13596
H001.jpg
  • [NST]Cifu
    Abbasz reakciója erősen ki van hipózva. A lényeg: Abbasz azért nem ül le két éve közvetlenül tárgyalni, mert Kelet-Jeruzsálemben és Cisz-Jordániában zsidó telepek illetve zsidó lakások épültek. Netanyahu ugye tavaly év végén részleges moratóriumot vezetett be (Jeruzsálemre nem vonatkozik), ezért ezt nem tekinti gesztusnak. Ezen kívül csak úgy ül le beszélni, ha a tárgyalásoknak van egy előre megadott kerete és határideje (ie.: attól félnek, hogy végeláthatatlan tárgyalások következnek, effektív eredmény nélkül). Nehezményezik továbbá, hogy Kelet-Jeruzsálemet mindenképpen meg akarják kapni, a jelenlegi izraeli kabinet viszont ezt kizárta.

Ezzel együtt is Abbasz szerintem túl makacs. Ha leül tárgyalni, és nincs eredmény, illetve ha nem ül le, az eredmény ugyanaz lesz, és ezzel a hozzáállással csak saját magát járatja le a nemzetközi porondon, mert bizony kívülről úgy tűnik, hogy ő a felelős a békefolyamat megszakadásáért. Palesztina pedig továbbra is a külső segítségtől függ, már azt is hathatós nyomásgyakorlás (ie.: zsarolás) hatására született meg, hogy a közvetett tárgyalásokat elkezdték. Nyilván nem fogják elzárni a pénzcsapokat még egyszer, mert az egyértelmű kudarca lenne a közel-keleti békefolyamatnak, de ilyen csökönyösnek sem kellene lennie...

BTW itt van a könnyített Gázai embargólista.
  • Big Bad Ryder
    Magyarázd már el, mit kell áttörni? Ha annyira szívén viselnék a gázai civilek sorsát akkor az átkelő pontokon, egy alapos ellenőrzés után elérné őket a segélyszállítmány. Persze abból nem lenne médiacirkusz...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nemzetek, nemzetiségek nevét kis kezdőbetűvel írjuk: zsidó, magyar, spanyol. Elég sokszor véted ezt a kis hibát, csak gondoltam szólok :)
  • csige791
    Íme a palesztinok feltételei a béketárgyalások megkezdéséhez.

Újabb segélyhajó. Ebből lehet nagyobb banzáj lesz mint az előzőből. Remélem sikerül nekik áttörni a Zsidók blokádját, bár a hendikep igen nagy.
  • Freeda Krueger
    Ez a városokban is így van,de ezen a megszállás nem fog változtatni.
    Egyrészt mert nem akar,másrészt mert nem tud.
  • csige791
    Izrael arra kérte az ENSZ-t, hogy lépjen közbe, és akadályozza meg az indulni készülő líbiai teherhajót a Gázai övezet körüli blokád megtörésében - jelentette szombaton az izraeli sajtó.
    A líbiai vezető fia által vezetett jótékonysági szervezet pénteken közölte, hogy szombaton Görögországból útnak indul egy teherhajó a Gázai övezetbe, fedélzetén kétezer tonna élelmiszerrel és gyógyszerrel, illetve "olyan személyekkel, akik szolidaritásukat óhajtják kifejezni a blokádtól szenvedő palesztin néppel".
  • csige791
    Hát a felsőbbrendűség eszméje. De ismétlem egyetértek veled teljes mértékben.
  • Molnibalage
    Mi a kurucinfós benne? Vagy elvileg egy huszadik századi, ottani szemmel modern alkotmány. Azt mégis vidéken gyereklányokat adnak férjhez és botozzák meg őket, mert megszöknek "uraik" elől akik ütik verik és megerőszakolják őket. Ebben mi a kurucinfós? Ez a rideg valóság...
  • csige791
    Értem.

Egyébként a hozzászólásod utolsó fele eléggé "kurucinfós" volt, ami nem baj mert egyetértek vele teljes mértékben, csak az a baj, hogy te eddig a kuruc elveit elítélted.
  • Molnibalage
    Még én vagy Cifu egy-egy felvázolt érv után hajlandóak vagyunk változtatni az álláspontunkon, addig Molinbalage már-már szinte fanatikus módjára védi Izraelt.

Ezek szerint akkor nem tudtat értelmezni amit leírtam és / vagy nem is olvastál vissza.

Miért van az, hogy bármilyen tényt hoz fel valaki Izrael ellen, azonnal a Hamasz rakétázgatásai jönnek válaszul Molinbalagetól, ezzel szemben figyelmen kívül hagy olyan dolgokat mint például a ma belinkelt emberjogi szervezet jelentése.

Mint mondom, olvass vissza. Én legalább odáig eljutottam, hogy leszögezem, hogy mit tekintek (nagyjából) alapnak. Mi az, ami alapján lehetne egyezkedni és nem szelektíven váltogatog a különböző döntések között és nem 23 és / vagy feltételt szabok. Alapelvem az, hogy amíg Hamasz nem ismeri el Izraelt, addig ne számítson semmire. Addig Izrael sem létezik és két nem létező ország beszél egymáshoz, akikre lényegében semmiféle törvény nem vonatkozik, ha nagyon szabadon értelmezed a dolgot...

Mondjuk itt szintén érdekes dolog Afganisztánra ráhúzni ezt, mert a tálib Afganisztánt fingom nincs, hogy ki ismerte el, de finoman szólva nem volt egy túl népszerű valami. Afgán alkotmány elvileg van, de a WC papír is többet és a klotyóban, mint az, mert a nagyvárosok kivételével ott a 2000 évvel ezelőtti értelmi és kulturális szint uralkodik. Viszont akkor nem XX. századi mószerekkel kellene próbálkozni. Mindenkihez olyan nyleven kell beszélni, amit megért.

A kutyának sem azt mondod, hogy kegyeskedjél leülni, hanem hogy ül, fekszik, stb.
  • csige791
    Egy hozzászólás erejéig kicsit kifejtem a véleményem az itt zajló vitáról. Fontos kiemelnem már az elején, hogy nem kötekedésnek szánom vagy ilyesmi, csak ez jött le ebben a kb. egy hónapban amióta ide járok.

Még én vagy Cifu egy-egy felvázolt érv után hajlandóak vagyunk változtatni az álláspontunkon, addig Molinbalage már-már szinte fanatikus módjára védi Izraelt.
    Mielőtt idetévedtem, ugyanígy viselkedtem, csak pont a Palesztinok mellet. Itt viszont főként Cifu felhívta a figyelmem pár dologra és ezek hatására eltolódott a véleményem egy kicsit más irányba.

Miért van az, hogy bármilyen tényt hoz fel valaki Izrael ellen, azonnal a Hamasz rakétázgatásai jönnek válaszul Molinbalagetól, ezzel szemben figyelmen kívül hagy olyan dolgokat mint például a ma belinkelt emberjogi szervezet jelentése.
  • [NST]Cifu
    Így aztán mindenkinek elfogadható értelmes döntést nem is lehet hozni, mert jószerivel abban talán meg tudnak egyezni, hogy a Nap keleten kel fel.

Ez bizony így van. Viszont így meg nem lesz béke sose. Az pedig senkinek sem jó... :(

Azért vicces, hogy egy külső halatomtól várja el valaki, hogy rendet rakjon egy polgárháboúrban.

Ez egy sokszereplős egyenlet. A Hamasz-t főleg Irán támogatja, ezért (is) fúj rá nagyon Izrael. A Fatah inkább európai pénzen tengődik. Mindkettő utálja egymást, az egyik azt veti a másik szemére, hogy elárulja a népét, és aprópénzre váltja népének földjét. A másik pedig azzal reagál, hogy nem akar békét, az erőszak a lételeme. Egyiptom próbálta békíteni őket (volt egy Egyiptomi-Francia javaslat a békekötésre, de elbukott), most van egy Török-Brazil (Szír támogatással), ami valószínűleg szintén elhullik.

Ha a felek nem egyeznek, nem tudnak megegyezni egymással, akkor jön a külső segítség. Nem voltak anno véletlenek a Camp David-i tárgyalások sem, és nem szabad elfelejteni, hogy Arafat a külső országok támogatása nélkül aligha ért volna el bármit is.

Persze most pofátlan (?) voltam, mert egy másik hely eseményeit vetítettem másikra, na de miért kellene elétrő elveket alkalmazni?

Isten hozott a nagypolitikában. :)
    Ahogy írtam, érdekek és ellenérdekek. A vicc az, hogy az Afganisztáni példád is kvázi helytálló. Persze ez annyira nem vicces, ha belegondol az ember, de ez van...
  • Molnibalage
    Azért vicces, hogy egy külső halatomtól várja el valaki, hogy rendet rakjon egy polgárháboúrban. Mert lényegében ez van a Fatah és Hamasz között. (Vagy nem?) Régen ilyen indokkal mentek elvtársi segítséget adni a szovjetek. Ehhez hasonló helyzetben raktak rendet a Vörös Khmerek háza táján a vietnámiak, mikor már vietnámikat is öltek azok az elvetemült fanatikus idióták. Hogy ezt a beavatkozást ki ellenezte és ki nem, azt nem tudom...

Viszont elvben ez akkor is a mások belügyeibe történő bevatakozás. Ez azért vicces felvetés, mert ez kb. azt jelentené, hogy az USA és az ENSZ-et vállba kellene veregetni, hogy odament Afganisztánba rendet tenni, mert az Északi Szövetség és a Tálibok sem egyezkedtek, hanem irtották egymást, csak a tálbiok még terrorkodtak is külföldön. Ezek után akkor viszont a 9 év lövöldözés és megegyezés a tálibokkal az mehet? Mert ez ezt jelenetné, ha alkalmazzuk azt, hogy az USA 9 év alatt elérte, hogy a tálibok mintha hajlanának az egyezkedésre. (Vagy nem...)

Persze most pofátlan (?) voltam, mert egy másik hely eseményeit vetítettem másikra, na de miért kellene elétrő elveket alkalmazni?
  • Molnibalage
    Ez már már teológiai vita. Pont arról van szó, hogy nem egy évszámból ollózzák össze, hogy kinek mi a fontos. Legyen Palesztína. Ok. Ez 47-es döntés ugyebár. Viszont a határok már megmint más évből. Akkor a két elv szerint a megszálló(k) személye is változik.

Így aztán mindenkinek elfogadható értelmes döntést nem is lehet hozni, mert jószerivel abban talán meg tudnak egyezni, hogy a Nap keleten kel fel. Másban nem nagyon.
  • [NST]Cifu
    Tisztázzuk: itt Abbasz, a Fatah-vezetésű Cisz-Jordániai Palesztin fennhatóság elnöke és Netanyahu közötti párbeszéd a kérdés. Nem a Hamaszról van szó.

Cinikus azért, mert Abbasz sarokba van szorítva. Tetszik vagy sem, de ki kell egyeznie a Hamaszal, és közben Izrael is nyomást gyakorol rá. Ha leül tárgyalni, azzal elúszik a Hamasz-al való kiegyezés valószínűleg. Ha nem ül le, Izrael felteszi a kezét, és azt mondja, hogy kaptál 10 hónapot, miért nem éltél vele. Úgy nem lehet a békéről tárgyalni, hogy nem áll szóba Netanyahuval. Szerintem legalábbis az Izraeli politikai sakkjátszma erről szól. Így meg egy kicsit azért cinikus azt hangoztatni, hogy ők mindent megtesznek a békéért. Igen, látszólag igen, de közben gondosan ügyelnek arra, hogy a Hamasz és a Fatah ne kerüljön túl közel egymáshoz.
  • [NST]Cifu
    - Na ez új számomra, akár még vélemény formáló is lehet. Tehát az alapban az ENSZ által 48-ban (vagy mikor?) Izrael számára kijelölt területekből adott a palesztinoknak? Mert ha igen akkor Izraelnek van igaza, elismerem. Csak eddig mindenhonnan olyan hírek jöttek, hogy Izrael terjeszkedik a határain kívül is, meg ilyesmi.

Nem-nem. A képlet bonyolultabb. Az 1947-es ENSZ javaslat az Arab fél nem fogadta el. Innentől kezdve erre hivatkozni a részükről kicsit kellemetlen is. A Palesztinek az 1967-es határokat emlegetik fel jelenleg, ez sokkal kisebb, mint az 1947-es javaslat (majd rakok be képeket), gyakorlatilag Gázát, Cisz-Jordániát és (ami a fő ütközőpont jelenleg) Kelet-Jeruzsálemet takarja, igaz e területeket 1967 előtt ugye Egyiptom és Jordánia uralta.

Viszont 1967 után Gáza, Cisz-Jordánia és Kelet-Jeruzsálem immár Izrael részét képezték. Izraeli földnek minősültek. Az 1991-es béketárgyalásoknál tehát Izraeli földet adtak a Palesztin fennhatóságnak.

Nézőpont kérdése, hogy Gáza, Cisz-Jordánia és Kelet-Jeruzsálem most megszállt terület-e, vagy éppenséggel izrael által átadott terület. Az én nézetem az, hogy 1948 és 1967 között nem Palesztinához, hanem Egyiptomhoz és Jordániához tartozott - akkor ezek szerint ezek az országok is megszállók voltak? Mert ha 1967 után Izrael az volt, akkor igen. De így sose említik az arabok. 1967 után a terület Izraelhez tartozott, ennyi szent.
    [center]

Balra az 1947-es, jobbra az 1967-es határok, a narancsságra területek az Arab fennhatóságúak.
  • Molnibalage
    Az lehet. Viszont nekem hamar elfogy a türelmem monstanában. Unom, hogy huszadjára is el kell magyarázni ugyanazt...
  • Molnibalage
    Cinikus hozzáállás, el kell ismerni.

Miért cinikus? Tudsz mondani bármiféle komoly lépést a Hamasz oldaláról, ami a megegyezést segítené elő?
  • csige791
    "A másik oldalról viszont meg kell jegyezni, hogy a Palesztinok számára kijelölt területet Izrael "földet a békért" felkiáltással adta oda. Cinikus megjegyzés volt a gázai offenzíva esetén az, hogy ha nincs béke, nincs föld se... "
    - Na ez új számomra, akár még vélemény formáló is lehet. Tehát az alapban az ENSZ által 48-ban (vagy mikor?) Izrael számára kijelölt területekből adott a palesztinoknak? Mert ha igen akkor Izraelnek van igaza, elismerem. Csak eddig mindenhonnan olyan hírek jöttek, hogy Izrael terjeszkedik a határain kívül is, meg ilyesmi.

Azért kell kiemelni, hogy Izraeli, mert akkor esélyes, hogy nem kamu, ugyanis saját magukról állítanak negatív dolgokat ami egyfelől dicséretes, másfelől viszont érdekes, hogy már Izraeliek is a saját politikájuk ellen beszélnek ráadásul pont a mocskos terroristák oldalára állva.
  • [NST]Cifu
    Te viszont képtelen vagy személyeskedés nélkül hozzászólni...
  • Molnibalage
    Ja, mert a nagy SZU mit is pumpált és hova? Komolyan mondom, hogy csiga emlékező tehetsége a nullához konvergál.
  • [NST]Cifu
    Izraelnek nincs joga építkezni a Palesztinok számára kijelölt területeken. Előbb elkezdenek telepeket építeni számukra nem megengedett területeken, majd ezt leállítják és mindezt úgy állítják be, hogy ők tesznek gesztust. Na neeeeee.

Egyfelől Cisz-Jordániában is él a moratórium. A Cisz-Jordániai telepek felszámolását ettől függetlenül mindenképpen meg kellene lépniük, hogy enyhüljön a feszültség.

A másik oldalról viszont meg kell jegyezni, hogy a Palesztinok számára kijelölt területet Izrael "földet a békért" felkiáltással adta oda. Cinikus megjegyzés volt a gázai offenzíva esetén az, hogy ha nincs béke, nincs föld se...

A Gesztus az az volt, hogy kaptak egy Országot ajándékba.

Ahogy azt később már felemlegették, azért nem ajándékba kapták azt, szépen megharcoltak érte...
    Szó se róla én sem örülnék, ha holnap idejönne egy náció, és kijelentené, hogy innentől Magyarország területe az övé, és fegyverrel meg is támogatja ezt a kijelentést, de ahogy eddig is sokszor mondtam, a területek feletti uralom katonai vagy politikai erő kérdése.

B'Tselem elnevezésű izraeli(!) emberjogi szervezetnek a napokban nyilvánosságra hozott jelentése szerint a telepesek és a zsidó állam hatóságai cinikus, törvénytelen eszközöket alkalmaznak a palesztinok földjeinek megkaparintása érdekében.

Miért kell kiemelni, hogy Izraeli? Ha Palesztin jogi szervezet jelenti ki, ugyanúgy igaz. Egyébként azokról a telepekről van szó, amelyeknek az építését Izrael idén szeptemberig felfüggesztette. Mondjuk az már kevésbé poénos, hogy Netanyahu kijelentette, hogy nem újítják meg a moratóriumot, szóval úgy tűnik tényleg az fog történni, hogy szétteszi a kezét, hogy kaptatok tíz hónapot, hogy tárgyaljunk, ti meg játszottátok a nyűgös gyereket, akkor most ne sírjatok. Cinikus hozzáállás, el kell ismerni.

BTW most volt egy telefonbeszélgetés Obama és Abbasz között, szavak terén mindenki nagyon akarja a békét (Netanyahu azt nyilatkozta amerikai látogatása alkalmából, hogy a kormányfői periódusa végéig, vagyis 2013-ig tető alá hozzák a békeegyezményt a Palesztinokkal).
  • csige791
    "Izrael állam megalakulásának másnapján az összes szomszédja megtámadta. Tudsz ennél rosszabb kezdési lehetőségről? :O"
    - Nem kellet volna terrorista cselekményekkel (Amit ők mélységesen elítélnek) elérniük, hogy egy olyan helyen kapjanak (ezt még mindig abszurdnak tartom) egy országot.

"-Szerintem az erős szövetséges szerzése és a zsidó összetartásból való pénz beletartozik a "felépítették" kategóriába :O"
    -Szerintem azt a szövetségest ők irányítják.
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1199870332&no=1689]#1689[/URL]
    (Egyébként ez a hosszú beszélgetés ebből indult ki, valahogy eljutottunk ismét a rakétázgatásokig)
  • Big Bad Ryder
    Nem értem a párhuzamot az izrael-palesztin konfliktus és a bakcigányos példád között (egyáltalán mi az a bakcigány? Ne, inkább ne válaszolj).

...így azért igen nagy hendikeppel tudtak indulni

Izrael állam megalakulásának másnapján az összes szomszédja megtámadta. Tudsz ennél rosszabb kezdési lehetőségről? :O

...USA adományokat, plusz a Zsidó bankárok által pumpált lóvét

Szerintem az erős szövetséges szerzése és a zsidó összetartásból való pénz beletartozik a "felépítették" kategóriába :O
  • csige791
    A bakcigányos részbe kicsit belekeveredtem, de remélem érthető.
  • csige791
    Tegyük fel, hogy a #1701-ben vázolt IZRAELI emberjogi szervezet által jegyzett jelentés kamu (nem hiszem, hogy az de mivel a kuruc-ról linkeltem, legyen most kamu), és tényleg nem terjeszkednek folyamatosan.
    -Ez esetben a hivatalos Izraeli álláspont áll fent, azaz 2011-ig nem építkeznek.
    Tehát a
    "Most nem is építkeznek." állításod igaz. (Ha nem vesszük figyelembe a fentebb vázolt jelentést)

Tehát, Izrael azt mondja gesztusnak, hogy nem építkeznek. Példa:
    Te és én telek szomszédok vagyunk. Én egy hatalmas maffiózó bakcigány vagyok, te meg egy szerencsétlen földműves. Előbb építek egy fabódét a telked hozzám közel eső részére, majd egy pottyantós klotyót. Ebből vita kerekedik és én azt mondom, na jó nem építek többet egy évig az én területemre. Szerinted ez gesztus? Na jó, lehet annak is nevezni, de ugye az alap az, hogy lebontod a bodegáidat és a saját területedre építkezel. Ezt felfogod?

"Hányezredik rakéta és aknavető gránát után..."
    - Elismerem, hogy ebben a Hamasz is hibás, de nem értem a ráadott választ. Példa:
    Ha te nem örülsz annak, hogy egy bakcigány a szomszédod, akkor nem jó megoldás az, hogy molotov koktélokkal dobálod. Ebben egyetértünk. Viszont ha én elkezdek még több bódét építeni attól nem lesz béke az 100%.

"Látom a memóriád rövid."
    - Amikor felteszem ugyanazt a kérdést, általában azután teszem, ha újabb tények/felvetések látnak napvilágot. Az előbb bocsánatot is kértem, de csak azért, mert nem akartam ezzel foglalkozni, néha egyszerűbb letudni egy meghátrálással, úgy látszik nem veled szembe, mert nem érted.

"Azt az országot felépítették és megvédték kemény munkával. Ugye láttál már képet a szír / izraeli határról? A határig szép zöldellő vidék, a határ után puszta."
    -Hát ez mindenképpen tiszteletre méltó dolog, elismerem. Bár, Izraelt nem súlytotta blokád, így azért igen nagy hendikeppel tudtak indulni, ha ehhez még hozzáadjuk, az USA adófizetők pénzéből finanszírozott Izraelt segítő USA adományokat, plusz a Zsidó bankárok által pumpált lóvét (utóbbi az Emberiség Krónikája kiadványban is szerepel, ami azért nem kurucinfó) akkor talán nem is volt olyan nehéz zöldellő vidéket létrehozni.

• Molnibalage
    Most akkor tényleg magyarázzam el, mint egy dedósnak?

Izraelnek nincs joga építkezni a Palesztinok számára kijelölt területeken.

Most nem is építkeznek. Egyébként milyen jog szerint? Ha már ennyire fogékony vagy a jog szóra...

Előbb elkezdenek telepeket építeni számukra nem megengedett területeken, majd ezt leállítják és mindezt úgy állítják be, hogy ők tesznek gesztust. Na neeeeee.

Hányezredik rakéta és aknavető gránát után a "getszus" szó új értelmet nyer. Ismered a Lenines "közéjük is lövehetett volna" viccet?

Az alap az lenne, hogy takarodjanak vissza azokra a területekre melyek alapban, az állam létrehozásakor ki lettek számukra jelölve.

Az alap az lenne, hogy a Hamasz ismerje el Izraelt. Ha ez nem tetszik, akkor ennyi erővel ők is takarodhatnak, mert semmiféle jogalapja nincs annak sem, hogy palesztín nép vagy kormány.

Látom a memóriád rövid.

Mindemellett elismerem, hogy nem egyszerű a Palesztinokkal tárgyalni a már régebben vázolt okok miatt, de akkor se állítsák be úgy, hogy ők azok akik gesztust tesznek.

Azt az országot felépítették és megvédték kemény munkával. Ugye láttál már képet a szír / izraeli határról? A határig szép zöldellő vidék, a határ után puszta.

Azt a sok fegyverkezésre elbaszott pénzt tolhatták volna az arab testvérek másra is...
  • csige791
    Jó érv. (csak a szokásos)

"Az is vicces, hogy már nem egyszer arra kérdeztél rá, amire már válaszoltunk..."
    - Ez igaz, volt ilyen. Bocs.
  • Molnibalage
    Komolyan mondom nagyon kétbites a gondolkodásod. Az is vicces, hogy már nem egyszer arra kérdeztél rá, amire már válaszoltunk...
  • csige791
    [URL=http://kuruc.info/r/4/62478/]Egy kis adalék infó a #1700-hoz[/URL]
    (A hivatkozott forrásoknak szokásommal ellentétben nem jártam utána)

Részlet:

"A B'Tselem elnevezésű izraeli(!) emberjogi szervezetnek a napokban nyilvánosságra hozott jelentése szerint a telepesek és a zsidó állam hatóságai cinikus, törvénytelen eszközöket alkalmaznak a palesztinok földjeinek megkaparintása érdekében. A nemzetközi jog előírásait semmibe veszik, de sok esetben még az izraeli jogszabályokat, sőt, a zsidó hadsereg utasításait sem tartják be a telepek építése során. Az izraeliek legfőbb módszere, hogy „állami földnek” nyilvánítanak bizonyos területeket, így sikerült Ciszjordánia területének 16%-ára rátenni a kezüket. A dokumentum megállapítja, hogy azoknak a földeknek, amelyeken a telepek találhatók, még most is 21%-a palesztin személyek magántulajdonában áll – még az izraeli jog szerint is. De hát ideje megtanulnunk: jog és igazság édeskeveset számít, ha a zsidó az erősebb."
  • csige791
    Látom USA téma ennyi volt, megszoktam -ez volt a kurucos beszélgetésnél is- hogy ha nincs már érv akkor inkább másba szólsz bele. Cifu/Én legalább elismerjük ha tévedünk...
    A #1697 épp ezért szól Cifu-nak és nem neked.

De mindezek ellenére válaszolok:
    Mintha arról lett volna eddig szó, hogy Izrael békét akar, és a szemét HAMASZ rakétázgat.
    Most akkor Békét akar Izrael vagy Honfoglal? Csak mert úgy tudom, honfoglalni nem lehet békésen, viszont akkor meg nem kell csodálkozni ha a másik fél is kilő pár rakétát. Ráadásul ha honfoglal akkor a Terroristából azonnal Honvédő katona lesz.

Nem én mondtam, hogy Izrael Honfoglalást hajt végre, ugyanígy azt sem én mondtam, hogy Zsidók adják a pénzt a mindenkori USA elnök kampányára.
    Szeretem amikor az ellenérv is az én sejtéseimet igazolja.
  • Molnibalage
    Már megint beakadt a lemez? Akkor mi is takarodjunk innen? A honfoglalás időlimites játék lenne?
  • csige791
    "A kampányhoz kik adják a pénzt? Bingo.."
    -Akik a pénzt adják azok irányítanak. Bingo...
    (Nem nekem kellet kimondanom, hogy kik adják a lét... el se hiszem)
  • csige791
    Izraelnek nincs joga építkezni a Palesztinok számára kijelölt területeken. Előbb elkezdenek telepeket építeni számukra nem megengedett területeken, majd ezt leállítják és mindezt úgy állítják be, hogy ők tesznek gesztust. Na neeeeee.
    Az alap az lenne, hogy takarodjanak vissza azokra a területekre melyek alapban, az állam létrehozásakor ki lettek számukra jelölve.

Mindemellett elismerem, hogy nem egyszerű a Palesztinokkal tárgyalni a már régebben vázolt okok miatt, de akkor se állítsák be úgy, hogy ők azok akik gesztust tesznek.
  • [NST]Cifu
    Ez az, amit az NWO-sok sose látnak be. Vannak érdekek és ellenérdekek. A világ pedig úgy működik, hogy mindenki a saját érdekeit igyekszik védeni. Nyílt titok, hogy amerikában számtalan lobby-szervezet működik, ezekből az Izrael-baráti csoportok pedig elég erősek.

Amúgy az a baj, hogy ezekből a "lapszemlékből" csak a lényeg nem derül ki.

A tárgyalások lényegi háttere az, hogy Szeptemberben lejár a telepépítési moratórium, amelyet ha nem hosszabbít meg az Izraeli parlament, akkor valószínűleg semmi esélye annak, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek a Palesztinok és az Izraeliek. Netanyahu korábban kijelentette, hogy ő szívesen találkozik személyesen Abu Mazen-el (Mahmud Abbasz, a Fatah-párti Palesztin elnök) bárhol, ha arra a másik fél is hajlandó. A moratórium egyébként tavaly év végén lett lefektetve, éppen amiatt, hogy a Palesztin fél által leginkább nehezményezett izraeli telepek építése ne zavarja a tárgyalásokat. A baj csak annyi, hogy Abbasz nem ült le tárgyalni, igaz, ez részben belpolitikai okokra vezethető vissza. A másik háttere Gáza, és annak blokádja. Obama szeretné, ha a blokádon át nem vihető anyagok listája sokkal rövidebb lenne.

A baj annyi, hogy bár tényleg csorbult Obama közel-keleti politikájának éle, de ezért részben a Palesztinok a felelősek, hiszen tény, hogy a moratórium elég komoly gesztus volt az Izraeliek részéről (volt is belőle nagy patália), mégsem reagáltak rá megfelelően a palesztin oldalról. Ha pedig Szeptemberben lejár a határidő, két dolog történhet, egyfelől elképzelhető, hogy végre leülnek tárgyalni. A másik lehetőség, hogy nem ülnek le, és ez esetben a moratóriumot az Izraeliek úgy dobhatják el, hogy közben szétteszik a kezüket, hogy kérem, mi mindent megpróbáltunk. Ügyes politikai húzás, szó se róla. Persze Obama azt szeretné, ha meghosszabbítanák a moratóriumot és végre tényleg megkezdődnének a kétoldalú tárgyalások. E téren viszont tüskeként fogja nyomni az oldalukat Gáza és a Hamasz. Netanyahu e téren elég hajthatatlan, ő kvázi csak azt tartja elképzelhetőnek, hogy Gázából kivonul a Hamasz, és jó éjszakát kívánnak. Érthető okokból erre a Hamasz nem hajlandó önszántából, a 2009-es hadművelet pedig csodákat nem tudott művelni e téren.
  • Molnibalage
    A kampányhoz kik adják a pénzt? Bingo...

A keresztény egyházi időkben alantas dolog volt a pénzzel foglakozni. Az eredmény ismert. Ne most tessék sírni, tetszettek volna akkor...
  • csige791
    USA lakossága 300millió+

Nem túl hihető, hogy ez az igen elenyésző számú szavazatért ugrál úgy Obama, ahogy az Izraeli miniszterelnök sípol. (Sajnos matekból szar voltam mindig, így most nem áll módomban kiszámolni, hogy a 6millió szavazat az hány százaléka az összes szavazatnak, de a tippem az, hogy nem ez a problémája Obamának.)
  • Big Bad Ryder
    Azt tudod, hogy az USA-ban 6 millió zsidó él, ugye? Gondolom a következtetéseket Te is letudod vonni.
  • csige791
    Tegyük fel, hogy én egy átlag dolgozó Amerikai vagyok. Mi visz rá arra, hogy Izrael barát legyek? Vagy mi visz rá arra, hogy Izrael ellenes legyek? Tulajdonképpen pont leszarom Izraelt, közöm nincs hozzájuk, más vallás, más földrész, teljesen semlegesnek kéne lennie egy átlag amerikainak Izraellel szemben.
    Akkor vajon milyen csoportokról beszélnek?
  • Molnibalage
    És mi ebbe a konteó? Semmi. Vannak érdekcsoportok. Nem láthatatlanok...
  • Big Bad Ryder
    "Az egyik Demokrata honatya által “make-up visit”-nek [magyarul leginkább kirakat látogatásnak fordítható] nevezett találkozó a közel-keleti béke elérése helyett sokkal inkább Obama belpolitikai céljait szolgálta: a novemberre tervezett amerikai félidős választások (az 50 amerikai államból 45 ekkor választ kormányzót) előtt nem árt ugyanis jóban lenni Izraellel, hiszen a Demokraták jelentős szavazatokat veszíthetnek az Izrael-barát csoportok elfordulása esetén."