13596
-
fonak #7451 '48 kapcsán szabadkőműveseket szoktak emlegetni :) Ahogy a nagy francia esetében is. -
#7450 Ha tippelnem kellene akkor a hezbolahnak tobb koze is lehet az esethet, ha megdol andiktatura es szabad valasztasik lesznek akkor a tobbi arab orszaghoz hasonloan itt is hasonlo folyamatok eseten itt is atvehetik a hatalmat. -
#7449 Miert lenne erdeke Izraelnek? Sziriaval nincs beke es csak tuzszuneti megallapodasa van izraelnek ha jol tudom. Az arab tavasz mindenhol a szelszoseges islamistak erosodedet hoztak mindenutt, ami szinten nem erdeke Izraelnek. Ertem en hogy jo bunbakot keresni de legyen mondjuk a Fukusimabeli eset is Israel hibaja. -
ManoNegra #7448 "Most akkor melyik?"
A kettő miért zárja ki egymást? Egyébként idézd be légyszíves, hol írtam azt, hogy a szabadkőművesek egy "mindenek felett álló tömörülés".
"A jakobinusok meg mióta ez a kategória? Egy "vicces" csoport volt"
Jah, kun béláékon is sokan röhögtek, olyannyira viccesek voltak... -
#7447 Azért valahol tökjó. Egyik kommentben még földalattiak a szabadkőművesek a másikban meg a világot átszövő összeesküvő, mindenki felett álló tömörülés. Most akkor melyik?
A jakobinusok meg mióta ez a kategória? Egy "vicces" csoport volt, akik egy ideig hatalommal bírtak és sok marhaságot csináltak. Nem térnek el pl. kun béla és haverjaitól... -
ManoNegra #7446 Jakobinusok, szabadkőművesek, titkos társaságok, de gondolom ezek nem létezhetnek, mert én a "konteós" mondom. Egyébként nem csak én mondom, de ez téged nyilván nem érdekel. -
#7445 Mi az, hogy "földalatti mozgalom"? Ez tipikusan olyan, mint az Összeeskövés filmben, az "ezek"... -
ManoNegra #7444 Nem konkrét ország érdekében állt, hanem a földalatti mozgalmak érdeke volt a monarchikus berendezkedés megdöntése. -
#7443 Na igen minden csak nézőpont kérdése. -
#7442 Attó függ, hogy kit kérdesz '48 kapcsán. Biztos találsz konteóst, aki megmagyarázza, hogy Anglia vagy bárki más érdekében állt a dolog. -
#7441 Szíriában már elég rég óta létezett egy nagyfokú ellenállás az Asszad rezsimmel szemben. Más kérdés, hogy ezt az egész polgárháborút külső segítséggel robbantották ki vagy "spontán" módon történt. Az viszont tény, hogy az "arab tavasz" országaiban diktatúra, egyszemélyi vezetés uralkodott. Ha 1848-at veszem példának ott is végigsöpört egész Európán és senki nem mondja, hogy külső befolyás által történt a dolog. Ugyan ez feltételezhető ebben az esetben is. -
horthy #7440 Én nemtudom hogy a Sziriai feszültséget nem-e az USA és kistestvére Izrael szitotta-e fel ?
Ezt ugy vettem észre nem megy nekik olyan simán mint Libia .
Kicsit több lázadó kéne meg nehézfegyverek nekik . Mert kézifegyverekkel csak szerencsétlenkedni fognak . -
#7439 Ha Nyugat beavatkozik o a hunyo, ha nem akkor is.
-
#7438 Ej Tobias, csige, cifcuk... -
remark #7437 ENSZ: Már polgárháború van Szíriában -
#7436 A palesztinok megelegszenek a nem teljes jogu ensz tagsaggal -
#7435 Mint az ovodaban... -
Leri927 #7434 A forrás nem azt támasztja alá h tudunk mit kezdeni vele?
Csak mert hát végső soron a tárolási és semlegesítési lehetőségekrők szól.... -
#7433 Ezzel Ignore listára raktam MolniBalage-t SG+ segítségével. -
szenyor Lopez #7432 Forrás
1 kiló is sok abból, amiről nem tudjuk, hogy mit fognak vele kezdeni 50 év múlva... -
#7431 Nem tudom, hogy ki írta azt a marhaságot. Pakson nagy aktivitású hulladék fűtőelem az évente 120 tonna keletkezik. A hasadóanyagok sűrűsége 19 t/m3 táján van, tehát akkor számolt ki, hogy az évente hány hordó. Mert ez kb. 6 m3...
A kis és közepes aktivitású hulladékból ennyi nincs és nem is kell 600 évre tárolni.
Megint hozzászólta egy olyan, akinek gőze sincs a mennyiségetől.
Ha folytatni akarjátok, akkor irány az atomenergia topik. -
szenyor Lopez #7430 " I estimated 1 million air pollution deaths "
LOL. Micsoda egzakt számítás.
Amúgy meg teljesen tipikus megközelítés, amit művelsz. De megmondom hol hibádzik: a hagyományos energia előállításának külső hatásait beleszámolod, ahogy például a légszennyezettséget. De nem foglalkozol azzal, hogy a mi a csöcs lesz a rengeteg radioaktív hulladékkal majd egyszer. Na ez a mentalitás -hogy leszarjuk az unokáink-dédunokáink életét- a hányingerkeltő.
Egy cikkből: "Naponta négy hordónyi közepesen aktív szemét keletkezik, amit 600 évre kell elraktározni. " Ez csak Paks. Bezárjuk a szellemet a palckba és elrakjuk a föld mélyébe. Igazi korszerű gondolkodás. -
#7429 igazad van. -
#7428 Relatív értékekkel számol te zseni. Akkor szerited?
Majd, ha sikerül egy általános iskolai fogalmat elsajátítani akkor majd egyenrangúként kezellek. Addig marad ez a stílus. -
#7427 off:
Azt felfogod, hogy ez nem úgy működik, hogy ma lekapcsoljuk az összes atomot, holnap meg felkapcsoljuk az összes víz,szél, nap stb..-t és átálltunk?
A között, hogy az atomenergia felhasználása kezdete és a szén, gáz felhasználásának kezdete között évszázadnyi különbségek vannak, lehet-e valami összefüggés a halottak számát tekintve vagy a BME-n idáig még nem sikerült eljutni, te nagyon zseni?
Ezenkívül a bányász azért mehet hamarabb nyugdíjba azért kap több fizetést mert kockázatos a munkája, és önként vállalja ezt, miközben egy atomkatasztrófa mondjuk postás áldozata nem önszántából vállalja a kockázatot. Illetve nem marad a terület használhatatlan 200+évre és nem szennyezi be a fél világot széliránytól függően.
Inkább ne segíts, de ha mégis szeretnél akkor ne lekezelő stílusban mert nem vagyok a kutyád attól, hogy máshogy látom a világot mint te. Képes vagy arra a bravúrra, hogy egy hozzászólásban ne személyeskedj? Tedd meg légyszi, csak egyetlen egyet.
(és akkor egy kis pszichológia: A fórumokban nagypofájú személyeskedő emberek azért teszik ezt, mert az életben nem merik, mert valószínűleg fizikailag vannak elmaradva az átlagtól, vagy szimplán csak gyávák, mivel azonban minden embernek szüksége van "trollkodni másokkal" ezért akik egészségesek és a való életben kitudják elégíteni az ilyen igényeiket, a fórumokban képesek normális társalgásra.) -
#7426 Segítek. Megint. Csak neked.
Tessék.
A kedvedért még értelmezem is. Az teljes energetikaik láncra vetítve az atomenergiában 2-4 nagysgárenddel kevesebben haltak bele eddig. Ebben a két nagy baleset is benne van.
Az levegő felmelegítéss dolog szép, csak néz meg a teljesítménysűrűségét is te nagyonzseni... -
Solt #7425 Na még a végén erre a területre is ősi jussként tekintenek majd... alakul... -
#7424 off:
még néhány szó az atomról:
Atomreaktor balesetek
"1957. október 7. - Nagy-Britanniában, a Windscale (ma Sellafield) plutóniumtermelő reaktorban tűz ütött ki, és radioaktív anyagok jutottak a levegőbe. A balesetet akkor eltussolták, de később kiderült, hogy 13 ember meghalt, további 260 sugárfertőzést kapott."
Jól látható, hogy 5 évente van egy kisebb baleset, és kb 20 évente egy nagyobb.
-
#7423 utolsó off-om
Mikor lesz a következő katasztrófa? A szezmiológiailag igen aktív területen fekvő elavult lomhalmaz, a Metsamor erőmű Örményországban.
Elnézést a sok off-ért de nem szeretem ha tudatlan nagyképű emberek ökröznek meg faszkalapoznak. -
#7422 off:
"Ennek a technológiának óriási előnye, hogy nincs szükség sem közvetlen napsütésre, sem óriási melegre, csak az a fontos, hogy az üvegházban melegebb legyen, mint a környezetében, ami a talaj felforrósodása miatt még éjszaka is biztosított, így folyamatos az áramtermelés."
-Ezen mi nem érthető?
-A sivatagban biztos sok madár él.
Szerintem olvassátok el még1x figyelmesen a cikket.
Amúgy ez csak egy az alternatív megoldások közül, a hullámzás és az ár-apály erőműveknek nagyobb jövőt jósolnak.
Szélerőmű szinten meg van olyan ami teljesen máshogy néz ki mint a megszokottak, egy torony az egész nincs nagy lapátja, és kb 10x több áramot termel mint a lapátos cucc.
-
#7421 egyetértek a napenergiás résszel valamilyen szinten.
"Jelenleg az atom az, ami valóban olcsó és tiszta teljes életciklusra nézve."
nos néhány szó az atomról:
-évi 70e tonna uránra van szüksége a világnak a kitermelés kb 50e
-egy erőmű felhúzása legalább 10-12 év
-tőkeigényes
-nem megújuló
-
Leri927 #7420 Másik kelemetlen kérdés.. mért maradnának tiszták a tükrök? madár letojja stb. az nem használ neki sajnos. meg nhát nem árt a folyamatos (nincs tél, seőfelhők... stb.) megfelelő megvilágítá sem. Szal nálunk nagyon felejtős, máshol meg taln esetleg, de ugymomd alaperőműnek oda se jó. -
Leri927 #7419 Na de az abból termel áramot h a meleg levegő feláramlika akkor éjszaka nem működhet mert:
1 - vagy feláramlik a meleg levegő, de akkor ugye ugyomd kimegy belőle az összes
2 - vagy benne marad de akkor nem mozog, nem termel áramot.
Azért azt nem állítanám h éjszaka nincs szükség áramra, nyilván az ipari felhaszbnálás csökken... viszont a világítás meg akkor kapcsol be. -
A magyarok igenis a zsidóktól származnak!
Keblemre cimborák! -
#7417 off:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Na itt vagyok, az előző telóról volt azért olyan igénytelen.
1 éves cikk:
Óriási naperőműveket a világ számtalan pontján akarnak építeni. A kínaiak például, akik már Amerika és Németország után a leglelkesebbek az alternatív energiaforrások hasznosításában, tíz év alatt négy fázisban egy 2 gigawatt teljesítményű erőművet terveznek felhúzni. Ez már több áramot termel, mint a paksi atomerőmű, és körülbelül hárommillió háztartást lát el árammal. Az első fázisban egy 30, majd egy 100, utána egy 870, végül egy 1000 megawattos erőmű fog felépülni, ez már várhatóan csak 2019. végén.
Spanyolok már 75%-ban megújuló energiát használnak.
Szentlőrincen Biotermikus erőmű épül.
-
#7416 Off:
Elírtam. Nap erőmű. Nagy területre leraknak napelemeket amit arra hasznalnak, hogy az alattuk levo levegot felhevitsek, az egesz kozepen egy nagyon magas torony van tele turbinakkal. A forro levego kizarolag ezeken keresztul tud felaramlani igy megporgeti oket. Egy ilyen eromo egy kozepebs nagysagu amcsi varosra elegendot termel. Ejszaka ugy muxik, hogy a levegonek nincs ideje kihulni, nyilvan csokken a teljesitmeny de ejszaka ez nem gond. Az elso mar keszuloben van ha el nem keszult. EU a sivatagba akat ilyeneket es onnan idehozni az aramot. -
Leri927 #7415 Milyen az az éjjel termelő napkollektor? ^^
Tényleg nagyon érdekelne... vagy akkor hogy megy napfény nélkül a "nap"kollektor? -
freelac #7414 Csak így lehet mondani. -
remark #7413 Úgy is lehet mondani. -
#7412 Off:
En arra gondoltam, hogy kioktatsz, leökrözöl (egyebkent nem tudom mit kepzel magadrol) aztan olyanokrol beszel amik10 eve elavultak. Senki nem mo.dta, hogy holnap kapcsoljuk le az atomokat. Ha azonban fogadnom kene, nagyoszegben tennem, hogy ezer wv mulva 100-bqn megujolot fogunk hasznalni, persze ha nem jon valami kisbolygo ami lezuz minket. Tehat hosszu tavon nekem van ogazam meg is sertegetsz, csak azert mert 5 evnel nem tudsz tovabb elore gondolkodni.
De ha meg nincs is igazam, a biztos az, hpgy nem tudjuk kinek van. Ez az oka annak, hogy emberek nem sertegetig egymast a gumiszoban kivul, vegy peldat errol a topikrol, olvass el par oldalt ugy, hogy a te hozzaszolasaidat kihagyod, sokat fejlodne az ervelesi kulturad.