13596
-
#803 1) Ha komoly csapást akarnak mérni az iráni létesítményekre, ahhoz akkora mennyiségű bombára van szükség, amihez nincs elég UCAV-jük. -
#802 Milyen bombavetésre? :)
Ezek olyan robotrepülőgépek, mint a Tomahawk. :)
[center] -
#801 a katpolos tanulmány szerint összesen nincs annyi robotrepülőjük, ami elég lenne a feladathoz, és képes lenne bombavetésre. -
#800 van egy kis belpolitikai felhangja, de az mellékes
Aham... Az ENSZ híres arról, hogy hatékonyan tud fellépni a tömegirtások ellen. Lásd még Ruandai népirtás, vagy a muszlimok lemészárlása déli szomszédunkban...
ejha. van egy olyan érzésem, hogy elfog csúszni obama, és kormánya egy bizonyos tengeri élőlényen
Akadnak nem normálisak Izraelben, nem vitás, de olyan ostobaságot, hogy légitámadást indítsanak Irán ellen, még ők sem gondolhatják komolyan. Nem csak Irak miatt, de Szaud-Arábia vagy Szíria is lelkesen fogja fogadni az IDF végeket. Nem virággal és csókokkal, hanem légvédelmi rakétákkal és vadászgépekkel.
Már korábban is leírtam, ha Izrael valóban megtámadná Irán nukleáris létesítményeit, feltehetően tengeralattjáróról indított robotrepülőgépekről lehet szó, esetleg ballisztikus rakétáról. A baj csak annyi, hogy az északi területeket sehogy sem érik el tengókkal, ahhoz meg, hogy az Arab-öbölbe keveredjenek, meg azért kell egy kis kerülő... -
#799 ejha. van egy olyan érzésem, hogy elfog csúszni obama, és kormánya egy bizonyos tengeri élőlényen -
#798 van egy kis belpolitikai felhangja, de az mellékes
a lényeg, az ensz komolytalansága. -
#797 most ezzel nekem akarsz valamit mondani?
én csak a fura nevű kollégának próbáltam felhomályosítást adni, nem pedig mindenféle hajcihőt tamtamolni. -
#796 Én sem értem, hogy mit verik a tamtamot... -
#795 Ha mondjuk lelőtték volna azt a "fehér" embert, akkor megérteném a nagy hajcihőt, de így, hogy egy figyelmeztető lövésnél több nem történt, még említésre méltónak is alig találom az egészet.
Emlékeztetőleg: az egész a Gáza övezet határán (?) történt. Ott, ahol több, mint 50 éve eléggé békétlen körülmények között gyepálják egymást a palesztinok és a zsidók, a terület volt Egyiptomi és Izraeli fennhatóság alatt is, jelenleg meg elvileg egy Palesztin államhoz kellene tartoznia, amely azonban politikailag és határilag is megosztott. Ott egy ilyen inzultus kvázi hétköznapi esemény. Ez Európából (?) látszólag felháborító lenne, csak éppen a legtöbb ember szerencsére nem él ilyen helyen, ahol normális az, hogy fegyveresek fegyverrel érik el a céljaikat, és ilyen mérvű megosztottság lenne a nációk között. Pedig nincs is olyan messze innen Koszovó, amely nem kevésbé darázsfészek, és nincs sokkal kevésbé megosztva nemzetiségi alapon... -
#794 alap felszerelés a határőrőknél a látcső. izraelben, a terrorelhárítás országában meg plána. szerintem 3 uav filmezte az egész jelenetet.
nem tudom mit nehéz azon megérteni, hogy palesztinában nem szoktak svéd úszónők robbantani tejfehér bőrrel, hanem ott élő palesztinok, akiknek, lám, barna bőrük van.
hogy megértsd: fehér ember is lehet rossz ember, de az nem valószínű, hogy kimegy a gázai övezetbe robbantani. -
#793 Szerinted megnezik hogy milyen a borszined es elemzik, hm ez feher boru akkor tuti nem "rossz ember" Szerinted ra van irva az emberekre hogy robbantani fognak.., hu ennek sotetebb a bore akkor robbantani fog?
... ezt te komolyan gondoltad?
te a messzesegben levo katona borszinet meg tudtad allapitani milyen? fekete,feher,sarga stb?
Bocsi nekem csak fekete siluetnek tunik ergo visszafele ezek az emberek is csak fekete alakok a tavolban. -
#792 "Feher ember nem lehet idota? Feher ember nem lehet tamado, ezt a kovetkeztetesed is mibol vontad le? Gondolod ha ez egy hatarnal tortent es ott bohockodsz es gyanusnak talalnak nem fognak radloni csak mert kevesebb a pigmented mint az atlag a kornyeken? ne gondold."
ne égessd már magad. szerinted olyan sűrű az izraeli/plaesztin határon a fehérbőrű robbantó? én azt hittem, hogy ott palesztinok folytatnak harcot izrael ellen. én buta....
"Szerintem a magyar katona is siman oda lone vagy figyelmezteto lovest adna le."
szerintem a magyar katona, ha látna egy láthatósági mellényes, fehérbőrű nőt, aki azt üvöltözi, hogy ne lőjj, csak betakarítjuk a szalmát, és közben mellette arabok rohangálnak kordéval, és egyre hátrál a banda, nem lőne...szerintem. -
#791 Feher ember nem lehet idota? Feher ember nem lehet tamado, ezt a kovetkeztetesed is mibol vontad le? Gondolod ha ez egy hatarnal tortent es ott bohockodsz es gyanusnak talalnak nem fognak radloni csak mert kevesebb a pigmented mint az atlag a kornyeken? ne gondold.
melleslleg ekkora tavolsagbol ahol a kamer zoom al is csak sotet alaknak latod a gepjarmu mellet levo alakot, visszafele is hasonlo lehet par hulye akik kiabalnak lathatosagi mellenyben es olyas valamit csinalnak amit normal ember ott nem csinalna. Gondolod a magyar katona afganisztanban vagy Irakban nem lone ilyen situacioban ahol neki kellene vedenie egy szakaszt es egyertelmuen provokaljak es valami olyan tevekenyseget vegeznek ami arto jellegu is lehet a kozelben? Szerintem a magyar katona is siman oda lone vagy figyelmezteto lovest adna le. -
#790 Az ő dolga nem az, hogy jó képet alakítson ki Izraelről. :)
Gondold magadat ilyenkor az adott katona helyébe. ;) -
#789 értem, végül is tényleg tök jó ötlet még 100 hasonló esetben 100 ilyen videót csinálni:)
-
#788 Attól nem hülye, hogy figyelmeztető lövést ad le. Izrael eddig is elég egyértelműen reagált az ilyen provokációkra. A macska és a bajsza tipikus esete... -
#787 Nono, hol írtam, hogy ez Gáza. Azt írtam, hogy mindenki azt hihat, amit akar. Van valami kerítésféle egy mező szélén, ahol megáll valami és hallassz egy kattansát. A két hangosbeszélős alakon kívűl gyakorlatilag senki nem kivehető tisztán és elég jól takarják azt is, hogy mi zajlik a háttérben.
Az meg elég érdekes lenne, hogy az IDF katonái nem találnak el egy álló célt kb. 100 méterről amin láthatóság mellény is van.
Egyszerűen nem tudom mire vélni ezt a videót... -
#786 rajtad kívül mindenkinek egyértelmű volt. pszt.... -
#785 nekem is feltűnt, hogy provokáció, hisz nem kamerával, és hangosbeszélővel mennek kaszálni.
na de mégis, ilyenkor lövöldözni? meg látja, hogy fehér ember is van köztük. ennyire hülye lenne a járőr? -
#784 Ez elég egyértelműen provokáció, legalábbis a videó alapján. A háttérben valamit csinál pár Palesztin (?), az előtérben meg hangosbeszélővel és videokamerával próbálnak figyelmet felkelteni. Nem tudni pontosan merre vannak (határ pontos vonala?), mellesleg alaphangon ilyen szituációban az IDF gumilövedéket használ. Az sem kellemes, ha eltalál, de nagyon nagy esélyel túléled, amit éles lövedéknél messze nem ennyire biztos.
Az ilyen szituációknál nem árt egyébként figyelembe venni az általános ottani helyzetet. Nemrég konkrétan harcoltak egymással a Gáza területet felügyelő Hamasz, és az IDF. Ha a határ közelében valaki gyanús dolgot csinál (például kordéval megjelenik), akkor értelmszerűen azt valahogy kezelni szeretnék - a kordéban lehetnek gépfegyverek, rakétavetők, akár Kasszam-rakéták is. Nyilván az izraeli katona sem hülye, hogy ilyenkor ne tudassa, hogy ki mihez tartsa magát. -
#783 nekem nem ennyire egyertelmu hogy mutatsz egy keritest akkor az Gaza,
nekem nem kiveheto azon kivul hogy kocka alaku a jarmu hogy a 2 alak aki ott van milyen egyenruhat hord,
nekem nem egyertelmuen kiveheto hogy izraeli katonak es azok lonek is a tavolban levo ordibalo nore..
Ezert kene csendben maradnom?
-
#782 ha csöndben maradtál volna....
egyértelműen gáza, a kerítésből rájöhettél volna, a gépcsörömp pedig megint csak utaló dolog. -
#781 persze azon kivul hogy a video felrakoja azt irja... es erre az inteligens hozzaszolok zsidoznak, kb nekem ennyi jon le ebbol a videobol. -
#780 ebbol hol latod te hogy izreali katonak lonek ? -
#779 Kicsit megrendezett provokatív videónak tűnik.
1. Ennyire még az izraelik sem hülyék.
2. Se torkolattűz (az árnyak sötétek, tehát látszania kellene szerintem), se becsapódás nyom, semmi.
3. Még fegyver sziluettet sem lehetett látni. A jármű sem tűnt igazán katonainak.
Igazából ezen videó alapján mindenki azt hihet, amit akar, egyszerűen semmit sem látni rajta, van egy kattanó hang és két mozgó valami. -
#778 most itt tulajdonképpen mit is látunk?
gondolom figyelmeztető lövések. -
#777 repülő rabbik:D:D:D
-
#776 Ellenben megint rakétázták Izraelt, amire Izrael katonai erővel válaszolt ismét, csodás, ismét ott vannak, ahonnan elindultak...
Megjegyzem, a Palesztinok problémái is megvannak, hiszen továbbra is ketté van osztva a fennhatóság. -
#775 most is háborúzgatnak, most is van olcsó arab munkaerő.
és nem a palesztinok akarnak újra 400-450 lakást építeni rabolt területre.
(mi ez, ha nem provokáció?) -
#774 Ez hülyeség. Az izraeli gazdaság sokat bukik azon, hogy nincs olcsó arab munkaerő. Minkét félnek szar így. Azon paleszín vezetőknek jó a balhé akik addig hatalmon vannak és sikkaszthatnak. Mert bizony ez nem ritka arrafelé. Még Arafat is vastagon benne volt ebben. -
#773 Talán nem érdekük a béke? -
#772 Nem értem, hogy miért ennyire rugalmatlanok, mikor a béke a tét. -
#771 Nesze semmi fogd meg jól esete.
A telepek bővítése ellen az ENSZ főtitkár is kikelt, mégsem reagálta le Izrael, ellenben az ENSZ-től súlyosabb szankciókat kér Iránnal szemben... -
#770 roppant érdekes, hogy a hadsereg belebonyolódik ilyesmibe. -
#769 fehér zászló -
#768 Reklám
Valóság -
#767 Hmmm... szerintem azért olvasd át még egyszer azt a cikket. Ha valóban szállított hadianyagot vagy PFSZ vezetőket a gép, akkor a "békés magyar polgári utaszállito" kijelentés rögtön bukott.
A másik fele pedig az, hogy feltételezni egy dolog, tényként kezelni egy feltételezést meg egy másik. Utóbbi félrevezetésnek minősül, semmivel sem jobb annál, mint amivel te vádolod a feltételezett felelősöket.
Egyébként két oldalról ég a gyertya, egyfelől ha valóban az IAF lőtte le a gépet, akkor arról illő legalább zárt ajtók mögött megemlékezni, elnézést kérni. A jelek szerint erre nem került sor. A másik fele pedig az, ami az Origo is kiemel, miszerint illő módon le kellene zárni az eseményeket, kideríteni miért is repült egy polgári utasszállító háborús övezetbe, stb... -
#766 Már te is muhaházol, mint a kivágott okkultist?
Van megdönthetetlen bizonyítékod? Majd otthon megnézem a linkeket.
Katyvasz az egész történet. Bár ahogy másol írtam, egyes embereken nem lepdők meg itt, hogy mit és hogyan gondolnak. Ha izrael egy hírben van a logikus és objetív gondolodás a klotyóba kerül. Izrael nem szent, de hogy egyesek minden mögött őket látják és mindenért ők felelősek az merdek. Konkrétan mi a lófaszt keresett arra egy civil gép abban a helyzetben? Gondolod viccből nem járt oda már komoly légitársaság? A felelősöket talán máshol is lehet keresni, mint csak az olajfák földjén. -
horthy #765 Egy kicsit jobban kifejtve a témát : A titkok légi járata
http://www.youtube.com/watch?v=VavwNK7yRtA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=hJ64k8e-isQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=kgjng9gqtMg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=zADA71hfzhc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Bll4BGpDY0I&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=DyOCF0XqCkk&feature=related -
horthy #764 Tényleg az IAF ( Izraeli Légierő ) lötte le 32 évvel ezelött a Bejrut felett a Malév TU-154-es utasszállitó járatát ?
http://www.nethirlap.hu/cikk/nethirlap.17961.html
Bár érdekes modon ezzel kapcsolatban is olvastam egy cikket az origon ott kizárt dolognak tarja hogy az akkori Izrael ilyen szörnyüségre hajlamos volna ( mu ha ha ha ! ) , ehelyett valoszinüleg a Magyarországgal akkor baráti viszonyba lévő PFSZ ( Palesztin Felszabaditási Front ) lötte le SA-7 Sztrella rakétával ( mu ha ha ! ) . Izreal felelőssé tétele hogy esetleg egy IAF F4E Phantom II vadászrepülőgép Sidewinder rakétájával legyilkolta a békés magyar polgári utaszállitot gondolom nem tenne jót a jelenlegi Izrael barát kormány politikának ezért inkább hazugságban tartják a népet . Gondolom ezért nem is akarják erőltetni a roncsok kutatását nehogy véletlenül egy Sparrow vagy egy Sidewinder alkatrészt is találjanak köztük .
http://www.origo.hu/itthon/20070925-uj-fejezetek-az-1975ben-lezuhant-malevgep-torteneteben.html?pIdx=2