Politeizmus Vs. Monoteizmus
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Másrészt igaz h gátolta a fejlõdést, de kiváncsi lennék mi lett volna a világháború következménye ha fejledtebbek lettek volna a dolgok... <#szomoru1>#szomoru1>
Egyébként az meg egy másik kérdés, hogy jobb-e így, hogy nincs senkinek se közös hite, és h ilyen fejledtségi szinten vagyunk. Milyen lett a társadalom, és milyen a környezet... ^^ És ha így haladunk milyen lesz...
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Mellesleg az utolsó mondatnak nem értem, mi köze van a spiritualitához.
Nem hiszek istenben, de mostmár talán abban igen, hogy van valami felsõbb inteligencia :S
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ez a nézet eléggé degradálja az emberiség hatalmas eredményeit, mert tagadhatatlan hogy sokat elértünk. Igaz még az út felénél se vagyunk, de...
Don\'t take anything for granted. (Ne tekints semmit magától értetõdõnek.)
Sztereoizmus: több istenhit
<#banplz>#banplz><#buck>#buck>
L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul
A vallás maga nem, de az emberek a vallás nevében igen. Például a szent háborúk, legyen az keresztes hadjárat, vagy dzsihád. Az utolsó, vagy utolsó elõtti kereszteshdjáratot pedig úgy gondolta a nagy pápa, hogy a gyerekek megtudják nyerni mert az õ lelkük még olyan tiszta. A hatalmas gyerekseregbõl nem sokan tértek vissza.
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.
Amúgy a kedvencem az a kereszténységben, hogy ugyebár megszületett Jézus, az emberek ráismertek, hogy õ az Isten fia. Ergó ráébredtek, hogy van Isten. De még 1000 év múlva is meg még utánna is égettek el embereket akik azt merték mondani, hogy a Föld gömbölyû. És ehhez hasonló dolgok. Számomra ez összeférhetetlen. Ha azért jött Isten fia a Földre, hogy tanítsa az embereket majd megváltsa akkor ilyen alapvetõ dolgokról nem esett szó. Most ez nagyon bugyután meg gyerekesen hangzik számomra is de nem tudok amellett elsiklani, hogy olyanra ráébrednek az emberek, hogy létezik Isten, de a körülöttük lévõ dolgokról meg semmi. <#conf>#conf>
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
(sejtem, de inkább nem én írnám le)
habár emellett tényleg egyetértek, hogy inkább volt gátja, mint elõremozdítója. azonban ez nem a vallás hibája, hanem amint már olyan nagyon bölcsen elõttem is mondtak az elvakultság és a tolerancia teljes hiánya.
csinált valamit a vallás maga? bántott az valakit? nem. sok emberen segített akiknek utolsó reményt, kapaszkodni valót adhatott az, hogy vigyáznak rájuk, nem õk az irányítói a sorsuknak, ez sokaknak megnyugtató érzés. ami tényleg a probléma, az az elvakultság, és a szélsõségesség, tehát, az van amit én mondok, vagy semmi. és igaz ez tényleg mûködhetett amikor jobban el voltak választva az emberek, de most ennek kell feloldódnia, de mindenhol.
gondolok itt a nemzeti kérdésekre is. elõbb utóbb túl kell lépni azon, hogy az ország a te várad stb. elkülönült territóriumod, mert ez csak feszültséghez vezet, de ettõl szerintem még nagyon messze áll az emberiség.
Asimov Alapítvány könyvében volt leírva a Gaia bolygó, ahol minden, élõ élettelen anyag egy volt, mindenki mindenki és minden volt egyszerre, egy élõlény forma csak része volt az egésznek, ez volt a tökéletes összhang, és asimov szerint az egyik szervezõdési forma. gondoljatok bele mennyire távol áll ettõl a mai ember. most pedig nem a fizikai, technikai "megvalósítására" gondolok ennek a dolognak, hanem elvonatkoztatva
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
HP+
valahol olvastam valamit a hit nélküli emberekrõl, de nem ugrik be, mindegy... :D
practitioner of the forbidden arts of death
nem értem hogy hihet valaki még ma is egy vagy több istenben
a vallás és az istenhit volt van és lesz mindig is a legnagyobb gátja a fejlõdésnek
isten az ostoba emberek könnyen kiejthetõ magyarázata a világra
Ez a vicc az egészben. És ettõl lesz szép az egész!
Én is így vagyok.
A politeizmust szeretem, mert szép szimbolikája van. A perszonifikáció alapvetõ emberi vonás. De csak szimbólumok. Csak nyelvi megoldás, semmi más... Én lehet azt mondom, "Dörög villámlik, nagy vihar van." de erre egy viking azt mondaná: "Erre száguld Thor a szekerén." És ezért szép. Költõi. És legalább szép tárgyak maradtak a régi hitek után. :)
Ami a hitet illeti, az szerintem kétféle embernek való. Az egyik aki nem szenvedett még eleget, ahoz hogy a hideg, kérlelhetetlen, kegyetlen élet kiverje belõle ezt az ostobaságot. Nincs isten, sem megváltó. Szembe kell nézni a tényekkel. A világban senki nem "ad" helyet. Azt ki kell taposni, mindenkinek a magáét.
valahogy jobb ez a hit hogy van valaki fenn, aki figyel, és néha besegít,és az erkölcsi része is okés, és nem járok egyházba, ahol lehúzzák rólam a "hitpénzt"...
és nem kell megtanulnom 24 istenség nevét, és szokásait, és kedvenc eledelét, hogy szerencsém legyen a következõ héten , ez nekem visszatetszõ, és kitalációszagú^^<#miaz>#miaz>
practitioner of the forbidden arts of death
van egy óriási dolog amit nem tudunk megmagyarázni...így hát talájunk ki egy fickót/nõt aki "megteremtette" ezt... hülyeség. Ez is csak azért van mert az embereknek mindenképp kapazkodni kell valamibe...
FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!
Sose sikerult hinnem istenben --> ''Come down `n let me see u!''
\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling
Monoteizmus:1 istenhit
Politeizmus: több istenhit
FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Ja, és a történelmi vonzatok. A politeizmusok, aranykorokat teremtettek, a monoteizmusok sötét középkor szerû állapotokat.
Spiritualitásabn pedig: Hárt nem tudom... A Keresztesek templomai csillognak villognak (na jó a reformátusok kicsit szelídebbek), hol van az egy hindu szilatamplomhoz, egy pogány kõoltárhpz vagy egy egyiptomi sirbolthoz képest?