13596
-
#1443 Ezt nem lehetne a megfelelő topicba inkább?
Némi offtopic belefér persze, de ez már azon a határon túl van... -
#1442 Az ilyen turbómagyar "történészektől" dobok hátast. -
Remélem, hogy igazi.
Mindig is tudtam, hogy az írást is a magyarok találták fel. :D
Amúgy Jézus is lehet magyar, az apjáról semmit nem tudni, lehet, hogy éppen magyar volt. (Érdekes azért a keresztény cenzúra is, tegnap tanultuk biológia órán, hogy a megtermékenyítéshez kellenek ilyen ebihalak.) -
uwu #1440 Minden országban vannak kicsit nemzetibb történészek mint az átlag:)
A románoknak is van az a gyönyörűséges elméletük, a szlovákok is elkezdtek erőltetni nevetséges dolgokat, de még az angoloknál is van egy-két érdekes elmélet, és persze nálunk is.
Szerintem égő olyan táborhoz verődni, amik történelemtudomány címén a nemzeti öntudat erősítést tekintik fő célnak, és nem az igazság megismerésére törekszik.
Te meg itt polírozod a kakájukat... -
uwu #1439 Majd el felejtettem, hogy a népvándorlások korában mikor mindenki folyamatosan kiköltözött, beköltözött, egymást szorították ki a népek folyamatosan Nyugat Európától kelet Ázsiáig csak a Magyarok voltak azok akik igazából hazajöttek. -
Solt #1438 Értem én, de nem hiszem, hogy értelmes ember leírt valaha olyat, hogy Jézus magyar volt, ezért mindig elkeseredek ettől a "rosszindulattól" ami idáig maszkírozza a dolgot... Olyan elmélet van, hogy Pártus volt, a Pártusok pedig szkíta népek, ahogy mi is... de ettől nem lesz Jézus magyar...
Mellesleg pont a régészet az, ami hazavág pár tündérmesét. A "gond" ott kezdődik, hogy szerintem mindketten mást tekintünk tündérmesének! ;) -
uwu #1437 Csak vicc volt.
Gondolom azért érted a célzást
Tudod az a fránya kőkor, bronzkor, vaskor, ami minden területen meghatározható. Ezeken kívül a eszközhasználat, földművelés módja, lecsapolások, erdőirtások...
A leletek alapján bizonyos folyamatok igen jól követhetőek. És ezek sajnos hazavágnak néhány tündérmesét. -
#1436 Itt már volt egy kis összefoglaló... -
#1435 Vallasi okokbol mar igen regota forrong az a terulet :) viszonylag rovid idoszakok voltak amikor ott nem volt haboru.
Terulet sorsa felgyorsitva :)
Masik video errol
Palestinanak a Romaiak keztek el nevezni a teruletet, igaz a kezdetekben meg Judea illetve Galilee nak hivtak.
Hadrianus nevezte at Palestinnank a 2. zsido felkeles utan hogy ezzel kitorolje Izraelt az emlekezetbol. -
Solt #1434 Ez várható volt... ettől a csúsztatástól nyilván semmisé válli minden érv... -
Solt #1433 Ez nem hit kérdése! :) Anno a mentalitás topikban oldalakat írtam erről, ha gondolod megkeresem...
Természetesen belekötnek ott ahol csak lehet... de már megszoktam, hogy mindennel ezt teszik, ami egy kicsit is ellentmond annak, hogy minket görbelábú, csecsemő gyilkos magyarokat a besenyők kergettek ide az ural lábától... -
uwu #1432 És Jézus is magyar volt:D -
#1431 Te jóságos úrísten.
Minimum 5000 éves?
Omg. Kb az ókori egyiptommal vagyunk akkor egyidősek. :D
Énezt nemhiszem el. :C
A nagyvilági történetben az egyiptomiak még csak egy piramist sem építettek nekünk. :( -
Solt #1430 No ennek utána járok, "gyanús" nekem ez... :) ( persze ettől még lehet igaz! ) -
#1429 Emlékszem, hogy még az Ősrobbanás után pár évvel egyedül jártam a világot és nem láttam arra egy izraelit, sőt palesztint sem.
Szvsz az a tengerparti rész magyar terület. -
Solt #1428 "Felhozod a peldat hogy lerombolhatod a szlovakok/ romanok hazait pedig a magyar egy betolakodo nep akik azsiabol ide szallingoztak es elfoglaltak a foldeket az az elott itt eloktol... vagy gondolod hogy itt lakatlan terulet volt? Minden nezopont kerdese es hogy mennyire nezel vissza az idoben."
Ez itt nagyon off, de ebben azért ne legyél biztos. Csak egy példa, az összes krónikánk úgy említi a Honfoglalást, hogy Attila örökébe jöttünk vissza! E mellett ma már számos jól tartható elmélet van amellett, hogy a Kárpát-medencében a magyar ( illetve ahogy akkor hívtak minket ) az őshonos nép. Sok-sok érv támasztja ezt alá, ebből az egyik az a tatárlakai korong, ami minimum 5000 éves, helyi agyagból készült, és a magyar rovás jelei vannak rajta...
Szóval ezzel az ázsiából idekergetett betolakodó státusszal bánjunk óvatosan... jóval több érv szól ez ellen, mint mellette... -
#1427 Mintha még Cifu írta volna az elején, de mikor ennek utánanéztem, akkor máshol is találtam rá utalást.
Itt hosszan.
Ez meg wiki.
Megjegyzendő, hogy a mai palesztinok semmilyen kulturális, nyelvi, vallási, vérségi kapcsolatban nem állnak a néhai filiszteusokkal. Az összefüggés csupán az, hogy Palesztinát a filiszteusokról nevezték el, míg a palesztinok Palesztináról nevezték el önmagukat.
Lehet ettől, hogy még ezek tévesek, de több embertől is hallottam már ezt. Én viszont nem vagyok történész ezért, nem tudok dönteni.
-
#1426 Tudod mire vannak a zsidok kivalasztva? Hamar ezzel peldalozol?
Azon a teruleten, eltek zsidok az ENSZ hatarozat elott is ergo sok Izraeli mar azelott is ott szuletett, nem is beszelve hogy 3. 4. generacio not fol azota ergo ok is ott szulettek.
Palesztinok ugyanugy bevandorlok voltak csak attol fugg milyen regen nezel vissza az idoben, sot ha igaz az alap elemet hogy mindannyian afrikabol szarmazunk mindannian bevandorlok vagyunk.
Felhozod a peldat hogy lerombolhatod a szlovakok/ romanok hazait pedig a magyar egy betolakodo nep akik azsiabol ide szallingoztak es elfoglaltak a foldeket az az elott itt eloktol... vagy gondolod hogy itt lakatlan terulet volt? Minden nezopont kerdese es hogy mennyire nezel vissza az idoben.
Mind a Palesztinok mind az Izraeliek(zsidok, muzulmanok, keresztenyek mert gondolom te csak a zsidokat hivod annak de van sok nem zsido allampolgara is az orszagnak mint ahogy az IDF ben sok kereszteny, muzulman is szolgalatot teljesit) szamara az lenne a megoldas ha beke lenne de ezt egyebb hatalmi erdekek nem engedik mert nem eri meg nekik.
Szerinted Egyiptom miert zarta le a hatarokat gaza fele?
"Be fognak az arabok tolni titeket a tengerbe! " Igen ez volt a terve az arab orszagoknak mar a megalakulas ota, epp ezert kuzd Izrael hogy ez ne legyen.
-
uwu #1425 Nem jól tudod.
Még mielőtt angol gyarmat lett volna, megvették a zsidók a török szultántól.
Más kérdés, hogy olyan dolgot adott el amit amúgy is bukott volna... Ez megint olyan téma amin jókat lehet vitázni, hogy akkor most kié.
Szóval ez egy régebbi történet. Az ENSZ csak egy későbbi lépcsőfok.
Az a terület igazából mindig is a legforróbb terep volt a történelem során, mindenkinek lenne rá igénye. -
Solt #1424 "A mai palesztínoknak semmi köze a régi idők palesztínjaihoz."
Erről van valami forrásod? Honnan veszed ezt? ( nem kötekedés, de ez nekem új... ) -
#1423 "Ízrael az egy, aki bármikor késszen áll arra, hogy szétbasszuk palesztínát! Mert csak mi tudjuk megváltoztatni ezt a kurva világot! A világ a tenyerünkből eszik! Mi vagyunk a kiválasztottak! Nem más nem ti! Ti rabszolgák vagytok! Ízrael rabszolgái!"
Be fognak az arabok tolni titeket a tengerbe! -
#1422 Ok. Akkor valamit viszont nem értek. Úgyhogy kérdésem van, ismét.
-Hogy kerültek oda a Palesztinok ahol jelenleg vannak? (Én úgy tudom, hogy ott születtek.)
-Hogy kerültek oda a Zsidók ahol vannak? (Én úgy tudom, hogy kaptak ajándékba - ez önmagában is abszurd - egy országot az Egyesült Nemzetek Szövetségétől.
Jól tudom?
-
#1421 Ha nincs ENSZ nincs Izrael, ha nincs Izrael akkor ki és milyen jogon rombolja le az őslakosok házait és épít a helyére zsidó házakat?
Amilyen jogon rakétázgatnak. Ha az van, amit a Hamasz gondol, akkor az ő álláspontjuk miatt egy érdekes hely. Lényegében alkalmazhatatlanok rá részben a nemzetközi és egyéb jogi dolgok.
Egyáltalán ha nincs Izrael akkor mit keresnek ott a Zsidók ?
Egyáltalán, ha nincs Palesztína, mit keresnek ott ők? Ez oda vissza játék...
A mai palesztínoknak semmi köze a régi idők palesztínjaihoz. A mai zsiódk viszont ugyanannak a népnek a leszármozattai, akik onnan származnak. Nem hivatkozási alap, csak érdekes történelmi adalék. -
#1420 Azért kicsit máshogy emlékezünk az Indiánokra mint mondjuk a Holokausztra amelyről heti szinten megemlékezünk, plusz évente érkezik egy Oszkár díjas film, amiben minimum megemlítik a holokausztot.
De ez a téma jelenleg nem érdekel, csak a különbségre hívtam fel a figyelmet.
Igen tudom, hogy az Indiános story tulajdonképen egy terület foglaló háborúnak fogható fel amiből nem egy volt a világon a holokauszt pedig vallási/faji alapú üldözés volt, ami rosszabb mint egy "sima" háború. -
#1419 A hozzászólásomat természetesen nem gondoltam, komolyan. Csak erre már nem tudtam mit mondani:
"Akkor ennyi erővel miért kellene Izraelnek elismeri Palesztínát? Ha Hamasz szerint nincs Izrael, akkor Izraelt mi is kötelezi arra, hogy bármiféle ENSZ határozatot betartson?"
De akkor most mondok:
Ha nincs ENSZ nincs Izrael, ha nincs Izrael akkor ki és milyen jogon rombolja le az őslakosok házait és épít a helyére zsidó házakat? Egyáltalán ha nincs Izrael akkor mit keresnek ott a Zsidók ?
Várható válasz:
Nagyon régen az az ő hazájuk volt csak valami nagy hatalom (talán a Rómaiak széthajtották őket), ezért van ott keresni valójuk valakik szerint.
Válaszom a várható válaszra:
Akkor nekünk Magyaroknak is jogunk van lerombolni Román, Szlovák stb... emberek házát, mert régen az a mi hazánk volt.
A félreértések elkerülése végett ez csak egy (szerintem) hülye felvetésre, egy hülye válasz volt. -
#1418 Az emberek 20 év múlva elfelejtik (ahogy az indiánokat is) és akkor nincs szarakodás.
Favágó módszer, és érdekes ilyesmit hallani, mert egy picit sem jobb, mint az, amit most vagy 2009 elején Izrael művelt gázában. Gondolom látod hol hibádzik a gondolatmeneted - ugyanazzal a módszerrel oldanád meg a problémát, mint amivel őket vádolod. Innentől kezdve egy lapon vagy velük...
Az elfelejtésről... Ha már az indiánokat említed, nézz utána hány és hány per folyik az USA-ban jelenleg az indián leszármazottak kárpótlására. Hogy az USA-ban hány indián fennhatóságú terület (rezervátum) létezik és milyen előjogokat élveznek. Például a szerencsejátékra vonatkozó szabályokat így játszották ki jó páran, és a rezervátumban nyitottak kaszinókat, még külön szócikke is van a témának (igaz csak angolul, németül és oroszul).
Dél-Amerika is jól elfelejtette az indiánok, lásd még Zapatista mozgalom és társai.
De nem kell messze menni, itt, viszonylag közel volt az Örmény népirtás Törökországban, arról is jól elfelejtkezett mindenki, vagy legalábbis Törökország mindent megtesz, hogy elfelejtsék. Aztán valahogy még se nem se sikerül...
Soroljam tovább? -
#1417 Mondtam, hogy nem tudok pontosan idézni, mert régen olvastam. Egyébként 729 a vonalkód eleje, közben megtaláltam.
Ne ismerje el, irtsák ki őket. Probléma megoldva, gyorsan és egyszerűen. Az emberek 20 év múlva elfelejtik (ahogy az indiánokat is) és akkor nincs szarakodás.
A vége előbb utóbb úgyis ez lesz. -
#1416 Vonalkódban 4 szám határozza meg a származási helyet emlékeim szerint. (Nyáron jó sokat dolgoztam raktárban.) Kettő érdekes lenne, mert 99-nél több ország van... -
#1415 A legtöbb palesztín nem akar balhét picit üti az, hogy negyvenx százalék szavazott a Hamaszra, aminek az az álláspontja, hogy nem ismeri el Izraelt. Ok.
Akkor ennyi erővel miért kellene Izraelnek elismeri Palesztínát? Ha Hamasz szerint nincs Izrael, akkor Izraelt mi is kötelezi arra, hogy bármiféle ENSZ határozatot betartson? Hiszen nincs Izrael, akkor nincs rá vonatkozó ENSZ határozat sem. Viszont akkor Palesztína sincs, mert ugyebár a két országnak egyszerre kellene léteznie eredetileg...
Erről asszem már írtam. Egyes tényeken csak akkor divat figyelembe venni, ha az kedvező a palesztínokak. Az, hogy ők adjanak, engedjenek bármiben is és egyáltalán tárgyalóképesek legyenek, az úgy látszik, hogy a többség számára a "leszarom" kategóra... -
#1414 Írd be googleba, hogy bojkott izrael. Van jó pár felsorolás, bár kitudja menyire valóságosak az infók, mármint, hogy mind Izraeli cucc. Fontos megjegyezni, hogy ez a dolog nem csak az Izraelben gyártott cuccokra megy hanem az Izraeli vagy Zsidó tulajdonú cégekre is. Pl a Coca Cola is rajta van a legtöbb listán, gondolom a tulajdonosi kör miatt.
-
#1413 A svéd dokkmunkások tíz napig nem hajlandók kiszolgálni az izraeli hajókat. A döntés oka a Gázába tartó török hajók elleni támadás.
Forrás: Hírek – Magyar Rádió -
#1412 Honlapról linkt aggyál már, meg konkrétan azoknak a termékeknek a nevét amikre visszaesett a kereslet. (Mellesleg én nem nézem meg a vonalkód számjegyeit, úgyhogy felőlem akár Afgán vagy Iraki is lehet a csokipuding.) -
#1411 Angliában (lehet máshol is) a termékek vonalkódja tartalmazza a gyártási országot, valamelyik két számjegy a gyártási helyet jelenti. már legalább féléve olvastam a cikket, ezért pontosan idézni nem tudok.
Ez az Izrael bojkottálás már régóta megy, de a Gázai mészárlás után igen megerősödött Angliában amit már Izrael is megérzett. (Anglia azért nem annyira kicsi piac)
A lényeg az, hogy elkezdtek ez miatt rinyálni az Angoloknak, hogy ne hozzanak törvényeket, hogy ne tartalmazza a vonalkód a gyártási helyet.
Az egyik ilyen weboldalnak a neve is ebből a két számjegyből áll.
MolniBalage:
"Én azért az elnyomó szót erősnek érzem. Ennyi erővel élből emlegetheném úgy a plaesztínokat, hogy a terorristáskodók..."
- Nevezd, mert azok. De azt ne akard már megmagyarázni, hogy nem elnyomók, mert nekem nem fogod tudni, max akkor ha Cifu stílusába fejted ki a mondandódat, mert neki sikerült változtatnia a látásmódomon.
"Kollektív bűnösség? Ha Izrael teszi ezt a gázai civilekkel a területen lévő terroristák miatt akkor elítélendő, de ha egy izraeli céggel szemben teszik, mivel az ország blokád alá vonta gázát, akkor meg bocsánatos, sőt, üdvözölni való dolog? Valahogy ez nekem részlehajlásnak tűnik..."
Mennyi Izraeli ellenzi a Gázai mészárlást, és mennyi Palesztin a terrorizmust? Te magad írtad, hogy a legtöbb palesztin nem akarja a balhét. Izraeli civilek viszont kb drukkolnak a hadseregnek, ami egyébként természetes lenne ha nem civilek ellen menne a "buli".
Izrael ellen meg sajnos máshogy nem lehet harcolni, mert ott a pénz a legnagyobb fegyver, hát el kell tőlük venni.
-
#1410 Így is fellehet lépni az elnyomók ellen.
Megbocsáss, de nekem erről az jutott eszembe, amikor Franciaországban egy megnyitás előtt álló McDöncit vertek szét egy anti-globalista szervezet. A gyorsétterem tulajdonosa egyébként egy francia vállalkozó volt, aki franchise-szerződésben üzemeltette volna azt. Szóval a nagy amerikai-étterem-szétverés áldozata egy francia állampolgár volt...
Az a cég lehet legközelebb nem Izraeli cégektől fog vásárolni, vagy szállíttatni.
Kollektív bűnösség? Ha Izrael teszi ezt a gázai civilekkel a területen lévő terroristák miatt akkor elítélendő, de ha egy izraeli céggel szemben teszik, mivel az ország blokád alá vonta gázát, akkor meg bocsánatos, sőt, üdvözölni való dolog? Valahogy ez nekem részlehajlásnak tűnik... -
#1409 És persze honnan van az infó ehhez, mert kijelenteni én is tudok, Blikk sémára, hogy pl. Afrikában az ún. "globális felmelegedés" hatására minden oroszlán ejakuláció közben székletürítést végez... Bocs a példáért, de most ez "jött" :) -
#1408 "Angliában egyébként igen erős az Izraeli termékek bojkottja"
Melyik termékeké?:O -
#1407 Én azért az elnyomó szót erősnek érzem. Ennyi erővel élből emlegetheném úgy a plaesztínokat, hogy a terorristáskodók... -
#1406 Dehogynem ha az olcsobb, jobb minosegu. Ha meg nem akkor nem onnan fog venni. Kb itt annyi van a vevo megkapta az arujat csak nem tudtak lepakolni nala, ergo a vevo fel szarul jart (jellen esetben az amcsi)
Hu egy ceg nem tudott kikotni mekkora nagy ervagas ez Izraelnek mint allamnak... kb mindha a CBA elott tuntetsz es a beszallito nem tud lerakodni tenyleg csodbe megy a magyar gazdasag tole....
-
#1405 Így is fellehet lépni az elnyomók ellen.
Az a cég lehet legközelebb nem Izraeli cégektől fog vásárolni, vagy szállíttatni.
Angliában egyébként igen erős az Izraeli termékek bojkottja, olyannyira, hogy már Izraelnek is szemet szúrt és rinyált az Angoloknál.
A segélyszervezetek után az Izraeli termékeket bojkottálók lesznek le terroristázva, legalábbis ha Izrael folytatja az eddigi hagyományt, hogy aki nem velük van az Terrorista. -
#1404 Biztos marhára örült neki a cég akinek esetleg szállítottak.