13596
H001.jpg
  • csige791
    "Ez az a nagy nyugati káros hatás... "
    -Ez szerintem sem káros. Szerintem az a káros, amit lentebb írtam. Szerintem ezek valami fanatikus vadbarmok voltak, remélem felakasztják őket, arrafelé legalább még van ilyesmi ha jól tudom.

"Továbbra is hangoztatnám: Törökország nem lép fel igazán komolyan Izrael ellen, ezek inkább aféle politikai nyomásgyakorlási eszközök..."
    - Mégis jobban fellép mint mondjuk Magyarország. Respect for Turkey.
  • Molnibalage
    Ezek után az ENSZ kíváncsi vagyok, hogy mikor fog bármi jótékonyat szervezni. A szélsőséges az mit takar? Magányos elmebetegeket és idiótákat, vagy esetleg valami szervezetet is ami nevesíthető?
  • [NST]Cifu
    A támadás híre az Al-Jazeeran

-A gyerektábort megtámadó szélsőségesek vallási okból támadták meg a tábort (másodszor, az első támadásra Május 23.-án került sor), mégpedig azért, mert a fiúk és a lányok szabadon játszhattak egymással. Ez az a nagy nyugati káros hatás...
    -A tábort a Hamasz is támogatta, ők s elítélték a támadást, és vizsgálatot ígértek.

Továbbra is hangoztatnám: Törökország nem lép fel igazán komolyan Izrael ellen, ezek inkább aféle politikai nyomásgyakorlási eszközök, hogy Izrael érezze, Ankara neheztel rá. Fellépni akkor lépne fel komolyan, ha az Izraeli partvonal előtt felsorakozna a Török flotta...

BTW most olvasom az Al-Jazeerán, hogy valójában nem is valódi légizárlatról van szó, hanem az Izraeli katonai gépeknek külön engedélyt kell kérniük a légtérhasználatra, a korábbi, könnyített légtérhasználati jogot vonták vissza. Ankara rögtön meg is vonta egy katonai gép jogát a légtérbe való belépéshez, mégpedig egy katonai szállítógépét, amely mintegy 100 tisztet vitt volna Lengyelországba, hogy az Auswitchi tábornál történő megemlékezésnél képviseljék Izraelt (a gép kerülőúton jutott el Lengyelországba).
  • csige791
    A gyerektábor nem káros. A nyugati kultúra vagy nem tudom minek nevezzem az a káros.
    Legyél buzi mert a steiner kristof is az de ha nem is leszel homokos, legalább nézzél ki annak. Drogozzál mert az menő, veszítsd el a szüzességed 13 éves korodban, mert az is menő. Stb... Ezekre gondolok.

Törökökhöz nem értek, viszont örülök, hogy végre valaki felmert lépni Izrael ellen.
  • [NST]Cifu
    Egy ENSZ gyerektábor káros? Azért ez egy kicsit meredek...

Sebesültekről nincs hír, de a tábort felgyújtották.

Törökország nem háborúzni akar Izrael ellen, mindössze szankciókkal bünteti azt. Mint már írtam, Törökországnak megvannak a saját ellenségképei, Izrael jelenleg inkább politikai homokzsák. Jót tesz a muzulmán országokban Törökország népszerűségének, jót tesz a hazai (török) muzulmánok önérzetének, egy elemzés szerint a fegyverszerződések visszamondása nem mellesleg segít a Török kormánynak a gazdasági mérleg visszabillentésében, egyszóval kész nyereség eddig nekik. Izraellel szemben a jelenlegi Török kormány nagyon ügyesen manőverez a politika zavarosában...
  • csige791
    "-Gázában muzulmán szélsőségesek megtámadtak egy koedukált, ENSZ által szervezett iskolás tábort, mivel szerintük az a nyugat káros hatásaival hat a gyerekekre."

- A nyugat hatása igen káros, ez tény. Viszont ezért nem a gyerekeket kéne megtámadni. Sebesültekről, halottakról van hír?

A törököknek meg drukkolok, bár szövetségesek nélkül túl nagy falat lehet nekik Izrael és a háttere.
  • [NST]Cifu
    Emlékeim szerint direkt kértem, hogy ezt a témát hanyagoljátok. Első körben offtopic, második körben pedig az lesz belőle, ami lett is belőle. Flame. Lehet a másikra mutogatni, de minkét (három, négy) fél képtelen abbahagyni a köpködést, szóval erről ennyit.

Molni, ez rád is vonatkozik! Ez esetben ugyanis te provokálsz!

Miért nem lehet az ontopic témákkal foglalkozni?

-Megvan a második hulláma a Török fél izrael-elleni szankcióinak, a légtere lezárása az Izraeli katonai gépek elől. Ez mondjuk túl komoly szankciónak nem számít jelenleg, legfeljebb kiképzési feladatokkal voltak Izraeli gépek a török légtérben, akkor is kölcsönösen. Másik oldalról ezzel egy kiskapu bezáródott, hiszen egy nagyon esetleges opció lett volna egy Irán elleni légitámadáshoz a Török légtér igénybe vétele (bár brutális kerülő a Szaudi légtéren keresztül való útvonalhoz képest).

-Gázában muzulmán szélsőségesek megtámadtak egy koedukált, ENSZ által szervezett iskolás tábort, mivel szerintük az a nyugat káros hatásaival hat a gyerekekre.
  • csige791
    Off:

Rendben, elfogadom a véleményed. Kérésem viszont van. Tudnál nekem segíteni, hogy milyen híroldalakat látogassak, ami nem turbómagyarok (ez mit jelent?) blikkje, nem ír le minden szart, hogy növelje a látogatottságot, illetve megtudhatok olyan dolgokat is amikről már lentebb írtam. Nem baj ha a több oldal kombinációjáról van szó csak pollkorekt () legyen.

TurbóMagyar jelentését is elmagyarázhatnád, bár a hozzád hasonlóktól már ezerszer meglett kérdezve a Magyar mentalitás topicban, de valahogy mindig átugrották a kérdést.
  • Molnibalage
    Tisztességes híroldal nem közöl le ilyen hülyeségéket, mert annaka látsztatát kelti, hogy:

1. Ennek van hírértéke.
    2. Talán még igaz is.

Pontosan csak azt támasztja alá, hogy a kuruc minden szart leír, csakhogy növelje az olvasottságott. Turbómagyarok online blikkje...
  • csige791
    Cifu:
    Várd meg amíg balage elolvassa, aztán tőlem törölheted az egész kurucos témát, mert nem ezért jöttem ide, hogy ezen vitázzunk, meg gondolom mások sem.

Nyitok egy kuruc infó témát, megnézem mennyi idő alatt törlik.
  • csige791
    off:

"Ahol akadt kettő, ott akad három is... :)"

Annyira sok hozzád hasonló fórumozó van, amikor már egy témában nincs érvetek, felhoztok egy másikat, ami szintúgy nem áll meg, majd utána úgy adjátok elő, hogy már kétszer volt igazatok.

1: hajórajos hír. A kuruc végig kérdőmódot használt, amit te kitudja miért kijelentőnek vettél. Miután elmagyaráztam ezt, már nem tudtál rá mit írni, ezért előhoztál egy másik példát, miközben az érvek ellenére te ezt továbbra is a kuruc ellenében tartod fenn.
    2: Ez pedig a holdra szállós búlvárhír volt. Majd kijelentetted, hogy már két dologban hülyék.

Tehát az első dolgot is behúztad a kuruc ellen, illetve a másodikat is aminél még csak az ellenérvet sem vártad meg.

Nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek.

• csige791
    off:

Hát ez nem semmi. Na akkor értelmezzünk mondatokat:

Kuruc infón megjelent hír címe és bevezetője:
    Kétséges holdraszállás

Negyven éve lépett először ember a Holdra - állítólag. Az évforduló új alkalmat adott a kételkedőknek, hogy hangoztassák az érveiket. A tíz legelterjedtebb magyarázatot szedte össze a brit Daily Telegraph.

elemzés:
    Kétséges holdraszállás:
    Vannak emberek akik azt állítják, hogy járt ember a holdon és vannak akik ezt nem hiszik el.

Az évforduló új alkalmat adott a kétkedőknek, hogy hangoztassák az érveiket.:
    Tehát nem a kuruc infó kétkedik, hanem valaki valamikor ezt felvetette és sokan hittek nekik. A kuruc egy szóval sem állítja hogy szerintük nem volt holdra szállás.

A daily telegraph cikkét vette át az infó rádió és a kuruc úgy gondolta, hogy ők is átveszik.

Tehát mit állít a kuruc?
    Hogy vannak emberek vagy csoportok akik szerint nem történt meg a holdra szállás. Az ez mellet szóló leggyakoribb érveket pedig összeszedte a daily telegraph nevű (nem szélsőjobboldali) lap, amit az inforadió is átvett.
    Szerintem a kuruc infó fentebb vázolt állítása nem hogy 100 de 1000%-ig igaz. Mielőtt hülyeségekkel zaklatsz, nem az az igaz, hogy nem volt holdra szállás a kuruc szerint hanem az az igaz, hogy ebben kétkednek emberek illetve csoportok.

Reméltem, hogy nem kell lemenni alsó tagozatos tananyagig.

Továbbra is fenntartom, hogy a kurucon olyan dolgokról is olvashat az érdeklődő ami más ismert médiákban cenzúrázva van, pedig nagyon fontos dolgok. Például, Magyarország jelenlegi külügyminiszterének a nem túl becses múltja.
  • Freeda Krueger
    off
    Ugyanaz a téma más "forumon",csak a különbség végett,képárnyalásra.
  • modellmaker
    Jogos. Igazad van.
  • Molnibalage
    Igen. Átvették és leközölték. Szerinted ez mit jelent?
  • modellmaker
    Mármint magában a cikkben, a holdra szállás ellen.
  • modellmaker
    Nem kötekedni akarok, de ezzel lehet mellé nyúltál. Ez nem a saját agyszüleményük, hanem átvett "hír".

Btw, micsoda ellenérvek. :D:D:_SA:DF
  • Molnibalage
    [URL=http://kuruc.info/r/6/43739/]Tessék, ez a kuruc fél "színvonal"...[/URL] Se a HT, se semmilyen műszkai dolog nem megy nekik. Eddig két témából kettőben nullák. Ismered a francia mondást? Ahol akadt kettő, ott akad három is... :)
  • csige791
    Idéznék neked a [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1199870332&no=1576]#1576-os[/URL] hozzászólásomból:

"Példa a szelektív olvasásra:
    A minap linkeltem a hadihajó raj vonulásáról szóló cikket. Mivel nem igen tudok a témáról semmit, és a kuruc nem is adott forrásokat (mondjuk ebben a témában nem is tudott volna, de szokott adni amikor lehetséges) ezért belinkeltem ide, és cifu igen hamar megmondta, hogy baromság. Ha nem tudok erről a topic-ról, akkor egyszerűen figyelmen kívül hagyom a hírt, több okból is:
    1. Nincsenek háttér infó linkek, amik szinte mindig vannak.
    2. A hír alapban kérdő hangnemben van, még a címe is kérdés, nem kijelentés."

"Ha mi nem vagyunk, akkor talán mai napig azt hinnéd, hogy húúúúúúúúúha! :)"
    - Tehát ha ti nem vagytok akkor úgy kezelem a hírt ahogy írták, kérdésként. De szerencsére TI itt voltatok akik ezt a kérdést megválaszolták.

"A kurucnak a jelek szerint weblaszerkesztői tudása van. Ezen felül nem sok egyes téren, és akkor még enyén fogalmaztam."
    - Amiről nem tudnak azt nem jelentik ki. Újságírói körökben szokás kérdőre vonó cikkeket írni, ez az egész világon így van. Tehát ha egy cikk kérdő módban íródik (ezt hányszor kell még elismételnem?) azt úgyis kell kezelni, akár a kuruc akár times, akár az index írta.
  • Molnibalage
    Hogyan csinálod az okosan olvasást, mikor asszem te linkelted be? Ha mi nem vagyunk, akkor talán mai napig azt hinnéd, hogy húúúúúúúúúha! :)

Szóval nehéz okosan olvasni úgy, hogy lövésed sincs semmiről. A kurucnak a jelek szerint weblaszerkesztői tudása van. Ezen felül nem sok egyes téren, és akkor még enyén fogalmaztam.
  • Molnibalage
    Azt hittem ,hogy a hadseregek csapatmozgásai nem publikus információk, ebből arra is tudok következtetni, hogy az ilyen csapatmozgások elég bonyolult kategóriába sorolhatók.

Van amit nem tudsz titokban tartani. Egy repszázad áthelyezése vagy flotta kifutása jellemzően ilyen.
    Ez pl. előrírta bizonyos csapatmozgások bejelentését országon belül. Ezt nemrég felmondták az oroszok.
  • csige791
    Én úgy tudtam, hogy a kurucinfo nem egy katonai szakportál. Ha kijelentő módban írták volna a nevezett cikket akkor most egyetértenék veled.

"EZ nem megy, akkor a többi bonyolultabb dolog szerinted megy?"
    - Azt hittem ,hogy a hadseregek csapatmozgásai nem publikus információk, ebből arra is tudok következtetni, hogy az ilyen csapatmozgások elég bonyolult kategóriába sorolhatók.

Ismétlem a cikk kérdő hangnemben fogalmazódik, csak azt tudja félre vezetni akinek súlyos mondatértelmezési gondjai vannak, azoknak meg tök mindegy, hogy mit írnak.

De még ha ezzel a cikkel mellé is nyúltak, az a tény megmarad, hogy rengeteg olyan dolog van amit szinte csak ők írnak meg (retteg is tőlük a liberális banda).

Ismételni tudom önmagam:
    Okosan kell olvasni.

A témát meg ideje lenne lezárni, mert a topic kicsit másról szól, ráadásul arról nem tudsz meggyőzni, hogy ne olvassam, illetve én sem téged, hogy olvasd. peace!
  • Molnibalage
    A minap linkeltem a hadihajó raj vonulásáról szóló cikket. Mivel nem igen tudok a témáról semmit, és a kuruc nem is adott forrásokat (mondjuk ebben a témában nem is tudott volna, de szokott adni amikor lehetséges) ezért belinkeltem ide, és cifu igen hamar megmondta, hogy baromság.

És szerinted Cifu honnan tudja? Onnan, hogy ez évtizedes gykorlat és olvasott róla. Szóval elé vicces kijelentés az, hogy nem tud forrásokat adni. Nem is várom el, hogy minen szót 5 linnkel támszannak alá, de öcsém a a US Navy kétszerkettője terén is iszonyatos baromságokat írnak. Ha EZ nem megy, akkor a többi bonyolultabb dolog szerinted megy?
  • csige791
    "ha vki nem támogatja 100%-ig az ő elméleteiket, akkor ugyanúgy viselkednek vele, mint amivel ők vádolják rendszerint ellenfeleiket..."
    -Ez elismerem, sokszor igaz. Viszont a közelmúltban volt például egy igen érdekes nyílt vita a holokausztról. Nem olvastam végig mert nem érdekelt, megvan a magam véleménye a dologról. A lényeg a lényeg, hogy leírhatta minden ismert(?) szakértő a véleményét, hogy volt-e, nem volt-e, úgy volt-e ahogy beállítják, stb...
    Külpolitikában erősen globalizáció ellenesek, és minden országot vagy embert aki a globalizáció mellet van, nagyon erősen támadnak, de nálam itt is bejön az okosan olvasás elmélete, a hírt felfogom, de a véleményüket - bár globalizáció ellenes vagyok - nem mindig veszem figyelembe.
  • F E R I
    Belföldi hírek tekintetében, nem azt mondom, hogy mindig, de igen elismerem, hogy sokszor leírnak olyan dolgokat, amelyek valószínűleg helytállóak,csak hát a politika nem engedné lásd pl. etnikum.

Ugyanakkor külpolitikai hírek kezelésében teljesen amatőrök, mindenhol összeesküvés elméleteket gyártanak, bolhából rendszerint elefántot csinálnak, és ha vki nem támogatja 100%-ig az ő elméleteiket, akkor ugyanúgy viselkednek vele, mint amivel ők vádolják rendszerint ellenfeleiket...
  • Freeda Krueger
    De néha rejtély hogy ők honnan tudják.
  • Csirke4
    Ugyanonnan megtudhatod te is, ahonnan ők.
  • csige791
    "orbitális uszító baromságok"
    - A kuruct szelektíven kell olvasni. De például örülök, hogy tudom, hogy jelenlegi külügyminiszterünknek milyen "mozgalmas" a múltja, így már most tudom mire számítsak a Magyar külpolitikában. Ha nincs a kuruc, ezekről nem tudnék semmit.

Példa a szelektív olvasásra:
    A minap linkeltem a hadihajó raj vonulásáról szóló cikket. Mivel nem igen tudok a témáról semmit, és a kuruc nem is adott forrásokat (mondjuk ebben a témában nem is tudott volna, de szokott adni amikor lehetséges) ezért belinkeltem ide, és cifu igen hamar megmondta, hogy baromság. Ha nem tudok erről a topic-ról, akkor egyszerűen figyelmen kívül hagyom a hírt, több okból is:
    1. Nincsenek háttér infó linkek, amik szinte mindig vannak.
    2. A hír alapban kérdő hangnemben van, még a címe is kérdés, nem kijelentés.

Csak tanácsként mondom ,ha okosan olvassa az ember a kurucot sok érdekes dolgot megtudhat, és ezeket szinte sehonnan máshonnan nem.
  • Molnibalage
    A tévedés orbitális uszító baromságok leírása között van némi difi...

Fingom nincs, hogy ki áll izrael mögött. Nem függ attól, hogy mit olvasok. Egyik oldal mögött sem áll. Csak mindkettő motivációjára és tetteire kíváncsi vagyok. Az, hogy ebből mi áll össze, az már más kérdés.
  • csige791
    Cifu is tévedhet, be is bizonyosodott már egyszer, ami nem baj, hiszen neki nem az a munkája, hogy elássa a népet hírekkel. Túl sok garancia nincs arra, hogy a külföldi híroldalak nem egyenlőek a Magyarokkal. Mármint arra célzok, hogy ők azt írják ami kivan adva "parancsba".

Mielőtt idetévedtem, tulajdonképpen, csak a kurucinfón írt dolgokat tudtam a Palesztin-Zsidó konfliktusról, ugye a kuruc a palesztinok oldalán van, itt Cifu felvilágosított pár dologról, így már kicsit megváltozott a véleményem.

A hozzászólásaidból ítélve te leginkább Izrael mellett álló médiákból tájékozódsz, lehet ha beleolvasnál kicsit a kurucba vagy ahhoz hasonló portálba, a te véleményed is változna egy picit, persze nem gyökeresen, mert az értékrended nem engedi, de változna.
  • Molnibalage
    Pl itt olvasd Cifu írásait. Neki van türelme hosszabban leírni a dolgokat helyettem. :)

A legegszerűbb a külföldi híroldalakat olvasni. Van belőlük elég.
  • csige791
    Tudnál nekem ajánlni valami jó médiát, ahonnan érdemes tájékozódni? Mert a Magyar fősodratú média egyértelműen undorító, ebben gondolom egyetértünk.
    Szerinted a kuruc, is az.

De akkor honnan informálódjon az ember?
  • Solt
    Szeretem a konkrét kijelentéseket ilyen ügyekben... ;) Már csak az érdekelne, hogy ezek turbó magyarok, akkor azok mik? :)
  • Molnibalage
    Szerinted, az hogy ki nem szarja le és hírforrás idézőjelben van, az mit jelent? :)

Szócső mind...
  • Solt
    Nem ez volt a kérdés. A véleményed érdekel ezekkel kapcsolatban, hogy ne hozzak elhamarkodott döntést veled kapcsolatban. Nem kell minden mögé egyből kötekedést látni... érdekel, hogy ezekre, hogy tekintesz, ha a szemedben a kuruc a borgőzös turbó magyarok "székhelye"...
  • Molnibalage
    Én ki nem szarja le ezeket a "hírforrásokat"?
  • Solt
    Kismillió olyan hír van a kurucon, amit nem igazán lehet "vicc"nek tekinteni! Köztük olyan hírek, amik "véletlenül" kimaradnak a "fősodratú" médiából...
  • Solt
    Ha ott borgőzös turbó magyarok vannak, akkor kik vannak az atv, nol, index, és egyéb hasonszőrű médiáknál? Vagy ezek maguk a tiszta források?

• F E R I
    Ja, különösen amikor szinte inváziós előkészületeknek vizionálták a váltásra igyekvő amerikai hadihajókat:) Meg amikor olyan ellentmondásba kerülnek nem egyszer, hogy ha Mo-n akarnának terjeszkedni pl. a muszlimok az mekkora veszély, de mondjuk, ha Izrael kárára, akkor az mennyire becsülendő és védendő :) egyszóval vicc, bocs az offért
  • Molnibalage
    Stílus terén hajlandó vagyok lazaságokra, ha a tartalom jó. Na, mivel a jelek szerint ott csak borgőzös turbómagyarok vannak, akik a lenti hír értékelésével is bemutatták, hogy mit tudnak e téren, akkor szerinted? :)