Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cataflam02
Látható ? Értem, az érv az elmarad. Nem is vártam mást.

One more story

Strahd_
En Gazara mint palesztin allamra nezek. Joga van fegyvert tartani, azt hogy a szomszed allam civiljeit tamadja arra nincs. Szerintem ez ilyen egyszeru. Ha mar ensznel bejegyzett allam is lenne akkor is igy cselekedne akkor nalad milyen megitelesbe kerulne?

Lehet, hogy azért nem az IDF-l kardoskodnak, mert velük szemben esélytelenek? Az elkeseredett emberek ott állnak bosszút, ahol tudnak... Te szoktad emlegetni, hogy a háború ilyen.

Mindenki úgy küzd, amire telik neki... az IDF-nek vannak precíziós fegyverei, az úgynevezett terroristáknak nincsenek, ezért kénytelenek úgy és ott visszavágni ahol tudnak...

Ha a helyzet fordítva lenne, akkor szerinted az izraeliek nem ugyanígy ott ütnének vissza ahol csak tudnak?

www.smart-bus.hu

Strahd_
hat nalad minden esetre jobban mint ahogy lathato 😄

cataflam02
Miért nem hasonlítod Palesztinát, egybõl már az USÁ-hoz ?

One more story

Tehát Izraelnek mindent lehet, a palesztinoknak meg semmit. Aha, ezek gondolom az egyenlõ feltételek. Azt kérdeztem, hogy van a palesztinoknak joguk bármilyen módon fegyvert tartaniuk, hogy megvédjék magukat? Nem? Talán csak nem az kellene ehhez, hogy elismerjék az önálló palesztin államot? Ezért szûkölnek emiatt? ...

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

cataflam02
Ki a fasz használ élõ pajzsot te idióta ? Nálad is hat az agymosós propaganda ? Látom nagy képben vagy a gázai övezet terén.. Majd biztos kiállnak a nyílt terepre.
A linkelt képed inkább rád érvényes.

One more story

Molnibalage
Aha. Szóval megengedhetõ fegyver tartani mecsetben és civileket élõ pajzsként használni, de ezeknek odacsapi már nem, mert a micsoda gaztett.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Irael valahogy nem civil és vallási épületekben tárolja a fegyvereket, ahogy nem ezekbõl indít támadást és nem ezekben keres védelmet.

Gartuálok, te balfasz..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem ez volt a kérdés. Ebben a helyzetben nem tudom mit tennénk mi magyarok, de - ahogy Bucser is írta - vannak helyzetek, amikor szinte minden megengedhetõ.

cataflam02
Te nagyon okos gyerek vagy.
Izraeli kiváltság volna a fegyvertartás ?

One more story

Strahd_
Neked a mondatbol csak ezt jott le sajnalatos, mintha azt mondanad a Magyarok a bazilikaba tartjak a fegyvereket mert ott a helyuk...

Tudod jol miert van a mecsetben, tudod jol miert a korhaz alagsoraban vannak a fegyverek, tudod jol miert egy lakoepulet mellol lonek

Molnibalage

Azon videó megkerésése, amikor iskola/kórház/egyetem tetejérõl meg mellõl akcióznak, az házi feladat. Az egyik ilyen felvételen a nem adnak tûzparancsot.

Azok, akik számolják a gyerek halottak közlöm, hogy 0 járulékos veszteséggel nem lehet háborút vívi. Azt kibaszottul érdekes, hogy az IAF-en kérik számon a 0 veszteséget, de a random aknavetõzgetõ és rakétázgató terrorpistáktól ez már valahogy nem elvárt. Hogy is van? A "szabadságharcosok" mirét nem az IDF-fel kesztyûznek? Ja, hogy mert az vissza is lõ... Micsoda bátor harcosok... Ennél még a tálibokban is több becsület van - önmagában röhejes ezt leírni - mert bizony kõkeményen kataonai célpontokat is támadtak.

Strahd_
Igaz ez nem a mai tuntetes

A palesztinoknak nincs joguk fegyvereket tartani?

2012.

Molnibalage
Kisifacskám akkor nézzed végig a 2008-as felvételekat, ahol mecsetet bombáztak és a bomba után hogyhogynem másodlagos robbanások is voltak. Keves arab haverjaid ilyen helyeken is fegyvereket tárolnak.

Molnibalage
Látom megjött az új troll a topikba.

Molnibalage
Ja...

cataflam02
2008

One more story

,,Hat ember életét vesztette hétfõn az izraeli Netánjában egy öngyilkos palesztin merénylõ által végrehajtott robbantásban, további ötvenen megsérültek."

"Egy asszony életét vesztette, húszan sérültek meg egy öngyilkos merényletben Tel Avivban. A terrorista egy buszra próbált felszállni, ám viselkedése gyanússá tette, ezért a sofõr rázárta a busz ajtaját. A terrorista akkor döntött a robbantás mellett, amikor két katona indult felé, hogy elfogja."

"Az öngyilkos merénylõn kívül legalább hat halottja volt a Tel-Aviv közelében lévõ katonai támaszpont buszmegállójában végrehajtott öngyilkos merényletnek."

"felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylõ Haifa közelében. Egyelõre nem tudni, hogy a támadásnak hány áldozata van. Kedd este is végrehajtottak egy merényletet egy Tel-Aviv melletti városban, melyben 16-an meghaltak és 50-en megsérültek."

"Több tucat áldozata - s ezen belül legalább két halottja - van annak a robbantásos merényletnek, amely szerda este követtek el Izraelben, a Tel-Avivtól alig tíz kilométerre délre fekvõ Rison-Lecijón városban."

,,Két palesztin merénylõ robbantotta fel magát szerda este Tel-Aviv déli részén, három embert rántva magával a halálba. Mint az izraeli rendõrség közölte, mintegy negyven ember szenvedett sérüléseket, egy részük súlyosakat."

,,Öten meghaltak és sokan megsérültek, amikor egy öngyilkos terrorista merényletet hajtott végre egy buszon Tel-Avivban"

,,legalább húsz ember életét vesztette, százan pedig megsérültek vasárnap este Tel-Avivban, amikor két bomba robbant a város központjában"

,,Tel-Aviv tengerparti sétányán robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylõ Izraelben. A merénylet miatt három ember vesztette életét, ötvenen megsérültek - közülük hatan életveszélyesen."

Még pár hõstett, az ártatlan palesztin, békés szabadságharcosoktól. Csak a mihez tartás végett.

,,
Csütörtök kora estére 245-re nõtt az Izraelre kilõtt rakéták száma. Az izraeli hadsereg közölte: ez nem a teljes szám, valamint a Vaskupola sikeresen elfogott 105 palesztin támadórakétát. A palesztin rakétatámadásokban három izraeli életét vesztette, és legalább negyvenöten megsérültek. A terrorista létesítmények elleni izraeli válaszcsapásokban palesztin források szerint tizenöten vesztették életüket, és mintegy százan megsérültek. "

Újabb sikert értek el as békés palesztin szabadságharcosok. Ügyebár.

cataflam02
"Legalább két palesztin életét vesztette, amikor izraeli katonák tüzet nyitottak háborúellenes tüntetõkre Ciszjordániában."

Újabb terroristákkal végeztek az Izraeli hõsök.

One more story

cataflam02
Mi lesz ennek a vége ??
"A Kairóban rendkívüli ülést tartó szervezet vezetõje, Nabil el-Arabi kijelentette: Izrael háborús bûnöket követ el a palesztinok ellen, a mészárlást meg kell büntetni."

One more story

cataflam02
Majd az Izraeli népfelszabadító hadsereg megmenti õket.

One more story

Palinko
azért eddig próbáltak relatív jó és érdekes lépéseket csinálni, de ehhez nagyon semmi közük sztem, és egyik fél mellé se kéne állni.
cataflam02
"Amikor az izraeli megszálló erõk a héten akcióba lendültek a Gázai övezet ellen, az Anonymous is kihirdette saját háborúját OpIsrael néven. Azóta több ezer jelszót és e-mail címet szereztek meg több száz izraeli weblapról, köztük kormányzati oldalakról és magáncégektõl. Hozzájutottak a Jeruzsálem Bank és a Külügyminisztérium adatbázisához is. A hekkercsoport közleménye szerint az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor Izrael levágta az internetrõl a Gázai övezetet.
A hekkercsoprt Twitteren jelentette be, hogy törölték mashav.mfa.gov.il, illetve a bankjerusalem.co.il adatbázisait. Ezen kívül több száz weblapot elérhetetlenné tettek túlterheléses támadással, például Tel-Aviv hivatalos oldalát, a tel-aviv.gov.il-t is. Pastebinre feltöltött saját listájuk alapján egészen pontosan 659-et. Ezek közül már néhány azóta újra mûködik."

One more story

Ilyet bárki összedobhat.

ReszegKoldus
Bírom ezeket az egymásra mutogató képeket/videókat, tipikus "bagoly mondja a verébnek" jellegûek

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Strahd_
Egy kis erdekesseg...

a megsebesult 1 eves kislany akit a gazabol kilott raketa sesbesitett meg most igy kering a kep rola, kivancsi vagyok CNN mikor hozza le igy a hirt...

cataflam02
Iráni külügyminiszter*

One more story

cataflam02
Az Irán külügyminiszer is Gázába utazik.

One more story

cataflam02
Breaking News
"Egyptian President Mohamed Morsi has called on Qatari Emir Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani, Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan, and Hamas’ Leader Khaled Mashaal in to gather for a four-way meeting on Gaza in Cairo."

One more story

PSG 1
Ez nyomos erv... <#eljen>

\"one shot one kill..\"

<#eljen>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

cataflam02
Nem kell átadni semmit.. csak el kell ismerni a független Palesztin államot.
Ami nem célja Izraelnek.

One more story

PSG 1
Csak azt nem ertem, h en mint egyszeru szemlelo tudom, hogy ha nincs egyseges palesztin vezetes es igy megallapodas sem lehetseges(mert azt a masik frakcio ugysem tartana magara nezve mertekadonak),akkor biztos tudjak ezt a szakertokkel ellatott diplomatak, jobban mint en..
Mi akkor a megoldas..?

\"one shot one kill..\"

Strahd_
Szerintem itt az jonne ki tegye meg az elso lepest.

Ha Izrael nem fegyverkezne akkor mint gyengeseg jele ugyanugy folyna minden tovabb

Ha a Gazai vezetes azt csinalna mint Abbas es politikai es normalis oldalrol probalkozna akkor legalabb a verontas megszunne.

Strahd_
Gazaban a Hamas az ur a vezetes onmagatol csak nem gyujti be a raketat. Abbast meg kinyirnak szerintem ha ida menne , nem veletlenul menekult el Gazabol.

Strahd_
Igen Abbas szerintem jol manoverezik,
Izraeli valasz kemenyseget nem tudom hogy tulzo e, meg mindig adnak aramot, vizet es a sebesulteket is Beer sevara viszik Gazabol es megis a raketazas folyik tovabb, ha abba maradna nem lennek vesztesegek egy oldalon se tovabb. Egy honapja lovoldoznek gazabol, valamit reagalnia kellett az Izraeli oldalnak is.

Izrael akkor jarna a legjobban ha hirtelen elismerne Abbast es west bankot mint fuggetlen palesztina, csakhogy Abbasnak ennyi nem lenne eleg neki kell Izrael fovarosa is ellenen ha azt atadjak akkor sem szavatolja semmi hogy mostantol beke lenne. Es akkor ott van meg a demografiai terulet foglalas, palesztin polulacio szaporabb mint az izraeli ha a vallasosakat nem szamolod, ergo 10-20 even belul kissebbseg lesz a zsido Izrael teruleten , mondjuk ez varhato europa tobb orszagaban is.

PSG 1
Mondjuk mas kerdes, h a palesztin vezetes nem is nagyon szandekozik megfekezni a sajat szelsosegeseit(begyujteni pl.a raketakat)...

\"one shot one kill..\"

PSG 1
"..csak belegondolva az a penz amit Izrael az Iron Dome ra kolt es amit a palesztinok a raketakra mennyi minden jora lehetne forditani 😞.."

Egyetertek..
Es gondolod evvel a felek nincsenek tisztaban.??
Ha igen, akkor megis ki(k)nek az erdeke, h szinte semmi elorelepes..?

\"one shot one kill..\"

PSG 1
A lenyeg, h mind a 2 oldalon vannak szelsosegesek es a jelenlegi izraeli (hivatalos)politikaban hangsullyosabban vannak jelen,mint a palesztinban..Izrael raketazasa ugyanis nem hivatalos palesztin politika.., de az izraeli (tulzottan kemeny) valasz az hivatalos-kormanypolitika..

\"one shot one kill..\"

Strahd_
siman lehet politikai/moralis vagy nem tudom minek nevezzem huzas, hiaba lottok rank 703 raketat x mennyisegu penzt beleolve csak 27 ami el is ert valamit 3.9% os talalati arany nem tul fenyes (szerintem szerencsere)

csak belegondolva az a penz amit Izrael az Iron Dome ra kolt es amit a palesztinok a raketakra mennyi minden jora lehetne forditani 😞

Jordan kiraly meg be van szarva, utik verik most ott is a nepet mert lazong kicsit a kiraly ellen.

cataflam02
Erre gondoltam én is.

Friss
"Afghan President Hamid Karzai has strongly condemned Israeli strikes against the Gaza Strip, while Jordan's King Abdullah II has ordered urgent humanitarian aid for Palestinians under siege."

One more story

Strahd_
Ami inkabb durva az a 60 raketa amit a sajat embereikre lottek ki... ha abbol lett aldozat abbol vajon utana mennyi lett beleszamolva az Izraeli legiero szamlajara?

Illetve ha vegul sikerul amit csinalnak es telibe lonek egy West Banki falut akkor tuti az lesz hogy Izrael szandekosan nem szedte le azt a raketat hogy a palesztin nepnek karokat okozzon.

Strahd_
27 az az izraelben levo lakot reszen levo becsapodast mondja, ennyi raketa talalt a 703 bol (maradek vagy kivul esett a lakott teruleten , es vagy nem okozott kart) de en is kevesnek talalom a 27 et bar aranyban all a serultek es karokkal amit Izraelbol jelentenek.

cataflam02
27 szerintem negyede a valós adatoknak.

"Israel’s Channel 2 reports that a barrage of rockets is being fired from the Gaza Strip into the southern Israeli cities as Israeli tanks fire at least a dozen tank shells towards eastern Gaza."

One more story

Palinko
érvekkel, véleménnyel, olvass vissza ha akkor se esik le én sajnálom.