
  • repvez
    #9
    Csak én repülögépszimulátorba utazom az autok nem kötnek le:D
    Igy nekem botkormány és gázkar és pedálhoz kéne,mert sajna ami van az gameportos azt meg már csak a seggembe dughatom max.
  • zoolee
    #8
    :O Én is szeretnék egy ilyen box ot csinálni..Ha már nincslegdrágább g25 öm, akkir legyen valami eredeti..csak az a qrv@ védőburkos gomb is 3 rongy, és most le vok égve.:S
  • repvez
    #7
    ha jol tudom akkor csak a nagy csomagokra van vám és 46ezer ft felettiekre.De sztem ha a kommenthez beirod hogy legyenek szivesek a csomagra ráirni hogy gift (ajándék) akkor nem kell rá vám.
  • Totya77
    #6
    Csak egyik sincs,meg nem rendeltem még netről,arról nemis beszélve kitudja nem e dobják meg valami iszonyat vámmal :P
    Valahogy keritek egy ismerőst aki jártas a témában és megrendeli nekem ...
  • repvez
    #5
    Miért lenne körülményes a rendelés Paypal vagy netkártyával lehet fizetni mind a két helyen és 10$ a postaköltség és postáznak europába is csak ki kell a megfelelö sort választani.
  • Totya77
    #4
    Legalább nem csak én foglalkozok ilyen marhasággal :)

    Amugy button boxot szertnék épiteni meg frex féle H váltót.Egy szekvenciálist már csináltam de most csak gamepad szétszedés volt de ott csak 12 gomb van :)

    Amugy pár linket berakok hátha találunk hozzáértőket a témában :)

    Outgauge

    Betainnovationsról a Nitro SLG ben gondolkodtam de nemtudom mennyire jönne ki postával europában meg nem forgalmazzák.


    Shark buttonbox

    De elég lenne egy sima shiftlight és egy sebességkijelző kreálása is amit Leo bodnar készit ez jó majdnem az összes komolyabb autós szimulatorhoz,de ott is körülményes a rendelés ráadásul a Nitro slg nagyon sokminent tud azért az árért.
    Shift light
    lcd vezérlés
    7 szegmenses kijelzó
    digit és analóg fordszámmérő

  • repvez
    #3
    Éppen most akartam nyitni hasonlo topicot.Erröl még nem is hallottam amit te linkeltél,de ennél vannak több funkcioval biro panelek is.
    Ezt le lehet tölteni és házilag elkésziteni minden szügséges infó benne van a mappában:
    MJoy16
    Van egy másik ezt csak neten lehet megrendelni:
    http://www.leobodnar.com/
    És mégegy amit szintén csak rendelni lehet:
    PlasmaMM2 és Plasma light
    Ez utobbihoz kapcsolodna az én kérdésem is hogy ha valaki jobban érti az angolt akkor pár sorban leirhatná hogy pontosan milyen paraméterekkel rendelkezik esetleg hogy hogyan kéne bekötni a gombokat és potmétereket és hogy lehet a softverrel felprogramozni a gombokat.
    Egy Trustmaster F16FLCS/TQS joyt szeretnék átalakitani USB-sre.
  • zoolee
    #2
    Csak nem szimulátort építessz?!:O
    Amúgy ahogy kinéz az ország, szerinted lehet ilyet kapni?
    Szerintem nem...Szal lehet rendelned kell kintről..
  • Totya77
    #1
    Sziasztok!

    Az alábbi linken lévő panelt keresem,lehet e kapni itthon vagy külföldről kell megrendelni,esetleg kapcsolási rajz,vagy akármi ami
    a megépitésében a segitségemre lenne.

    Ő az

    Előre is köszönöm a segitségeket.

    Üdv Totya