25
-
bvalek2 #25 Látod látod, ezzel a hozzászólással megölted a topikot -
Epikurosz #24 Maga Mér-kúr? -
kovadam87 #23 Hát szerintem a Merkúron ott tátong a nagy semmi. A felszíne ugyan olyan nagy semmiből áll mint amit már láttunk. A nagy semmi fennmaradó 55%át fogjuk megsasolni, de viccet félretéve.. érdekes lesz, mert mégiscsak lesz pár új képünk és pár új adatunk a felszínről a mágnesesteréről stb. Kíváncsi leszek h miket fognak kibogarászni a tudósok az adatokból amik remélhetőleg visszaérkeznek hozzánk. De olyan kíváncsi lennék még arra is h amiket kaptunk fekete-fehér 1975ös képekből, hogyan látunk mi most szép színes merkúrt?! :D imádom az emberi fantáziát... tiszta jurassic park :D honnan tod h milyen színűt szart a dínó? h h nézett ki a szeme? Pistinek vagy marinak hívták? :D jó kis fikciók ezek de szeretnék már tényeken alapuló dolgokat is látni. :S Remélem ez a szonda majd rendesen helyre állítja az ilyen kitalációkat és végre egységesebb és sokkal igazibb képünk lesz a Merkúrról. -
lee56 #22 Azért poén hogy a Merkúrról szól a hír és a hsz-ok fele már a Jupiternél jár, vajon miről fogunk beszélni egy Jupiterről szóló cikknél :)) -
lee56 #21 Nana, néhányunknak lehet hiányozna az a kis gázóriás :) -
Neptun24 #20 Elég sok zatombomba kellene ahoz :-) -
Epikurosz #19 szétrobbantom atombombával :-) -
teddybear #18 A gyémánt azért lehetséges, mert a Jupiter, és a többi nagybolygó tartalmaz szenet. A magjában meg adott a nagy nyomás. Lásd a 2010 Űrodüsszeát.
De hogy szeded ki? -
Epikurosz #17 Ettől féltem. :-)
Uncsi a Jupcsi. Sehol semmi arany vagy gyémánt. -
#16 Napnak sem vasmagtól (mert nincs is) van mágneses tere.
"Jupiter is thought to consist of a dense core with a mixture of elements, a surrounding layer of liquid metallic hydrogen with some helium" -
Epikurosz #15 Neked László szegényes a fantáziád, de ezt már rég tudjuk.
-----------
Sanyix: lusta vagyok keresgélni. Az, jogy a Jupinak erős a mágneses tere, nem utal vasmagra?
Ja, nem, mert olya nagy a nyomás, hogy ott nem is tudom mi lehet.
Mert ugye a nap belsejében sem tom, hogy mi van. -
#14 De nem olyan felépítésű az a mag mint egy kőzetbolygó. És az a mag is a rá nehezedő nyomástól szilárd, ha lefújná valami a légkört róla akkor nem nehezedne rá semmi, és folyékonnyá vagy gázzá válna... ha egyáltalán tényleg szilárd. -
L3zl13 #13 Két bolygó méretű égitest összeütközik, úgy, hogy Hold tömegnyi törmelék szakadjon ki egyikből, vagy mindkettőből, aztán az egyik mégis megy tovább külön úton, hogy aztán kialakuljon belőle a Merkúr mai formája? Nehezen tudom elképzelni. -
Epikurosz #12 nem is olyan hihetetlen. -
Epikurosz #11 Én nem hiszem, hogy egyenlőre állna a meccs az elméletek között. Egyelőre az a helyes elképzelés, hogy a naprendszer anyaga, amely ugye főként hidrogénből állt elkezdett csomósodni, és egy nagyobb központ alakult meg, meg több kisebb-nagyobb bolygó. A Jupiter a nagyobb bolygók közé tartozik.
-
bvalek2 #10 A Jupiternek is lehet hogy van szilárd magja. Ha elfújná valami a gázburkát, csak az maradna. -
teddybear #9 Egyenlőre a "forró Jupiter" típusú bolygók keletkezésével sem vagyunk igazán tisztában. Ami a Merkúrt illeti, több adat kéne. Ezen segíteni fog ez a szonda, addig meg lehet hetet-havat összehordani. -
Epikurosz #8 miért is? -
#7 Nemvalószínű hogy egy forró jupiter tipusú bolygó maradványa egy föld típusú sziklás bolygó lenne :) -
#6 "Az első dolog, amit legtöbbünk látni szeretne, hogyan néz ki a felszín fennmaradó 55%-a"
5letek:
-Biztos egy hatalmas fél bolygó méretű város van ott,amit atlantiszi sumér magyarok laknak.
-Vagy az is lehet onnan jön az a sok zufó.
-Sötétanyag átjáró a sötét univerzumba.
-Egy hatalmas emberi arc.
-Egy 100 km magas piramis.
-Semmi különös,csak ugyanolyan kopár felszín mint a többi 45%-on.
-
juzosch #5 Bármerre sodródhatott. -
DompR #4 Akkor nem legbelül lenne, hanem az aszteroidákon kívül -
juzosch #3 És ezek a külső rétegek most szépen itt kering körülöttünk:)
Na már csak kell keresni egy szikladarabot a holdon és a merkúron, amik pont összeillenek:D -
Loverman #2 Umm, nem fogadnék rá.
Azért egy halva született ötletet én is kreálok: mi van ha ez volt az a bolygó amivel a fiatal Föld ütközött és a két bolygó törmeléke kialakította a Holdat?;) Már ha figyelembe vesszük a cikknek ezen sorait:
"Egy másik elmélet szerint a Merkúr a Naprendszer egy távolabb eső pontján alakult ki, feltehetőleg a Mars közelében. Nem sokkal később egy másik sziklás égitesttel történő ütközés elsöpörte külső rétegeit és a jelenlegi pályájára tolta" -
#1 "Számos elmélet próbálta már megmagyarázni a hatalmas mag rejtélyét, egy teória szerint a Nap nem sokkal a formálódás után elpárologtatta a bolygó sziklás külsejét."
Az exobolygókat nézegetve szerintem meg egy forró-Jupiter volt, csak elpárolgott a külső gázburok és csak a mag maradt.