31
  • creative69
    #31
    Hello Shabba!

    Nem nyilatkozatokat vagy vállalt értékeket hanem szivárgási adatokat és a minőségi kritériumoktól való eltérést
  • shabba
    #30
    Ilyen stílussal semmilyen mondandót nem tudsz hitelesen eladni. Ráadásul korábbi kijelentéseid között akadt több zagyvaság ami végképp hiteltelenné tette az állításaidat. Milyen titkos NHH adatokat nem tudsz linkelni? 22-es vagy 345-ös adatlapokat? Az NHH felé a szolgáltatóknak többféle adatközlési kötelezettségük van, ezek egy része publikus amit bárki megnézhet az NHH weboldalán. A nem publikus adatközléseket viszont csak az NHH látja és dolgozza fel, a többi szolgáltató sem látja miről nyilatkozott a másik.
  • creative69
    #29
    Gabr!

    Ne nevezz a barátodnak te gyökér mert hányok az ilyen beképzelt férgektől örülnék, ha egyszer szemtöl szembe találkoznánk nem lenne ekkora a fejed. Egyébként látom szövegértésből egyes voltálk az iskolában. (többek között) Szóval a belső dolgozók privilégiuma azaz kiváltsága vagy kedvezménye hogy nagy sávszélességet kapnak ennél jobban nem tudom a szádba rágni te barom. ha pedig az IQ-d összértéke nem éri el a 20-at akkor ne szólj hozzá. Tudod a jobbf*sz meg a balf*sz esete... mindkettő felál de te még hozzá is szólsz. Mielött finoman belemászol másnak az arcába tanulj meg olvasni mert úgy jársz mint a 12éves késelő csak téged nem a románokhoz hanem a majomketrecbe toloncolnak vissza. Mindenesetre a technikai dolgokhoz (maradjunk a tv-nél) még mindig nem tudtatok hozzászólni, úgyhogy valószinüleg én vagyok a takarító szintjén kedves herrherry:) Lehet szídni de majd akkor kezd el te is gabr mikor már tudod mi micsoda a technikában addig csak dobálózol a szavakkal és érdemlegesen nem tudsz semmit felmutatni ez a nagy büdös helyzet az ilyenekre szokták mondani, hogy hang ember. Szóval nyugodtan magyarázz tovább meg mehet a megjegyzés, hogy mi van az ÁSZF-ben meg hasonlók de tudod az ilyeneket az íróasztal mögött álmodják meg kár, hogy nem tudok nektek belinkelni egy NHH-s mérőoldalt a szolgáltatások minőségéről meg a sávszélességekről de sajnos ez titkos mint az is, hogy gabr mely atomkisérlet végeredmény (gondolom a szüleid rendesen kiborultak, hogy gyereket vártak és te jöttél) :D NEVETSÉGES VAGY JA ÉS HANGEMBER és ha mindenáron szitkozódni akarsz állj a szemem elé és úgy tedd
    Köszönöm, hogy hozzászólhattam ehhez az oldalhoz de úgy látom itt nem az a lényeg, hogy az emberek valamit értsenek a technikához inkább, hogy beszóljanak egymásnak arctalanúl a gabr félék.
  • herrherry
    #28
    Oda is kell takartító :)
  • gabr
    #27
    Te jó ég! Értem már! Szóval az UPC-nél nem monitorfejü okoskodó majok dolgoznak az IT területen, és a 20/20 csak a belső dolgozok privilégiuma! Elmehetsz te a picsába barátom, és akkor még finom voltam!
  • creative69
    #26
    Food még valami a UPC most vett még 2x20Gbit-et a BIX-en és a sebességét 85%-osan garatálja tehát fix, hogy nem 50k akkor valamit elállított és hívja ki a szerelőt.
  • creative69
    #25
    Kedves Gabr!
    Én nem szídtalak úgyhogy vegyél vissza a fejedből mert nem igazán értem mire vered magad. A másik, hogy amiröl H..lyeségeket írtatok a TV szabványok arrol már szó sincs. Egyértelmü, hogy nem értesz ezekhez a dolgokhoz mivel rögtön nekiálltál sziporkázni. Mitöl lennék irigy minden számitógépemnél megy a 20 mega ez a belső dolgozok privilégiuma és ha tudnál olvasni amit nem tudsz akkor elolvastad volna, hogy nem egy haveromnál hanem egy LAN NET-es házban láttam a hálózatot. Nyilván nekem kevés a hozzáértésem amikor te kezdtél el itt baromkodni:D nevetséges vagy Gabr. maradj csak meg ilyen monitorfejü okoskodó majomnak és legyél te is a vak fogyasztói társadalom része:D Egyszerüen nem értem, hogy min húztad ennyire fel magad, de te tudod én nem fogok ezen idegeskedni, nem érsz annyit, igazábol azt szeretném, hogy a technikai kérdésekre válaszolj ilyen lelkesedéssel, de látom ahhoz nem tudsz reagálni, az ilyen emberek szoktak mindent mindennel összekötni aztán mikor már nem megy semmi egyszerüen belehazudik a szerelő fejébe, hogy nem ő volt. :) Én ezt gondolom rólad, a te véleményedet már hallottuk.
    Food egyébként az 5mega 6rongy mig a t-birodalomnál a 4 mega 7rongy szóval sztem versenytárs.
  • FoodLFG
    #24
    Én sem a koax-osról beszéltem.
    Az tök jó, hogy te mit látsz, de én meg használom. És ameddig megy addig jó. Ha netán nem tudnák garantálni a 4/4 Mb/s-ot (4500 Ft) (nekem nem ez van), akkor egyszerűen lemondom, mert itt nincs 1-2 éves szerződés, ha akarok akkor egy hónap múlva átmegyek egy másik szolgáltatóhoz.

    A UPC „csak” pl korlátozza a p2p forgalmat, meg kicsit drága..
    Amíg a szegény UPC-s előfizető megkapja a medium (5000/800 kb/s) csomagját 7500-ért, amit csak 50 kbps-on (többen írták, én nem tudom) tud használni a korlátozás miatt, addig én 4500 ért min 4 megával netezek fel-le. Ha meg nem akkor elhúzok a digi-től, ahogy már az előbb említettem.

    Nem kell jönni azzal, hogy a LAN NET milyen kevés helyen elérhető, mert magamról beszéltem. Én szerencsés vagyok. Az meg hogy neked a parabola antennáddal frizbizett a digis szerelő, annak semmi köze ahhoz, hogy nálam milyen a net minősége. Lehet hogy máshol ratyi, de nekem jó. Nem az egész digikábelről beszéltem.. Nem is tudnék az, ahogy te sem.
  • gabr
    #23
    Elképesztő módón sugárzik az irigység, a butaság, és a hozzánemértés a hsz-dből! Azt hiszem, most már mindenki el fogja hinni, hogy a 20/20-as előfizetés valójában egy 512-es, mivel te láttad egy haverodnál a dolgokat... Ilyen baromok dolgoznak az UPC-nél? Te jó ég!
  • creative69
    #22
    Hello Food!
    Én a UPC-nél dolgozom és örülnék, ha elmondanád mik mennek arrafelé mert én nem tudom, egyébként sorra jönnek vissza az előfizetők akik átmentek a DIGI-hez... Még valami én nem a koax-on kapott sajátmodemes internet sebességéröl beszéltem a DIGI-nél hanem a náluk ujdonságnak számitó LAN NET-röl és hidd el ott 512k a sebesség nemrég beszéltem egy DIGI-ssel és megmutatta a házhálózatot utoljára ilyet a Bakáts-on láttam egy modem egy switch és egy 20/20as előfizu onnan meg lakásig az utp egyszerüen undoritó...
  • FoodLFG
    #21
    Örülök hogy ennyire törődsz velünk. De te is olvasgathattál volna még egy kicsit..
    A digikábel garantált sávszélességei:
    20/20 Mb/s - 4/4 Mb/s garantált
    15/15 Mb/s - 2/2 Mb/s garantált
    10/10 Mb/s - 1/1 Mb/s garantált
    A szerződésemben is ez van.

    aszf:
    http://www.digikabel.hu/images/stories/aszf/internet_aszf_2007.11.17.pdf
    gyengébbek kedvéért 3-as számú függelék B pont (vége)..

    Azért a UPC-t sem kéne annyira sztárolni. Mindenki tudja hogy mik mennek arrafelé..
  • creative69
    #20
    Hello Fiuk!

    Nah akkor egy kis fizikai háttér mert nem nagyon vágjátok a tényeket(tisztelet a kivételnek), és ez iszonyatosan kiborít!!! Szóval van 4 most használt szabvány a DVB-T (terrestial azaz földi) DVB-S (satelite azaz műholdas) DVB-C (cable azaz kábeltv) és DVB-IP (azaz a jól ismert IPTV apaaa kezdődik..) szóval ez egyik se HD!!!!!!! 720x576 real 4-5 MSym/sec-el ez rosszabb mint a legócskább DVD lemez a saját 20-30 MSym/sec-jével ezen belül a különböző adatfolyamok mellé belehet pakolni a HD-t ez minimum 720p-t jelent egyenlőre egy tesztadás meg IPTV-n 5 UPC direct-en és 3 UPC kábeltv-n a DIGI egy kalap feka úgyhogy nem kell a valagjukat nyalni a 20Mb/sec 30felhasználóra jut addig lesz gyors amig meg nem rendelik többen a szerződésben garantált sebesség 512kbs Az egyetlen normális műszaki háttérel rendelkező szolgáltató a UPC. Márciusban indít a DVB-C piacon élböl 3 HD adással a többi mellett és Júniustól a műholdas is elkezdi az átállást ez mellett mindkettőhöz lesz felvevős SeTopBox. A tv-ben levő DVB tuner csak a földi adásokhoz jó!!!! Minden DVB szabványhoz más fajta STB kell ezt nem a Magyarok szúrták el ezt a nagy "feltalálok" álmodták meg így! Arrol meg inkább ne is beszéljünk, hogy a DIGI-nek milyen lefedetsége van (footprint) Egy 2órás vihar alatt 1,5órás leállás (UPC directem van és mióta megvan még nem volt leállásom pedig pár vihar hóesés köd ónos eső volt már azóta) és ami felháborít, hogy aki telepíti képes kijönni műholdat beállítani műszer nélkül. Felrobbanok az ilyentöl.
    Szóval érdemes utána olvasni mert a többségnek nulla a tudása mégis fújja a technikát. (MSym/sec MegaSymbolum/secundum) tankönyvek vannak a tudásanyaghoz érdemes lapozgatni. Egyébként ha megnézed DIGIT már nem telepít senki olyan rossz és ezért kell hónapokat várni a bekötésre mert már nincs szakemberük.
    EMKTV-n pedig nem lesz DVB-C egy ideig mert a 62 csatorna mellé nem tudják hova berakni és egyenlőre ezzel próbálják meghóditani a közönséget. A HD jelenleg használt két szabvány felbontása pedig 1280x720p és 1920x1080 a teljesség igénye nélkül. Bocsi csak most nagyon felhúztam magam az okoskodáson. Remélem egy-két hasznos infot eltudtam mondani ha valami érdekel még valakit akkor írjatok válaszolok.
    Üdv Creative
  • FoodLFG
    #19
    Abból indultam, ki hogy a digi kábelen max 2Mb/s-et szolgáltat, ha emellé még hozzájön a mondjuk 5Mb-es tv (gondolom ők sem H.264-ben tömörítenek), akkor már valószínűleg a rendszerük határán vannak. Ha bőven bírná a rendszerük, akkor nem csak 1 és 2Mb-es internet csomagjaik lennének. (gondolom)
    Természetesen nem az internet sávszélességét használja a tv, de a hálózat ugyanaz. Vicces is lenne, ha anyuci bekapcsolja a tévét és nincs net :P
  • shabba
    #18
    Kábelen is lesz majd IP-t, de nem fogják elsietni a bevezetését a szolgáltatók. Nekik már több mint egy évtizede megvan egy nem IP alapú, kiforrott DTV megoldásuk, amivel szinte ugyanazt meg lehet oldani.

    Az internet szolgáltatás sávszélességének semmi köze egy IP alapú TV szolgáltatáshoz. Az IP alapú TV szolgáltatás, nem olyan mint egy webes letöltés vagy youtube video megnézése, nem a netes sávszélt használja, hanem külön IP folyam. Nyugodtan lehet egy előfizetőnek akár 1 Mbps-es netcsomagja is, miközben mellete akár több HD műsort is nézhet IP alapon párhuzamosan, ha ezt a fizikai átviteli közeg képes kiszolgálni, mivel a két szolgáltatásnak ilyen szempontból semmi köze egymáshoz.
  • shabba
    #17
    Nem hiszem hogy rövidtávon Digikábel IP alapú TV szolgáltatásba vágna. A DTV drága eszközöket kíván, és ennek a havi előfizetési díjakban is nyoma van. A Digi pedig olcsó szolgáltatóként parádézik, ami analógon még megoldható, de a drága DTV eszközök többlet költsége mellett aligha. Egyébként is ha alapból IPTV-re hajtottak volna, teljesen felesleges lett volna kiépíteni az FTTB+UTP mellé egy analóg coaxos rendszert is. De megtették, mert az olcsón működtethető a DTV meg drága.

    Digi.tv-nél az olcsó szolgáltatás mellé még elvisehető mértékű egy kezdeti 20 ezres beugró összeg, amiből kijön egy olcsó belépő szintű SD MPEG-2-es STB meg antenna. De IPTV-nél kellene egy residental gateway, drágább HD-s H.264-es PVR-os STB. Szolgáltató oldalon is kellenek többlet eszközök, az egész hálózatot drágább multicastot jól kezelő eszközökből kell felépíteni, VoD szerverpark kell, stb. Ez nem igazán építhető bele egy 1xi 20 ezres belépési díjba, annál jóval drágább, ha pedig szétosztják a havidíjba az több ezerrel is megdobhatja a mostani olcsó havidíjat. A Digi áraival megcélzott piacnak ez nem hiszem hogy eladható lenne.
  • shabba
    #16
    Azért a stúdió technikát ne keverd a lakossági broadcasttal. Egy studióban szükséges a magas bitráta, hisz az adott anyagot akár többszörösen is szerkeszteni kell, ha túl alacsony lenne a bitráta az újratömörítések után elég látványos minőség romlás lenne az eredmény ami ott nem megengedhető. Broadcastnál a kiküldött anyagnál már nincsenek ilyen kritérium, ott már nem cél egy editálható minőségű anyag kiküldése, ott csak a nézhetőség elérése a cél.

    Az olcsó műhódas szolgáltatóknál jellemző hogy agyontömörített bitrátán nyomatnak MPEG-2-es streamet 1-2 Mbps-en. De az átlag sem kiugróan magas inkább úgy 3-4 Mbps körül, az 5-6 Mbps már a jó közé sorolható. 7-8 Mbps szerintem már a ritka kategória. A műhódas kapacitás véges ezért az adók számának és az alkalmazott bitrátának valahol kompromisszumot kell kötnie. És sajnos mivel több csatornát a szolgáltatók jobban el tudnak adni, míg a minőségre kevésbé érzékeny az előfizetők többsége ezért többnyi a minőségre kevésbé fognak figyelmet fordítani.
  • shabba
    #15
    Set-top box-ból(STB) van többféle, támogathatja a négy közül bármely műsorszórási módot. DVB-T földfelszíni, DVB-S műhódas, DVB-C kábeles, IP alapú digitális TV szolgáltatást(DTV). De van olyan STB ami 1xre akár több szabványt is támogathat, ezek hybrid megoldások. Az STB-t jellemzően a szolgáltató adja, ő pedig olyan fog adni ami a szolgáltatásához tökéletesen passzol, ha időközben jelentős változtatásokat eszközöl a szolgáltatásban ami STB cserét kíván akkor ad másikat.

    A TV-be beépített tuner viszont lutrisabb, közel sem biztos hogy támogatni fogja az adott szolgáltatást vagy annak minden alkalmazását és 100%-ban képes kiváltani az STB feladatát. Nincs garancia arra ha menet közben új szabványokat kezd el támogatni a szolgáltató, akkor azzal teljes mértékben kompatibilis lesz. Ilyenkor vagy STB-re tér át a fogyasztó vagy TV-t cserél ami azért a több százezres készüléknél nem épp pénztárca kímélő.

    A DigiTV, UPC-D nem ingyenes fogható műhódas adás, hanem havidíjas fizetős szolgáltatások. Az a szolgáltatón múlik hajlandó-e idegen készüléket használni a hálózatában, ezt először mindenképp érdeklődd meg. Sok szolgáltatónál a kódkártya és az STB össze van rendelve így idegen eszközben nem fog működni a kártya.
  • LaciMaci
    #14
    Vagy a set top box mind2 HD adásaihoz jó, vagy meg van szabva, h melyik STB melyikre jó (DVB-T, DVB-S)
    Lehet fogni ingyen pl a DigiTV, UPC direct adásait parabola segítségével?
  • LaciMaci
    #13
    A beépített tuner az a földi sugárzás vételére jó a set-top box meg a műholdas sugárzáshoz???

    Pl. egy ilyennel: http://www.betacom.hu/index.php?WG_NODE=WebTermek&WG_PARENTOID=PRFf_11813ae&WG_OID=PRSf_d8cb30e

    Lehet fogni ingyen pl a DigiTV, UPC direct adásait parabola segítségével?
  • LaciMaci
    #12
    de mire jó a set-top box?és a beépített tuner?
  • Sanyix
    #11
    beépített tuner normális országokban jó, ahol nem kódolnak le minden szart, de itt ezt teszik majd, úh kell.
  • Sanyix
    #10
    nem a sávszélesség kevés (az se sok), csak a tömörítés a szar...
    4 mbitbe befér egy 720p-s video elég jó minőségben. Csak az mpeg2-es marhaságokról kéne leszokni.
  • LaciMaci
    #9
    Sziasztok!

    Az lenne a kérdésem, hogy a set-top-box az a földi sugárzás (DVB-T)HD adásaihoz és a műholdas pl.: DigiTV HD adásaihoz is jó lesz?

    A HD TV-be beépített DVB tuner az nem helyettesíti a set-top-box-ot?Ha nem akkor mire jó?Köszönöm a válaszokat előre is!
  • daanika
    #8
    mindehhez csak annyit szeretnek hozzatenni, hogy a jelenlegi savszel amit elerhetsz otthon az lof@sz.

    Ma a tv-k 90%-nal hasznalt Sony Digital Beta-k 720*576ban rogzitenek. Akarjatok tudni, hogy kep+hang milyen savszellel jon le a seggerol ebben a pocsek felbontasban? 50 megabit. ezt megkapjak a szolgaltatok, aztan ugy butitjak tovabb a jelet (pl T-com) hogy beferjen egy 5 megabites xDSL alapu tv szolgaltatasba. Ezen a savszelen, nem lehet pl vizilabdat nezni. kb 7-8 megabit a minimum. szoval magyarorszagon meg nincs savszelesseg kanaan.
  • FoodLFG
    #7
    Jumpy : A 20/20 Mb/s-os netet nem (koax)kábelen hozzák (ha Chriss745-re válaszoltál).


    Kábelen nem hinném, hogy bepróbálkoznak az IPTV-vel.
    A 2,5 MB/s-es vonal elbírná.. de szerintem nem nagyon van rá igény, meg nem is akkora nagy még a lefedettsége, hogy megérje nekik (szerintem)

    20 Mb = 20000kb = 2500 kB = 2,5MB
    nem pontos, akik akarja az számolja ki, hogy pontosan mennyi..

    Egyébként az én 10Mb-es netem is nagyjából hozza a maximumot. Mondjuk nem megy egész nap maxon, a jóból is megárt a sok xD.

    Egyébként tényleg :
  • jpeg
    #6
    Mi a baj a Balázzsal és a Mónikával?
    És a Barátok közttel (én sem szeretem, de sokan nézik).
    Mit nevezel te tudatos médiafogyasztásnak?
    És aki klasszikus zenét sugárzó adókat és tudományos csatornákat néz, az miért jobb?
  • Jumpy
    #5
    Hát igen..csak egyvalamit ne felejtsünk el a kábeles internet addig jó,míg kevesen vagytok rá a házban.
    De ha már pl 10en..akkor 10 fele oszlik a sávszélesség.
    Az adsl ebből a szempontból jobb..lenne..befelé legalábbis.
    Igaz iptv-nél meg az kéne hogy számítson.
  • Chriss745
    #4
    EMKT+V = Digisek
  • Chriss745
    #3
    Ha esetleg a Trékom nem PAL minőségűnél rosszabb IPTV-t próbálna lenyomni a torkunkon, akkor én is elgondolkodnék rajta mit vegyek. Egyenlőre egy 110-es TV-re a legjobb ár/minőség megoldás egyenlőre a DigiTV. Kíváncsi leszek, a EMKT indít-e majd IPTV szolgáltatást a hálózatán, ha már a házig kihúzza az optikát. Munkatársamnál most kötötték be a DigiKábelt, 2,4 MB le, 2 MB fel stabilan, 4500 HUF-ért.
  • Darth Sith
    #2
    ott a pont!
  • Gerygrey
    #1
    vajon miféle gondolatébresztés hiányzik az embereknek egy tudatosabb médiafogyasztáshoz?

    Semmiféle, az emberek nagy része nem akar tudatosan médiát fogyasztani. Bekapcsolja a tévét, megnézi a balázs/mónikát, híradót, aktívot, jóban-rosszban barátok köztöt, meg a Győzikét és eltelt az este. Akinek meg ennél komolyabb igényei vannak, megoldja (torrent, MKV, meg egy párezer forintos madzag a HD plazmához és kész is)