13596
-
#1283 Ugyan nem akartam ebbe belemenni, de éppenséggel bizonyos szintig lehet, hogy pont a kellemes, nyugodt élete miatt hitt abban, hogy meg fog állni, elvégre is az USA-ban azért egy ilyen esetben biztos megállt volna a sofőr, még ha katona is, elvégre is emberélet veszélye áll fent. Csak éppen a közel-keleten teljesen más a kultúra, az általános vélelem...
Félig off, de hasonló kulturális eltérésre példa (bár lehet, hogy csak Urban Legend), mikor Japán rendőrök eljöttek Európába továbbképzésre, a vendéglátók a lelkükre kötötték, hogy a felejtsék el a sípot. Tudniillik japánban a lakosság rendőrökhöz való viszonyát jellemzi, hogy ha a rendőr nekiáll sípolni, mindenki megáll, hiszen a rendőr sípja erre utasít. Nagyon kevés embernek (bűnözőnek is) jut eszébe elfutni a rendőrök elől, ha elkezdik fújni a sípot. Európában kicsit mások az értékrendek, és valószínűleg csak jót nevetnek a sípoló rendőrökön, miközben felkötik a nyúlcipőt... -
#1282 A Cifu által belinkelt buldózerképekről véleményem szerint simán baleset volt, ehhez még hozzáveszed a nagy hangot, amit ez a jószág kiad, akkor gyakorlatilag a sofőrje nem nagyon láthatta (mondjuk így: munkájára koncentrált) és nem is nagyon hallhatta az aktivistát.
Az, hogy mi viszi rá a lélek egy amerikait, hogy távol hazájától, a viszonylag békés területről (megkockáztatom karriertől) több ezer km-re miért megy egy majdnem háborús övezetbe az erősebbik fél ellen még csak szóban is harcolni, az számomra felfoghatatlan. Tudom bennem van a hiba, mert mocskos kapitalista nevelést kaptam és karrierre vágyom, önmegvalósításra, de akkor is. Én például akármennyire felháborodok valamely nemzetközi eseményen, akkor sem mennék oda játszani a szószólót, mert felesleges... Még mindig a darwini eszmék jutnak érvényre sajnos, azaz az erősebb kutya b*****. -
Solt #1281 "Belinkelted a cikket, erre jött az enyém és ment a vita, hogy blablabla, és igaz nem nekem válaszoltál, de "hogy a szokásos reflex működni fog egyeseknél... " arra engedett következtetni, hogy rám értetted, ha nem ELNÉZÉST!"
Belinkeltem, és ELŐRE ( nem kiabálás, kiemelés ) közöltem, hogy fordított esetben is ez lenne a véleményem, mivel tudtam, hogy jönni fog az egyoldalúság vádja. ( nem tőled vártam ) Te utána linkelted be a videót, amire ugye azért nem is reagáltam, mert az azt megelőző hozzászólásomban már előre kifejtettem a véleményem. De, hogy tisztázzuk, a szokásos reflex kifejezés nem rád való utalás volt...
"Már a link segítségével sugalltad: "Ő róla van szó... hátha így előjön belőletek egy kis emberség..." Az ilyen fanatikusok iránt sajnos nem jön belőlem elő semmilyen emberség legyen az zsidó, arab, magyar, etc..."
A link neve max annyit sugall, hogy nem értek egyet azzal, hogy valaki ezért a tettéért hülyének, droidnak nevezi a lányt. Az semmiképpen nincs benne ebben, hogy:
"csak durva, hogy úgy akarod beállítani az egészet, hogy az az egy amcsi aktivista többet ér, mint az a 3 halott, meg 45 sérült civil, akik nem mind zsidók voltak..."
Ezt mindenféle túlzás nélkül most is kikérem magamnak, mert ez nagyon durva vád! Egyszerűen nem is értem, hogy jutottál erre a következtetésre... :(
"Az ilyen fanatikusok iránt sajnos nem jön belőlem elő semmilyen emberség legyen az zsidó, arab, magyar, etc..."
Mitől lenne fanatikus? Kiállt olyan emberek érdekéért, akiknek a világ másik oldalán naponta rombolják le a házait! Azt is megtehette volna, hogy mint a többi jó amerikai, otthon nézi a tv-t, és zabál közben valami rágcsát... Igaz, hogy egy rettenetes tragédia árán, de így körbe járta a hír a világot... a palesztinok tuti hősként tekintenek rá!
Számomra a fanatikus az, aki ártatlan civil embereket robbantgat öngyilkos merénylőként. Na az ilyen fanatikus... ha már úgy dönt, hogy meghal az "ügy" érdekében, akkor legalább katonákra támadna, ne civilekre!
"És miért is nem összehasonlítható a két eset? Mindkettőben buldózer, "civilek", halál, és szándékosság (te olvasatod szerint, mert az én olvasatomban az aktivista saját hülyeségét csinálta, még a másik esetnél egy átlagos napon érte őket váratlanul egy ámokfutó)."
Röviden: Az egyik eset egy civil "magánakciója", a másik pedig Izrael állam katonai buldózere... úgy érzem a kettő közt van némi különbség! Nem mindegy, hogy megkergült, gyűlölködő civilek magánakcióit boncolgatjuk, vagy egy állam hadseregének a viselt dolgait.
Ha a civilek "hajhúzásaiba" belemegyünk, akkor pro és kontra hónapokon át lehetne sorolni az eseteket, kezdve ezzel a palesztin buldózeres fickó alakításától, egészen az ortodox telepesek viselt dolgaiig... Na ennek nem lenne értelme, mert amit egymással művel a két fél, az egy normális embernek már évek óta több mint sok(k)...
-
#1280 Egyfelől kérek mindenkit, hogy ne egymást szapuljátok. Nincs kikényszerítve, hogy azonos legyen az emberek véleménye, ám nem is kell a saját véleményedet másokra rákényszeríteni.
Ami a D-9-est illeti, a belinkelt képen egy sima D-9-es látható. Az Izraeli katonai D-9-esekre összesen 15 tonnányi páncélzat kerül fel, többek között a nagy üvegfelület helyére több kisebb, vastag ballisztikai üveglap kerül, acélötvözet páncélzatba ágyazva. A rakétagránátok miatt az utóbbi időben un. "grill-rács" is kerül a vezetőfülke köré, ezek a testtől távolabb robbantják be (vagy akasztják meg) a rakétagránátokat, így azok kumulatív robbanófeje nem tudja már átütni a vezetőfülke páncélzatát. A lenti képekből nagyszerűen látható, hogy a kilátás finoman szólva sem túl jó...
Az alant látható képet pedig azért rakom be, mert nagyszerűen látható, hogy a kezelőszemélyzet NEM is láthatta mi folyik előttük. Plusz ugye normális esetben mindenki úgy számol, hogy a saját élete védelmében egy értelmes ember el fog menni egy 71 tonnás monstrum útjából. Adott esetben nem így történt...
-
Solt #1279 Tekintettel arra, hogy túl sok információm nekem sincs a történetről, akár még baleset is lehetett. Viszont a véleményem szerint ami infó a rendelkezésünkre áll, az alapján a baleset a legvalószínűtlenebb... Én sem ültem még buldózerben, viszont mivel ezek a gépek olyan munkára lettek kitalálva, amihez nem árt, ha az ember előre is lát, gyanítom, hogy egy 10-15 méterre előtte fekvő narancssárga ruhás emberi alak látható a fülkéből...
Szerintem a buldózeres úgy volt vele, hogy majd úgyis arrébb megy, a lány úgy volt vele, hogy majd úgyis megáll... Amerikában, Európában meg is állt volna... max utána elviszik a rendőrök a lányt...
Itt is az a bajom, mint a "hajófoglalásnál"... tudják, hogy következmény nélkül bármit megtehetnek, és meg is teszik az esetek döntő többségében. Én nem állítom, hogy minden ilyen eset szándékos, de túl sok a "véletlen", meg az "ők a hibásak nem mi" effektus...
Leírtam már az indokaimat, túl hosszasan nem akarom ezt ragozni... -
#1278 "Most úgy őszintén! Látsz egy olyan hozzászólást tőlem ami neked lett címezve? Ha nem, akkor hova ez a lendület? "
Belinkelted a cikket, erre jött az enyém és ment a vita, hogy blablabla, és igaz nem nekem válaszoltál, de "hogy a szokásos reflex működni fog egyeseknél... " arra engedett következtetni, hogy rám értetted, ha nem ELNÉZÉST!
"EZT KIKÉREM MAGAMNAK! Ilyet én nem mondtam, sőt még csak nem is sugalltam! Ez a te elméd szülemény! Amit linkeltél, arra még csak nem is reagáltam! Két okból:
1: a két eset nem összehasonlítható
2: ha az is lenne, már előre leírtam az álláspontom!"
Már a link segítségével sugalltad: "Ő róla van szó... hátha így előjön belőletek egy kis emberség..." Az ilyen fanatikusok iránt sajnos nem jön belőlem elő semmilyen emberség legyen az zsidó, arab, magyar, etc...
És miért is nem összehasonlítható a két eset? Mindkettőben buldózer, "civilek", halál, és szándékosság (te olvasatod szerint, mert az én olvasatomban az aktivista saját hülyeségét csinálta, még a másik esetnél egy átlagos napon érte őket váratlanul egy ámokfutó). -
#1277 Igen tisztelt Solt, de bevallom nem ültem még bulldózerben, főleg nem katonaiban, nemhiszem, hogy arra tervezik őket, hogy minél jobban ki lehessen látni belőlük. Például a linkelt videóban 0:20-nál látszik, hogy a fülkéből az aktivista egyáltalán nem látható, és egy ilyen monstrum kurva hangos tud lenni.
Íme egy Izraeli Caterpillar D9:
Itt egy kisebb változat, hogy kb milyen hangos.
Szerintem baleset volt, nem kell összeesküvéselméleteket szőni köré. -
Solt #1276 Most úgy őszintén! Látsz egy olyan hozzászólást tőlem ami neked lett címezve? Ha nem, akkor hova ez a lendület?
Ez pedig gusztustalan:
"csak durva, hogy úgy akarod beállítani az egészet, hogy az az egy amcsi aktivista többet ér, mint az a 3 halott, meg 45 sérült civil, akik nem mind zsidók voltak..."
EZT KIKÉREM MAGAMNAK! Ilyet én nem mondtam, sőt még csak nem is sugalltam! Ez a te elméd szülemény! Amit linkeltél, arra még csak nem is reagáltam! Két okból:
1: a két eset nem összehasonlítható
2: ha az is lenne, már előre leírtam az álláspontom!
Íme:
"És még mielőtt jönne a szokásos, hogy azért vagyok felháborodva, mert hát ugye Izrael... csak jelzem, ha palesztin buldózer megy át rajta, akkor is ez lenne a véleményem!"
-
Solt #1275 Igazad van, sokkal valószínűbb, hogy még homokot is hordtak rá, nehogy észrevegye a buldózeres a narancssárga mellényt! Gondolom, ha a te barátod, társad feküdne ott, te csípőre tett kézzel állnál és nyál csorgatva várnád mi lesz a végeredmény... Segítek, a normális emberek többsége próbálna segíteni, hogy ne legyen baj! -
#1274 "hogy a szokásos reflex működni fog egyeseknél... "
Nem egyesek vagyok, keresztnevem is láthatod, és még csak nem is reflexből írtam, csak durva, hogy úgy akarod beállítani az egészet, hogy az az egy amcsi aktivista többet ér, mint az a 3 halott, meg 45 sérült civil, akik nem mind zsidók voltak...
és még mielőtt megvádolnál semmi közöm sincs egyik vallási felekezethez sem, csak szeretek objektíven tájékozódni! -
uwu #1273 Nyilván... én is látni vélem, pont mintha ott lettem volna, és mintha a lány gondolatai is épp most körvonalazódnának a tudatomban. -
Solt #1272 "(Amúgy az viszont érdekelne, hogy akik fényképeztek meg a környéken voltak azok mi a retkes f**** csináltak?)"
No látja Uram, én pontosan ezen gondolat menet miatt mondom azt, hogy az a verzió nem áll meg a lábán, hogy nem láthatta, vagy nem tudhatta, hogy ott van! Nyilván a lány barátai ugráltak, mutogattak, üvöltöztek a buldózer körül, hogy ott van valaki...
Az aláfekvéshez meg annyit, hogy nyilván nem meghalni akart... biztos vagyok benne, hogy jól látható módon feküdt elé, hogy vezető láthassa... a cél az volt, hogy megállítsa, nem az, hogy öngyilkos legyen... -
Solt #1271 Solt ( így nagy kezdő betűvel, mivel még is csak ez a nevem ;) ) előre kihúzta a méregfogát a történetnek, ugyanis tudta előre, hogy a szokásos reflex működni fog egyeseknél...
Az, hogy te engem a szubjektív benyomásod alapján ítélsz meg, ahelyett, hogy normálisan kérdeznél, az a te dolgod... ebbe nem is kívánok bele szólni. Egy dolog viszont tény, bármennyire is próbálsz antiszemitának beállítani, nem vagyok az... persze, ha a te lelkednek így jobb, hát rugózz rajta, ha jól esik... -
uwu #1270 Szerintem úgy voltak vele, hogy ilyet ritkán látni, és kihasználták az alkalmat.
Nézték. -
#1269 Emberek:
Aki bulldózer alá fekszik az hülye.
Pont.
(Amúgy az viszont érdekelne, hogy akik fényképeztek meg a környéken voltak azok mi a retkes f**** csináltak?) -
uwu #1268 A flémkeltés az ne mígy néz ki:)
Ha arról lenne szó, pik-pakk flém lenne, nekem elhiheted:D
Csak ironizálok azon, hogy ezzel a kijelentésével solt saját magát megakadályozta nézeteinek népszerűsítésében amit egyébként szokott csinálni. A korábbi hsz-ei alapján vannak elképzeléseim mennyire szakad meg a kis szíve a zsidók halála miatt. De ez csak az én szubjektív benyomásom, nem is érdemes tovább részletezni. -
Solt #1267 Ezt kinek írtad? -
#1266 Mit fűzzön hozzá, mikor már leírta előre:
"És még mielőtt jönne a szokásos, hogy azért vagyok felháborodva, mert hát ugye Izrael... csak jelzem, ha palesztin buldózer megy át rajta, akkor is ez lenne a véleményem! "
mert tudta, hogy jön a flémkeltés, és minő igaza lett.
Az a baj, hogy nem jut el hozzátok, amit írt.
-
#1265 Pedig uwu irasaban igazsag van ;) par postal ezelott meg sajnalkoztal de ehhez a reszhez nem fuzol hasonlo commentet, ergo erdekes a reakciod.
En nem sajnalom az amerikai akitvistat mert o akart alafekudni, mig nem hiszem hogy az a 45+ civil igy tett volna, de hat ugye errol nem ertekezel (teljesen fuggetlen mert pl a vallasuk nem volt megemlite igy lehetett izralei kereszteny, arab, zsido is.
Egyszer volt "szerencsem" beszelgetni egy kereszteny palesztin taxisoforrel, meg soha nem hallotam embert ennyire szidni a muzulmanokat, en igen is kellemetlenul ereztem magam. -
Solt #1264 Nem kell velük foglalkozni Uram... így érzik jól magukat! ;) -
uwu #1263 Ha esetleg valamelyik buldózeres felbérelt ember a hírkeltésre akkor melyik lehet az? -
uwu #1262 És nem is szurkolsz senkinek?
Azt hittem te tudod kikkel kell együtt érezni. -
#1261 Mégegyszer. neked külön.
Látom unatkozol. -
#1260 Nekem egyik néppel sincs közvetlen bajom, mert szerencsére messze vannak tőlünk, mindkét félnek vannak igazságai és hazugságai, az én szememben egyik sem erkölcsi győztes, de amikor civileket ölnek, azt egyiknek sem szabad megbocsájtani függetlenül attól, hogy most palesztin, zsidó, kínai stb.
Az, hogy egy aktivista így járt, 18. életévét betöltött, hivatalosan is önállóan cselekvőképes személy és aláfekszik egy akkora buldózer alá(,hogy a sofőrnek nem sok kilátása volt, ráadásul szerintem annak a buldózernek hangja is van, amikor a földet túrja és hiába volt nála hangosbemondó, lehet meg sem hallotta, amikor aláfeküdt a gép alá)sajnos azt kell mondjam egyszerűen hülye, és sajnos pont az aktivisták azok akik ugyanolyan fanatikusok nem egy esetben, hogy megváltás lenne a csákány a hátukba. Egyik ismerősöm használ mindig egy mondást lehet ide illik: "A fasisztáknál már csak az antifasisztákat gyűlölöm jobban" ebben sztem minden benne van, meg lásd "tubesi zöldek", akik úgy védenek meg fákat a kivágástól, hogy belevernek vasbeton darabokat, de ezt inkább nem részletezem, mert offba megy át... -
uwu #1259 És arra nem is gondoltál, hogy a gonoszok felbérelték a buldózerest, hogy rosszhírét keltse a jóknak?
Milyen konteós vagy te, hogy ez nem jut eszedbe egyből? -
uwu #1258 Kérdezd meg a témáról Okkultistot is. És láss csodát.
Biztos, hogy megmagyarázza, hogy az jó buldózer, amaz meg gonosz. -
#1257 Még szerencs, hogy Solt ezzel fejezte be a mondandóját lentebb:
"És még mielőtt jönne a szokásos, hogy azért vagyok felháborodva, mert hát ugye Izrael... csak jelzem, ha palesztin buldózer megy át rajta, akkor is ez lenne a véleményem! "
Ennek ellenére ti előkerültök és jön a szokásos. Gratulálok. -
uwu #1256 Hát fel lehetne háborodni, de ő csak zsidókat gázolt, abból is csak párat, nem egy nemes lelkű amerikait. És mint tudjuk a zsidók mind gonoszak, és mi mindíg a jókkal vagyunk ugye? -
#1255 Akkor ez ellen is ugyanúgy fel lehetsz háborodva, csak a tisztán látás végett! -
Solt #1254 Ő róla van szó... hátha így előjön belőletek egy kis emberség...
Mellesleg, mint ahogy az a képeken is jól látszik, a leányzó narancssárga mellényben, hangosbeszélővel a kezében próbálta megállítani a buldózert, hogy az ne tarolja le egy Palesztin orvos házát.
Mivel a szép szó nem használt ( mondjuk ez várható is volt ), úgy döntött a testével próbálja megállítani. Nyilván nem meghalni akart, hanem naivan azt hitte, hogy egy amerikai állampolgáron talán nem mégsem megy át szándékosan egy izraeli katonai buldózer! Tévedett... de nem hiszem, hogy azért, mert hülye lett volna, hanem azért, mert naivan azt feltételezte, hogy egy ember ül a buldózerben! Annak a verziónak a lehetősége, hogy az illető nem látta... elég valószerűtlen!
Mennyiből állt volna a lányt letartóztatni, vagy elrángatni onnan?
Én kifejezetten tisztelem az olyan embereket, akik tőlük teljesen független szituációkban kiállnak más, szerencsétlen helyzetben lévő emberekért. Az én szememben az ilyen viselkedés nemes, és tiszteletre méltó, főleg, ha az illető még az életét is kockára teszi. Igen, vannak ilyen emberek, akiket mi itt Európa közepén, az ilyen szituációkhoz képest nyugodt kis életünkben el sem tudunk képzelni... hogy az e inkább az ember aki ilyet cselekszik, vagy az aki emiatt még degradálja is az illetőt...
És még mielőtt jönne a szokásos, hogy azért vagyok felháborodva, mert hát ugye Izrael... csak jelzem, ha palesztin buldózer megy át rajta, akkor is ez lenne a véleményem! -
#1253 Nem értem. -
#1252 Látom nem esett le neked sem amit írtam lentebb.
Beírom mégegyszer, hátha megérted:
"Én, mint embert sajnálom, ennyi a történet." -
#1251 Ki mondta, hogy feküdjön egy bulldózer elé?
A volt általános iskolai osztálytársam is meghalt, mert olyan sebességgel próbált bevenni egy kettős kanyart - állítólag 120 feletti tempóval - ahol 50-es tábla van kint.
Az élő láncos aktivistákról meg meg van a vélményem. Nagy naív idealisták, vagy tökkelütött barmok az esetek 99%-ban. -
#1250 Felesleges ezen flémláncot indítani. Nem érdekel senki további okoskodása.
Egy dologról volt szó, mint embert én sajnálom.
Innentől kezdve nem érdekel senki hülyesége. Az sem érdekel, ha valaki nem sajnálja.
Megtörtént, pont. Meghalt, pont. Én, mint embert sajnálom, ennyi a történet.
-
#1249 "Gondolom olyanról sem hallottál még, hogy aktivisták akár élő lánccal meg tudnak valamit akadályozni."
Hmmm... [erősen elgondolkodik.]
Nem hallottam még olyanról, hogy bulldózer elé fekvéssel meg lehetett volna állítani.
Szép dolog amit tett, de egy felnőtt ember igenis mérlegelje a tettei következményeit és, hogy azok helyesek-e. A bulldózervezető szerintem nem látta, mert akkor leáll odamegy és elráncigálja francba (vagy szól valakiknek), lekevernek neki egykét nyaklevest vagy akármi. Felelőtlen cselekedet volt még ha nemes cél érdekében tette is.
És ezek után megítélni egy egész népet, hogy 1 ember belőle átment bulldózerrel valakin szvsz helytelen. -
#1248 Szerintem nem akart meghalni. Arra nem tudtok gondolni, hogy így akarta elérni, hogy ne menjen tovább?
Gondolom olyanról sem hallottál még, hogy aktivisták akár élő lánccal meg tudnak valamit akadályozni.
Hányingerkeltő egyes emberek megnyilvánulása amit tapasztalok más embertársuk felé.
Emberséges fórumozást, szép napot. -
#1247 Én is szoktam gondolni rá, hogy valakinek esetleg hiányozhatok, mielőtt buldózer elé fekszem. -
#1246 Talán emberségből? Talán mert ő is hiányozni fog valakiknek esetleg? -
#1245 Erre van egy jó mondás: "Aki hülye, haljon meg" -
#1244 Soha nem szoktam érteni, hogy a droidokat miért kellene sajnálni...