13596
H001.jpg
  • Solt
    Mély sóhaj... maradjunk annyiban, hogy nem értjük egymást.
  • sz4bolcs
    "Ebből a videóból az én összeesküvés elméletes elmém azt szűri le, hogy pár katona be lett áldozva, ( egy kis sérülés, mert tudták, hogy fegyver úgy sincs ) hogy aztán lehessen hivatkozni az erőszakos, "terrorista" aktivistákra..."

-Aha, Izraelnek most nagyon kellett, hogy a fél világ őket utálja a legyilkolt emberekért.
    Szerintem meg gonosz holokausztrelativizáló nácik voltak izraeli kommandósnak öltözve... Ennyit az összeesküvéselméletekről.
  • Pares
  • Molnibalage
    Szegény nagykövet is előbb megkérdezhette volna a tanácsadóit a jogról. Nem az első magasrangú diplomata a történelem során aki orbitális hülyeséget mond.
  • Solt
    Semmiféle ellenszenv nincs, ha visszaolvasol láthatod, hogy elismerően nyilatkozom az IDF-ről! Szeretem, vagy nem szeretem őket, attól még a világ egyik legjobban kiképzett hadserege... pontosan ezért fura az amit itt műveltek!

A villanó gránátos témán felesleges lovagolni. Szerintem hatékony lehet zárt tömegben, már csak a pszichikai hatása miatt is, de az egész mondanivalómból ez a leglényegtelenebb momentum... jelenleg egyesek szerint ez volt a leggyengébb láncszem, ezt lehetett szokás szerint támadni. A lényeg az, hogy egy ilyen profi hadseregtől az ember nem azt várja amit a videón látni. Én ezt vetettem fel, és erre mondtam, hogy szerintem nem véletlen a sztori...

Mellesleg a legelején kifejtettem, hogy nem érdekel ki mit keresett ott, kinek van igaza, ki a jófiú, stb...
  • Solt
    Régen mondtál ekkora hülyeséget, betudom a rossz időnek! Zero egy agresszív, egoista, nagyképű ... nem fejezem be, mert inkább lezárnám ezt a parttalan vitát...
  • Pares
    Néha?

Pontosítsunk: Néha nem.
  • Kisendre
    "Zero az egyik legintelligensebb fórumozó csak ahogy nálam is néha nála is elszakad a céra a magadfajta trollokon."

Zeronál? Néha?
  • horthy
    Az izraelieknek teljesen természetes hogy gyilkolhatnak hála az USA cionista lobbinak ! Ha ugyanezt a mészárlást zsidrákokkal csinálná meg valaki akkon a nemzetközi cion sajtó vagy terrorizmusról vagy ujfasizmusról telekürtölné az egész világot . Nem váletlenül érdekük az iraelieknek az áldozati mitosz fenntartása ( holokauszt ) . Enélkül a mitosz nélkül sokkal nehezebb lenne elfogatatni az agressziv néha vérengző izraeli külpolitikát . Ha van igazán nacionalista fajgyülölő állam a földön az pont izrael . Ők azok akiknek magukba kéne már szálniuk vizet prédikálnak és bort isznak . Olyanok mint a Mátyás király mesékbe a Gyevi bíró aki szerint mindenkire vonatkoznak a törvények kivéve őrá !
  • Pares
    Most néztem a CNN-en a volt (amerikai) iraki nagykövetet, aki ott volt a hajók egyikén, látta az esetet és mélyen elítéli az izraeli akciót. Nevetségesnek találta a zsidó vádakat, miszerint a hajón lévők támadtak volna először. A hajón lévő civilek, akik közül sokan családosan voltak ott, nem támadtak, hanem védekeztek. Úgy fogalmazott, hogy "egy nemzetközi vizeken hajózó, háború és blokád sújtotta területre tartó hajóról volt szó, amely segélyeket hordozott és rengeteg civil volt a fedélzeten, sokan családostul. A hajót kommandósok támadták meg, és katonailag akarták elfoglalni. Rá akarták kényszeríteni a hajót és utasait, hogy oda menjenek, ahová nem akartak. Gyakorlatilag elrabolták a hajót, kalózok voltak. Természetes, hogy az utasok védekezni próbáltak a megszállók ellen. Azon meg se lepődtem, hogy a zsidók a hajó utasait fegyveres terroristáknak nevezte, számtalan európai állampolgárral és közéleti személyiséggel együtt." Vagy valahogy így fogalmazott. Természetesen nem pontosan ezt mondta, de nagyon kritikusan fogalmazott Izraellel szemben. És itt azért nem akárkiről van szó. Ráadásul ott is volt, még ha nem a szóban forgó hajó fedélzetén is, de elmondása szerint látta, mi történt.
    Személy szerint sem tartom azt hihetetlen nagy leleplezésnek, hogy primitív parittyákat meg kis bicskákat, konyhakéseket, franciakulcsokat meg egyéb dolgokat találtak a hajón. Azt is vegyük figyelembe, hogy műszaki részleg is volt a hajón, na meg konyha is.
    Egy korábbi videóból az is kiderült, hogy akkora volt a tömegnyomor, hogy sokak a kint a fedélzeten aludtak hálózsákokon, szóval nem sok lehetőség volt a menekülésre.
  • Sadist
    "az általam említettek meg szerintem arra a pár percre amíg túl erőbe kerülnek, igen is hatékonyak."

Szerinted. Ezt vesd össze azzal, hogy nagy tömeg ellen, nyílt terepen sehol nem használnak villanó gránátot. A világ katonai és rendvédelmi szerveinek szerintem kicsit nagyobb tapasztalata van ilyen téren.

#1069-ből is nekem az jön le, hogy nem tudod az izraeliek iránti ellenszenvedet háttérbe szorítani, és kizárólag szakmai tényekre támaszkodni.
  • Strahd_
    Amire a tegnereszek voltak kepezve azt jol csinaltak, az mas kerdes hogy nem volt ott es abban az idoben helyenvalo.
    Mire is kepeztek ki oket? hogy lojjenek ezt megtettek.
    Nem hiszem hogy ilyen jellegu feladatra kikepeztek volna oket. Azert szalltak helirol at hogy gyorsabb legyen es nem hajoval/gumicsonakkal pocsoltek.
    Szerintem nem lehetett ra szamitani hogy a bekes tuntetokbol elojon az allat es elkezdenek kesekkel, szekekkel, csuzlival, vasdorongkolla, valami robbano/gyujto anyaggal (egy felvetelen egyikuk egy robbano valamit dob el) tamadni.

Miert nem volt naluk gumi lovedek? En ugy tudom csak a rendfentarto ereoknel akik a varosokban vedenek azoknal van erre a celra municio, normal katonai egysegnel minek.

Kivancsi lennek ha mondjuk Magyarorszagnak lenne tengere es egy hajo amit a hatarorseg, partiorseg meg akar allitani de leszarja a jelzeseket mit csinalna... mindegy hagyjuk oket vagy megprobalna erejesebben megallitani oket.
    Ha elkezdenek figyelemezteto raketakat lovesektet leadni a hajora az sem lett volna megoldas. En ugy gondolom probaltak bekesebben megoldani mindhogy azonnal lojjenek, sajnos nem volt jo modszer.
    Az az erdekes hogy ha mas orszag katonaja tette volna le se szarnatok.

Kivancsi leszek a tobbi provokalo hajoval mit fognak csinalni... gondolom addigra odavezenyelnek egy kepzettebb csoportot es hamarabb es ver nelkul fogjak elfoglalni a hajot bar en megvanram amig Izaeli vizekhez ernek, es mint hatar sertoket felszolitani hogy aljanak meg ha nem akkor lojenek rajuk az is egy megoldas.
    Ha nem provokacio hanem humanitarius lenne segely akkor mehetnenek most Egyiptom felol is de szinte biztos vagyok hogy ezzel a lehetoseggel sem elnek majd.. mert abban nincs semmi provokalas.
  • Molnibalage
    Zero az egyik legintelligensebb fórumozó csak ahogy nálam is néha nála is elszakad a céra a magadfajta trollokon. Lásd a Holdaszálás topikban. Most nála szakadt el hamarbb bár már nálam is ciripel a madzag.
  • Solt
    Nem tudok erre mit mondani! Úgy érzem értelmesen elmondtam a véleményem, abból semmi ilyen nem következik... Sajnálom, hogy te is beállsz a sorba!
  • Solt
    Látod megmutatkozik a valód! A kőbunkó! Benyögöd megint a felületes nagyképű hülyeségedet, majd erre még büszke is vagy. Segítek, szánalmas vagy... inkább feszíts tovább az IDF-s pólódban, és súgd meg a haverjaidnak, hogy elbaszták... Ja, és a kedvemért kérdezd meg tőlük, hogy direkt, vagy véletlen! Én az elsőre tippelek...

Egyébként igen! Az kurva mindegy, hogy te mit mondasz... röhögni jó rajta...
  • Molnibalage
    Többen is ugyannara a következetésre jutottunk az "miért egy heli" témában. Most akkor mit mondjunk? Igen Solt, mi, a helikoperesek is totál hülyék. Miért is nem te voltált ott, hogy megmutasd, hogy hogyan kell ezt csinálni...
  • Solt
    Nem kedves Balázs! Ha jól emlékszem érdemben annyiban maradtunk, hogy az akcióra nem lehet büszke az IDF. Ezek után én vázoltam a saját véleményem. Ha valami olyan emberke akinek a véleményére adni is lehet, normális stílusban leírja, hogy az én elképzelésem hol hibás, azt szívesen veszem. De az elmúlt jó pár hozzászólás színvonalán érkező degradáló, személyeskedő okoskodásra már ne is haragudj, de nem adok. Olyan mintha ott sem lenne... maximum jót röhögök rajtuk...

• dronkZero
    A témához meg annyi, hogy semmi értelme leírni még százszor, hogy a vízágyú meg a flashbang erre nem alkalmas, ha már elsőre sem sikerült felfognod a csökött agyaddal.
  • dronkZero
    Kurvára mindegy, hogy mit mondok, az érvelésre is csak az ostobaságaidat vagy képes szajkózni, ezt eljútszottuk már párszor, ismerlek már.

Úgyhogy energiaminimumon vagyok, szólok, ha ostoba seggfej vagy, de hogy miért, azt majd csak akkor mondom el, ha érdekel is.

Hülyékbe, akik hülyék AKARNAK maradni, kár energiát feccölni. Azokkal normális hangnemben beszélek, akik meg akarják hallgatni a mondanivalómat. Alapvetően ez a hozzáállásom, de vannak, akik el tudják játszani ezt a jóindulatot.
    Te eljátszottad ezt már, számtalanszor, egy nagyarcú idióta vagy.

Csak hogy tiszta legyen a kép, tudd, hogy mit miért. De már megint több karaktert kaptál, mint amennyit megérdemelsz.
  • Solt
    Ó drágaságaim! :D

uwu: Te igencsak messze vagy attól, hogy engem ismerj! Maximum a kényszerképzeteid közt ez a vélekedés is szerepel... vakhit címszó alatt! Megint mit művelsz? A témához még egy büdös szót nem szóltál hozzá, de ez a primitív kötekedés, a másik degradálása az csípőből megy. Minden topikban ezt műveled ahol olyan vélemény hangzik el, ami nem tetszik a fülecskédnek. Tiszta szívből javaslom, hogy fordulj orvoshoz, hátha egy jó pszichológus még tud veled mit kezdeni.

zero: És ezt éppen te mondod akinek minden második szava valamilyen személyeskedő sértegetés? Tükör... nézz bele jó mélyen! Nem mellesleg kettőnk stílusa közt szakadéknyi a különbség... ( nem a te javadra, mielőtt félre érted! )

Majd, ha mindketten ahhoz szóltok hozzá ami a téma, és nem a személyemmel foglalkoztok, akkor tán odafigyelek rátok... addig mindketten csak a primitív provokátorok szerepét töltitek be a szemeben. Csak bízni tudok benne, hogy a való életben ennél normálisabb emberek vagytok, mert amit itt műveltek, az tanulmányba illő lenne...
  • Molnibalage
    Nem voltnuk eddig elegen, hogy rájöjj a szembesítésre?
  • dronkZero
    Elárulom, ez csak azért van, mert mindig, mindenhol ahol előfordulsz, ugyanolyan seggfej vagy.
  • uwu
    Egy cseppet se vagyok ideges, csak ismerlek már.
    A magad fajtának a szava nem sokat ér.
    Szerintem te is tudod magadról, hogy vérbeli fanatikus vagy, csak valahogy elnyomod magadban. És mondjuk félig-meddig érthető mit csodálkozol ha szemedbe mondják az igazságot. Igazán felkészülhetnél rá jobban is ennyi év után.
    Vagy csak ennyi? Ez a reakció? Ezt írja a bérkommentelők kiskönyve?
    Most félre ne értsd, csak irónia, nem feltételezem, hogy fizetést kapsz. Szerintem ingyen dolgozol bizonyos köröknek, anélkül, hogy tudatában lennél. A fanatikusok már csak ilyenek:)
  • Solt
    Neked üldözési mániád van. Mondom, hogy fordulj orvoshoz. Megint fogalmad nincs, hogy mibe szólsz bele, mik az előzmények, de jár a szád. Meglátod a nevem valahol, és már kezdesz is hörögni, meg habzó szájjal belemagyarázni... Kifejezetten örülök neki, ha ideges leszel a nevem láttán, de a beteges üldözési mániáddal zaklass olyat aki erre vevő! Én maximum egy jót röhögök rajtad magamban. Elmúlt az az idő, amikor komolyan vettelek... mára te is a többi kis beteges, kötekedő provokátor szintjén vagy a szememben... próbálj meg ignorálni, én is igyekezlek levegőnek nézni!

Ha hülyeséget beszélek, arra vannak itt nálad nagyobb nevek, hogy ezzel szembesítsenek! Szerencsére nem attól hülyeség valami, mert a ráérős provokátor formád annak tekinti... eredj vissza rasszistázni...
  • Solt
    A gumilövedéket én is említettem korábban, az általam említettek meg szerintem arra a pár percre amíg túl erőbe kerülnek, igen is hatékonyak. Az utolsó mondattal pedig egyet is értek, bár ezek már inkább rendőrségi, mintsem katonai kellékek...
  • uwu
    Mért kéne?

Lehet, hogy nem volt egyértelmű, és nem elég gondosan megfogalmazott a hsz-em.
    A lényege, csak annyi, hogy megint hülyeséget beszélsz. Szemmel láthatóan téged a tények nem nagyon izgatnak. Mindig aszerint szólsz hozzá, amit az ideológiád megkövetel. A szent cél érdekében bármi megegedet, és mindenre reagálni kell.
    Az ellenség mindig mindent gonoszságból csinál és te csak a jóért harcolsz, ezért aztán nem is számít, hogy van-e értelme annak amit mondsz, a lényeg hogy te tudod ki a jó és ki a rossz.

Nem mintha én jó szemmel nézném amit úgy általában művelnek, de be kéne látni, hogy nem mindenbe lehet belekötni a mit csinálnak. Elég ellenségesek a környezetükkel ahhoz, hogy hosszútávon megszopják. Nyugodjál meg, nem kellesz te ahhoz, hogy rend legyen. Pihenhetsz is egy kicsit.
  • Sadist
    Nem állítottam sehol, hogy ez a legszakszerűbb hajófoglalás, csupán arra világítottam rá, hogy ami taktikai eszközöket javasoltál, azok városi és épületharcban hatékonyak, egy ilyen szituációban max a tömeg hergelésére jók. Ettől még használhattak volna gumilövedéket, babzsákos shotgunt, tazert, egyéb nem halálos fegyvereket.
  • Solt
    Hagyjuk, tökéletesen értelmetlen vita. Nyilván, ha húsz ember közé bedobsz 3 villanó gránátot, akkor az csak 3 emberre hat! Meg sem akarod érteni amit mondok, csak a kötekedés megy... Ha nektek a videón látottak egy szakszerű hajó elfoglalás részletei, akkor maradjunk ennyiben! Se időm, se energiám nincs erre...
  • Sadist
    Látom nem érted a lényeget. Attól, hogy egy embert beszaratsz egy villanógránáttal, attól még ott marad 99...
    Egy hajót meg ne úgy képzelj el, mint egy nagy leszállópályát, hogy ráböksz egy, kettő, n tetszőleges pontjára, hogy oda dobálod le a gyalogokat!
  • Solt
    Szerintem keress fel egy pszichológust... mindenkinek jobb lenne.
  • uwu

Te bármit meg tudsz magyarázni. Azért kíváncsi lennék rá, magadon kívül hány embert győztél meg a technikai részletek mibenléte felől
    Persze figyelmen kívül hagyva, hogy most ki a gonosz, és ki a jófiú.
  • Solt
    Ha gondolod szívesen a lábad elé dobok egy villanógránátot kint a mezőn... kíváncsi lennék rá, hogy mi különbséget látsz a lepkefinghoz képest... egy biztos, nem hiszem, hogy lenne kedved bottal hadonászni utána. Zárt térben nyilván hatásosabb, de ez nem azt jelenti, hogy pár méterre tőled egyenlő a lepkefinggal! De ez mellékes is, ugyanis ezeknek nem csak a fizikai, hanem a pszichológia hatásával is kell számolni! Gondold végig... morcos "terrorista" vagy... fejed felett az IDF helikoptere ketyeg, aláhull fentről pár darab pofás kis gránát. Maradsz kivárni, hogy mi lesz és hadonászol a botocskáddal, vagy iszkiri? Nem tartom magam gyáva embernek, de tekintettel arra, hogy nekem, a morcos "terroristának" fogalmam sincs arról milyen gránát hull alá, én inkább eltolnám a biciklit!

A vízágyúzást egy másik hajóról oldalról képzeltem... nem tudom hány bár nyomáson dolgoznak ezek a vízágyúk, de 30 méteres távolságon belül nem szívesen állnék elé... szerintem te se! ( van személyes tapasztalat ilyen téren )

Ha ezeknek pedig az együttes hatásával kell számolnod, akkor egy dologban biztos vagyok! Lenne fontosabb dolgod, mint botokkal hadonászni a leereszkedő katonák után... és úgy gondolom itt ez lett volna a lényeg!

A hajó ugyanúgy mozgolódik 2 helikopter alatt, mint egy alatt. Nyilván nem egymás mellett manőverezik a két gép! ( én nem tudom ez, hogy jutott eszedbe ) A hajó két ellentétes végében kényelmesen megfért volna két helikopter! Ha azt veszed, hogy erről a két gépről nem egy, hanem két kötélről ereszkednek, egységnyi idő alatt máris négyszer annyi katona ér fedélzetet, és itt ez a lényeg! Minél előbb a túlerő elérése, hogy ellenállásra még csak ne is gondoljanak... Persze mindez akkor, ha az a cél, hogy ne kelljen ölni!

"Az élet azért kicsit más, mint egy FPS..."

Ezt a béke kedvéért inkább nem is kommentálom!
  • Sadist
    Gondolom nem ismered a villanógránát fiziológiai hatásait. A lényege annyi, hogy az erős fényhatástól a retina idegsejtjei néhány másodpercig folyamatosan küldik az ingerületet, az erős hangnyomástól pedig a fül félköríves járataiban a folyadék lötykölődni kezd, szintén pár másodpercig. Zárt térben használják, pont azért, hogy a falakról visszaverődő hang és fény hatékony legyen, ekkor is kb. 3-5 másodperc a hatása. Nyílt terepen kb. annyit ér, mint friss tavaszi szélben a lepkefing.
    A vízágyúzást nem tudom hogy képzelted olyan távolságból. Mire elérné a fedélzetet csak frissítő zápor lenne.
    Az egyszerre több helikopterről leérkezést is gondold át még egyszer! A hajó egy mozgó jármű, ami hánykolódik a tengeren. Nem egyszerű feladat egy helikoptert stabilan fölötte tartani. Több helikopternél még a másik rotorlapátjára is figyelni kell, egyszerűen nem fér oda több biztonságosan. Az élet azért kicsit más, mint egy FPS...
  • Strahd_
    am israel hai (nation of israel (is) alive)
    el el israel (eljen izrael)
    meg mindenfele "drukkolo" beszolasok, kb ennyit ertek belole
    kb mint egy futball mecsen
  • Solt
    Igen! Ugyanis csupán annyit kell elérni, hogy az a "pár négyzetméter" ahova érkeznek tiszta legyen... a pszichikai hatás miatt sem mindegy, hogy milyen a "belépő"...

Villanógránát ugyanúgy használható szabadtéren... akár tömegben is. Még mindig jobb, mint a lövés! De tényleg hagyjuk, nem sok értelme van erről vitázni...
  • Solt
    Nem hiszem, hogy a magasság akadály lenne, de ne menjünk bele, nem sok értelme van...
  • Kisendre
    Szerintem csak szurkolnak.
  • veszelka
    Jó lenne érteni, mit üvöltöznek

Tüntetés tel-avivban a török nagykövetség előtt.
  • veszelka
    Villanógránát, meg könnygáz ekkora tömegben egy hajón, a nyílt tengeren, szabadtéren? He?
  • 0Fritz0
    Az index már tűzpárbajról ír, holott egyik hivatkozásában sincs tényközlés ilyesmiről.
    Beindult a médiagépezet, bár tőlük ez kötelező volt.