62
  • arrakistor
    az előző hozzászólásomhoz és a témához pedig, ha szorosan nem is de kapcsolódik:
    az ilyen elképeszten hülye szavbványt is mint a DVD (film) is csak egy metszettp*csű , benfentes, de számítástechnikához semmit, vagy seveset értő vezethette be. az mpg tömörítés és az akkor már létező számos más , jobban tömörítő algoritmusokról most nem is beszélek (mint pl. intel indeo video, akár microsoft windows media codec, és a divx xvidről nem is beszélve) hanem ami elvetemült nagy ökörség az az hogy nem egy darab FILM.mpg és a hozzá tartozó SYNCRON_01.snd vagy SYNCRON_HU.snd szinkronfileként, és esetleg feliratként egy SUBTITLE_HU.sub , neeeem áááá ehelyett 4 db 1 gigás pllussz egy 700 megás .vob-ra keresztelt , valójában sima .mpg phile figyel a VIDEO_TS (???) fantáziadús ( SZABVÁNY) nevű könyvtárban és az AUDIO_TS-ben a szinkron.vob-ok,
    szoval teljesen elképesztő, ... az akkor (2001 tájékán) már régóta jól bevált UDF formátumot nagyívben le...Sajnálva le..ejtve és elfelejtve, gondoltak az "okos" programozó DVD szabványt megalkotó okostojások a régi DOS és egyéb hasonló operációs rendszereket használó userekre is hogy ők is tudjanak a gépükön DVD mozikat másolni (ha nézni nem is)
  • Sir Quno Jedi
    Jó neked. De ha nem haraxol én jobban kedvelem a HD ripeket. Megveszem DVD-n gyáriba, de KICSIT nem hasonlítható össze.
  • arrakistor
    nekem őszintén szólva már a dvd is túl sok ,

4,7 G adat az egész winyómon nincsen oprencerestül, programostul, és DC++ megosztásostul... vannak igen jó minőségű DiVX filmjeim CD-n, és
    őszintén szólva rohadtul nem érdekel hogy nem 10000x10000-es felbontású uncompressed van tárolva, mint nem egy sznob b*zit akit iksmerek az erre élvez,
    de közben a pixel/aspect rátio fogalmát nem fogja fel, és 4:3-os képaránnyal használja a 200ezerér vett 1280x800 -as nótbúkját. ...
    az ilyennek 2 terra is kevés lenne hogy rálamerkodjon egy filmet 25-ször átrippelve és újratömörítve 10000x10000-es felbontásban.

Ami pedig a Toshibát illeti ! Hajrá Toshiba ! Vastagon lef*som ezeket a sznob b*zi új szabványokat , de most éppen a 10 éve tökéletesen működő és "FŐ" gépemnek használt P2-es Toshiba notimról írok, amelynek kezitcsókolomot köszönhet legfejjebb bármely 2000 után kiadott PC .
  • dez
    Én még nem találkoztam olyan DVDrip-pel, ami ne 1-2 CD-s (vagy egy 2CD-nyi file) DivX v. XviD lett volna.

Az 1 írható DVD-re írható cucc (ami DL DVD-ROM forrás esetén 1 DVD-R-nyire újratömörített mpeg2, SL DVD-ROM esetén jobb esetben változatlanul hagyott, vagy némileg módosított, de nem újratömörített) megnevezése általában simán "DVD-R".
  • lapaleves
    lehet, hogy én tudom rosszul, de a dvd-rip önmagában csak a forrást jelöli, nem a tömörítést, nem? az más kérdés, hogy az 1-2 cd-nyi divx-ek tényleg le vannak skálázva.

ez az mkv vs proci téma meg olyan, hogy az x éves 2600+-on elfut szépen a 720p, pláne akár az új legolcsóbb ati kártyákkal. akinek meg 1080 tévéje van, annak biztos van 1080 magos procija is.
  • dez
    Ja, a Toshiba úgy jelentette ki, hogy több HD_DVD lejátszó fogyott amcsiban, mint BD, hogy nem számolta bele a PS3-at. Igaz, nem minden PS3 vásárlót érdekelt a HD filmezés, de még ha csak kisebb részüket is, azzal máris sokkal több potenciális Blu-ray film vásárló van, mint HD_DVD.
  • dez
    Egyébként a MS mindkét lemezformátumban érdekelt, mert a VC-1 a MS videotömörítési szabványa, ami mindkettőn jelen van, csak a HD_DVD-n jóval nagyobb arányban. De a BD 28%-os arányával is ellesznek.
  • dez
    "(hisz a hd is csak mpeg tömörítés)"

Nagy tévedés! A lemezek nagy részén h.264 és VC-1 tömörítés van.
  • chuckyX
  • item
    Azért jó lehetett volna, most néztem jön az LG új BD írója ami olvassa a HDDVD-lemezeket is... GBW-H20N 300 euró az osztrák saturnban
  • item
  • arty
    és a mindkettőt ismerő gép szted mennyibe kerül? kétszer annyiba, mint bármelyik külön ... ezért nem jo neked ez a 'versengés'. akkor lett volna verseny, ha minden studio mindkét formátumot támogatja ...
  • barii
    mindenhol azt irják, hogy milyne karos, hogy 2 formatum verseng...
    azt nem értem, hogy a fogyasztóknak miért lenne rossz.. már a várakozást leszamitva
    pl ha kijonnenek a mind2 formatumot iro-olvaso eszkozok, akkor legalabb lenne egy kis arverseny a lemezek gyartasanal, nem?
  • Sir Quno Jedi
    És az xbox360-ban még nincs is hddvd, csak lehet venni hozzá külön, tehát halottnak a szenteltvíz...
  • GABOR16
    a címek lemaradtak:
    HD-DVD Stat
    Blu-ray Stat
  • takysoft
    jeh.. igazad van.
    csapjanak pacsit a bluraynek, és álljanak félre...

több milliárd dolláros beruházás, bankhitelek stb.. kit érdekel? az nem számít, hogy esetleg legalább a fejlesztési költségek megtérülhetnének. bukjon csak bele a toshiba:D

ennyire azért nem hüyék:D

esetleg ha a sony(és társai bluray oldalon) tetemesebb összeggel kmpenzálnák a "kilépést", akkor még talán megérné nekik(ha úgyis buknak)

a gond ott volt, hogy a bluray lemezeken 50 giga simán elfér, míg a konkurensen csak 30(filmeket dupla layeren nyomják).
    50 giga pedig szebb kép, mint a 30:D(hisz a hd is csak mpeg tömörítés) szebben visszaadja az 1080p-t.

Akinek meg nem fontos a szép minőség, az vesz dvd-t.(mert annak is gyönyörű a képe, még szép tv-n is. (tisztázzuk, a dvd-rip meg se közelíti a dvd minőséget, még a képméretet is kicsinyítik.)

Szerencsére a HD-rip-ek esetében igyekeznek tartani a minőségi elvárásokat(és erre a DVD méret és az x264 codec tökéletesem meg is felel(mkv konténerrel általában, bár az ilyesmihez jó proci kell)

ezért döntöttek legtöbben a (picit drágább, de) nagyobb méreteket biztosító Bluray mellett.

Volt, mikor a bluray vesztésre állt. Sokan féltek, mikor a Sony (amúgy igen merész lépésként) belerakta a Playstationbe (amivel kockáztattak, hisz így a tuti siker Playstation megnyomta a Bluray előnyét, DE 1. A Playstation 3 sem annyira tuti siker. Rengeteg játék van PS2-re, és sokan nem fizetnek feleslegesen sokat. 2. Összekapcsolták a két terméket(ezzel kicsit kizárták a kombó meghajtók lehetőségét később), így ha a bluray bukik, akkor bukik vele a ps3 is, még győz az xbox360), de végülis bejött nekik úgy néz ki. Komoly rizikó volt, de ahogy elnézem segített.

Mielőtt azért RIP-elgetjük a HDDVD-t... Ne feledjük el, hogy az Intel és a Microsoft is ott állnak mögötte, Xboxostul... (bár az MS a DVD-RAM projektet is "hivatalosan" nagy erőkkel támogatta, aztán mégis letojták, hogy sikeres-e vagy sem.) Az Intel meg nem nagy név ezen a piacon(filmes, szoftveres piac)

Ez van, de még alakulhat bárhogy. Én Bluray párti vagyok amúgy. A lemezeket úgyis olcsón veszem a nyóckerpiacon, és szeretem a nagy méreteket:D
  • GABOR16
    Ezen táblázatok alatti statisztikán látszik, hogy a Blu-ray jóval életképesebb.
    A több helynek köszönhetően több lemezen van lossless hanganyag (62.95 % (Blu-ray) kontra 22.82 % (HD-DVD)) Azért az a jelenlegi +20GB nem csak dísznek jó :)
  • stonesour
    Hello! Mennyibe kerül egy ilyen HD DVD, vagy Blu-Ray film?
  • Alwares
    RIP HD-DVD!
  • Lame
    Az lenne a legjobb, ha felraalnanak es belatnak, hogy ezt buktak.
    Vegre jobban terjedhetne a Blu ray.
    Mar idoszeru lenne. A DVD elegge idejet mult lett mara. Minel elobb johetne a valtas.
  • tnm #2
    és a nagytömegeknek lesz igazuk, hogy vártak.
    talán érdemes lenne ebből tanulni:)
  • Darth Sith
    A Warner-es hír után ez várható volt.