Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
dropboxon ilyet is néznek? sugarsyncre már töltötem fel filmet, nem szóltak érte... egyébként nekem is szimpatikusabb

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Azert van egy kis kulonbseg a ket galeriakezeles kozott.
A Dropbox-e szanalmas, ha valakinek elkuldod a galeria linjet es telefonon akarja megnyitni, egyszeruen nem alkalmazkodik a kepszulek bongeszojehez, rakattintasz a thumbnailre es a feltoltott kepet nyitja meg a kis kepernyon, mondjuk 12 mpixelben. Ez meg nem vicces.

Dropbox miota tud streamet? En 3 napos kitiltast kaptam legutobb, mikor feltoltottem egy filmet es leosztottam 3 embernek.

http://gaborszantai.co.uk/

passatgt
azon múlik, hogy 1 évben mennyi a költött pénz/ember arány😊

Ha mondjuk 80$/év, akkor még jobban is járnak a kiadók😊

GregSB
Egyébként slideshow galériát, streamelést dropbox is tud. Mivel jobb ez a Sugar Sync?

GregSB
Én arra gondolok, hogy kifizetsz Évente $99-t, mint eddig, és ezek után nem kell fizetned, ha zenét akarsz hallgatni, vagy ki akarsz kölcsönözni egy filmet.

Persze ez csak pletyka, meg túl szép hogy igaz legyen.

franc0
Jól látod, ez az Apple sikerének egyik záloga. Az emberek többsége hülye, ha van választék, csak összezavarodik.

Persze én pont beszoptam, mert számomra a 12.1" és a 14.1" (mindkettõ 16:10 képaránnyal) a két ideális laptopméret.
Apple-nek mi van? 11.6", 13.3", 15.4" ....

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Valahol a ketto kozott lenne egeszseges, mert az Apple kinalata sem elegit ki mindenkit, de a HP/Asus/Dell sem atlathato.
Raadasul a HP termekjelolese vegkepp a kezeim feltartsara osztonoz, majd kelletlenul zarom a weboldalt.
Talan a Szotyi, ami atlathato viszonylag turhetoen a nagyobb kinalat ellenere is.

Az a baj, hogy Ti hozzá vagytok szokva ahhoz, hogy egy cégnek van körülbelül háromféle laptopja és ez a három gép határozza meg a cég laptop portfólióját, mert az Apple-nél ez a helyzet.

Ezzel szemben például az ASUSnak van legalább 100-150 különbözõ dizájnú, jelenleg is futó laptopmodellje, amik közt eddig is volt és ezután is lesz olyan, ami hasonlít a macbook airre.

Nyilvánvalóan inspirálta ezt a dizájnt a Macbook Air, nyilván a célközönséget azok az emberek jelentik ezen laptop esetében, akiknek tetszik az Air dizájnja, de nem akarnak Apple terméket vásárolni. De azért az, hogy ezzel az Apple "irányt mutatott egy piaci szegmensben" nagyon erõs kijelentés. Annyi történt, hogy az ASUS többszáz különbözõ laptopot tartalmazó kínálatában lesz egy Air-re hasonlító is, pont. Szerintem amúgy most is van, de nincs kedvem emiatt végigböngészni a rengeteg gépüket.

Az ASUSra szerintem végképp nem lehet ráfogni azt, hogy nem innovatív cég. Itt van két viszonylag friss innovációjuk:

Nem igazan ertem, hogy a film streameleshez mi koze van az iCould-hoz, ha Store-ben veszed - ebben a formaban most is streamelheted, csak kolcsonzesnek hivjak.
Gondolom sajat filmek fellovese a Felhobe inkabb nevezheto majd annak, amirol beszelsz😊

Amugy ott a SugarSync: 5 GB ingyen, csinal galeriat slideshow-val, felteheted a zeneidet, amit streamelhetsz telefonra es mindenhova, ahol belepsz - akar webes feluleten, akar app-bol - a SugarSync accountodra.
Par havert meghivsz, megvan a 10 GB ingyen, persze fizethetsz nagyobb tarhelyert is.

Lenyegesen korrektebb, mint a Dropbox, szvsz.

Amugy Mobilme kerdes: ha van domain-em, akkor atiranyitatom vagy marad az Apple-alarendelt domain?

GregSB
Kíváncsi leszek mit fog tudni ez az iCloud.

Egyes pletykák szerint a MobileMe-t bõvítik ki. Megmarad az évi kb 20.000 Ft-os díja, de mostmár cserébe bármikor streamelhetünk zenéket, filmeket is.

Ha ez így ebben a formában fog mûködni, akkor "I'm sold". Nekem bõven megérne havi szintre lebontva 1700 Ft-ot, hogy zenéket és filmeket streamelhessek. (az amcsistoreból, a magyarban gondolom még egy ideig nem lesznek ezek 😞 )

GregSB
Hivatalos!

Júni 6.-án Steve Jobs bejelenti az iCloud-ot, "Apple's upcoming cloud services offering," az iOS 5-öt és a Mac OS X 10.7 Liont.

GregSB
Nincs ezzel semmi baj. Jól néz ki ezaz Asus, és az nekünk fogyasztóknak csak jó ha fejlõdik a konkurencia is... nem ez az elsõ alkalom (és tuti nem az utolsó), hogy az Apple irányt mutatott egy piaci szegmensben.

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

GregSB
Bocs, még nem jelent meg az update, csak megjelent egy újabb betaja.

Csak mert minden ilyen patchnél reménykedem abban, hogy kijavítják végre a külsõ monitor bugot, persze eddig mindig hiába... 😊
Nekem még nem visítozik az updater.
Amióta iMac-em van, azaz kemény másfél hete, csak jót tudok modnani a billentyûzetrõl. Kényelmes, vékony, kicsi, alig foglal helyet stb.. Akkuról annyit tudok csak, hogy eddig még 100%on van.😊 Én ajánlom!
GregSB
Kint a 10.6.8. Ellehetetleníti a MacDefewnder malwaret, és felkészíti a Mac App Storet a Lion-upgradere.

Mostmár 100%, hogy a Mac Appstoreon keresztül meg lehet majd venni a Lion upgradet, és telepítõ lemez nélkül fel fog menni a Snow Leo-ra.

tmp: nekem nincs huzamosabb tapasztalatom velük. A BT billt próbáltam, kényelmes gépelni rajta, de nem tudom meddig bírja.

tmp
Sziasztok!

Használt közületek valaki huzamosabb ideig magic trackpadet illetve vezeték nélküli billentyûzetet? Mennyire kényelmes rajta gépelni? Illetve meddig bírja az elem? köszi

vlala egy szaros kiírtásraérett zsidó

franc0

Végül a transmissiont szedtem le, tesztelgetem. Köszi a tippeket!



pyrohun
+1

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

pyrohun
az jó, ugyanaz a port, kompatibilis.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Transmission +1

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

köszi!



Zsoltika 007
+1

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Én utorrentet használok.
Bercy
transmission
Milyen torrent klienst javasoltok macre?



Jó a minidisplay to hdmi.
Ha szeretném HDMI kábellel összekötni az iMac-emet a tv-vel, akkor ahhoz várnom kell míg lesz itthon thunderbolt to hdmi kábel, vagy ezzel is megoldható?

Szerk: a link úgy néz ki szar, de erre gondoltam: LMP Mini DisplayPort to HDMI adapter
passatgt
amúgy most kipróbáltam, enyém is 2 éves lassan, 14:00-kor szedtem le a a tápról, utána photoshop/internet/sorozat nézés, és 17:00-kor még volt benne anyag😊

nalam eleve vmi 108%-rol indult a Coconut szerint. ma, 19 honappal a megvetel utan, 100%-on all (jelenlegi kapacitas: 6528 mAh a 6500-bol). remelem hasonlo sebesseggel fog romlani tovabbra is.😊

passatgt
én már megtanultam, hogy felesleges nézni a %-ot, csak felbaszod magad rajta, hogy 2-3%-al kevesebb, és akkor mert dieges vagy, hogy mindjárt lemerül😄
Nálam fent is csak az elem van, nem írja a %-ot😄

Amikor megvettem a macbookomat, akkor 99%-ot mondott a coconut battery az aksira.
Hosszú távra vásároltam a gépet, ezért kímélni akartam és azon javaslat szerint használtam, hogy heti körülbelül 100%ot merüljön összesen.
Ennek ellenére viszonylag hamar megindult lefelé a százalék és 84 körül stabilizálódott. Picit elkeserített a dolog, de azért túltettem magam rajta, ez benne volt a pakliban.
Mostanában viszont minden nap úgy kellett használnom a gépet, hogy nem volt a közelben áramforrás, ezért a heti összesen 100%nál sokkal nagyobb ütemben kezdett pörögni benne a nafta és láss csodát, a százalék elkezdett fölfelé kúszni. Kíváncsi voltam, mi sül ki ebbõl, úgyhogy kicsit rá is játszottam a dologra, igyekeztem minden nap legalább 70-80%nyit meríteni összesen és most ott tartunk, hogy 94%ot mond a coconut battery.
Egy szó, mint 100, akik megtehetik, hogy állandóan töltõn tartsák a gépet is járasság benne a heti 100%nál picit rendszeresebben a szmötyit, mert jó hatással lesz rá. De persze túlzásba se vigyétek.
Ma-holnap kalibrálok egyet, hogy kiderüljön, tényleges változásról van-e szó vagy csak a sok használat miatt pontatlan lett az érték.
Nekem is.
Aki erre vágyik, az winen is elõcsalhatja, ha letölt egy olyan fontkészletet, ami tartalmazza a Apple logó karaktert, ez a karakter az osx-es karakterkészletekben van benne.
GregSB
Magyar billkiosztással ALT+A. Angolon ALT+Shift+K.

De ez így gagyi hogy csak Maceken látszik 😊

Bercy
Windowzék sem 😊
franc0
Kösz, hogy vetted a fáradtságot.
Úgy tûnik, linuxék nem komázzák az almát 😊

passatgt

franc0
Itt most mit kéne látni? Nálam egy sima fekete téglalap van.
Alt+A-ra pedig ez jön: ä
Én mondjuk szoktam németül írni, szal jól jön.

passatgt
nálam alt+a ezt írja:
±

GregSB
Karakterteszt:

Ezt Win alatt elõ lehet csalogatni valahogy egyébként? Mert Macen ALT+A-ra dobja ki 😊

pyrohun
😊) azért reméljük bármi nem 😊

VRSDM
nembaj. elvégre egy apple társalgó topikban vagyunk, itt bármi megtörténhet 😄

u dont have to listen anybody else but me

Jolvan srácok, nézzétek el a butaságom..😊 De legalább mostmár vágom.😊
VRSDM
Látom még nem sikerült megtanulni internetezni.
érted?

Áve anyánk.

u dont have to listen anybody else but me

pyrohun
De igen de értsd már meg, hogy nem a látószög miatt fos, amikor egy 27-es képernyõre FELFELÉ bámulsz, hanem az ergonómia miatt 😊