28
  • spydee
    Veronica-ból sosem elég és a háttér sem rossz.:))
    http://www.youtube.com/watch?v=y2u4wTJFYFA
    A logitech távirányító nem újdonság amúgy(nekem)
    A billentyűzet meg nagyon innovatív, remélhetőleg elfogadható árúra fog csökkeni. 20-30 ezerért még reális.
  • dez
    "A videón nem így látszik." -> már úgy értem, persze lehet egy alapja a billentyűknek, de a videó alapján a kijelző mozog a felső résszel együtt.
  • dez
    Mármint arra gondolok, akkor még jóval drágább lenne az egész. (Keresni is akarnak rajta.)

Miből gondolod, hogy csak a teteje mozog? A videón nem így látszik.
    És nem is lenne jó mélyebbre nézni, mint a billentyű teteje.

Egy nagyobb panel egyelőre jóval drágább, mint a sok kicsi.

Az átlátszó billentyűzet eltorzítja az alatta lévő képet.
    Inkább egy vékonyabb hártya kellene oda, amin - sima és érdesebb felületek váltakozásával - csak szimbólikusan szerepelnek a billentyűk.
  • dez
    Nyilván nem olvastad el a cikkat...
  • kvp
    A billentyuknek csak a teteje mozog, a kijelzok az aljaba vannak rogzitve, gombonkent egy darab, aminek az anyag koltsege kb. 5-6 dollar gombonkent (csak a vezerlo 2 dollar + az oled panel ara). Ezutan jottek ra, hogy ennyi erovel egy nagy kijelzot is lehetne gyartani, amire folulrol raraknank a nyomogombokat. Ekkor rajottek, hogy ennyi erovel lehet erinteserzekeny is. Az ujabb tervuk gyakorlatilag sokkal olcsobb, mivel csak 1 elektronika kell bele es nem gombonkent 1. Szerintem hasznalni jobb ha erezhetoek a gombok, tehat a nagy oled panel + erintokepernyo + rahelyezheto atlatszo billentyuzet matrix lenne a nyero kombinacio. Mar csak az a kerdes, hogy mikor lesz vegre nagy oled panel. (a valasz: mar megjott, nemreg mutattak be) Igy meg az is megoldhato, hogy erezhetoek a gombok, es nem csak kepet es funkciot, de a gombok helyet is lehetne valtoztatni, attol fuggoen hogy milyen muanyag keretet teszuk a kijelzo fole. (egyfajta oszver megoldaskent) Bar a jovo inkabb a sima kijelzo + szoftveres billentyuzet fele megy el. Ezt veletlenul mar a windows is tamogatja egy ideje, persze csak akkor hasznalhato ha van valakinek multitouch-os erintokepernyoje es nem sajnalja az asztalaba sullyeszteni. (a microsoft-os asztal is igy keszult, gyakorlatilag egy sima winxp + szep demo alkalmazasok formajaban)
  • WiZZaRD
    az olednek nem önfénye van?minek azt világítani?
  • I.C.ram
    Jópofa, de tök fölöslegesnek tartom.
  • Rocko
    nektek nem tűnt fel a folyamatos röhögés a videó alatt??:D
  • GABOR16
    Már volt róla cikk :)
    Link :)
  • vax
    Nem rossz dolog, csak kicsit húzos az ára. De egyébként nem rossz, mert pl. kinai, japán, héber vagy cirill billentyüzethez nem lenne rossz. Egy egyszerű váltás és kész.
  • archkoven
    "A fejlesztők egyetlen félelme, hogy mivel túl könnyen, egyszerűen lehet a billentyűk kinézetét megváltoztatni, ezért igen hamar borzalmas és ízléstelen billentyűzet-felületek lephetik el a világot."
    -micsoda önirónia:D Az ár gondoskodik róla, hogy ne lepjék el a világot:) Egyébként az egésznek nem sok értelmét látom, akkor sem érezném szükségesnek, ha sokkal olcsóbb lenne. Csak pár ritkább karakterért nézek le a billentyűkre és engem kurvára zavarna ha sötétben világítana.
  • raingun
    Az nagyon tuti hogy a betüknek is lehet háttere :)
    No és a riporter csaj is jó, jól is néz ki és érti is a dolgát :D
  • raingun
    Lemegy majd a ára, de szerintem így is veszik majd.
  • Alwares
    Ez rohadt jó de ennyiért...
  • Xcentric
    Tényleg szép, de próbáltál már úgy vakon gépelni, hogy nem érezted a gombokat? Nem egy élmény, az ember minden második betünél félre üt.
  • Romel
    Hmmm... Veronica Belmont ^^ , ízé - jó kis billentyűzet, csak drága. Kétlem, hogy ilyen költséges lenne a sorozatgyártása. Csupán arról van szó, hogy nagy sonkát akasszanak le a kampóról.
  • tnm #12
    ennek az alapára 1000$ lesz, és majd pixelenként, és színenként 1 $-ért kell regisztrálni (kezdetben csak egy pixel világít, feketén) xD
  • bakagaijin
    Ehh, jól megtévesztettek, ez nem az új Lebedev keyboard (Optimus Tactus), ami tényleg újdonság és StarTrek fíling :).
  • hiba
    jó csaj!
    a billnel meg ha nem is fpsre de irodaba otthon hangtlanul potyogni egy kisebb touchscreen is jó lenne már...mitha 2 monitor lenne egyiket nezzük elöttönk a masik meg a kezünk alatt.
  • Gerygrey
    Mennyire menő lenne egy FPS alatt a WSAD helyett végre nyilakat látni

Egy FPS alatt én sosem nézem a billentyűket, tőlem akár tökfekete is lehet játék közben. Bullshit.

Egyedül a bal oldalon levő ikonos dolog tetszik, legalább lehetne 10 ikonnal kevesebb a quick launch-on.
  • tnm #8
    mekkora biznisz: 10$ gombokként!!, 500$ Az alapár és utána több, mint 100* 10$
    gyakorlatilag bill. előfizetésre

btw. helyes a riporter:)
  • Kovász
    "a fejlesztéskor odafigyeltek arra, hogy a gombok cserélhetőek legyenek, így elegendő az alapkivitelt megvenni és akár hetente-havonta beújítani néhány új gombra"

Igen ám, csak hogy ez a "fél billentyűzet" kerül majd' 500 dolcsiba...
  • echo
    szerintem a kérdés az, hogy mennyire lesz kényelmes. ha igen akkor szerintem akik megveszik a harminc colos monitorokat ezt is meg fogják venni.
  • FoodLFG
    > sikerül valahogyan csökkenteni a gyártási költségeket ..

.. vagy a profitot ..
  • Zedas
    Mi lehet az az "alulról megvilágított OLED kijelző"? Elnézést ha tévedek, de az OLEDben az a jó, hogy nem kell hozzá háttérvilágítás.
  • putyi
    "elegendő az alapkivitelt megvenni és akár hetente-havonta beújítani néhány új gombra, ahogy jól esik. "
    hát elmennek a f...ba!
  • Tinman #2
    Ez mire idehaza kapható lesz 100.000 magyar FT-ba fog kerülni, ha nem többe.
    Ennyiért nagyon felejtős... felén elgondolkodnék, de még az is too much.
  • Loál János #1
    Rulezos.