13596
H001.jpg
  • csige791

Izrael-ellenes tüntetők a kaliforniai Auckland város kikötőjében hétfőn hajnalban sikeresen megakadályozták a ZIM nevű izraeli tengerhajózási társaság egyik teherhajójának kirakodását. A mintegy hatszáz amerikai tüntető palesztin és török zászlókkal, valamint a Gázai övezetbe tartó török humanitárius segélyhajók elleni izraeli katonai támadást elítélő transzparenseket magasba emelve élőláncot vontak és megakadályozták a kikötői munkásokat abban, hogy megközelítsék az izraeli teherhajót
  • Solt
    "most lehet kimenni tuntetni az emberek ellen hogy elkurtatok."

Nem rájuk szavaztam, de biztos, hogy ítéletet kell hirdetni már most? Mennyi ideje vannak hatalmon? Majd 4, de leginkább 8 év múlva lesz összevethető a történet az elkúrós elvtárs látszat világával...
  • Strahd_
    Off
    Mivel magyar allampolgar vagy (legalabb is az irasaid alapjan) a magyar valasztok ezt valasztottak, ergo te valaszottad.
    Ehhez nem kell semmi adatbazis. :) most lehet kimenni tuntetni az emberek ellen hogy elkurtatok.
  • csige791
    Off:
    Ha csak rajtam múlott volna I. Orbán király és pártja a parlament közelébe nem mehetne.
    Egyébként még szerencse, hogy egyesek tudják másokról, hogy kire szavaztak, csak nem neked is van egy jó kis adatbázisod, mint a Likud testvérpártjának?
  • csige791
    Úgy tudom megy pár segély (terroristák) hajó. Viszont Izrael a tengeri blokádot továbbra is fenntartja.
  • Strahd_
    te valaszottad
  • Csirke4
    Mennek most hajók Gázába?:o
  • [NST]Cifu
    Az Imageshack, Tinypics és hasonlókkal van gond, de az hosszú történet, és nem csak az SG-t érinti. :)
    Nekem az indexen az a bajom, hogy sehonnan nem lehet külső képet berakni, sehogy. Feltölteni lehet, amit aztán bélyeg méretbe lekonvertál, és élvezzed, ha tudod... :S

De egy kicsit eltértünk a témától. :Ð
  • Molnibalage
    Attól függ, hogy milyen külső oldalról...

Innen pl. lehet.

Nálam meg az sg. léptet ki egy ideje itthon. Régen beléptem és egész nap bennmaradtam. Ma néha 4-5 órát bennhagy néha meg, ha elmegyek 5 perc vagy 20 perc után is be kell jelentkezni. Egyik bejelentkezve tart gomb sem működik. Az indexen az indapassal volt, hogy fél évig be sem jelentkeztem. Után 5 percig próbáltam a saját jelszavam kitalálni, annyira gyakran használtam...
  • Molnibalage
    VIP funciók, de asszem akkor is csak 5 percig.
  • Molnibalage
    Azt akartam írni, hogy a blokád ezen részét oldják fel. Nem tudom, hogy a mondat hogyan sikerült így végül.

Az, meg hogy a médiában mit olvasol és aszerint ítéled meg, hogy ki mit gondol az fals. A legközelebbi ismerőseim akikkel beszéltem erről azok is azon vannak, hogy a blokád túl szigorú, de aki botokkal megy fegyveresnek, aki jogosan jár el (elvileg) az max. Darwing díjra esélyes.

Tudod, ma divat szidni a zsidókat meg USA-t is. 20 éve fordítva volt. Mindig annak a hangja hallatszik, aki hangosabban üvölt és nem annak aki józanul elmagyarázza, hogy miért nem kellett volna azt amit...
  • csige791
    Pont erre akartam célozni, hogy nem technikailag megoldhatatlan a dolog, hanem az a *urva pénz miatt.
  • [NST]Cifu
    Tökéletes fórum nem létezik, én pl. az Index fórumát azért hagytam ott évekkel ezelőtt, mert fél óra után automatikusan kiléptet. Ezen okból kifolyólag nem egy és nem két olyan hozzászólásom veszett el, amibe azért nem kis munkát fektettem (sok olyan véleményt olvastam, hogy az SG fóruma a spamszerű fórumozásra jó csak, de akkor egy olyan fórum, ami automatikus kiléptet, minek nevezzek?). Ezen felül külső oldalról nem lehet képet linkelni, és a többi...

Itt az SG-n az un. VIP jogok felvétele után lehet szerkeszteni az üzenetet, plusz van egy képtárhelyed közvetlenül a fórumra, viszont ez meg némi pénzmagba kerül...
  • csige791
    Miért nem lehet ezen a fórumon 2010-ben egy szerkesztés gombot elhelyezni, esküszöm nem értem.

"Idézet az MTI híréből:
    "s köztük olyan építési anyagok is szerepelnek, mint a csövek, a cement és a sóder."
    A hír még ide is linkelve volt."
    - Természetesen a tiltott anyagok listáján szerepelnek a fentebb leírtak, csak azt már nem másoltam be.
    Itt van a teljes hír.
  • csige791
    A hozzászólásom kicsit furán lett fogalmazva, mert siettem, de remélem érthető. Bocs.
  • csige791
    "Megkérdezted az egész világot? Nagyon komálom mikor mások nevében nyilatkoznak mások..."
    - A segélyhajó (Izrael szerint Terrorista) megtámadása, majd a hajón aktivisták (Izrael szerint Terroristák) legyilkolása után, szinte mindenhonnan ilyen hangokat lehetett hallani. Persze nem jegyeztem fel, hogy Ország szerint egy listát, hogy ki igen és ki nem, viszont abból is tudtam következtetni hogy SZINTE mindenki, hogy az Izrael barát EU-is kiadott valami nyilatkozatot a blokád ellen.

De ha már ilyen szép hangnemet ütöttél meg (már nem először)Izrael védelmében (a flegmaságodra gondolok) akkor feltételezni merem, hogy tájékozott ember vagy. Sajnos néhány hozzászólásod ennek ellentmond.

Nézzünk egyet:
    Cifu:
    -"túl szigorúnak tartják, és például az építőanyagokra vonatkozó tiltásokat kritizálják."
    Te (Molnibalage):
    - "Ezt oldja fel a blokád."

Idézet az MTI híréből:
    "s köztük olyan építési anyagok is szerepelnek, mint a csövek, a cement és a sóder."
    A hír még ide is linkelve volt.

(Igen tudom, hogy a csövekből rakéta indítót lehet készíteni, de a hozzászólásom most nem erről szól, ezenkívül sóderból talán már nehezebb lehet fegyvert gyártani.)
  • F E R I
    huhh király képek :)
  • [NST]Cifu
    Is-is.

Kettő plusz egy fő származási forma van, az egyik a házi készítésű fegyverek, erről van pár pofás kép alant. A másik a külföldi támogatóktól érkező fegyverek, ez első sorban Iránból vagy Szíriából érkezik, és a legkülönfélébb fegyverekről van szó, AK-47, AKM, AK-74, de látni román Ak klónt (AKM-R), vagy a magyar AMD-65-öst is, elképzelhető, hogy az amerikai fegyverek egy része is innen származik (M16, M4). A plusz egy a hadizsákmány, legalábbis a palesztinoknál viszonylag sűrűn látni M16-ost, M4-est, sőt Galil-t is (a Galil egy izraeli gépkarabély, az AKM távoli rokona), ezek egy része izraeli katonáktól lett megszerezve, vagy pedig támogatásként érkezett (pl. ahogy lent is írtam, a Fatah sok fegyvert kapott az USA-tól), és így került hozzájuk.

Az izraeliek általában igyekeznek a házilagos fegyvergyárakat felderíti és felszámolni, ahogy a fegyverek bejutását is (említettem például az egyiptomból gáza felé fúrt alagutakat).

Bal oldalon romániai AKM, jobb oldalon három házilagos RPG-utánzat, érdemes megfigyelni, hogy a rakéták indítását két dróttal oldják meg, valószínűleg egy elemhez kell érinteni a drótokat, és a rakétatestben lévő hajtóanyagot a két drót közötti szikra gyújtja be

Bal oldalon két 'El Bana' házilagos rakéta, ezeket PVC csövekből és műanyag elemekből, plusz robbanóanyagból állítják össze, jobb oldalon egy AR-15/M16A2 klón szerűség, a tok fémes színe alapján feltehetően vagy civil piacra szánt, vagy valami licenc-utánzat

Egy másik PVC csőből indítható házilagos rakéta
  • F E R I
    Amúgy a kézifegyvereket beszokták gyűjteni az izraeli katonák, mikor válaszcsapáskor benyomulnak palesztin területre? Vagy kis háziműhelyekben csinálják a palesztinok és az alkatrészt kapják hozzá vhonnan vagy már a kész fegyvert csempészik be? Mert még a fűből is AK nő ki náluk meg RPG...
  • [NST]Cifu
    Én itt olvastam erről. Itt egész pontosan arról van szó, hogy az EU külügyminiszterei egy közös deklarációt adtak ki a gázai övezetbe való be- és kijárást azonnal, folyamatosan és feltétel nélkül tegyék lehetővé. Nem a teljes blokád-felszámolást kérik, hanem az alapvető civil szükségletek, mint az élelmiszerek és építőanyagok beviteli tilalmának eltörlését, legalábbis az én értelmezésem szerint. Azt senki sem vitatja, hogy a Hamasz fegyvereket kap ugyanis, és hogy ezt valahogy meg kell akadályozni...
  • Molnibalage
    Ezt oldja fel a blokád. Kíváncsi leszek a plaesztín reakciókra.
  • Molnibalage
    Megkérdezted az egész világot? Nagyon komálom mikor mások nevében nyilatkoznak mások...

Mellesleg pár napja volt index hír, hogy izrael jelentősen enyít a blokádon...
  • csige791
    Én ilyet is olvastam:

"Westerwelle nyilatkozatban hangsúlyozta: a német kormány sürgeti a Gázai övezet Izrael általi blokádjának haladéktalan és teljes megszüntetését."

Egyébként ez a legfrissebb:

Izrael enyhít a Gázai övezet blokádján, mostantól nem az övezetbe bevinni engedett árukat sorolva fel, hanem a tiltottakat, s az új listán csak fegyverek és katonai célra használható anyagok szerepelnek majd. Az illetékes szerint az izraeli biztonsági kabinet vasárnap hagyta jóvá az új szabályozást. Ez gyakorlatilag azt jelenti - mondta -, hogy mától minden nem katonai jellegű árucikk szabadon bejuthat majd. Teljes cikk (MTI)
  • [NST]Cifu
    Nono, a németek az elbaltázott flottila elleni támadásra akadtak ki, a blokádot nem ellenzik, csak túl szigorúnak tartják, és például az építőanyagokra vonatkozó tiltásokat kritizálják.
  • F E R I
    Pedig azért a mostani német politikusok nagy részéről nem mondható el, hogy annyira ellenségesek lennének velük, hogy tiltsanak tőlük mindent, ezt tényleg elbaltázták...
  • csige791
    Épp most akartam én is linkelni. Én inkább úgy kommentálnám, hogy ha már lassan az egész világ (kivéve Magyarország, vagyis inkább a Magyarországi külpolitika) ellenzi a blokádot, akkor talán Izrael a hunyó ebben a témában.
  • [NST]Cifu
    Izrael mostanában a szokottnál is bénább a külügyi reakciók terén...
  • [NST]Cifu
    A CSG 10 (Carrier Strike Group 10, USS Harry S. Truman) Májusban indult Norfolkból, az 5. és 6. flotta területére, egyébként a CSG 8 (USS Dwight D. Eisenhower)-at váltja, amely Január óta van a közel-keleti vizeken.

Szóval a hírt inkább csak úgy kommentelném, hogy ahelyett, hogy összeesküvés-elméleteket gyártanának, inkább olvassanak utána ki miért megy arrafelé... :)
  • sz4bolcs
    Nem baj, legalább megtudtuk, hogy a cionistáknak nem számít a jog. :D
  • [NST]Cifu
    Roppant érdekes, de a Jasszer Arafat féle Fatah úgy ért el eredményt, hogy Libanonból kitúrták őket, vagyis effektíve a környéken se nagyon tudták megvetni a lábukat. De feladták az erőszakot, és elkezdték hangoztatni, hogy békés megoldást keresnek. Először persze őket sem tartották sokra az Izraeliek, de a békefolyamatot támogató országok üdvözölték a váltást, és végül "alig" pár év alatt összehozták az Oslói egyezményt.

Miután katonai eszközökkel reménytelen elérni a célt, csak a tárgyalásos megoldás marad megoldásként.

Annak semmi értelmét nem látnám, hogy kilőjek pár primitív, és nem túl hatásos rakétát, annak a reményében, hogy megölök egy-két embert a túloldalról, miközben a saját oldalon a válaszcsapások ennél jóval több áldozatot szedhetnek. Pláne nem hagynám figyelmen kívül, hogy a válaszcsapások azokat veszélyeztethetik, akikért elvileg küzdök.

Ha már van egy cél, amiért küzdök, akkor a lehető leghatékonyabb megoldásra törekednék a cél elérése érdekében, és ha a katonai győzelemre nincs esélyem, akkor feleslegesen nem áldoznám fel a saját és társaim (bajtársaim) életét esetleges minimális eredményekért. Fegyverrel harcolni csak úgy van értelme, ha van reálisan elérhető cél. Adott esetben erre nincs lehetőség - ha Palesztin fejjel mérlegelem a lehetőségeimet... Így marad a tárgyalásos alap.

Szó se róla, az sem nyújt garanciát semmire, lásd még a "Free Tibet" mozgalmat. De legalább a saját oldalon megkímélem az emberéleteket. Ez sem elhanyagolható eredmény...
  • F E R I
    Meg mondjuk Obama is nehezen nyomná le a népe torkán, hogy megtámadnak egy országot, amikor már a többit is nehezen finanszírozzák.
  • F E R I
    akkor tényleg vicc a hír
  • Molnibalage
    Rutin, hogy arra mennek a hajók. Semmi különleges nincs ebben. Mindig CBG a világ bármely óceánján permanens jelleggel. Megy a váltás. Ennyi...
  • csige791
    Az csak additional information volt.
  • F E R I
    Ha a szubjektivitást kivesszük a hírből, akkor lehetséges, hogy Irán ellen mennek, vagy csak gyakorlatozni, vagy erőt fitogtatni, vagy csak leváltani ottani hajókat a térségben, ha egyáltalán vannak ott?
  • Molnibalage
    A kuructól nem is vártam mást, mint ilyen firkálmányt.

De persze a jog édeskeveset számít a cionisták „új világrendjében".

Ők maguk írták le, hogy miért haladhat át a flotta. Akkor meg mi bajuk van? Vicc az az egész oldal.
  • csige791
    12 Hadihajó Tart Irán(?) felé.
  • Molnibalage
    Nem. Hamasz nem ismeri el Izraelt.
  • csige791
    Hát ez tényleg nehéz ügy.

Ha mondjuk Izrael kivonulna - az ENSZ szerint is - a megszállt területekről (ami ugye a Palesztinoké), akkor van arra esély, hogy megbékéljenek ?
  • csige791
    OFF:
    "Már elnézést, de azért az erőviszonyokat tekintve rövid háború lenne:
    "Ethnic groups:
    Hungarian 92.3%, Roma 1.9%, other or unknown 5.8% (2001 census)"

- Ez egy 9 éves adat. Azóta az arányok igen csak változtak (Persze nem fordult meg a helyzet, de vidéken sok faluban már igen). Ráadásul szeretett kormányunk, nem a Magyar nép mellé állna hanem a cigányok mellé, mert őket sajnálni kell, ráadásul meg kell felelni az EU-nak is, nem lehet csak úgy egy kisebbséget bántani a mai világban.
    Azt sem szabad elfelejteni, hogy rengeteg látható jele van annak, hogy a Magyar kormányt irányító érdekek valamiért bejönne egy polgárháború.