33
-
Csaba42 #33 Hajjaj. -
vadmotoros #32 Én a saját géphasználatomat vettem alapul, nálam nem 24/7-ben megy. Az én gépem mindennel együtt fogyaszt maximum 200 W-ot, ebben benne van a monitor, hangfal, modem is. Monitor nélkül letöltésnél 80-at. Persze van olyan család ahol nem egy gép van. Egyik munkatársamnál 5 számítógép van, és mondja hogy havi 15-20 ezer Ft között van a villanyszámlája. -
dez #31 Valamilyen szinten megvan az a nagy közös. Vagy te magad fejleszted, termeled, építed, stb. meg, amit használsz? -
archkoven #30 Érthető lenne a sopánkodásod, ha mindenki egy nagy közösből merítene igényei szerin mint ahogy az anno leninapánk megálmodta.
Álomvilágban élsz. -
Xcentric #29 Én Ati tool-t használok, de tulajdonképpen bármi más ilyen progi jó. Összeállítasz különböző profilokat, és utána egy gombnyomás átváltani egy másikra. Általában mindegyiknél be lehet állítani azt is, hogy rendszer betöltésnél autómatikusan melyik profil szerint fusson a VGA.
Vízhűtéshez pl. nagyon jó, mert alul hajtva gyakorlatilag le lehet kapcsolni a ventillátorokat, és teljesen zajtalan a gép. Ha valaki pl. Hifi-zésre is használja a gépét, akkor jól jöhet. -
Xcentric #28 Gratulálok! Ez már tiszta amerika! Ezexerint nekem még nagyobb mákom van mint neked, mert bár én is jól keresek, de van mellé agyam is. Az energia nem csak pénz! Csak azért mert meg tudjuk fizetni még nem kéne pazarolni. Hát persze, vegyünk kocsit, ami fél óra alatt ürít ki egy 50 literes tankot, hagyjuk felkapcsolva a lámpákat, bekapcsolva a TV-t, akkor is ha nincs rá szükségünk vagy akár otthon se vagyunk. Ha valami nem a legújabb , szemétbe vele, vegyünk újat. Ha a kaja már uncsi dobjuk ki, beleharapunk egy csoki szeletbe, aztán vágjuk is ki, mert már másikat akarunk inkább enni. Dobjuk ki a félig megevett szendvicseket...stb,stb. Hidd el nem kötözködésnek szánom, egyszerűen csak arról van szó, hogy a pazarlásra semmi sem jogosít fel! -
dondore #27 környezetvédelemből kistesó ;) -
haxy27 #26 Hát én ezért cseréltem a régi gépem le. a régi procim 85W ot, fogyasztot ha meghajtótam. A mostani 65W ott fogyaszt, nyélen de ez alapon 2*1000MHz ketyeg csak ha meghalytom akkor megy 2*2600MHz -en. + most csak egy merevlemez van benne a többi külső usb házban és áramtalanitom ha nem kell márpeddig napi 20 percnél nem kell többet használnom a külsőket. + a 17" CRT monitort 19" TFT re cseréltem ezzel 32W ott takaritótam meg de a készenléti üzemen is igy 3W ott takaritók meg, óránként. Söt mivel van mobil usb2.0/Ide HDD átalakitóm igy a dvd író sincs a gépemben mert az csak havi egyszer kell max 2*.
De sokat számít és nem beszélve arrol ha valaki takarékoskodik akkor az nem csak a számtek területen hanem a tőbbi fogyaszton is igy akár 5000ft /Hó a megtakaritás. -
Mice #25 számolj napi 20-24-el, meg 2 géppel a lakásban és máris van 40k
havi 4-5kilót azért el tudnék másra is költeni...
és ez csak 100w
ennél jóval nagyobbakat is le lehet spórolni -
Mice #24 aha.... bár ez nem nálam áll fenn, de azért ku$vára megnézném hogy ott ahol a proci és az sli-s gpu páros is (mert végülis sli-s cikkről van szó) mind 3 pl. vízhűtéses lenne, megnézném hogy ha összeraknál egy komolyan hűtésű gépet azt mennyiszer lenne kedved nyitogatni...
a restart témához meg annyit, hogy szerintem biztos nem az illesztőprogramon és az os-en múlik a dolog
a gpuk világ életükben sose voltak hotplug-os hw-elemek, mennek ott azért a feszültségek és ameddig azt meg nem tudják sw-esen meg hw-esen is szakítani tényleg kapcsoló módjára addig szevasz aligha lesz olyan, hogy disable/enable on the fly és csökken a fogyasztás..
-
neoG #23 azért akármilyen "pongyola",vadmotoros csak kisakkozott valami értéket.
azért nem írtam időt mert mindenki maga tudja mennyit megy a gépe.a kérdés
meg a watthajhászokhoz szólt.és csak ők tudják, hogy mennyit spórolnak meg
mondjuk 100wattal.eredeti fogyasztáshoz kösz, hogy betonkeverőt hozol fel
egy számtech fórumon
amúgy nem tudom miért szükséges az eredeti fogyasztás a megtakarítás kiszámításához, ha egyszer megvan adva,hogy mennyivel kevesebbet fogyasztassz... -
waterman #22 mivel lehet ilyesmiket egy gombnyomással, meg pláne automatice csinálni? mert érdekelne:) igaz csak 7600gt-m van, de azért szépen melegszik ez is.. -
beef #21 Na látod, nekem ezt a HD3850 automatikusan megteszi, 300MHz-el indít, csak ha kell, akkor húzza fel magát + a hűtése is ehhez igazodik.
A processzorról már nem is beszélve, ami pl. filmnézés közben 1GHz-en ketyeg csak.
És soha nem volt még gondom vele, hogy nem váltott volna időben.
Szóval hajrá, gyerünk végre a kisebb fogyasztás felé. -
#20 "Magam fizetem és nagyon nemérdekel.
Ne általánosítsunk - keressünk jól."
Analógiádat folytatva, akkor inkább szülessünk jó helyre! Vagy még inkább örököljünk nagyokat, vagy kapjunk lakást... Nem gondolod? És akkor, már a kereset sem lesz annyira nagyon lényeges...
Csak ez általában nem így működik. ( Látom a munkás hétköznapok, a napi gondok, a megélhetésért való állandó küzdés, nem a te asztalod.)
-
#19 Magam fizetem és nagyon nemérdekel.
Ne általánosítsunk - keressünk jól. -
Dömper Ármánd #18 neoG: a kérdésed eléggé pongyola. Nem tartalmazza, hogy mennyit is megy a kérdéses eszköz egy nap, mely tarifa szerint kívánod az ár meghatározását, de a mi a leglényegesebb, mennyi volt az eredeti fogyasztás. Ez utóbbi nélkül gyakorlatilag teljesen értelmét veszti a kérdés, ugyanis egy 100kW-os óriás betonkeverő esetében 100W megtakarítás valóban elenyésző, de egy 200W-os eszköz esetén könnyen belátható, hogy az energiakiadások felét sikerülne ilyen módon megtakarítani.
Egyébként A1-es, normál, tarifával és egy napi 10 órát üzemelő géppel, és 30,5 napos hónapokkal számolva, a megtakarítás havonta kb.: 1296Ft.
-
vadmotoros #17 Ja és azt hozzátenném ha nincs bekapcsolva a gép, nekem úgy is fogyaszt 25 wattot, és éves szinten az is beleszól a villanyszámlába 5000-el. Szóval javaslom mindenkinek hogy húzza ki a hosszabítót a konnektorból vagy kapcsolja le az elosztót. -
vadmotoros #16 Ha jól számolom az a 100 W különbség napi 5 órával és évi 300 nappal számolva 150KWh, a mai áron (35Ft/KWh) ez 5250 Ft-ot jelent. -
neoG #15 sokan jöttök itt a fogyasztással, de azért ki is számolta vmelyikőtök, hogy
mondjuk 100 wattal alacsonyabb fogyasztás esetén mennyit nyertek (forintban)? -
Xcentric #14 Az autómatikus dolgoknak megvan az a hátulütője, hogy megpróbálja kitalálni, hogy épp mit akarsz, csak ez nem mindig sikerül neki. Én amúgy élből leszabályzom a full rendszeremet, ha épp nem játszom. 8800GTX alapból rendszer induláskor autómatikusan belövettem 150MHz/260MHz-re. Játék előtt meg egy gombnyomással átrakom 670/1200-ra és kész. Rohadtul nem mind1, ugyanis leskálázás nélkül fogyaszt mint az állat és fűt is alaposan. -
beef #13 Venni kell majd ATI Crossfire lapokat, azok ezt mindenféle kikpacsolgatás nélkül tudják.
Mynet: A plazma fogyasztásáról és nézhetőségéről pedig csak annyit, hogy akkor nézz meg LCD TV-n földi adást, na az a katasztrófa és fogyasztásban sem igazán pénztárca barát az sem. -
feri79 #12 Hát ez a megoldás működött eddig is.
Netezni akarsz és elég az alaplapi kártya? Gép leállít kártya ki, gép indít
Nem sokkal macerásabb :) -
KLT #11 Amennyiben ő maga fizeti a villanyszámlát, nem apuci, anyuci, akkor érdekli... -
Yv@n #10 Uhm. A kernelnem indul újra, mert az reboot. Max a grafikus alrendszer. -
Caro #9 Nem így kell trükközni, hanem ki kell kapcsolni az alaplapi videókarit, vagy olyan lapot kell venni, amin nincs is, és fogyasztásban jól skálázódó videókártyákat kell gyártani. Az új Radeonok elég jók ebben, de még ott is van mit javítani. -
#8 Ha te fizeted a villanyszámlát majd, akkor téged is fog érdekelni. Főleg ha nem hasonló fogyasztású eszköz vesz körül. Pl egy komolyabb proci simán 100W-ot fogyaszt, egy komolyabb videókártya ennek akár többszörösét is. És akkor még nem beszéltünk sok másról. Gondolj bele, hogy ha ezek fölöslegesen mennek a órákon át, akkor havonta mennyivel többet fizetsz az áramért (nem mennék bele környezetvédelmi részébe most). Vagy ott vannak az agyon hirdetett plazma tv-k, csak azt felejtik el feltüntetni a dobozán, meg a reklámokba hogy simán 300W-ot is fogyasztanak (mellesleg nem is olcsók, és tv nézésre analóg sugárzás mellett alkalmatlanok, max dvd nézésre, házimozizásrajók.
Mobil prociknál, de már Athlon 64-nél is üdvözöltem, hogy menet közben vissza tudott venni a sebességéből, amikor nem volt szűkség rá. Ennek az előnye pont a mobil eszközöknél jön ki, ahol emiatt mondjuk nemcsak 1,5 órát tudod használni a laptopod, hanem 3,5 órát is akár (ez saját tapasztalat).
Üdv. -
#7 Neked... -
jety91 #6 Énis neked ehez a lama beszóláshoz...
Nemtom mit kell fikázni a vistát tökéletesen megfelel a céloknak én spec. 2007.február óta használom.Eddig egyedül az audigy driverrel gyült meg a bajom de arról sem a microsoft tehet.
-
Su0my #5 gratulálok, Ön az #x+1-edik áldozata a szarfoscsíráknak való marketingkampánynak. -
#4 Vista alatt lehet VGA drivert telepíteni úgy, h csak a kernel indul újra és máris a legújabb fut. MIért ne lehetne úgy váltani két VGA között h a rendszer vált közöttük és csak a kernel indul újra? -
jeti00 #3 így is eleget kell restartolni a windows miatt xD
alacsonyabb fogyasztás mennyire izgat egy sima házi felhasználót? -
#2 nezezés és játék közben restartolom a gépet XD -
#1 Ha újra kell indítani hozzá a gépet, akkor ez halottnak a puszi.
ríőltájm/automata procisebesség szabályozás és videókarisebesség szabályozás kéne, a többi humbug.