Szemüveges topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oke,akkor sry a félreértésért
izgatott vagyok hogy megérkezik e az adatbankos órám :P
és akkor pusaaa

Dzsini
egy szóval sem mondtam, hogy ezzel gond van (sõt, meg is lepõdtem, hogy nincs még ilyesmi téma), rosszat nyomtam, a 62-esben kérdezted, hogy van-e szemmûtéttel kapcsolatban info, arra írtam.
meg ha már látásjavítás, akkor odaírtam a két kontak(t)lencsést is, hátha valaki szemüveg mellett/helyett olyasmit választana.

amúgy egy topic akkor mûködik, ha írnak bele - ha felhozod, más meglátja, és esetleg ír bele. ha nincs újdonság, akkor nem fognak mások se foglalkozni vele (itt is kérdés, hogy mi lesz, ha minden érdeklõdõ leírja, hogy neki hány dioptriás a szeme és mennyire utálja-szereti)

és hogy on is legyek: 13 éves koromban lett szemüvegem, -1 - -1,5 dioptriával, aztán olyan kb. 21-22 éves koromra helyreállt annyira, hogy azóta nem hordom (bal szemre kellene kb. fél dioptria, a jobb viszont rendben van)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

geri777
Sziasztok nekem tegnap irták fel az elsõ szemüvegem
mert nagyon rosszul látok
hétföre kész lesz a szemüvegem háth nagyin kiváncsi leszek mert félek hogy mit szolnak a barátaim

de arra is kiváncsi leszek hogy milyen a világ jó szemel

nem tudom mijen szemüveget irt fel cask arra emlékeszem hogy közölte velem hogy csak 30 % kosan látok és hogy valmi casládi betegség

Gigabyte 890XA-UD3 | AMD Phenom II X4 955 | Kingston DDR3 3*2GB | Ati Radeon 5770HD

tévében volt szemtornás riport. agy nõnek 3-as volt a szeme és most tökéletesen lát.

ezekböl a kontaklencsée müködik egyedül
ügyes vagy!
amúgy ezt vártam már melyik kezd el magarázni hogy "Van már ilyen topik"
...

szemüvege vagyok 3 éve. engem zavar mikor rajtam van, de rajtam van mindíg, mivel nélküle nem látok... dejó lenne, ha nem kellene. mindíg koszos egy helyen és egész nap csak azt a kis kosz "látom". (-1,25) de ma utolsó padból csak pislogtam, kéne egy picivel erõsebb.

Dzsini
van szemmûtétes topic, meg két kontak(t)lencsés is
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=968779822
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1053370089
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=988652849

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

HiPPoNaX
Innentol sajnos alapvetoen diagnoszta kerdese a dolog, en is "koszonetek" sok mindent egy balfek szemesznek, aki egyszeruen rossz szemuveget irt fel, de amiota normalis orvosom van, csak javult a szemem.

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

John Cena
engem is zavar egyfojtába törölgetem

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

John Cena
MondhatjukXD

Ismerõs:D
Kb 3 éve van szemüvegem,csak néha hordtam,akkor jöttem rá hogy hordani kellene mikor motorra tettem le a jogsit és a táblákat csak akkor láttam ha alatta áltam xD
Egyébként - 0.5ös
Nekem nincs vele bajom,bár elég idegesítõ hogy mindig tisztítani kell pár óra után mert utána nem látok ki belõle -.-

Hi all
nekem már kiskoromtól van szemüvegem és most nyáron ujra meg akarom mütetni a szemem
Mert egyszer már megmütötték hagyományosan,de most nyáron lézerest szertenék
Amúgy az a bajom hogy még egy kicsit kancsitok XXD
komolyan
és tudja vki hogy mennyire fáj a mütét(lézeres)?
elõre is thx

Stílusos :DDDD

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

John Cena
nekem ugyan ilyenem van cska egyik oldalát sikeresen le törtem XD és most az egyik fülem tartja az egés zszemcsitXD

Panzerfaust
Bunyóban, meg pogóban gáz, hogy vagy figyleni kell rá, vagy oda kell adni valakinek. De ez a legkevesebb.

Alkoholista AZ, aki annyit iszik, mint MI, csak ellenszenves!

Sheltem
:)))

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Airbus A380
Én pl alig érzem sokszor el is felejtem hogy rajtam van.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
Nekem is elõnyömre vált a szemüvegem csomóan mondták hogy teljesen más az arcom tõle.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Panzerfaust
Jah nekem is van régóta ez a szemét. Én hordom mert 3as de gyûlölöm. Az egy dolog, hogy nem áll rosszul, elvégre azért választottam, de nem a kinézetével van bajom, hanem a komforérzetemmel. Csak nem tehetem meg, hogy ne hordjam, mert eleve úgy jött ki a szemüveg, hogy egy hétig világraszóló fejfájásom volt. Szóval marad a mûtét.

Alkoholista AZ, aki annyit iszik, mint MI, csak ellenszenves!

Molnibalage
Engem pl. már senki sem tud szemüveg nékül elképzelni. Én sem. Csak sportolás közben veszem le.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Ez ami nem igaz...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Airbus A380
Társaságba mértnem?

neevous
Olyan 3éves korom óta hordok szemüveget. Ha jól emlékeszem, eleinte +1,75/+1,5-öst hordtam. A mostani szemüvegem +1/+1-es. Három éve kontaktlencsével párhuzamosan használom. Igazából csak akkor veszem ki a lencsét és teszem fel a szemüveket, ha hazamegyek, és tudom, hogy már nem megyek sehova, vagy az allergiás idõszakokban.

Airbus A380
Azért csak tudják hogy mit csinálnak.

Airbus A380
És akkor mi van ha kiröhögik? Aki ez miatt kiröhögi kikcsit IQ hiányos lehet...

bodesz
hát nemtom sokszor hallotam hogy csak jobban rotja a szemet
nemtudom igaz e vagy nem de nemis izgat
suliba 2.padba ültettek sajnos :S és onnan azért látom a táblát ha kell
ha meg olyan órám van és hátra ülök akkor úgysem érdekel az óra :D

(¯`·._/¯`·._.·]\\BodesZ/[·._.·´¯\\_.·´¯)

Airbus A380
Én ezt tartom a legnagyobb hülyeségnek hogyha valaki azzal érvel hogy azér nem hordja mer nem szép. Mért ne lenne jó? Nagyon sokaknak pl kifejezetten jól áll. De ha nem áll jól akkor is mivan? Jobban megéri neked az hogy nem látsz?

Airbus A380
Na igen....

Akkor Én meg sem szolalok 2 éves korom óta hordom ezt a szart ssegíteni segít de már baromira unom. 19 éves vagyok.

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

[HUN]FaTaL
Minden tök éles lett nem mosottak a színek, látom hanyas busz jön, jó érzés volt pedig csak -0,75ös a szemüvegem.

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
Ez minden rövidlátóra érvényes.

17 éves korom óta vagyok szemüveges (jogsi), elõször nem akartam meg féltem hogy milyen lesz aztán amikor megkaptam tökre örültem hogy végre jól látok:DD

http://goo.gl/gd6Zi5

Aquir
ja és gimi óta hordom kb, és csak táblához veszem fel ált. És a napszemüvegem is a szememhez van igazítva ugyanúgy:) És amikor eltört egy kis helyen a normál hemüvegem, és akkor csak a napszemüvegemet tudtam felvenni mert az volt ott, a prof meg felnézett és felszólt hozzám hogy "Hát maga meg vak?" :D

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
heló én közelre látok (túl) jól és messzire meg nem annyira, és amikor öreg leszek akkor épp hogy javulni fog a szemem és akkor nem kell szemüveg ellenben a normálisan látóknak mondjuk akik meg eddig jól láttak de öreg korukra nekik is gyengülni fog a szemük szal tök jó :P :)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Balumann
:o AZ nélkül lehet gyorsabban sikerült volna :P
Nekem egyébként kicsi koromba felirtak egy kurvaerõs szemüveget. Képeket kellett volna felismerni, és nem tudtam. Az a vicces, hogy utána anyukám is megnézte, és õ se tudta (nem azért mert nem látta). A szemüveg meg iszonyat ronda volt, és még menni is alig bírtam menni benne :-8

hunbasser
jó,de ez nekem szemüveggel sikerült...:D tehát azért jó dolog az...

ReaL MaDRid x siempre

Balumann
És az a baj, hogy errõl szemészeten, meg sehol nem tesznek említést, holott rengeteg embernek simán lehetne jó látása. A szemüveg csak méginkább ront a helyzeten. Ha már 4 évesen kaptam volna szemüveget szerintem már nem is látnák a bal szememmel. Szemét szemorvosok.

w77d
nekem 0.75-ös szemüvegem van már 7 éve. Most már annyira megszoktam, hogy sokszor észre sem veszem, hogy rajtam van. Vezetni csak szemüveggel szoktam és utcán is mindíg hordom.

hunbasser
ez igaz.kb 6-8 évig voltam szemüveges,és most kiváló a látásom,már kb 7 éve nem hordok szemüveget :)

ReaL MaDRid x siempre

sweech
már 4-5 éve is kaptam beutalót szemészetre, de még mindig nem mentem el. nem jó dolog, mert érzem, hogy folyamatosan romlik a szemem :p

Balumann
Én nekem kicsi szemtengelyferdülésem van, és már kicsi korom óta üldöznek azzal, hogy szemüveget kellene hordanom, mert "megvakulhatok". Hát anyukám nem engedte. Tavaly karácsony körül találtam meg a látástraininges oldalt. Legutóbbi szemvizsgálaton aztmondták sokat javult a látás :-)
(késõbb aztán meg jöhet a lézeres szemmûtét)

Gyocsika
Nekem olyan 3 éve van szemcsim, a bal -0.5 a jobb -0.75. Azóta nem változorr semmit, remélem így is marad. Mostmár teljesen hozzászoktam, fényre sötétedõ vastagabb keretes. Az elõzõ szemcsim vékony keretes volt, ha azt visszahúzom akkor nagyon nagyon kényelmetlen a mostanihoz képest.
A fényre sötétedés pedig nagyon ott van, ha kinn vagyok azt utcán akkor majdnem mindig sötétedik, attól függ mekkora a napfény, tisztára mintha napcsemüveg lenne.

Balumann
Ajánlom mindenkinek ezt az oldalt, sztem mindenki olvassa el:
LÁTÁSTRÉNING
Egy idézet az oldalról:
"A látástréningrõl

A szemüvegesség minden hiedelem ellenére gyógyítható, tehát a jó látás megtartható, sõt extralátássá fejleszthetõ. Az egészséges nézési szokásokat újra meg lehet tanulni, és akár életünk végéig szemüveg nélkül élhetünk."

tommyg
nekem oszt társam elsõ padból nem látja a táblát azt mindig rólam írja<#eplus2>
de a szemészetre nem mer elmenni mer fél hogy kiröhögnénk a szemüvege miatt is(ami igaz is) de egyszer kajak én viszem el a szemészetre ha az annya se képes :D

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

RAZOR27
Egyik ismerõsömnek 16-dioptriás van, bazz, az már golyóálló :D

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

6 vagy 7-es korom óta hordok szemüveget (kb. 6-7év), azért mert túl sokat olvastam közelrõl. (mellkason könyv, aztán élvezet:).
Amint megkaptam a szemüvegem, véletlenül (tényleg!) elhagytam, örültem neki mert utáltam akkor is, most is.
1 év múlva újra kaptam egyet, azóta nem-nagyon módosult a látásom. Mostanra a bal szemem: -0,75 a jobb szemem: -2,5-es. Furcsa adatok:P
A kontaklencsétõl bevallom õszintén félek.

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Én egyik szememmel (jobb) homályosan látok, a másikkal viszont tökéletesen. Kiskorom óta kellene szemüveget hordanom, de csak általános végéig hordtam, utána jött a középiskola és hát egy picit normálisabban akartam kinézni és ezért félretettem a szemüveget. Azóta se hordok, de végülis rendesen látok mindent, csak nem mindkét szememmel, hanem csak az egyikkel. De így is jó nekem. :))

Engem is traktáltak SZTK-keretessel, de nem igazán jött be. Eredmény: az akkori 1-1.5-ös helyett mosrt 3-as kell, de az tényleg kell, mert vezetek.

LasDen
nekem 3-os korom óta van szemüvegem....az elsõt nem hordtam, mert nem tetszett, de azóta rendszeresen....és most nekem is egy olyan van, mint ami az #5-ösben van linkelve.....annyi bajom van vele, hogy ez nem olyan fényre sötétedõs mint az elõzõ volt.....de amúgy mára már teljesen hozzászoktam......haverok többször kérdezték, mért nem hordok kontaklencsét, de én nem szeretnék veszõdni vele, meg amúgy is mostanra el se tudnám képzelni magam szemüveg nélkül.....jah és -3-as...... :D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Atti12
nekem nincs :| És nem is kell. Szerencsére jól látok. :)

Hegi90
kkty

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S