47
  • Laurion
    #47
    (Lemaradt az utolsó mondatom:) ... - pedig az csak fizika.
  • Laurion
    #46
    Nos, rengeteg háttérhatalom-elképzelés létezik és létezett. A 18. században rózsakereszteseket és szabadkőműveseket láttak mindenhol. A templomosok leszármazottait. Aztán a 19. század (főleg a vége) divatja a zsidó összeesküvés lett, a Cion bölcsei, akik irányítják a világ elfoglalását. És mivel a zsidók messze felülreprezentáltak voltak a szellemi életben, rengeteg volt a "bizonyíték" is, mind éppen olyan erős és megalapozott, mint most a 9/11 alternatív elméletei. A kommunizmus is zsidó összeesküvés, Lenin is zsidó, a demokrácia is az, Roosevelt is zsidó. Aztán ahogy beköszöntött a globalizálódó fogyasztói társadalom kora, mindezek továbbélése mellett megjelenik a gazdasági háttérhatalom. A G8-ak, vagy csak azok vezetői, vagy az amerikai neokonzervatívok, vagy a multik igazgatói, vagy az izraeli kormány, vagy az amerikai zsidó szervezetek. És persze minden kisebb ország irányítását megvásárolták, lefizették, nekik - sorry: Nekik - dolgozik mind az összes politikus. A média az ő eszközük a nép fogyasztó haszonállattá redukálására. Ésatöbbi - te bizonyára jobban otthon vagy a rózsakeresztesekről és szabadkőművesekről szóló folklór XXI. század eleji megfelelőiben.

    Nem kell se felsőbbrendűség-érzés, se semmiféle meggyőződés ahhoz, hogy lássuk: nem lehet irányítani a világot. Még csak tendenciákat sem lehet irányítani benne. Túl bonyolult. Nincs az az elme, csoport, nemzetek fölötti szövetség, vagy bármi, aki képes lenne kézivezérléssel futtatni a világot. A globalizálódás önszervező dolog, mint az időjárás. Történül. Előbb fogjuk kontrollálni a világ klímáját, mint a világ emberiségét - és hadd tegyem hozzá ehhez: sosem fogjuk tudni kontrollálni a világ időjárását sem.
  • Amergin
    #45
    Sokáig én is így gondoltam ahogy te, de a 9.11-es események, konkrétan a Pentagon elleni 'támadás' gyökeresen megváltoztatta a véleményemet arról, hogy mi is az globalizmus és mi is áll mögötte.
    A globalizmus a háttérhatalom ruhája. Ebbe öltözik amikor színrelép és megjelenik az emberek előtt.
    9.11 a háttérhatalom "tudatos, tervezett cselekvése" volt.
    9.11
    Persze tudom: jönnek a cimkék hogy 'összeesküvés-elmélet' a primitív gondolkodásúak könnyen fogyasztható fantazmagóriája ésatöbbi, ésatöbbi...
    Így azután önmagunkat ezzel megnyugtatva, fennsőbbségünk tudatában, lenéző mosollyal az arcunkon egy kézlegyintéssel elintézzük a dolgot és továbblépünk.
    Nagyon rosszul tesszük!
  • Laurion
    #44
    A globalizmus létezik, de nem a "globalista tőke" érdekérvényesítése. Egyáltalán senkinek vagy semminek sem tudatos, tervezett cselekvése. A globalizálódás (látod? direkt passzívban mondtam!) önvezérlő, tettes nélküli történés. Ahogyan az emberiség lélekszáma rohamosan nő, kommunikációs (technikai és szellemi) képességei pedig gyarapodnak, a globalizáció megtörténik (ismét passzívban mondva), elkerülhetetlenül.

    Vannak haszonélvezői. Hosszú távon az egész emberiség az, de rövidtávon leginkább a nemzetközi, tőkeerős vállalatok. Hogy ismét a példámmal jöjjek: ha Egyiptom és Asszíria békét kötöttek, azzal is először a föníciai kereskedelem járt jól, és csak hosszabb távon maguk az országok.

    Akik sémákban gondolkodnak azért, hogy szegényes gondolkodási képességeikbe belezsúfolhassák a valódi világ történéseit, azok persze nem tudják elkülöníteni azt hogy valaki jól jár a globalizálódással attól, hogy ő "csinálja"...
    (Ne vedd magadra, amit a szellemi képességekről mondok, tudod: "a jelenlévők mindig kivételek".)
  • Amergin
    #43
    Séma az úgynevezett "globalista tőke". Nem létezik. Szerinted.
    Szerintem meg igen.
    És a "globalista tőke" érdekérvényesítése a globalizmus az sem létezik?
    A szabad kereskedelemmel nincs bajom, azzal viszont igen, hogy politikai 'elitje' Magyarországot eladósította, nemzeti vagyonát elkótyavetyélte, a magyar állam szuverenitását feladta és kiszolgáltatta a szerinted nem létező globalista tőke kénye-kedvének úgyannyira, hogy a hazánkat érintő összes lényegi kérdésben ma már nem Magyarországon születik meg a döntés.
    Gondolom majd ezeket a tényeket is tagadni fogod.
  • Laurion
    #42
    (Egyébként szívesen levezetem, amit kérsz. Ha egy gondolatot egy bizonyos eszmerendszer a magáénak vall és beilleszti a dogmatikájába - pl. a demokrácia lenti minősítését a kommunizmus a magáéba -, akkor egyértelmű, hogy az a gondolat megfelel az ő alapelveiknek, gondolkodásmódjuknak, világlátásuknak, használható az ő fogalmi bázisukkal és nem mond ellent paradigmáiknak.

    Tudjuk - nemde? - hogy a kommunizmus alapelvei, gondolkodásmódja, világlátása elhibázottak voltak, fogalmi bázisuk alkalmatlan a valóság hiteles leírására (lásd "kizsákmányolás", "osztályharc", "történelmi szükségszerűség", "burzsoázia", "forradalom", "kommunista embertípus", "a párt mint élcsapat"), és a paradigmáik tévesek.
  • Laurion
    #41
    1. Polgár nem egyenlő középosztály. Csak a marxista terminológiában, "kispolgárság", "nagypolgárság", és egyéb osztály-értelemben. A marxista terminológiát nem fogadom el.

    2. Polgár = "állampolgár". Gyurcsánytól és Kókától az utolsó nincstelen koldusig, társadalmi és vagyonbéli helyzetre való tekintet nélkül.

    3. Polgári demokrácia = az állampolgárok demokráciája, ahol minden állampolgár a jog előtt és szavazata szempontjából egyenlőnek számít.

    Hol uralkodik az állampolgárok összessége? Mindenhol, ahol többségi és részarányos elven eldöntheti, ki kormányozza az államot a következő adott időszakaszban. És utána újra dönthet.

    Veletek, akik a demokráciát csak színjátéknak tartjátok, az a baj, hogy sémákban gondolkoztok és nem vagytok hajlandóak fgyelembe venni a valóság bonyolultságát. Sémákban gondolkodni igénytelen, tudománytalan és félrevezető.

    Séma az úgynevezett "globalista tőke". Nem létezik. A valóság bonyolultságának - a milliónyi cégnek, vállalatnak, összeütköző és egybefonódó érdeknek, etikai, politikai és vallási meggyőződésnek, a piac kiszámíthatatlanságának, az egyes emberek vágyainak és igényeinek - leegyszerűsítése egy gyönge-közepes gondolkodók számára is emészthető szólamra.

    Séma az is, hogy ezt az egyébként nem létező dolgot "kiszolgálják" az uralmon lévők. Hogy kedveznek a külföldi tőkebehozatalnak, befektetésnek? Miért, vasfüggönyt szeretnél a határra és aztán önellátó gazdálkodást? Az már a középkorban sem vált be. Tudod, mit? Már az ókorban sem vált be: a kereskedelem már akkor is kontinentális szélességekben virágzott. Ókori multik szállították a kaját a száraz területekre, az épületfát Mezopotámiába, a építőkövet Egyiptomba. Aki bezárkózik, az előbb-utóbb meg is hal. Nézd csak meg Észak-Koreát.

    És hová mentek a kereskedők már az ókorban is? Oda, ahol profitot tudtak termelni.

    Szóval hogyan is képzeled te a "globalizált tőke" nélküli világot? (A kedvedért használom a sémát.)
  • Amergin
    #40
    Szintúgy.
    Vezetsd le nekem légyszives, hogy hol van az összefüggés egy kijelentés igazságtartalma és aközött, hogy ki mondta, vagy hol jelent meg.
    Demokrácia az annyit jelent: népuralom.
    Polgári demokrácia: a polgárság (értsd középosztály) uralma.
    Első kérdés: Hol van ma itt polgárság? Létezik. Nyomokban. De kihalásra ítéltetett.
    Második kérdés: Hol uralkodik ez a polgárság? Mert hogy itt ma az uralkodik azt a vicc kategóriába nyugodtan be lehet sorolni.
    A parlamenti egypártban mindenki a 'moneykrácia' uralma alatt áll és az a dolguk a parlamentben, hogy ennek az uralmát és profitérdekeit biztosítsák a lakossággal szemben. Látsd: az egészségügy "magánkézbe" (értsd: a globalista tőke kézbe) adása. Ez majd nyílván a kisemberek, a 'nép' érdekeit fogja nézni, ezt mindannyian tudjuk...
    Valami csipetnyi demokrácia akkor lenne ha azt a globalista hatalmat korlátoznánk és pld. ugyanolyan adószinttel súlytanánk mint a kis és középvállakozóinkat. Jajjj de azt nem szabad!!!
    Úgyhogy az egész elit befarol a nemzetközi pénzoligarchiának és az ő érdekeit képviseli velünk polgárokkal szemben.
    "demokrácia". Ja!
  • Laurion
    #39
    Érdekel, honnan az idézet?

    A lenini III. Internacionálé hivatalos irányelvei közül fordította le és közölte a Tanácsköztársaság hivatalos lapja, a Vörös Ujság 1919 április 5-i számában, "A kommunizmus alapelvei" cím alatt.

    Sajnállak.
  • Amergin
    #38
    100%-ig
  • Laurion
    #37
    Amergin!

    "A polgári demokrácia nem egyéb, mint a gazdasági erők birtokosainak burkolt diktatúrája. A polgári demokrácia a fő súlyt a szabadságnak tisztára alaki deklarációjára veti; ez a szabadság azonban a nép számára, melynek anyagi hatalma nincsen, hasznavehetetlenné válik, míg a hatalmon lévőknek sajtójuk és szervezeteik révén megvannak az eszközei arra, hogy a népet megcsalják és félrevezessék."

    Egyetértesz?
  • Amergin
    #36
    Az emberiség 'haszonember' lett.
    Csak idő kérdése hogy gondos gazdája billoggal lássa el.
  • ericghar
    #35
    Sziasztok!

    Egyszerű a megoldás. A nyomkövető beültetését altatásban végezném el, és olyan helyre tenném (laproszkópiával csinálnám) ahonnan kissé bajosan szedhetné ki a páciens (otthoni körülmények között). Bár ha az elítélt szereti a fájdalmat és a Fűrészt is látta, akkor még sikeres is lehet a dolog.
  • remark #34
    Erdemes 1:26:45-hoz ugrani. Hangszorot bekapcsolni, es mehet a show...
    ...sokkoló. Marmint engem sokkolt...
  • JL666
    #33
    http://video.google.com/videoplay?docid=-1656880303867390173
  • AgentKis
    #32
    Akiben ilyen van annak szopás egy MRI vizsgálat...
  • kvp
    #31
    Az rfid chipekkel ket baj van:
    -konnyu oket tavolrol lemasolni
    -konnyu oket emp-vel tonkretenni

    Kifejtve: Ha mindenki ilyet kap, akkor barkinek a chipjet le lehet masolni azzal hogy egy megfelelo olvasoval melleallunk. A digitalis alairas es a titkositas csak az adatok megvaltoztatasa ellen ved, de az 1:1-es masolas ellen nem. Ha valaki kap egy ilyen chipet, akkor ha csak el akar tunni, akkor lemasolja es a sajatjat tonkreteszi. (par masodperc egy levett ajtaju mikrosuto ele tartva boven eleg, az emberre ez meg nem halalos) Ha pedig mindenkinek van, akkor csak lopni kell egy masikat majd az eredetit megsemmisiteni. (tehat meg kell olni valakit es a chip-jerol masolatot kesziteni a tonkretett sajat helyere) A regit kivenni sem kell. Akinek van kedve jatszat olyat is, hogy rfid es gps kepes telefonokba masolja bizonyos chipek adatait, igy gyakorlatilag a halozaton keresztul barmikor meg tud jelenni barki barhol a terkepen. A technologia csak arra jo, hogy egyesek kijussanak a bortonbol es artatlan embereket bantsanak az azonositojukert. Nem sok eselyt latok arra, hogy hasznalhato rendszer legyen belole, bar attol meg lehet, hogy bevezetik. Legfeljebb tobb ember fog maganak brit allampolgarsagot lopni egy rfid olvasoval. (aminek a menetet a nemet ccc-s csapat mar demonstralta is az uj digitalis utleveleken)
  • RealPhoenixx
    #30
    BValek:

    irtad: "Amit be lehet rakni úgy, hogy a páciens túléli, azt ugyanúgy ki is lehet venni."

    Velemenyem errol a 29-es hozzaszolasom utan:
    ez kiba modon nem igy van, csak reszlegesen, ugyanis van egy megoldas, amelynek reven ha beled teszik, soha tobbe nem szeded ki annelkul, hogy elve megusznad, vagy maradando karosodast ne szenvedj.
    Ez a megoldas pedig az adaptivitason alapszik.
    Aki kicsit ert a dolgokhoz, az tudja hova tenni az adaptivitas alapot, masok pedig most majd szitkozni fognak, hogy ezt nem mondom el, mert ez is egy talalmanyhoz kapcsolodik, ami igencsak primitiv megoldas.

    NB: azert meg nem irom le, hogy csak ugy mas elolvasva szinten lepattintsa az otletet.
  • RealPhoenixx
    #29
    Aszem vissza lehet olvasni jopar evvel ezelott errol irtam, lehet keresni.

    Egy rakat forumon ezt ragoztam es a sok gyik mindig belekotott, nah most nesztek itt van.

    A rabok most meg ingyen kapjak, majd alig egy ember olto, vagy masfel, es mar a kozemberek azert fognak fizetni hogy kaphassanak egy egy ilyent.
    Errol ennyit.

    NB: eleg szar azt mondanom, hogy naugye megmondtam, kb 8 evvel ezelott mar ezt ragoztam
  • sanner011
    #28
    Isten áldja amerikát, ugye? Rohadjanak meg... :)
  • feamatar
    #27
    az első linkedhez annyit, hogy az amcsik 9/11 miatt afgánba mentek kempingelni, irak az már félig-meddig más történet(vegyi fegyverek amiket ugye nem találtak meg utólag , meg terroristák rejtegetése,támogatása ecetera ecetera).
    Hogy a hivatalos "ok" itt álljon:"to disarm Iraq of weapons of mass destruction (WMD), to end Saddam Hussein's support for terrorism, and to free the Iraqi people."
    Persze ettől még az olajért ment mivel az is az amcsik jólétét szolgálja, hisz olaj mindenkinek kell...

    Nincs időm megnézni a többi videt, de remélhetőleg azoknak nagyobb az igazságtartalma...
  • matt taylor
    #26
  • Amergin
    #25
    9.11-ről annyit, hogy azt arab birkapásztorok kézivezérelték az afgán hegyek közötti barlangjaikból, ezt mindenki tudja
    Ezért is keresik ott oly bőszen a főbirkapásztort már 6 éve, de sajnos valami balszerencse folytán sosem lesz meg...
    És ez is azért van mert nincs beleültetve RFID-chip!!
    Miért is kellett Irakba bemenni?
    Nem lettünk okosabbak Na talán majd ettől:
    Az olaj és a dollár összefonódása
    De legvégül:
    Én hiszek neki
    Ki is volt ő?
  • Inquisitor
    #24
    Mi lesz a következő? A "V-chip"???
  • exatly
    #23
    Gondolom láttad a zeit-ot.
    Az lenne még kemény, ha ezt az RFID-t összekombinálnák azzal a cuccal, amit most mutattak be telefonokhoz, ami felismeri a tárgyakat esetleg majd személyeket. Ezt kompatibilizálni az iwiw-el, és ha van pénzed, már az utcán érdekes dolgokat láthatsz az emberekről. Sőt ha IP cím alapján logolják, hol böngészel, miket írsz, akkor be lehet sorolni veszélyességi fokozatokba.
  • matt taylor
    #22
    "Az új világrend amit id. Bush hirdetett meg 1991. szept.11-én és ami 2001. szept.11-el indult be igazán "
    Ezt kifejtenéd bővebben?
  • Amergin
    #21
    Jaja!
  • homeless
    #20
    De te király vagy és leleplezted a TITKOS összeesküvést!
  • Amergin
    #19
    Apa kezdődik!
    Ma még csak a rabokba meg a macskákba, kutyákba, meg élelmiszerekbe. Holnap meg már minden egészséges (és beteg) emberbe. Olyat ami nyomkövetőként, személyi igazolványként és bankkártyaként funkcionál. És úgy hogy az emberek maguk kérjék a beültetést. És ezzel persze a HATALOM 'soha és semmikor' nem fog visszaélni. Csak pld. deaktiválja a chipedet ha rossz leszel és mindenből kizár amihez kell a chip.
    Azért mert ez neked így 'kényelmesebb' és 'biztonságosabb'.
    Az új világrend amit id. Bush hirdetett meg 1991. szept.11-én és ami 2001. szept.11-el indult be igazán (micsoda véletlen, nemde?), a szemünk előtt születik meg.
    Csodálatos lesz.
    Úgy értem fogtok még majd csodálkozni...
  • tnm #18
    hát, ha állatokon már működik, akkor sztem ki van már ez találva (valamennyire) technikailag; pont, hogy erkölcsileg aggályos
  • Jonah
    #17
    GPS chipet... és vajon az áramellátását hogy? és mi fogja venni ???

    áááá bölcsész tekeri be a villanykörtét érzésem van :S

    üdv.
  • ziby
    #16
    Szerintem az erőszakos bűncselekmények elkövetőit én a középkori kiátkozáshoz hasonlatos dologgal büntetném. Pl minden látható testfelületére feltetoválnák hogy mit tett, meg lenne róluk egy online adatbázis. És nyugodtan agyon lehetne verni őket minden következmény nélkül. Szerintem fogynának:D
  • tnm #15
    neked sincs több Saw... :D
  • tnm #14
    "Ha leüt a szervmaffia és eladja,"
    ...akkor már nem Te mész a veséd után...
  • Luui
    #13
    MIT KELL CSINÁLNOM HOGY, AUSZTRÁLIÁBA TOLONCOLJAK? :)
  • sanner011
    #12
    Ausztráliában már laknak. XD
  • sanner011
    #11
    Pedokat, meg egyéb selejteket pl. le kéne lődözni. :)
  • Nagycitrom
    #10
    Nem, azok mozgásérzékelős változatot kapnak, ha felfelé mozog, akkor önmegsemmisítés
  • KarmaXXL
    #9
    "hogy ilyen megoldást alkalmazzanak a pedofiloknál és más szexuális bűnözőknél"

    És ha inkább felkötnék az ilyen szemetet?
  • JTBM
    #8
    Szerintem is jobb lenne egy bilincs, mint az USA-ban. Abba jobban bele is férne az elektronika.

    Az állatvédőket meg szvsz. megnyugtatja a tudat, hogy ezt a műtétet mindenki önkéntesen vállalja, jobb egy kapszula a bőr alatt, mint a börtön...