33 év után újra elénk tárul a Merkúr

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Látod látod, ezzel a hozzászólással megölted a topikot <#idiota>

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Maga Mér-kúr?

Kara kánként folytatom tanításom.

Hát szerintem a Merkúron ott tátong a nagy semmi. A felszíne ugyan olyan nagy semmibõl áll mint amit már láttunk. A nagy semmi fennmaradó 55%át fogjuk megsasolni, de viccet félretéve.. érdekes lesz, mert mégiscsak lesz pár új képünk és pár új adatunk a felszínrõl a mágnesesterérõl stb. Kíváncsi leszek h miket fognak kibogarászni a tudósok az adatokból amik remélhetõleg visszaérkeznek hozzánk. De olyan kíváncsi lennék még arra is h amiket kaptunk fekete-fehér 1975ös képekbõl, hogyan látunk mi most szép színes merkúrt?! 😄 imádom az emberi fantáziát... tiszta jurassic park 😄 honnan tod h milyen színût szart a dínó? h h nézett ki a szeme? Pistinek vagy marinak hívták? 😄 jó kis fikciók ezek de szeretnék már tényeken alapuló dolgokat is látni. :S Remélem ez a szonda majd rendesen helyre állítja az ilyen kitalációkat és végre egységesebb és sokkal igazibb képünk lesz a Merkúrról.

Azért poén hogy a Merkúrról szól a hír és a hsz-ok fele már a Jupiternél jár, vajon mirõl fogunk beszélni egy Jupiterrõl szóló cikknél 😊)

Nana, néhányunknak lehet hiányozna az a kis gázóriás 😊

Elég sok zatombomba kellene ahoz :-)
szétrobbantom atombombával :-)

A gyémánt azért lehetséges, mert a Jupiter, és a többi nagybolygó tartalmaz szenet. A magjában meg adott a nagy nyomás. Lásd a 2010 Ûrodüsszeát.
De hogy szeded ki?

Ettõl féltem. :-)
Uncsi a Jupcsi. Sehol semmi arany vagy gyémánt.

Sanyix
Napnak sem vasmagtól (mert nincs is) van mágneses tere.

"Jupiter is thought to consist of a dense core with a mixture of elements, a surrounding layer of liquid metallic hydrogen with some helium"

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Neked László szegényes a fantáziád, de ezt már rég tudjuk.
-----------
Sanyix: lusta vagyok keresgélni. Az, jogy a Jupinak erõs a mágneses tere, nem utal vasmagra?
Ja, nem, mert olya nagy a nyomás, hogy ott nem is tudom mi lehet.
Mert ugye a nap belsejében sem tom, hogy mi van.

Sanyix
De nem olyan felépítésû az a mag mint egy kõzetbolygó. És az a mag is a rá nehezedõ nyomástól szilárd, ha lefújná valami a légkört róla akkor nem nehezedne rá semmi, és folyékonnyá vagy gázzá válna... ha egyáltalán tényleg szilárd.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Két bolygó méretû égitest összeütközik, úgy, hogy Hold tömegnyi törmelék szakadjon ki egyikbõl, vagy mindkettõbõl, aztán az egyik mégis megy tovább külön úton, hogy aztán kialakuljon belõle a Merkúr mai formája? Nehezen tudom elképzelni.
nem is olyan hihetetlen.

Én nem hiszem, hogy egyenlõre állna a meccs az elméletek között. Egyelõre az a helyes elképzelés, hogy a naprendszer anyaga, amely ugye fõként hidrogénbõl állt elkezdett csomósodni, és egy nagyobb központ alakult meg, meg több kisebb-nagyobb bolygó. A Jupiter a nagyobb bolygók közé tartozik.

A Jupiternek is lehet hogy van szilárd magja. Ha elfújná valami a gázburkát, csak az maradna.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Egyenlõre a "forró Jupiter" típusú bolygók keletkezésével sem vagyunk igazán tisztában. Ami a Merkúrt illeti, több adat kéne. Ezen segíteni fog ez a szonda, addig meg lehet hetet-havat összehordani.

miért is?

Sanyix
Nemvalószínû hogy egy forró jupiter tipusú bolygó maradványa egy föld típusú sziklás bolygó lenne 😊

Kornan
"Az elsõ dolog, amit legtöbbünk látni szeretne, hogyan néz ki a felszín fennmaradó 55%-a"

5letek:
-Biztos egy hatalmas fél bolygó méretû város van ott,amit atlantiszi sumér magyarok laknak.
-Vagy az is lehet onnan jön az a sok zufó.
-Sötétanyag átjáró a sötét univerzumba.
-Egy hatalmas emberi arc.
-Egy 100 km magas piramis.
-Semmi különös,csak ugyanolyan kopár felszín mint a többi 45%-on.

Bármerre sodródhatott.

Gracie Barra

Akkor nem legbelül lenne, hanem az aszteroidákon kívül
És ezek a külsõ rétegek most szépen itt kering körülöttünk😊
Na már csak kell keresni egy szikladarabot a holdon és a merkúron, amik pont összeillenek😄

Gracie Barra

Umm, nem fogadnék rá.

Azért egy halva született ötletet én is kreálok: mi van ha ez volt az a bolygó amivel a fiatal Föld ütközött és a két bolygó törmeléke kialakította a Holdat?😉 Már ha figyelembe vesszük a cikknek ezen sorait:
"Egy másik elmélet szerint a Merkúr a Naprendszer egy távolabb esõ pontján alakult ki, feltehetõleg a Mars közelében. Nem sokkal késõbb egy másik sziklás égitesttel történõ ütközés elsöpörte külsõ rétegeit és a jelenlegi pályájára tolta"

NEXUS6
"Számos elmélet próbálta már megmagyarázni a hatalmas mag rejtélyét, egy teória szerint a Nap nem sokkal a formálódás után elpárologtatta a bolygó sziklás külsejét."

Az exobolygókat nézegetve szerintem meg egy forró-Jupiter volt, csak elpárolgott a külsõ gázburok és csak a mag maradt.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs