13596
-
#1563 off:
Egyébként csak a stílussal van bajod, vagy szerinted valótlanságokat írnak? Csak mert a stílus nekem sem jön be, viszont sok dolgot máshonnan egyszerűen nem lehet megtudni, mert elhallgatják, cenzúrázzák stb... Az index annyit hazudott a kampány során, hogy már kínomban röhögtem. -
#1562 Off:
Ezt a könyvet meglehet venni Magyarul? Google nem segített.
Michael Collins Piper: Végső Ítélet -
#1561 "az USA az 1970-es évekig elég kritikus volt Izraellel szemben. "
-Ez egybevág JFK és fivére meggyilkolásával, '63 és '68.
Az akkori izraeli miniszterelnök, David Ben-Gurion és John F. Kennedy, Piper szavaival élve, "heves vitába bonyolódott, mert JFK nem volt hajlandó támogatni Izrael atomfegyverprogramját". Más szerzők megerősítik, hogy ez a vita közrejátszhatott Ben-Gurion lemondásában.
Piper konklúzióit megerősítve, Donn de Grand Pré ezredes, a Pentagon földi fegyverrendszerek kereskedelmét bonyolító részlegének egykori igazgatója a Barbárok a kapuk előtt (Barbarians Inside the Gates) című könyvében írja: "Számos magas rangú katonatiszt meg volt róla győződve, hogy JFK megölése ténylegesen egy államcsíny volt, amelyet az izraeli Moszaddal együttműködő CIA-elemek követtek el. Kennedy igyekezett megállítani az izraeliek atomfegyver-fejlesztését, miközben ezzel párhuzamosan a CIA feloszlatását és csapataink Indokínából történő kivonását tervezte"
-
#1560 Kérhetem, hogy ezt most hagyjuk abba, mielőtt elfajul?
Köszönöm. -
#1559 Az én angolom fényévekre van a perfekttől mégsem olvasom ezt a szennyet... -
#1558 Mondjuk hazai viszonylatban nagyon kevés objektív hírforrás van sajnos, és aki nem tud perfekt angolul, az nem is nagyon fog találni mindenféle világnézetre vonatkozóan objektív és hiteles forrást. -
#1557 Aki kurucról linkelget, attól nem várok túl sokat... -
#1556 Tehát akkor szerintetek nem a Zsidó lobbi befolyása miatt, van az ami van.
Van zsidó lobby Amerikában, de nem emiatt lett Ben Bernanke a FED elnöke. A "zsidó lobby" ellenére az USA az 1970-es évekig elég kritikus volt Izraellel szemben. Amúgy pedig az EU-n belül a legnagyobb támogatója Izraelnek Németország. Tán akkor ők is a zsidó lobby miatt?
Sajnos ahol a főbb médiákat a Zsidók a kezükben tartják ott az történik amit ők akarnak.
Nincs ma már senki sem rákényszerítve arra, hogy egy TV-t, egy újságot, egy weblapot olvasson. Mindenki a neki szimpatikus hírforrásokra figyel. Megjegyzem gondolom te is részlehajló vagy e téren...
Az USA média elismerten a zsidók kezében van, az az elnök akit ők akarnak, a bankok a kezükben vannak. Egészségügy a kezükben van. Van még valami ami fontos "ágazat"?
Az ilyen felvetések ellen szoktak jönni azzal a technikával, hogy nevetségessé próbálják tenni azt aki ezt pedzegeti. "Ja persze összeesküvés elmélet." és hasonló dolgokkal.
Összeesküvés-elmélet, mert az is. Sokaknak nehéz elfogadni, hogy vannak érdekek, és az érdekek pályája befolyásolja a döntéseket. Mindezt sokan úgy kritizálják, hogy közben maguk is ugyanezt az utat járják be, csak éppen a saját érdekeik nem azonosak a "mások" érdekeivel.
Mintapélda, amikor itt a palesztin-izraeli konfliktus áldozatairól videókat és képeket linkelnek be, amelyek sok esetben ugyanúgy jól megszerkesztett vélemény-befolyásoló eszközök, mint a másik oldal vélemény-befolyásoló hírei, reakciói. A különbség a nézőpont. Amíg csak az egyikre koncentrálsz, és nem látod (nem akarod látni) a másikat, addig ugyanazt a hibát követed el, amivel a "tömeget" vádolod.
BTW, nem érdekes, hogy az amerikai médiai legnagyobb embereit, mint Rupert Murdoch (keresztény) vagy Ted Turner (ateista) simán lezsidózod? Pláne, hogy Ted Turner például nagyon kritikus az Iráni atomprogramra vonatkozó Bush és Obama nézetekkel kapcsolatban is. -
#1555 Egy érdekes összehasonlítás a többi nagy Birodalommal. Római, Orosz, stb...
Ígérem ez az utolsó, ilyen hozzászólásom, de ezt pont most találtam meg, ráadásul van benne pár érdekes kérdés, amire érdekesek a válaszok is. -
#1554 Tehát akkor szerintetek nem a Zsidó lobbi befolyása miatt, van az ami van. Azaz, hogy az USA mindenben Izrael mellett áll, például a Goldstone jelentés tárgyalása ügyében is. Sajnos ahol a főbb médiákat a Zsidók a kezükben tartják ott az történik amit ők akarnak. Az ember egy nagyon könnyen befolyásolható faj, jól példázza ezt, hogy Magyarországon az országot tönkrevágó komcsik bent vannak a parlamentben, nem kis erővel. Az USA média elismerten a zsidók kezében van, az az elnök akit ők akarnak, a bankok a kezükben vannak. Egészségügy a kezükben van. Van még valami ami fontos "ágazat"?
Az ilyen felvetések ellen szoktak jönni azzal a technikával, hogy nevetségessé próbálják tenni azt aki ezt pedzegeti. "Ja persze összeesküvés elmélet." és hasonló dolgokkal.
Sajnos pénzért mindenkit meglehet venni (szinte), akit nem azt eltakaríttatják azokkal akiket már megvettek, illetve a médiájuk segítségével, ha esetleg közéleti személyiségről van szó. Számtalan példa van erre, Magyarországon is. Vagy azt mondod amit ők akarnak, vagy eltűnsz a közéletből. -
Freeda Krueger #1553 Te is.Az én eszem is megáll. -
#1552 Megáll az ész. 1%-on lovagolsz. -
Freeda Krueger #1551 De itt 49% van,és te többségnek írtad ezt,és ez nem a szavak meglovagolása,egyszerűen megint tévedtél. -
#1550 50% szerinted nem egyelő nagy rész? Ennyivel kormányt lehet alakítani mindenhol... -
Freeda Krueger #1549 Az akkor is kissebség.Statisztikailag.Vagyis nem az ország nagy része. -
#1548 50% egymaga. Tehát egymaga kitesz annyit, mint majdnem a többi... -
Freeda Krueger #1547 49% a protestáns,a többi más vallású. -
#1546 Hogyan kerül egy félig muzulmán az USA élére, mikor az ország nagy része WASP...? Eh... -
#1545 "Hogy kerül, egy nem Zsidó ország legfontosabb bankjának élére egy Zsidó?"
Olvasd el talán a teljes életrajzot és megtudod. Nemsemmi faszi az öreg. -
#1544 Ez meg nettó összeesküvés-elmélet... -
#1543 Hogy kerül, egy nem Zsidó ország legfontosabb bankjának élére egy Zsidó?
A vallás mióta befolyásoló tényező egy ember megítélésében a modern világban? Emlékeim szerint a vallásszabadság Európában, Amerikában és a legtöbb ázsiai országban is évszázados jog.
Eddig én úgy tudtam, hogy az USA a világ egyik legeladósodottabb, állama, és ennek a pénznek a nagy részét a hadi iparra költik.
Én úgy tudom Japán. A Japán költségvetés a GDP 200%-os (!) arányában van eladósodva, magyarul az éves költségvetés kétszerese hiányzik a kasszából, az ország csak azért nem megy csődbe, mert a japán állampapírokat (ami ugye kvázi azt jelenti, hogy az állampapír vevői hitelt adnak az államnak) a japán pénzpiac szereplői felszívják.
Az USA hasonló számadata 88,9%.
Tehát felvesznek Zsidó bankároktól hitelt, amelyből f16-osokat ajándékoznak Izraelnek.
Az állam úgy vesz fel hitelt, hogy állampapírokat dob a piacra. Aki ebben üzletet lát, az vesz ilyen papírokat. Ha nagyon gonosz akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy egy jó zsidó bankár aligha venne olyan állampapírt, amin nem nyer. :) -
#1542 Hemzseg a hibáktól. Kezdve ott, hogy az már tisztázva lett, hogy az "Ike"-t (USS Dwight D. Eisenhower) hordozót váltja a Truman, illetve hogy az a 11 fregatt valójában 1 cirkáló, 4 romboló, 1 fregatt (amúgy ez a fregatt német), 2 tengeralattjáró, plusz a kiszolgáló hajók.
Utána marhaság az, hogy Egyiptom katonailag magára találhat. Egyiptom az Izrael-el való kiegyezése óta amerikai fegyverzettel rendelkezik (M1A1 Abrams harckocsik, amiket licencben gyártottak, F-16 vadászgépek, AH-64 harci helikopterek, stb.), és Izrael szomszédai közül a legerősebb hadsereggel bír (az 1970-es évek eleje után a Szovjetunió már nem támogatta fegyverekkel az arab országokat).
Törökország számára pedig továbbra sem Izrael a fő ellenségkép, hanem a Kurdok. Akikkel amúgy most is harcolnak észak-Irakban. Valahogy ezt a tényt az ilyen elemzésekben sehol sem olvasom... -
#1541 De az alaphelyzet mi volt? Úgy értem, hogy eddig ugye azt tudom, hogy nagyhatalmak hozták létre Izraelt és Palesztinát, az alap szerződésben vagy nem tudom minek nevezik, hol húzódik a határ? Kelet Jeruzsálem a Palesztinoké avagy a Zsidóké?
Idézek a korábban linkelt előzmény hsz.-ből:
"A 1945-ben a Szovjetúnió és az USA megegyezett, hogy létrehozzák a zsidó államot, és hogy valahogy elejét vegyék a paprikás hangulatnak, két államot álmodtak meg, egy Zsidó és egy Palesztin államot, Jeruzsálemet, amely mindkét vallás számára szent hely pedig nemzetközi felügyelet alá helyezi"
Vagyis Jeruzsálem nem lett volna felosztva, sem az egyik félnek odaadva. -
#1540 Jhon F Kenedy:
"JFK megtette az első óvatos lépéseket az 1913-ban zsidó kézbe került amerikai központi bankrendszer (US Federal Reserve System) állami ellenőrzés alá vonására, ami önmagában is "halálos bűnnek" számít az Egyesült Államokban."
"Az sem lehet véletlen, hogy az elnök lelövését egy CIA-alkalmazott, Abraham Zapruder vadonatúj színes filmkamerájával várta a tett színhelyén. Így készült el az a híres film, amelyet azután kedvük szerint nézegethetnek azok, akiknek esetleg az az öngyilkos ötletük támad, hogy állami kontroll alá vonják a pénzkibocsátás jogát az Egyesült Államokban."
... -
#1539 Igen tudom, összeesküvés elmélet.
USA bankrendszer:
Federal Reserve System
Elnöke:
Ben Bernanke
"édesanyja, Edna eredetileg tanár volt. Bernankééké egyike volt a térség kevés zsidó családjának. A helyi Ohav Shalom zsinagógába jártak, Ben anyai nagyapjától, Jonastól tanult héberül, aki hivatásos Tóra olvasó és hébertanár volt."
Hogy kerül, egy nem Zsidó ország legfontosabb bankjának élére egy Zsidó?
Zsidó cinizmus:
Az Amerikai Bankok előidéznek egy, a Zsidó fertőzött területeket (nem volt ez világ válság) érintő válságot, majd a legfőbb Zsidó felelőst megválasztják az év emberének. Gyönyörű!
Eddig én úgy tudtam, hogy az USA a világ egyik legeladósodottabb, állama, és ennek a pénznek a nagy részét a hadi iparra költik. Tehát felvesznek Zsidó bankároktól hitelt, amelyből f16-osokat ajándékoznak Izraelnek. -
#1538 -
#1537 Konetó rulez... -
#1536 "az Egyesült Államok visszatér az 1950-es évekbeli álláspontjára, amikor Izraelt lényegében nem támogatta"
Ez teljességgel lehetetlen. Amerika már jó ideje Zsidó kézben van, amíg van erejük addig támogatják Izraelt akár a Zsidó bankoktól felvett hitelből is, azaz a Zsidók adnak hitelt, hogy támogassák őket, majd köszönöm helyett kamatostul visszakérik, azért fizet nekik USA, hogy támogathassa őket. -
#1535 Újabb elemzés Molnár Gusztáv háza tájáról. Valóban így állna a helyzet? -
#1534 De az alaphelyzet mi volt? Úgy értem, hogy eddig ugye azt tudom, hogy nagyhatalmak hozták létre Izraelt és Palesztinát, az alap szerződésben vagy nem tudom minek nevezik, hol húzódik a határ? Kelet Jeruzsálem a Palesztinoké avagy a Zsidóké? -
#1533 Röviden: Igen.
Bővebben: Nem feltétlenül. :)
Jeruzsálam 1948 után ketté volt szakítva, Kelet-Jeruzsálemet a Jordánok uralták, Nyugat-Jeruzsálemet Izrael. A hatnapos háborúban 1967-ben Izrael elfoglalta a keleti városrészt is.
1980-ban elfogadtak egy "Jeruzsálemi törvényként" elhíresült egyéni izraeli parlamenti indítványt, amely kimondta, hogy Jeruzsálem egységes és oszthatatlan fővárosa Izraelnek. Ez a mai napig él, és az Izraelieknek nem nagyon akaródzik kelet-jeruzsálemet kiengedni a kezükből, leginkább vallási okok miatt (a Templomhegy mindkét (három, mert a keresztény) vallás számára fontos helyszín).
A független Palesztin ország létrehozásakor is folyamatosan téma, mert a Palesztinok Kelet-Jeruzsálemet akarják az országuk fővárosának. A két fél közötti feszültség oka is részben ez, ugyanis izraeliek Kelet-Jeruzsálembe is kiadtak építési engedélyt. Morbid szituáció, hiszen HA úgy tekintjük, hogy jelenleg Izrael része, akkor miért ne adhatnának ki oda is építési engedélyt? Ugyanakkor viszont az is érthető valahol, hogy a Palesztinok számára vörös posztó, hogy zsidók települjenek a leendő Palesztin főváros területére. Egyes vélekedések szerint a zsidók a terület lakossági arányát akarják felborítani, és zsidók lakta városrésszé alakítani Kelet-Jeruzsálemet, amely átadása így jóval bonyolultabb politikai kérdés lenne. Nem tudom megmondani, mennyiben igaz ez, a politikai támadás érthető, de azt is nehéz megmagyarázni, hogy jelenlegi izraeli területre miért ne költözhetnének zsidók... Legrosszabb esetben erőszakosan kitelepítik őket, mint a Gázai övezetből?
Jelenleg Izrael nem igazán mutat hajlandóságot Kelet-Jeruzsálem átadására, ám hosszú távon a palesztin ügy érdekében valószínűleg rá lesz kényszerülve, hogy valamilyen módon lemondjon róla, akár ENSZ fennhatóságnak való átadással, akár palesztin fennhatóságnak való átadással. -
#1532 Jeruzsálemet úgy tekinteni, mint Izrael oszthatatlan fővárosát, ahogy azt az izraeliek teszik, őrültség - mondta az Arab Liga csúcstallkozójának megnyitóján a török kormányfő.
Recep Tayyip Erdogan kijelentette: "az izraeliek azt mondják, az újraegyesített Jeruzsálem Izrael oszthatatlan fővárosa. Ez egy őrültség, amely bennünket semmire sem kötelez". Izrael "jeruzsálemi jogsértései összeegyeztethetlenek a nemzetközi joggal és az emberiességi joggal" - tette hozzá Erdogan, megjegyezve, hogy a zsidó állam "nemcsak a nemzetközi jogot, de a történelmet is megsérti".
Igaz, hogy úgy tekintik ahogy a cikkben írják? -
#1531 Jelenleg Észak-Írországban már csak kisebb csetepaték robbannak ki, utoljára 2001-ben volt komolyabb véres összecsapás (2001-ben 16-an haltak meg a konfliktusnak köszönhetően). Ezzel együtt a teljes megbékéléstől azért még messze vannak, de ma már messze nem olyan feszült a hangulat mint akár 10 éve... -
#1530 "Az etnikai alapnak semmi értelme."
Így van, és ha ezt vesszük figyelembe, akkor szerintem mi sem vagyunk sokkal előrébb, mint a muszlimok.
A középkori ill. kora újkori európában még bőven voltak olyan összetűzések, háborúk amelyekben vallási különbségekkel tüzelték egymás ellen az embereket, ugyanis akkorriban ez volt a fő összetartó, ill. széthúzó erő. A felvilágosodás hatására kezdett előtérbe helyezkedni a nacionalizmus, materializmus, fokozatosan kiszorítva a vallást és ennek következménye lett az, hogy az etnikai különbségek kezdtek egyre inkább meghatározóvá válni.
Tehát a vallási problémák úgymond átalakultak etnikai problémákká, de jellegét/értékeit tekintve szvsz ugyanaz a dolog csak az európai kultúra számára sokkal érthetőbbek az etnikai konfliktusok, mivel a vallási különbségek már jó 300-250 éve(?) nem igazán határozzák meg az életünket.
Persze mindkét oldalon vannak kivételek, a muszlim világban is vannak etnikai ill, az európai kultúrában is vallási összeütközések. -
Freeda Krueger #1529 És ha itt üti fel a fejét egy ilyen kulturális "vakvágány"?Tehát egy már létező kultúrán belül?
Valóban nagyon ingoványos téma. -
Freeda Krueger #1528 2008 as indiai Hindu keresztény összecsapások?
Délszláv konfliktus?A vallás bizony szerepet játszott.
A vallás bizony az egyik legérzékenyebb pontja az embereknek. -
#1527 Az etnikai alapnak semmi értelme. A kultúra az már egy más kérdés, mert nagyon vékony a határ és rosszul definiálható szerintem. Ha egy olyan kultúra próbálná betenni ide a lábát, aki szerint normális az, hogy embereket eszünk (ez csak hülye példa), vagy becsületből megöljük a saját lányunkat, akkor én is pofán rúgnám, hogy húzzon haza. Űzze ezt a kultúrát ahol ott él és ne itt... -
#1526 Ez így kevés. Kérek példát. Kik öltik egymást napi szinten a vallási ellentétek miatt az állítólag civilizált világban? -
#1525 "Hány évszázad alatt nem képesek eljutni oda, hogy vallás miatt ne öljék egymást?"
És a többi nép fiai hány évszad alatt nem voltak képesek eljutni odáig, hogy etnikai, kultúrális alapon ne támadjanak/öljenek meg másokat? Ez sem különb szerintem..., és nem is áll annyira távol Európától. -
Freeda Krueger #1524 Ez nem így van.