25
  • daga
    #25
    En csak egyet mondok. Ami OFF. Fizetosse tettek az oktatast nehogy vezeto pozicioba keruljon mint csoringer szulottje szegeny ember... Ennyit a nagy demokraciarol. Itt csak a duma demokracia. Sot lehet nem is letezett demokracia. Valaki latta ezt ? Kik allitjak? Bizinyitekok? Igaziak? Tamassza ala vki hitelesen nekem :-) Ketelkedo vagyok. Lehet egy igazi Tudos :)
  • toto66
    #24
    "Maximum tüntetnek és Molotov-koktélokat dobálnak, mert azt azért érezni fogják, hogy lehetne jobb is. "
    Miért írnak ilyen irritáló baromságokat? Egy: az Internethasználat nem befolyásolja az elégedetlenséget (vagy agymosásra használnák?)
    Kettő: A huliganizmust nem szabad összetéveszteni a jogos felháborodással, engem felháborít amit ebben az országban politikának hívnak, de nem dobálok Molotov-koktélt (de csak egyenlőre, kitudja mit hoz a jövő)
    Más cikkekben is sértően beszélnek például a pedagógusokról, hogy hülyék a számítógéphez. És akik a gyereknevelésbe bele szólnak értenek hozzá? Szerintem nincs csodálatosabb feladat, mint a kis emberpalántákaba az értelmet megcsillantani, írni olvasni számolni megtanítani, na ez sohasem az interaktív táblától fog menni, meg a szutyok 100 dolláros "leptoty"-tól.
  • assdf
    #23
    Én meg nem bánnám ha ezek nem borulnának sehová sem össze mert nem szeretném ha sikerülne csinálniuk egy közbeszerzési tendert ahol 100 méter utp kábelt 3 milliárdért szereznek be...
    (csak azért mert most olvasom hogy az m0-son egy 3 kilométeres szakasz 60 milliárdba került... nem baj na, még eleget keresek ahhoz hogy vegyek egy kilo keyneret igazán felemelhetnék már az áfát 90%-ra hogy esetleg 50-60 milliárd/km-ért ist tudjanak szegény csóró politikusaink autópályát épiteni...)
  • Archenemy
    #22
    "Összeborultak a parlamenti pártok"

    Mi van, senkinek sem kellett a magáncégét belenyomni valahogy?
  • Molnibalage
    #21
    4-es metrót berobbantani kéne, nem befejezni azt a szarkupacot.
  • Pelenka
    #20
    Videó Dombi Gáborral a témáról a level up adásában.
  • mad mind
    #19
    Nincs teljesen igazad. Nagymamámat nem érdekelte az internet egyáltalán, de amikor a fiához költözött, ott teljesen rászokott a netre. Online játszott, híreket olvasott stb. Ha megismertetsz valakivel valamit, akkor a véleménye is megváltozhat. A legtöbben azt se tudják mi az internet, csak annyit tudnak róla amit a bulvármédia mond nekik a kertévéken.
  • Sadist
    #18
    Vagy ha már annyira akarnak tenni valamit az internet elterjedéséért, akkor például kezdjék azzal, hogy a szolgáltatónak rálépnek a tökére, ha valami turpisságot csinál. Nem csak enyjebenyje, meg NHH elmarasztalás. Ha átcseszik az ügyfelet, akkor megvágni őket párszáz millióra, akkor talán elgondokodnának, hogy inkább folytassák a meglévő ügyfelek kiszipolyozását, vagy inkább terjeszkedjenek, hogy több felhasználónak tudjanak SZOLGÁLTATÁST nyújtani.
  • GiNKaSS
    #17
    Előszőr rendbe kéne tenni az eü.-t, be kéne fejezni a 4-es metrót,MÁV,BKV...stb.
    Utána lehet száguldozni az informatikai szupersztrádán.LOL
    Azabaj, hogy mindig csak az igérgetés... politikusok
  • Sadist
    #16
    És szerinted aki igényli ezt, az már nem húzatta be rég a netet? Aki nem begyöpösödött gondolkodású, az használja a netet, aki pedig megrögzött maradi gondolkodású, azt a büdös életben nem fogod rávenni, hogy ugyan használja már a netbankot ahelyett, hogy a postára mászkáljon a csekkekkel.
    Amikor én felvételiztem már lehetett használni az interneten keresztüli jelentkezést. Csak be kellett írni a személyi adatokat, kiválasztani sulit, szakot, és a többi dolgot automatikusan kitöltötte, a pénzt meg csak egyszerűen át kellett utalni. A suliban az érettségizők legalább 95%-a mégis a papír alapú pöcsködést választotta. Erre van igényük, és akár ostorozhatod is őket, nem fogják az egyszerűbb és kényelmesebb módot választani. Ezek max kihalni fognak.
  • Mice
    #15
    :)))) loller kombájn:)

    igen, mondjuk a kulcs meg a macska valamerre erre van elásva: információ, nem pedig text...

    van akinek tényleg az egész drót és wifikupac csak msn-t, blogot, és flamelést jelent postokban, de van aki már pl. arra használja, hogy pl. valami olyan dologról is infót keressen vele amelyre a környezetében sehol nem tudna rálelni

    se könyvtárban, se szakfolyóiratban, se semmiben!

    pl. tegnap az mta angol magyar szótár szélén kivételesen rámentem a hp hírdetésére (amúgy blokkolom őket adblockkal mindet) és a blade szervereknél olvasom: konfig: xy proci,mem, hdd ide,scsi, sata, sas

    sas? mondom mi fene?

    miután utánanéztem már megvolt, és rájöttem már régebben olvastam róla, de azért marhára kiváncsi lennék, hogy ha az msnemben fenn levő összes infókockát élőben és netkapcsolat nélkül kérdezném meg, hányan tudnák, hogy egyáltalán mi fán terem...

    ott pedig ahol magas a netpenetráció a legkisebb eldugott faluban is, vérfertőzéstől debillé vált környezetben is alkothat valami egyedi és maradandót egy-egy fiatal, mert a net megadja neki a lehetőséget, hogy valamit kitanuljon, penge legyen benne, s ne pedig visszahúzza idióta, vagy anyagilag lerobbant környezete

    de ez csak egyetlen példa a net használhatóságára...

    bár biztos van sok negatív ellenpélda, de szerintem egy gazdaság akkor tud beindulni igazán izomból, ha az összes tagja full potenciáljával tud hozzájárulni a gazdasághoz, s nem csak a tehetősek, kik soxor csak fogyasztói a külföldi hipermarket-láncoknak és márkáknak...

    szóval miért is lenne benne perspektíva...
  • aDannyBoy
    #14
    azért h nekik is olyan könnyű legyen elintézni és megtudni dolgokat mint neked, azért h ne a tv legyen az egyetlen kapcsolatuk a külvilággal, azért hogy dolgozni tudjanak még 10 év múlva is.
    egyébként nem hiszem, hogy azt a szintet, amit néha pl te is produkálsz mélyen alul tudná szántani a maradék 6 millió
  • Sadist
    #13
    Ott cseszték el, hogy összehívták ezt az "5 párti egyeztetést". Amihez valami politikai párt hozzányúl, azt tuti el fogják baszni.

    100%-os internetpenetrációt akarnak? Minek? Egy okot mondjon már valaki, miért jó, ha több lesz a neten a vérpisti, vagy a nyugdíjas papper, mammer?
  • tnm #12
    sztem a többi jelenlévő politikusnak se sok...
    a 3. kép alatti szövegben van a lényeg:
    Ők megígérték, hogy "mindent meg kívánnak tenni"
  • Csi9aa
    #11
    Kovács "animgifet mindenkienk" Kálmánt biztos jó ötlet volt belekeverni? Komoly szakember a témában :D
  • rigidus
    #10
    > Összeborultak a parlamenti pártok...

    A cimalkotas megint csucs. Mar a kiemelt hirbol es az elso harom szobol az jott le, hogy valami rendkivuli tortent...
  • assdf
    #9
    Nem a fogyasztónak 3 dologhoz van joga: fizetni, fizetni és végül fizetni...
    ja és ha valaki még reklamám akkor ismét fizetni
  • Polemius
    #8
    A jogdíjak más téma. Itt a vámról van szó.
  • Csaba42
    #7
    Meg lett mondva, miért van zsozsesz pl. a nyersanyagokon: úgyis warezolásra használjuk őket. Persze, ha valaki feljelent, akkor ismét fizetni kell érte. Dupla haszon, a fogyasztónak pedig csak fizetni van joga, na meg kussolni. :(
  • Polemius
    #6
    Már megint egy semmiről nem szóló kreálmány. Lehet majd bizottságokat létrehozni, tanulmányokat készíttetni, megállapodni, egyeztetni, meg a fene tudja mit még a nagy semmiről.

    - Miközben (mint alant említették már) továbbra is vám terheli az eszközöket.
    - A net szolgáltatók szépen megegyeztek az árakban.
    - Továbbra sincs (számottevő, magyar nyelvű) tartalom. Ami nélkül nem meglepő az érdektelenség.
    - Az elektronikus kereskedelmet számos dolog akadályozza. Például a banki műveletek szabályozatlansága, kiforratlansága (sok tipusú kártyával ma sem lehet neten fizetni, külföldi megrendeléseknél átutalás költsége), vagy éppen a magyar posta szolgáltatásának minősége. Egyrészt a kisebb (levélként, kis csomagban feladható) küldemények terén mai napig meglévő monopóliuma, másrészt a szolgáltatásainak közismerten - és ma már világszerte ismerten - tragikus minősége. Aki már próbált külföldről rendelni valamit, az szinte biztosan találkozott a problémával: egyszerűen nem szállítanak hozzánk mert túl sok küldemény tűnik el az országhatár és a címzett között.

    És még lehetne sokáig sorolni mi mindennel kellene foglalkozni ezen a téren, ahelyett, hogy látszatmunkával megint zsebretennének egy rakás pénzt 'odafenn'.
  • sathinel
    #5
    ajjaj. amibe itthon beleszóltak az gáz lett eddig. Máshol nem azzal kezdték hogy vámmentessé tették az IT eszközöket? Itthon meg kötelező használnod a mindennapokban mentalítással akarnak rávenni, és nem azzal hogy még elérhetőbbé teszik az emberek számára? Mert csak ha elkezd vele foglalkozni magától, akkor fog igazán beletanulni. Sok idiótát látni akik gép előtt dolgoznak és fingjuk nincs semmiről mert neki csak munkaeszköz. Ezt kéne megváltoztatni elsőnek.
  • tvik
    #4
    Windowst mindenkinek!
  • The Garrett
    #3
    még jó hogy összeborultak, mert tudják hogy az informatika támogatásából rossz nem sülhet ki. :P
  • kohi
    #2
    Ígérni én is tudok... SZÁNALMAS!!!
  • bandypappa
    #1
    Hurrá! Csak várjuk ki a végét.