13596
-
#1163 +n -
#1162 Az meg, hogy mi a jogsértő és mi nem, megint csak attól függ, kinek a szemszőgéből nézzük.
1848-ba az is jogsértő volt, amit a Márciusi ifjak csináltak, most meg nemzeti hősök.
-
#1161 Nem hiszem el, hogy még mindig itt tart ez a téma.
Ne fáraszd már magad feleslegesen, teljesen mindegy mit írsz ide, meddő vitát folytatsz. Leírtad a véleményed, egyesek ezt képtelenek elfogadni, ennyi. Te se fogadd el az ő véleményüket :-)
Most az ENSZ is egyértelműen elítélte Izraelt a túlkapás miatt.
Ameddig ez fog menni, mindig lesz ellenállás is a másik oldalról és soha nem lesz béke.
S ahogy Cifu is leírta, az érem mindkét oldalán van igazság.
-
Pares #1160 Nézz utána, nem nehéz róla infót találni... -
Pares #1159 "Az elején nem kezdtek el lövöldözni a videó szerint, holott megtehették volna. Még a bunyó közben is először egy könnygáz / gázspray töltetű paintball fegyver tűnik fel."
Melyik videó szerint? Nem azért, csak hogy tisztázzuk hogy miről beszélünk...
"Öööö, egy színtiszta provokációról beszélünk jóember. Ha nem akarta volna békésen megúszni, akkor megjelenik az IAF fél perc alatt elsüllyesztik a hajókat. Mennyivel egyszerűbb, mint hajóraszállni..."
Nem érted. Izrael provokációnak vette, természetesen. Azzal, hogy ilyen szerencsétlenül hajtották végre az akciót, vagyis tudjuk mi történt, nos ezzel sikerült úgy alakítani a helyzetet, hogy elmondhatják: "lássátok, ezek is mind gaz terroristák!". Közben az egész blokádellenes akció azon alapult, hogy a gázai blokád alatt élő embereket akarják felszabadítani.
"Értelmes ember nem kezd el egy jogosan eljáró fegyvereset ütlegelni, mert ez Darwing díjas húzás. A nyertesek már ismertek. A tömeg meg minden volt azon a hajón, csak békés nem."
A dühös "tömeg" csak egy töredéke volt a hajó utasainak. Az utasok többsége békés volt (amint az az incidens előtt történt videókból is kiderül), nők és öregebb emberek is. Arra is gondoljunk, hogy a tömeg többek közt a kommandósok által meggyilkolt emberek miatt is feldühödhetett. A kitört verekedés és lövöldözés körülményeit sajnos szvsz sose tudjuk meg pontosan.
"Asszem kb. a 3000-dik (!) rakéta után indult el a légicsapás sorozat. Meddig kellett volna még tűrni szerinted? Megáll az ész..."
Nem kell úgy beállítani, mintha Izrael ártatlan lenne. A zsidók törvénytelen telepeket építenek újra és újra Ciszjordánia szerte, a palesztinok településeit szó szerint lebuldózerozzák. Ezek mind alapot adnak a palesztinoknak, hogy útálják a zsidókat, ebből táplálkozik a Hamasz (aminek cselekedetei éppúgy elítélendők, mint Izraelé). Ám ez egy ördögi kör, mivel Izrael önvédelemre hivatkozva nem enged, elnyom, közben tovább terjeszkedik a palesztinok kárára, törvénytelen telepeket építenek (földet lopnak), a palesztinok meg a Hamasz meg erre az elnyomásra hivatkozhatnak... A terrorizmust lehet másképp is kezelni (lásd pl.: IRA).
"Ja persze, mint azt a hajót, ami az 50 tonna fegyvert hozta anno. Izrael előre szólt és helyszínen is, hogy blokád van. A blokádjog szerint teljesen törvényes az, amit az IDF csinált."
A kérdés az, hogy maga a blokád törvényes-e.
"És? Ez kibaszottul lényegetelen. A blokád dolga ennek megállapítása te lángész."
A blokád felállítása előtt is képesek voltak kiszűrni a fegyverszállítmányokat a tenger felől (2002), szóval ez blokád nélkül is megy. A blokád nem a fegyverszállítás, hanem a Gázai gazdaságot, így az ott lakó embereket súlytja legjobban. A fegyverek így is úgy is át vannak csempészve.
"A blokád a jelen formájában tényleg szar, mert irreálisan szigorú a bevithető dolgok listája. De az elfogott fegyverszállítmányok bizonyítják, hogy kell. A lefoglalt 50 tonnás fegyverszállítmányban olyan kőkemény cuccok voltak, hogy ehaj. Páncéltörő rakétáktől kezdve minden. A fél bevethető MH-t felszerelhetnéd vele egy kisebb össszecsapásra, annyi volt a cucc. Ez azt is jelenti, hogy sok meg azt is, hogy az MH olyan amilyen..."
A Hamasznak anélkül az 50 tonna nélkül is vannak fegyverei... Szóval akkor az a megoldás, hogy még szigorúbb blokád? Pont ez ellen tiltakoznak, hogy a blokád kollektívan bünteti az ott élőket, ráadásul pont az ellenkező hatást érik el vele az emberek közt, és érdekes mód a Hamasz a mai napig nem fogyott ki a fegyverekből...
"Ez elég ritka gyakorlat. Csak a dobált kövekkel is lehet ölni és parttyázgatnak is szoktak. Kíváncsi lennék, ha te IDF-es lennél és a haverod melletted koponyatörés kapna egy ilyentől, vagy kiverné a szemét, de odalőnél vagy sem..."
Tudod ez meg is fordítható. Én speciel kíváncsi lennék, hogy Te hogy éreznél és mit csinálnál, ha például Gázába születtél volna, és például az izraeli katonák a legyilkolták volna a családod... Vajon akkor is azt mondogatnád magadnak, hogy elnézed nekik, mert "önvédelemből" cselekedtek? Vagy ha például az otthonodat buldózereznék le? -
#1158 Enyhén szólva is naivak voltak, hiszen azt hitték, hogy a nemzetközileg is jogsértőként kezelt blokádot Izrael engedni fogja megtörni.
Ezt kérlek vezesd már le, hogy mitől jogsértő. Ki mondta ezt? Legfeljebb aránytalan. Modjuk a I. Vh-s antant körüli blokádhoz képest meg enyhe. Viszonyítás kérdése... -
Pares #1157 Egyértelmű, hogy nagy kockázatot vállaltak a blokád megtörésére tett kísérlettel. Enyhén szólva is naivak voltak, hiszen azt hitték, hogy a nemzetközileg is jogsértőként kezelt blokádot Izrael engedni fogja megtörni. Ezzel nem vitázom, ugyanakkor elejétől kezdve ez volt a céljuk, nem is rejtették véka alá. A szervezők elmondták, hogy a blokádot megtörve akarják eljuttatni a segélyeket Gázába.
Az igazat megvallva nekem valamiért nagyon fura az eset, így utólag legalábbis. Először is mert egyértelműen kiderült, hogy a hajón nem voltak csempészett fegyverek. Másodszor a hajóflotta szervezőinek különös viselkedése (mármint hogy elég bátrak voltak...). Harmadszor pedig Izrael fellépése az akció ellen, ami az én meglátásom szerint már olyannyira hibásan volt kivitelezve, hogy az már szándékos is...
Egyébként az "azonos erő" feltételét nem a hajós esetre értettem (le is írtam). -
#1156 Elkerülhető lett volna a halálos kimenetelű vérontás, ha a kommandósok eleve nem éles lőszerekkel mennek oda, hanem például gumilövedéket és egyéb tömegoszlató eszközöket használnak a tömeggel szemben.
Az elején nem kezdtek el lövöldözni a videó szerint, holott megtehették volna. Még a bunyó közben is először egy könnygáz / gázspray töltetű paintball fegyver tűnik fel.
De már az egész akció is úgy indult, hogy számomra egyértelmű, hogy Izrael nem akarta békésen megúszni.
Öööö, egy színtiszta provokációról beszélünk jóember. Ha nem akarta volna békésen megúszni, akkor megjelenik az IAF fél perc alatt elsüllyesztik a hajókat. Mennyivel egyszerűbb, mint hajóraszállni...
Értelmes ember nem küldi a katonáit egyenként egy tömeg kellős közepébe, ha békés az, ha nem.
Értelmes ember nem kezd el egy jogosan eljáró fegyvereset ütlegelni, mert ez Darwing díjas húzás. A nyertesek már ismertek. A tömeg meg minden volt azon a hajón, csak békés nem.
Na de vajon miért lőnek rájuk nap-mint-nap rakétákat? És azt se felejtsd el, hogy Izrael ezeket kíméletlenül viszonozza is.
Asszem kb. a 3000-dik (!) rakéta után indult el a légicsapás sorozat. Meddig kellett volna még tűrni szerinted? Megáll az ész...
Még Arafat is elismerte, hogy hiba volt nem elfogadni a 2000-es béketervet...
Ez megint a tojás meg a tyúk esete. Különben is, a hajókat már átvizsgálták a kikötőben, tudtommal.
Ja persze, mint azt a hajót, ami az 50 tonna fegyvert hozta anno. Izrael előre szólt és helyszínen is, hogy blokád van. A blokádjog szerint teljesen törvényes az, amit az IDF csinált.
És különben is, a hajó eltérítése és átvizsgálása után se találtak mást, csak pár parittyát, konyhakéseket meg bicskákat. Ez aztán a nagy fegyvercsempész rakomány!
És? Ez kibaszottul lényegetelen. A blokád dolga ennek megállapítása te lángész. Eszemfaszom megáll azon, hogy az ok és okozat és időrendiség megállapításod ennyire gyenge. Tudod a rendőrségi házkutatás is szokott eredménytelen lenni, de ettől még nem hagynak fel vele. Honnan jönnek ezek a magvas gondolatok?
A blokád a jelen formájában tényleg szar, mert irreálisan szigorú a bevithető dolgok listája. De az elfogott fegyverszállítmányok bizonyítják, hogy kell. A lefoglalt 50 tonnás fegyverszállítmányban olyan kőkemény cuccok voltak, hogy ehaj. Páncéltörő rakétáktől kezdve minden. A fél bevethető MH-t felszerelhetnéd vele egy kisebb össszecsapásra, annyi volt a cucc. Ez azt is jelenti, hogy sok meg azt is, hogy az MH olyan amilyen...
Olyan vonatkoztatásban értettem, hogy ha egy tüntető tömeg köveket dobál a katonákra, akkor szerintem nem az a megfelelő eljárás, hogy a tömegbe lőnek éles lőszerrel. Most nem (nem csak) a hajós esetre gondolok.
Ez elég ritka gyakorlat. Csak a dobált kövekkel is lehet ölni és parttyázgatnak is szoktak. Kíváncsi lennék, ha te IDF-es lennél és a haverod melletted koponyatörés kapna egy ilyentől, vagy kiverné a szemét, de odalőnél vagy sem... -
#1155 Ha valaki tudatosan át akar törni egy blokádot, amit egy elég komolyan felfegyverzett haditengerészet tart fent, akkor annak számolnia kell a következményekkel. Ha egy hadihajó felszólít a megállásra és arra, hogy az általa választott kikötőben átvizsgálhassa a rakományodat, te pedig nem állsz meg és fittyet hánysz, akkor egyértelműen provokálod a másik felet. Aki azt hiszi, hogy csúzlikkal, meg késekkel esélyesen felveheti a küzdelmet éles lőfegyverekkel felszerelt katonák ellen, az halni vágyik. A haditengerészetnek nem kötelessége egy ellenállást kifejtő legénység vagy utasok ellen az "azonos mértékű erő" használata. Ilyen sehol sincs. Számtalan esetben volt példa halászati jogviták miatt arra, hogy haditengerészeti vagy parti őrségi hajók tüzet nyitottak fegyvertelen halászhajókra, ha azok nem tettek eleget a felszólításnak. Hogy távolabb ne menjünk, Izland vs. Anglia, Norvégia vs. Dánia és így tovább.
Teljesen mindegy, hogy mit mond a nemzetközi jog, vagy hogy etikus-e, ez az akció a blokádtörésre egy felvállalt agresszív akció volt egy túlerőben lévő féllel szemben.
Hogy az Izraeli akció nem volt túl jól megszervezve, azon lehet vitatkozni, de maradjunk annyiban, hogy az érvényben lévő parancsok és a rendelkezésre álló eszközök ismerete nélkül semmit sem tudunk arról, hogy mit tehettek volna meg, és mit nem. Mindenestre a korábbi akcióknál is voltak figyelmeztető lövések és akarattal végrehajtott ütközések.
A világ másik felén Kínában ha valaki a Tibetbe akarna eljutni úgy, hogy nem áll meg a rendőröknek, ott helyben agyonlőhetik, és a kutya nem szólhat érte. Annak a szituációnak a helyzete sem barátibb vagy egyértelműbb... -
Pares #1154 Különben hasonlatod nem állja meg a helyét. Esetleg úgy lehetne összehasonlítani, ha a "betörő" a kert végén elkerített rettenetes körülmények közt tartott állatoknak akar kaját vinni. Nem a gazdának adja oda, mert nem bízik benne, tudva hogy a korábban sem kapták meg a kaját az állatok, és körülményük nem javul...
Nem lenézően értem a kutyás hasonlatot az arabokra nézve, csak emberekkel eléggé valótlanul hangzana a hasonlat, vagyis akkor már inkább az igazi példával élhettem volna. -
Pares #1153 "Egy fegyvertelen "békés" segélyszállító hajót ha át akarnak nézni, hogy ne legyen rajta fegyver/robbanóanyag akkor nem igazán illik késekkel/vasrudakkal nekiesni a fedélzetre érkező kommandós bácsikra akiknél éles lőszer van."
Elkerülhető lett volna a halálos kimenetelű vérontás, ha a kommandósok eleve nem éles lőszerekkel mennek oda, hanem például gumilövedéket és egyéb tömegoszlató eszközöket használnak a tömeggel szemben. Különben is, honnan tudjuk, hogy _valójában_ ki lépte az első agresszív lépést? Az izraeliek által nyilvánosságra hozott videó jó alaposan össze lett vágva. Nem lehet, hogy egy korábbi izraeli cselekedet provokálta ki a nem éppen békés állapotokat (ha már a hajó eltérítésére tett kísérlet nem az)? De már az egész akció is úgy indult, hogy számomra egyértelmű, hogy Izrael nem akarta békésen megúszni. Ismét lehet sajnáltatni magukat. Értelmes ember nem küldi a katonáit egyenként egy tömeg kellős közepébe, ha békés az, ha nem.
"Mivel nap mint nap lőnek rájuk rakétákat szerintem teljesen jogosan akarták átvizsgálni a hajót és tudtommal a segélyszállítmányt szárazföldön el is juttatták volna a célállomásra. Ha csak humanitárius segélyek voltak ténylegesen a hajókon akkor miért tanúsítottak ellenállást?"
Na de vajon miért lőnek rájuk nap-mint-nap rakétákat? És azt se felejtsd el, hogy Izrael ezeket kíméletlenül viszonozza is. Ez megint a tojás meg a tyúk esete. Különben is, a hajókat már átvizsgálták a kikötőben, tudtommal. És különben is, a hajó eltérítése és átvizsgálása után se találtak mást, csak pár parittyát, konyhakéseket meg bicskákat. Ez aztán a nagy fegyvercsempész rakomány! És hogy miért tanúsítottak ellenállást? Talán az ottani körülményeket is figyelembe kéne venni. Ők azért mentek oda, a hajó utasai azért szálltak föl, hogy megtörjék a jogsértő izraeli blokádot (ami valljuk be, csak az egyszerű emberek életének megkeserítésére jó, na meg hogy Izrael maga ellen hergelje a népet), erre jöttek az izraeli katonák, és el akarták foglalni/téríteni a hajót (védve az emberjog sértő blokádot).
"Amúgy a "Olyanról pedig az izraeli katonák egész biztosan nem hallottak, hogy ha csúzlival lőnek téged, akkor nem éles lőszerrel lövök vissza." igencsak hasonlít a kishazánkban nemrégiben eltörölt törvényre amely szerint ha valaki bemászik hozzád egy baseball ütővel, hogy agyonverjen akkor de nem ütheted meg baltával ugye a fegyvernemek közti különbség miatt. Előtte meg kell kérdezned, hogy a baseball ütővel miért jött be a te SAJÁT házadba és csak utána ütheted meg akkor is csak azonos fegyvernemmel. Mondanom se kell kicsit segítette a c kategóriás bűnözést az országunkban de amúgy ja, tényleg jó dolog."
Olyan vonatkoztatásban értettem, hogy ha egy tüntető tömeg köveket dobál a katonákra, akkor szerintem nem az a megfelelő eljárás, hogy a tömegbe lőnek éles lőszerrel. Most nem (nem csak) a hajós esetre gondolok. -
#1152 Vonatkoztassunk el attól, hogy melyik térségben történt az eset és hogy kik voltak a résztvevői.
Egy fegyvertelen "békés" segélyszállító hajót ha át akarnak nézni, hogy ne legyen rajta fegyver/robbanóanyag akkor nem igazán illik késekkel/vasrudakkal nekiesni a fedélzetre érkező kommandós bácsikra akiknél éles lőszer van. Mivel nap mint nap lőnek rájuk rakétákat szerintem teljesen jogosan akarták átvizsgálni a hajót és tudtommal a segélyszállítmányt szárazföldön el is juttatták volna a célállomásra. Ha csak humanitárius segélyek voltak ténylegesen a hajókon akkor miért tanusítottak ellenállást?
Amúgy a "Olyanról pedig az izraeli katonák egész biztosan nem hallottak, hogy ha csúzlival lőnek téged, akkor nem éles lőszerrel lövök vissza." igencsak hasonlít a kishazánkban nemrégiben eltörölt törvényre amely szerint ha valaki bemászik hozzád egy baseball ütővel, hogy agyonverjen akkor de nem ütheted meg baltával ugye a fegyvernemek közti különbség miatt. Előtte meg kell kérdezned, hogy a baseball ütővel miért jött be a te SAJÁT házadba és csak utána ütheted meg akkor is csak azonos fegyvernemmel. Mondanom se kell kicsit segítette a c kategóriás bűnözést az országunkban de amúgy ja, tényleg jó dolog.
Énnekem jelen pillanatban ezek a véleményeim, nem kívánom, hogy egyetérts velük csak mérlegelj egy kicsit. -
Pares #1151 Én is neked. -
#1150 Vérfüdrőket? Bocs, de be vagy rúgva? Az, meg hogy a Kasszámok soha nem találtak el olyan célpontot, hogy százak haljanak meg, az csak a véletlen műve. Gratulálok... -
Pares #1149 Olyanról pedig az izraeli katonák egész biztosan nem hallottak, hogy ha csúzlival lőnek téged, akkor nem éles lőszerrel lövök vissza. Náluk a "megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel" fordítva érvényes... -
Pares #1148 Ja, hogy az izraeliek csak "békésen" meg akarták szállni a hajót? Ja, hogy az aktivisták egy ENSZ által is jogsértő, emberellenes és kollektívan büntető blokádot akartak megtörni?
Mellesleg csak egy megfigyelés a képekkel kapcsolatban:
Ha megfigyeled, mindkét kép ugyan azt a "kommandóst" és ugyan azt a bicskát ábrázolják, ám a bicskán se látható egy csepp vér sem, és a hordozóján se. Jól megverték őket.
Egyébként: Izrael nem azért akarta elfoglalni a hajót, mert azt gondolták, hogy biztosan fegyvereket csempésznek? Nos azt senki se gondolhatja komolyan, hogy bicskákat meg csúzlikat akartak csempészni a Hamasznak... Ráadásul csak párat találtak az utasoknál.Szóval fenntartom álláspontom, miszerint az utasok gyakorlatilag megvédték magukat. Igen, megvédték magukat a hajót megszállni kívánó izraeli kommandósoktól. Egyébként is, izrael ezen hadművelete elképesztően, már gyanúsan amatőr módon lett megvalósítva.
Egyébként valamiért van egy olyan szokásom, hogy ha utazok, akkor mindig nálam van a svájci bicskám, amin valamilyen véletlen folytán 3 fajta szúró-vágó eszköz is található... -
#1147 Erdekesseg....
http://elderofziyon.blogspot.com/2010/06/reuters-tries-to-minimize-photo.html -
Pares #1146
Még nem találkoztam olyan emberrel, aki vérfürdőt kívánt volna, csak hogy Izrealt szapulhassa. Szerintem nagyon félreérted a dolgokat. Az emberek azért nyilvánulnak meg negatívan Izrelről, mert vérfürdőket rendeznek. Érted? Pont fordítva, mint ahogy Te azt megpróbálod beállítani.
Mellesleg az, hogy nekem nem tetszenek Izrael meg a zsidók cselekedetei, sehol sem hozza magával azt, hogy az arabokkal szimpatizálok... -
Solt #1145 Ezt én is így látom sajnos... túl mélyre süllyedtünk, csak úgy innen nincs felállás... esetleg valami isteni csoda... -
#1144 sztem valmi hihetetlen nagy katasztrófának, és törésnek kéne ahhoz végbemennie hogy a nagy többség végre felfogja hogy együtt húzzuk a szekeret (vagy legalábbis kéne)
-
Solt #1143 Csak egy közös cél kéne, ami vitán felül áll... akkor lehetne előre haladni úgy, hogy közben lehet "nyúzni" egymást... -
#1142 ugyan nem a totyik témája, de a válaszom erre..
két külön kultúrában nőttük fel, amihez mindketten ragaszkodunk..
ez valami olyan dolog amit nem adhat fel az ember
ennek az országnak az első ,és legfontosabb dolga lenne ezt feloldani vmilyen útonmódon
ha ezt valki megoldja az zseni -
Solt #1141 No, azért OV nem a kedvenced... vele szemben vannak vad gondolataid! :D
De tény, hogy mi már jó pár elég érzékeny vitába "összeakadtunk", és eddig egyszer sem jutottunk odáig, amit itt pár emberke megenged magának... pedig sok esetben gyökeresen más az álláspontunk... -
#1140 ez így van -
Solt #1139 Nincs ezzel gond, csak az a baj, hogy az egész már kezd ilyen tyúk vs tojás vitába torkolni... -
#1138 én nem köpködök senkit, nem kapom fel a vizet, és leírom azt amit perpill igaznak érzek
mindenki nem szerethet! ez van -
Solt #1137 Ok, csak meglep, hogy már te is kapod burkoltan az antiszemita jelzőt! :D -
#1136 én csak annyit szeretnék hogy ha néha az adott eseteket külön-külön egymástól függetlenül ítélnénk meg...
-
#1135 fúúúú ez egy régi történet:) hagyjad.. -
#1134 ez trendi.. -
Solt #1133 Szerintem elég egyértelmű, hogy pollux ezt, hogy értette... mindenesetre nem úgy, ahogy te gondolod... -
Solt #1132 Szerintem mindketten azt látjátok, amit látni akartok...
Többségünknél ( akik ugye általában vitáznak veletek ), nincs az, hogy szeretni kell Iránt, mivel Izrael rossz... és olyan sincs többségünknél, hogy örülünk annak, ha Izrael vérfürdőt rendez, mert akkor lehet szidni őket...
Attól, hogy az embernek negatív véleménye van valamiről, valakiről, az még nem jelenti azt, hogy gyűlöli! Én úgy látom, hogy többségünknek az igazságtalanság, a kivételezettség, és a valakinek mindent lehet, a többinek kuss elve bassza a csőrét... Izraellel nem az baj, hogy így hívják, hanem az, ahogy viselkedik... ha mi magyarok viselkednénk így a Szlovákokkal, akkor attól ugyanolyan hányingerem lenne... -
#1131 (alapvetően szögezzük le hogy a zsidók elvetemült népek) -> ebben nincs vita
Gratulálok az elmés megjegyzéshez. -
#1130 az hogy utáljuk a zsidó vezetőket, hadi mozdulataikat... bánja a fene, én nem védem őket egy pilanatig sem -> lásd Ross Kemp Gáza övezeti túra
ugyanakkor.. csakazért mert utálni kell őket, most kezdjem el szeretni az Irániakat meg a terrorista szervezeteket aki csak azzal van elfoglalva hogy a kifacsart-Iszlámi vallást, meg a saját undorító Sztálini jellegű diktatúrájukat támogassam elvben?
megint megy az ész nélkül "oldalak" támogatása, anélkül hogy látnánk mik is rejlenek ezek alatt, csak azért hogy megmutassam mennyire utálom a másik oldalt
mai felvilágosult, és tudásgazdag környezetben szégyen hogy az embörök elfejetettek gondolkodni -
uwu #1129 Nekem csak az nem tetszik, hogy bármi történik, örömteli sárdobálás kezdődik.
Ez persze nem ennyire egyértelmű, lehet hogy csak bennem kelt ilyen gyanakvást 1-2 hozzászólás.
Szerintem mostanában alig akad a világon aki Izraellel szimpatizál. Ezek közt vannak akik még örülnek is neki, ha csinálnak valami visszataszító dolgot. Ha mégse akkor meg előadják úgy, hogy annak tűnjön. Mintha enélkül nem lenne elég gáz.
Én úgy látom, hogy vannak itt páran kik alig várják, hogy valami jó kis vérfürdő legyen ami miatt lehet fröcsögni. Ettől érzi magát jól a paraszt, lehet anyázni a gyűlölt zsidókat. Az, hogy hányan halnak meg azért, hogy ő szórakozzon, már nem is számít. Pedig az lenne a normális, ha nem az agresszió okozna örömet a nemes lelkű Izrael ellenes tábor egy bizonyos részének. Tisztára mint a csőcselék a kolosszeumban. -
#1128 van pár dolog amit nem értek:
(alapvetően szögezzük le hogy a zsidók elvetemült népek) -> ebben nincs vita
1. adott egy határsáv, vagy nevezzük blokádnak ami arra irányul hogy fegyvereket csempészhessenek be amivel aztán támadják a "gonoszokat"
2. segélyszállítmányokat tartalmazó hajókat senki nem süllyesztette el, vagy akarta elsüllyeszteni csak éppen átvizsgálni az 1. pontban említett ok miatt
3. az ellenőrzést végző katonákra szó nélkül rátámadtak ilyen-olyan fegyverekkel, holott ez egy teljesen humanitárius szállítmány akart lenni
4. a zsidó katonk vezetőjének szó nélkül tűrni kellett volna hogy meglincseljék a katonáit a közelharc kellős közepén
5. vajon amerika ha mexikói öbölben jár ugyanígy, avagy magyar határon a szlovák állampolgárok támadnak rá az őrbódékra csak mert olyanjuk van és fenyegetve érzik magukat.. akkor is korrekt lenne az egész?
tény hogy mocsok dolgokat műveltek az izraeli támadógépek az utolsó dorbézoláskor, ez miatt az ensz is vizsgálódik és elmarasztalták őket... -
uwu #1127 Látom egyesek piszkos nagy örömüket lelik abban, hogy mekkora alajdék gecik a zsidók, és van miért utálni őket. -
#1126 Ez is erdekes -
#1125 -
Pares #1124 Undorító, hánynom kell már ezektől...
Egyébként a szöveg, hát mit is mondjak, bagoly mondja verébnek, minimum...