13596
-
Kurfürst #521 Palesztin becslések szerint legkevesebb 1,4 milliárd dolláros kárt okozott a palesztin gazdaságnak az izraeli hadsereg offenzívája a Gázai övezetben. A palesztin statisztikai hivatal pénteki közlése szerint az offenzíva kezdete, december 27-e óta az izraeli hadsereg légi, tengeri és szárazföldi támadásaiban mintegy 20 ezer lakóházban keletkeztek károk, és 4 ezer lakás teljesen megsemmisült. Ideiglenes szálláson helyeztek el közel 26 ezer gázai lakost, mert lakhatatlanná vált otthonuk. Középületek semmisültek meg, beleértve 18 iskolát és egyetemi létesítményt. A közutakban és hidakban is keletkeztek károk, megrongálódott az elektromos-, a víz- és a csatornahálózat.
A statisztikai hivatal csaknem egymilliárd dollárra teszi az újjáépítési költségeket, és emellett a háború napi 420 ezer dolláros bevételkiesés jelent. A költségek ennél jóval magasabbak lehetnek, ha folytatódnak a harcok. A gázai egészségügyi minisztérium adatai szerint a majd három hete tartó offenzívának eddig legalább 1105 halálos áldozata volt a palesztin oldalon, a sebesültek száma 5100-ra rúg. Palesztin emberi jogi szervezetek szerint az áldozatok közül 700-en civilek voltak. (MTI) -
#520 elgondolkodtatónak. -
#519 hoppá -
#518 Mindketten hagyjátok abba a személyeskedést, most! -
Wlakos #517 Hogy jön ide a cipő fűző te köcsög? -
#516 Talán olvass vissza. Esetleg a cipőűfződet ne segítsek bekötni? -
Wlakos #515 Hát valóban jól el marasztaltad őket, gratulálok! Azonkívül értelmesen irkálják nekem te bér fórumozó, írtam én neked hogy hülye vagy? Te okos! -
horthy #514 Ez is jó :
http://www.origo.hu/nagyvilag/20070405lobbi.html
Vannak egy kevesen az USA szenátusban !
Lehet hogy nem is USA-nak kéne hivni hanem New Israel-nek vagy valami hasonlonak . -
OKkultist #513 Az AIPAC (USÁban működő felforgató izraeli lobbista cionista társaság) nagyon sokat tehet erről, ők azok, aki elérték, hogy ez általános legyen a közel-keleten. (haha én is átmentem ilyen földre festett zászlókon, az egyik közel-keleti országban) Ha ezt látnák az USA alapító atyái (nekik voltak) személyesen irtanák ki az említett társaság tagjait.
-
#512 Nem tudok mást mondanim, hogy menj el szemorvoshoz. Az #507 eleje az mi te szerencsétlen? Szövegértési problémáid vannak? Funkcionális analfabéta vagy? Mert erre már nem tudok mást mondani...
-
Wlakos #511 Molni a gondolkodó na ez lehetne mondjuk a hét mondása is! Próbáltam olyan hozzászólást keresni ahol elmarasztalta Izraelt, még nem találtam, de nem adom fel hátha a 2006-osban lesz. -
Kurfürst #510 Nem indulhatnak arab pártok az izraeli választáson
Hiába arab nemzetiségű Izrael lakosságának ötöde, egy hétfői döntéssel kizárták az arab pártokat a február 10-i izraeli választásokból. Az izraeli választási bizottság szerint az indulni kívánó arab pártok lázítanak és támogatják a terrorizmust. Arab jelöltek zsidó pártok listáján indulhatnak, illetve indulhat a teljesen vegyes kommunista párt is.
Az egyik arab parlamenti képviselő szerint a döntést megtámadta a legfelsőbb bíróságon, és rasszistának nevezte elfogadóit.
Furcsa fegyvert vet be Izrael?
Két norvég orvos szerint az izraeli hadsereg DIME típusú, különleges fegyvert vet be Gázában. Az orvosok egy palesztinbarát civil szervezet nevében dolgoztak 10 napot a háborús övezetben.
Beszámolójuk szerint kis területen rendkívüli erejű robbanást okoz a DIME, ami a becsapódás után öt-tízméteres körzetben szétszóródik. A két orvos elismerte, hogy nem láttak a Gázai övezetben olyan áldozatot, akiket közvetlenül a DIME sebesített volna meg, de elmondásuk szerint az egyik kórházban dolgozva találkoztak olyan brutális csonkolásokkal, amelyeket hagyományos repesz nem okozhatott.
Ezt a fegyvertípust a 2000-es évek eleje óta ismerik. A töltete robbanóanyagból, szénből, porrá zúzott nehézfémötvözetből és volfrámból áll. Utóbbi a robbanáskor keletkező légnyomást viszonylag szűk helyen tartja, így hiába robban nagyot, mégis viszonylag kis anyagi kárt okoz és csak kisebb hatókörben okoz biztos halált. -
#509 Nem lesz vidám történet. Mert amit ez kiderül, hogy igaz lehet, az IDF nem nagyon fog törekedni arra, hogy az első gyanús jelre ne pörköljön oda ahonnan jöhet bármi is vagy esetleg jön.
Ez egyre durvább. Sajnos az van amit Cifu írt. Nem nagyon látom a koordinációt egyelőre. Mennek előre, de miért is?
Az olajfák földjét egy időre megint elhagyja a racionalitás és csak az erőszak marad. -
Kurfürst #508 JÖNNEK A TANKOK
A palesztin mentőszolgálat szerint már több mint 900 halálos áldozata van a december 27-én kezdődött háborúnak, közülük 277-en gyerekek voltak. 4100 palesztin sebesült meg. Izrael eddig 13 embert vesztett.
Izrael vezetői hétfőn ismét elutasították az ENSZ Biztonsági Tanácsának azonnali tűzszünetre felszólító javaslatát.
Az egyiptomi fővárosban folytatódtak a tűzszünetről szóló egyeztetések, egyelőre a Hamászt győzködte az egyiptomi elnök a feltételek elfogadásáról. Az izraeli küldöttség elhalasztotta kairói útját. A közvetítésben az USA, EU, az ENSZ és Oroszország is részt vesz, az EU-t Tony Blair volt brit miniszterelnök képviseli.
Kíváncsi vagyok városban mi lesz, a Hamasznak volt ideje felkészülni, csapdákat állítani, vélhetőleg páncéltörő fegyverek is vannak még elrejtve... -
#507 Az még évekkel ezelőtt volt. Azok a vezetők meg sárosak voltak ebben abban. Nem ötletszerűen ölték meg őket.
De még mindig adóssal vagytok a válasszal. Ha ilyen harciasak vagytok hogyhogy soha nem tüntettetek azellen, hogy ugyan már ne robbantgassan és rakétázgassanka. Persze, ha a zsidók teszik ezt nagyobb tűzerővel és szakértelemmel akkor már elítélendő? A tűzerő mértéke a döntő és nem a szándék? Nahát... -
#506 " A civilik pajzsként való felhasználásáról esetleg nem rendelkezik egy cikkely sem?"
ide, vagy a ht topikba linkeltem azt a videót, amin izraeli katonák pajzsként használnak palesztin civileket? -
#505 és az, hogy a fegyverszünet alatt konkrétan blokád alatt tartották gázát, vagy hogy levadásszák szép sorban izraeli ügynökök a palesztin vezetőket, az smafu? -
#504 Egy olyanból ahol egyesk még gondolkodnak is. -
Kurfürst #503 Üdvözlünk a Földön, melyik dimenzióból vetődtél ide, Idegen? -
#502 Soha nem nézek ATV-t. Csak esetleg lapozd már fel a történlemkönyveket egy kicsit. Nekem mindekettő egykutya. Az egyik ezt másik meg azt tolta el. A végeredményt látjuk. Érdekes módon azok akik engem szapultak még soha nem képesek elismerni, hogy esetleg az arabok is hibásak. Mindig ENSZ-re hivtakoztok, de afelett lazán elsiklotok, mikor az arabok szarnak rá. Érdekes.
Esetleg névszerint is felsoroljam, hogy kikre gondolok? -
horthy #501 Nem szoktad egy kicsit túl sokat nézni az ATV-én az éjszakai Pat Robertson-os USA hiradot ? Mint ha csak öt hallanánk benned ! Még egy imát kéne elmondanod itt a forumon Izraelért mint ahogy ő szokta csinálni a müsorában akkor még hitelesebb lennél ! -
#500 Jah, szegény izrael csak visszaütött, mint anno a németek a lengyeleknek, miután álnok módon megtámadták egyik védtelen, határ menti egységüket :)
Ne vedd sértésnek, de az arabok támadtak '48-ban. Pedig Palesztína is létrejött meg a környező államok. Az már az ő bajuk, hogy elbukták azt amit kaphattak volna. Aztán még próbálkoztak párszor és beverték őket. Ezek után átálltak a terroristáskodásra, mert face to face nem megy. Valahogy én nem tudok mosolyogni a kialakult helyzeten.
-
#499 Jah, szegény izrael csak visszaütött, mint anno a németek a lengyeleknek, miután álnok módon megtámadták egyik védtelen, határ menti egységüket :)
Nekem is tetszik a Merkava, de azért néha felhajtom a szemellenzőt ;)
A blokád, amivel izrael elgettósította a gázai övezetet a "fegyverszünet" idején legalább annyira jelenti annak megsértését (jogilag is), mint a hamasz rakétái. -
#498 Volt olyan, hogy a Hamasz-al kapcsolatban valaki olyasmit említett, hogy "tiltott fegyvereket" használ? :) -
#497 1. Hányszor írjam le, hogy mindkét oldal sáros? Bezzeg, ha te egyszer csak elismernéd, hogy a palesztínok nem ártatlan báránykák akkor letörne a kezed?
2. szarni az ENSZ határozatra stb --> ENSZ határozat. Palesztína és Izrael egyazon határozat alapján létezhet. Hamasz mit mond? Izraelnek nincs joga létezni. Izrael kivonult Gázából ahol azóta tudjuk mi zajlik. Megválasztottak egy olyan szervezetet aki az ENSZ határozattal megy szembe.
Esetleg elgondolkoznál ezen mileőtt látványosan égeted magad? -
Kurfürst #496 Nincs kedvem olyanra válaszolni ami gyakorlatilag csak az unalomig ismert, szánalmasan primitív izraeli PR szöveg gépies visszaböfögése...
(= mindenről hol a Hamasz/Fatah tehet, a feltünően nagyszámú lelőtt gyerektől kezdve a lebombázott iskoláktól, mecsetektől, kórházaktól át még arról is hogy Izrael "kénytelenen" kiéheztetni egy komplett várost, minden évtizedben lerohanni/lebombázni az egyik szomszédját, szarni az ENSZ határozatra stb.) -
#495 Semmiféle egyezmény? A fegyverszünteni egyezmény az mi? Mosogatórogy? Vécépapír? A Hámásznak az mert megszegték, de izrael addig nem ütött vissza ameddig nem járt le. Tehát egyoldalú volt a dolog.
Eddig arról van szó, hogy milyen fegyvert vetünk be. Nem azt, hogy mikor! Mivel a "háborút" a fegyverszünet vége után (és alatta is többször semmibe vették...) a Hámász kezdte akkor nem tudom hogy miről beszélnük. Először azon akadsz fent, hogy mit használnak azután már azon, hogy bármit használnak? Te magadnál vagy? Mivel a konfliktus elkezdődött "szabad a vásár". A civilik pajzsként való felhasználásáról esetleg nem rendelkezik egy cikkely sem? -
#494 -
Kurfürst #493 A CCW III protokolt (gyújtófegyverek) egyébként aláírta 101 ország az egyezményben részt vevő 106-ból (az egyezmény legtöbb ország által elfogadott protokollja egyébként), köztük az összes jelentős katonai erővel rendelkező állam (Oroszország pl. minden protokollt ratifikált).
Nem írta alá a III-as protokolt:
Israel
Monaco
Morocco
Republic of Korea
Turkey
United States of America
Nem írta alá 81 ország magát az egyezményt, hogy ez mennyire fajsúlyos, hát, olyanok találhatók közöttük mint Elefántcsontpart, a Bahamák, Trinidad és Tobago, Tuvalu (hol a rákba van egyátalán?), Ruanda, Pápua Új-Guinea, San Marinó, Sváziföld... a jelentősebbek Észak Korea, Irán, Egyesült Arab Emírségek és Szíria, Líbia, Thaiföld, Kazahsztán, a többi többnyire mind csupa kis csicska "állam", ahol hadsereg sem nagyon, max. miliciák vannak. -
Kurfürst #492 Nos, ezzel az erővel a Hamasz sem írt alá semmiféle egyezményt, tehát szép és jó, továbbá jogszerű amit csinálnak. Csókolom! -
#491 106? Jelenleg cirka 200 ország van. Az aláírókonak hány %-nak van katonai ereje? Mennyi ez lakosságban a Föld lakosságára vetítve? Eh...
Könnyű aláíratni egy olyan papírt ami semmibe sem kerül Trinidad és Tobagonak... -
Kurfürst #490 Leclerc - francia a drága, és egész jó. -
Kurfürst #489 Fehér foszforos lövedéket Falujjában... égést látok, füstöt nem nagyon
"Nincs olyan, hogy szokásjog ilyen viszonylatban. Vannak nemzetközi korlátozási egyezmények, ha valaki nem írja őket alá, akkor rá nem vonatkozik. Ez ennyire egyszerű."
Nem ennyire egyszerű.. az 1980-as genfi CCW ENSZ egyezmény szabálozza, amelyet 106 ország ratifikált. Ennek hármas számú protokollja szabályozza a gyújtógránátokat, egyértelműen tiltva azok bármilyen bevetését ha "polgári lakosság koncentrálódik" a bevetés közelében. Az USA nem fogadta el a III-as protokollt, katonai célszerűségre hivatkozva. Erősen vitatható hogy attól hogy kivonta magát alóla, az még nem vonatkozik rá, tekintve hogy ENSZ egyezményről van szó amelyet a Föld államainak nagy része aláírt és elfogadott. -
#488 Mi a neve ennek az MBT-nek?? Tudom, hogy Britt de az istennek nem akar beugrani a neve.... -
#487 Létezik külön gyújtólövedék. Ha azt akarnák, hogy égjen Gázaváros, akkor már csak egy füstölgő romhalmaz lenne.
Nincs olyan, hogy szokásjog ilyen viszonylatban. Vannak nemzetközi korlátozási egyezmények, ha valaki nem írja őket alá, akkor rá nem vonatkozik. Ez ennyire egyszerű. -
Kurfürst #486 2:20...
-
#485 Micsoda? A foszfor az egyik legjobb füstfejlesző. Csak nem túl egészséges... Nézd már meg, hogy egy mekkora tömegű töltet mekkora füstöt csinál. Ezt fajlagosítsd tömegre és mutass jobbat te okostojás. -
#484 Mi az, hogy szokásjog? Van ilyen bárhol is? Jó lenne erről egy link...
Igen, miután a megelőző békésebb időkben bevonult (56, 67, 82 stb), erre az érintettek kevésbé békésen reagáltak (1973, 82-2002? stb)
Aha. '67-et már 1000-szer letárgyaltuk. 100'000 arab 1000 harckocsival teázni indult csak az izraeli határhoz ugye? '82-ben a kedves szomszéd semmit sem tett, hogy a területéről indított támadások véget érjenek? Akkor izrael mit tegyen? Diplomáciai jegyzékben kérje, hogy ejnyebejnye tessék abbahagyni? Te mit tennél, ha a szomszédod lövöldözne rád? Én átmennék és szétverném a fejét, főleg ha én vagyok az erősebb. A '82-ben bevonuló IDF erőknek még örültek is a helyiek, mert a kedves terroistál a helyikkel sem voltak jó viszoban. Csak izrael egy bábkormánnyal próbálkozott. Nem kellett volna...
be voltak szarva Egyiptomtól és az oroszoktól, túl sok fekete zacsi jött Libanonból, mert sokat késtek a buszok, mert állandóan óvóhelyre kell menni.
Ezen mosolygni tudok. Alsó hangon is kétszer verték tönkra az arab koalícót amit úgy tolt a SZU, hogy ehaj. A békülést nem izrael kezdte. Tudod Szadat ment el a Knesszetbe. Aztán mikor kiderült, hogy ez komoly próbálkozás siker is koronázta. Talán ezt kéne követni. 2005-ben izrael kivonult Gázából. Akkor még működött. Most mi? Egy rakás... -
Kurfürst #483 Persze hogy füstöl valami ha ég vazze... én meg bejegyzem a 600-as bálnamerdzsót haszonjárműnek, merthogy én szántok vele.
Lehet vele szántani - persze hogy. Max nem arra való és nyilvánvalóan nem is túlzottan alkalmas rá. -
Kurfürst #482 Hülyeség de ez van, a nki jog sztem is egy vicc, nincs mögötte nagyon kényszerítő erő, sokszor logika sincs. Főszabály az erősebb kutyus elve, mondtam.