Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
4db 4 gigabájtost, az pont 16.

(bocsánat, ennél okosabbat nem sikerült 😊 )

EnxTheOne: igen, az iMacben a monitorba van beépítve a teljes gép.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sziasztok, lenne egy láma kérdésem. Nézegettem az imacet, és a képeken mindig csak monitor van egérrel és billentyûzettel. Szoval az lenne a kérdésem hogy az összes "anyag" a monitorban van? Szoval nincs ház?

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

A kérdésem a következõ lenne:

Milyen memóriát érdemes venni az iMac-be (i7, 2010 tavaszi)? 4db 2GB-os van és 16-ra szeretném bõvíteni.

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsini
A pereskedés hatékony reklám
"Tyler McGee, a Samsung mobiltelefonos részlegének ausztráliai regionális vezetõje szerint az Apple által indított szabadalomháború révén a Galaxy Tab 10.1 neve olyan rövid idõ bekerült a köztudatba, melyet valószínûleg egy reklámcég sem tudott volna felülmúlni."

a hozzászólásokból:
"Azért még biztos ami biztos rásegítenek egy kis reklámmal"

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Részben értek csak egyet. iPhoneon tényleg gagyi játszani ezekkel, mert az ujjad kitakarjaa képernyõ nagy részét, iPaden viszotn megszokható és teljesen jó. Én legalábbisa Death Space HD-vel tök jól elvoltam, pár percután megszoktam és teljesen jó volt vele játszani.

Tikal
szerintem is gáz...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

grizzly21
soha nem ertettem hogy tud valaki orakat jatszani olyan jatekkal touch eszkozon aminek az iranyitasa nem arra valo. Egyszeruen szenvedes es frusztralo hogy nincs visszajelzes arrol hogy lenyomtal egy gombot, lecsuszik az ujjad rola es eszre se veszed, stb. Persze sok penz van benne megcsinaljak, es meg is veszik sokan.

GregSB
3 témában is szerepel az Apple a Google Zeitgeist 2011 Top 10ben:

iPhone 5
iPad 2
Steve Jobs

GregSB
GregSB
Dzsini
Átvenni úgy, hogy a licencdíjat kifizetik érte igen. Átvenni úgy, hogy a licencdíjat nem fizetik érte nem - és évek óta ezen megy a rugózás.

grizzly21
Ezek rohejes dolgok hogy ki lopta kitol...olyan egyertelmuek, hogyha nem talalja ki valaki akkor is magatol ertetodoen kitalalja a masik. Az hogy jo dolgokat atveszunk masoktol az termeszetes szukseg a fejlodesnek.

skinnyman
Ha nagyon szorszahasogato akarok lenni, Android video 2008 februarjabol, amikor a lockinfo meg kosza gondolat se volt: link
trololololllolololol

Regards,

GregSB
Jaja, itt a teljes post a Flurry jelentésérõl.

"Show Me the Money
Anecdotally, developers consistently tell us that they make more money on iOS, about three to four times as much. To be sure, we pulled a sample of in-app purchase data from a set of top apps with versions on both iOS and Android, comprising of several million daily active users (DAUs). Running the numbers, we find that, on average, for every $1.00 generated on iOS, the same app will generate $0.24 on Android."

Mivel mi fizetunk az app-okert. Amit nem szegyenlek, mert idonkent 0.69 GBP-t ki tudok fizetni egy-egy apro programert.

GregSB
A mobilra fejlesztõk körében még mindig az iOS az elsõdleges platform, hiába nagyobb az Android piaci részesedése:

GregSB
Hihetetlen egyébként, mekkora mákja van (megint) az Applenek:

A Thaiföldi áradások miatt hiányok alakultak ki a HDD piacon. Gondolom ti is észrevettétek, hogy elég durván drágultak az elmúét hónapban a winyók. Az áradás több gyárat is eláztatott, és emiatt kimaradás volt a termeléseb pár hétig -> hiány alakult ki apiacon, ami mostmár elég eményen érinti a nagy gyártókat (Dell, HP, stb...)

De nem az Applet. Náluk pont most jött el az az idõszak, amikor aMac eladásokat SSD-s gépek vezetik (MacBook Airek), ezekbõl a gépekbõl folyik be most a legtöbb bevételük (a Mac divízión belül), SSD-bõl pedig nincs hiány.

Lehet õk okozták valahogyan az árvizet mesterségesen <#idiota>

GregSB
Egyébként ha nagyon szõrszálhasogató akarok lenni, akkor megjegyezem, hogy az elsõ iPhonet 2007 Július 10.-én Jailbreakelték, és 2008 elején már elkezdték rá fejleszteni a LockInfot, aminek volt fentrõl lehúzható notification függönye, így nézett ki:

Az elsõ Androidos telefon, a HTC Dream, 2008. Október 22.-én jelent meg USA-ban.

Trololololllollolooo

passatgt
én úgy emlékszem hogy egy 10 éves régi sony palmon is ilyen felülrõl bejövõ notifikáció volt, de lehet keverem valamivel, csak halványan rémlik😊

Amit az Android a WebOS-rol lopott es gyokerei a RIM-tol szarmaznak, arra gondolsz?😊

GregSB
Ja nem bocs, Androidon is megjelenik rövid preview, de csak a status bar vékony csíkjában.

GregSB
Te a fentrõl lehúzható "függönyre" gondolsz, de itt nem arról volt szó, hanem a felsõ "Banner"-rõl, amin megjelenik a notifikáció. Ilyen szempontból ezt inkább a WebOS-rõl nyúlták, ott kúszik be a képernyõ allján vagy tetején egy rövid preview az eseményrõl. Androidon asszem csak az esemény ikonja jelenik meg a status barban.

I.C.ram
"Legutóbb amikor felvettek egy ilyen emberkét, annak a mûve be is került a rendszerbe. Konkrétan arra a srácra gondolok, aki a fentrõl lejövõ notifikáció-bannert fejlesztette ki jailbreakelt készülékekre. Aztán felvette az Apple és beépítették a technológiát az iOS5-be."

Amit az androidról leloptak.
GregSB
Apple Hires iOS Concept Designer Jan-Michael Cart

Többek közt ez a koncepció videó származik tõle:

Legutóbb amikor felvettek egy ilyen emberkét, annak a mûve be is került a rendszerbe. Konkrétan arra a srácra gondolok, aki a fentrõl lejövõ notifikáció-bannert fejlesztette ki jailbreakelt készülékekre. Aztán felvette az Apple és beépítették a technológiát az iOS5-be.

Van App az Apple Online Store-hoz, de ott gondolom nincs mas csak a forgalmazott termekek.

GregSB
http://www.apple.com/retail/grandcentral/

Fotóknál van 360 fokos nézet is, ha iPhoneról vagy iPadrõl nézitek akkor körbe lehet nézni a készülékek döntésével és forgatásával. Poén.

Mondjuk iPhoneon kicsit nehézkes rázoomolni úgy, hogy kitöltse a képernyõt... Nem is értem, kicsit fura hogy pont az Apple nem csinált még külön iPhone felületet az apple.com-hoz.

ha O hiv, akkor a muholdak es tornyok is elfordulnak!😊

passatgt
nincs térerõ<#zavart1>

GregSB
😄DDD

5c0rp330n
azert csak belinkelted azt is amirol beszeltem h milyen szanalmas 😊
bizonyos szintu hasonlosagok vannak mindenhol, valamilyen iranyba az egesz piac megy folyamatosan. a samsungnak eleg nehez lenne megmagyarazni, h nem "ihlettek" bizonyos dolgok a cuccaikat, de ez ugyanugy igaz az apple-re is, alapvetoen szinte minden dolog amit csinalnak es forradalminak neveznek, joval azelott letezett mar mashol, csak ok mas kontosbe bujtatjak, es sokkal jobban el tudjak adni. emiatt egeszen addig, amig nincs nyilvanvalo lopasrol, koppintasrol szo (kinai masolatok..), ez a tiltogatosdi szanalmas.

#13422: a hirt ide is eredetileg "nem rozsaszin" hirkent linkeltek, vagyis ugyanugy velemenyt foglaltak a temaban, mint en, csak eppen masmilyet. ez ugyanaz, mint amikor pl sok ilyen apple-os oldal az eladasokra meg reszvenyekre buszke olyan nagyon. egy handras-nak meg el is hiszem, hogy ez tenyleg szamit az uzlet miatt, de hogy o is a blogjara miert posztolja ki hogy aztan csoportosan arra verje mindenki, az ugyanilyen erthetetlen jelenseg, valahogy ketlem, hogy csak reszvenyesek olvassak azt az oldalt, igy pedig lenyegeben arra buszkek, hogy oket mint vasarlokat milyen durva nagy haszonnal le lehetett huzni?
en csak megfogalmaztam egy velemenyt a hirre reagalva, amit szemely szerint, moralis okokbol gondolok, ennyi.

Tikal
Mert nekünk akar jót, birkáknak, hogy ne apple birkák legyünk, hanem samsung birkák...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
áá, aki nem látja hogy mekkora váltás volt samunál, miota az apple szinre lépett, az vak, kész.

neevous
Abszolút félreértesz. Igazából azon csodálkoztam, hogy Magyarországon (ahol nincs semmi betiltva) úgy, hogy egyik cégnek sem vagy a stakeholdere (gondolom), miért érdekel az, hogy ki perel kit és mit tiltottak be és hol, melyik operációs rendszernek mekkora a piaci részesedése, melyik vásárló dönt rosszul egy eszköz vásárlásánál, melyik nem.
A személyeskedésedet átugranám, nem baszogatni akarlak, csak motivációdat akarom megérteni.

GregSB
A 4S bejelentése óta uborkaszezon van, és az iPad 3 és újabb Macek bejelentéséig (jövõ tavasz) az is lesz 😊

Én végül nem vettem MacBook Air-t, mert kaptam egy csodás Win7es céges laptopot, és úgy döntöttem jobb helyre is el tudom költeni azt a pénzt. Abban viszont 90%-ig biztos vagyok, hogy Márciusban veszek majd egy iPad 3-at. Egyre több ismerõsömnél nyomogatom a 2-est, és iOS5-el meg a mostani szoftveres támogatottságával kibaszott jó kis kütyü már. Munkára használom majd a laptopot, minden másra meg a deszkát.

Zsoltika 007
Csak nekem tûnik laposnak ez a topik? Régen még érdekes volt. Most meg ilyen szarságokon lovagol mindenki.. <#shakehead>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

GregSB
Azt viszont egy percig sem tagadom, hogy béna és szar lépés volt az Apple részérõl elkezdeni perelni összegányolt, fotosoppolt képek alapján. Meg ez az egész betiltósdi is gennyes lépés volt részükrõl.

De azért a lenti belinkelt képekrõl jól látszik, hogy a Samsung sem szent, és azért elég pofátlanul másolták az Applet ott ahol csak tudták.

GregSB
Nem, én arra gondolok, ahol a Samsung termékek csomagolását is elemzik. Ezt is írtam: "...ahol a Samsung Apple era elõtti és utáni termékeit hasonlítják össze. És nem csak a termékeket, hanem a csomagolást, kiegészítõket is. Nem lehet tagadni, hogy a Samsung nagyon az Apple majmolására állt rá"

Erre gondolok. Meg erre, és erre.

Nameg ez is érdekes.

5c0rp330n
nem en linkeltem a hirt, ugyhogy masokat is izgat. vagy ha arra gondolsz hogy nem vagyok teljesen fogalmatlan a temaban, bocsi, maskor megprobalok kelloen tajekozatlan birkava valni mielott megprobalok hozzaszolni ebben a topicban, csak hogy egy szinten legyunk.

Bercy
Nincs neki élete, csak ebbe leli élvezetét, hogy idejön és fröcsögteti a nyálát...után gondolom erre recskáz is.
neevous
A mindennapokban tényleg ennyire foglalkoztatnak téged ezek a dolgok?

5c0rp330n
lattam, az egyik legelfogultabb es demagogabb grafika volt, amit evek ota lattam. rengeteg tabletet lehet mutatni az ipad utan amiknek koze nincs hozza kinezetre, es rengeteg olyat, amik SOKKAL az ipad elott jelentek meg es LEGALABB annyira hasonlitanak az ipad-hez, mint a tab 10.1. valamelyik barom a tobbszaz tabletbol kivalasztott 5ot a demagogiajanak illusztralasara, amihez egy apple birka tapsolni fog, de egyebkent vicc kategoria. ezert is fura, hogy erre hivatkozol, pedig egeszen biztos, hogy ezzel te is pontosan tisztaban vagy.
mutathatnam azt a bizonyos samsung kepkeretet is az iphone elottrol ami alapjan az egesz iphone es ipad sorozat kinezetet arrol loptak ennyi erovel. vicc.
ha pedig ezek utan a birosag betiltatja a tab-ot (ami megtortent) raadasul egy olyan torvenyre hivatkozva, ami a kinai megteveszthetetlen hamisitvanyok kitiltasat teszi lehetove mikozben a tabon ott virit lobaszo betukkel, hogy samsung (amit persze mint kiderult az apple lefotosoppolt es torzitott a birosag fele - persze ezt is megusztak barmilyen komolyabb botrany nelkul), akkor szerintem joggal mondhatjuk, hogy az a birosag egy kalap szart er. kb az emberisegbe vett hitemet ingatta meg, amit az apple megcsinalt a birosagon, es akarki akarmit mond, ezek utan baromira megerdemlik, ami most veluk tortenik, es nagyon remelem, hogy orok eletre elveszik a kedvuket a tovabbi betiltogatos jatekuktol.
egyebkent baromira nem vagyok samsung fan, sztem ezt sem eloszor mondom. ha a samsung akart volna ugyanilyen jogtalanul, fotosoppolt kepekkel betiltani valamit, roluk is ugyanez lenne a velemenyem.

Pedig a megoldás nem a "feel" vagy "taste" másolása, hanem az elképesztõen tudatos iteráció.

http://boingboing.net/2011/11/14/what-the-vaio-z-says-about-son.html

"Apple competitors are obsessed with copying Apple's tastes without copying its central design habit, which is solving a problem and then refining the solution until the problem changes.

And that's the difference between the Vaio ultraportables and the Air: Apple stuck with Sony's solution and refined it, whereas Sony threw it the trashcan in 2005, 2008, 2010, and (spoiler!) 2012"

GregSB
Ez nézõpont kérdése. Gondolom láttad azokat az összehasonlító grafikákat, ahol a Samsung Apple era elõtti és utáni termékeit hasonlítják össze. És nem csak a termékeket, hanem a csomagolást, kiegészítõket is. Nem lehet tagadni, hogy a Samsung nagyon az Apple majmolására állt rá az utóbbi években. Ezt egy ideig tûrte az Apple, aztán - elég béna módon - megpróbált jogi kiskapukat kihasználni, perelni.

Az, hogy a te szemedben csak az Apple a köcsög, az csak azt mutatja hogy mennyire elfogult vagy a Samsung és Android iránt.

Nem mondom, hogy én nem vagyok elfogult az Apple iránt, de azért messze ne molyan mértékben, hogy leköcsögözzem a Samsungot vagy bárkit. Verseny van a piacon, és elõbb utóbb mindenki piszkos eszközökhöz nyúl.

5c0rp330n
a microsoft "csak" csendesen lesarcol masokat. nem azt mondom, hogy ok nem gecik, nagyon is azok, ill szerintem az egesz mai szabadalmi rendszer, amibe ilyeneket meg lehet csinalni, ugy van elbaszva, ahogy csak lehet. az apple viszont konkretan orszagrol orszagra jarta (jarja) a birosagokat es nevetseges design elemekre hivatkozva akar mindenhol betiltattni mindent, mikozben minden mai mobil eszkoz egy nagy kijelzobol es lekerekitekk sarkokbol all. ilyet ilyen szinten rajtuk kivul senki mas nem csinalt, az biztos.

GregSB
Mondern mobil OS-eknél nem az Apple kezdte a trolkkodást, hanem a Microsoft. Jóval az Apple - Samsung per elõtt lesarcoltatta már az Androidos gyártókat, akik fizetnek is nekik a mai napig. Nameg a Nokia, és a Motorla is többször perelt már az elmúlt években, rohadtul nem az Apple az elsõ és egetlan nagy genya itt, ahogy te azt beállítani róbálod.

5c0rp330n
talan nem okostelfonokrol beszeltunk vegig? talan nem azt a legrelevansabb nezni? a peldad pont arra igaz, amit te magyarazol, oda nem illo dolgokkal probalod meg elterelni a temat. mindjart az jon hogy a kozepkorban milyen szabadalmi haboruk voltak. ki nem szarja le? az okostelefonok legnagyobb patent trollja az apple, es a fagyi most visszanyalt, ennyi tortent.

Tikal
szoval még a designer-t is lopták <#whatever>

Egyébként nekem nagyon bejön a WP7 felülete, meg az egész felépítése...

Ertem, tehat szamodra a gyilkossag nem gyilkossag csak es kizarolag, ha az azzal az eszkozzel kovetik el, amit te fegyvernek ismersz el.

<#taps><#falbav>

5c0rp330n
lehet h neked kimaradt az elmult nehany ev, de a modern mobil os-ek kozott nagyon is az apple talalmanya a patent trollkodas.