62
-
Sir Ny #62 nem a más művészeknek fizeted be a jogdíjat. a más művészek ebből egy fillért nem látnak. -
#61 A kinyírást meg nem én mondtam, hanem ezzel foglalkozók és forgalmazók. És nem ki fogja nyirni hanem már kinyirta. Magyarország legális dvd forgalma harmincada a szlováknak. Pedig dvd iróból itt van több. -
#60 Egyébként pofonegyszerű lenne a megoldás nem fix összeget kellene számolniuk hanem a termék árának mondjuk 10%-át. Egyből más lenne a leányzó fekvése. -
#59 "Egyébként nem nyirja ki. Nézz be egy MM-be, stb. Akik csak ilyen 40 Ft-ot hajlandóak fizetni érte, valszeg jogdíj nélkül is alig vennék 200-ért."
Mármint mit? Ha nem kéne rá az okos matrica akkor kényelmesen boltban is 80Ftért vennéd a dvd lemezt. (A márkásat), de tegyük fel hogy anagyobb költségek miatt 100-ért. Most meg 250-ért vagyok kénytelen kirakni mert a csudálatos Artisjusztazértis matrica 150Ft. -
#58 Hát nem hinném hogy ez ezen múlna. Ráadásként idegesitő amikor demo cdt irtunk meg párszáz példányban és a saját zeném után más művésznek fizettem be jogdíjat. -
Power #57 Zodd!
Én nem mondtam, hogy miért dőlt el, csak azt, hogy ez az egyetlen előnye a blu-raynek, mármint a felhasználó szempontjából. Az összes többiben hátrányos pl. a másolásvédelem esetében. A studiók meg azt hiszik ez nekik előnyös, de ha jobban belegondolnák hosszú távon nekik sem előnyös. -
dez #56 Egyébként nem nyirja ki. Nézz be egy MM-be, stb. Akik csak ilyen 40 Ft-ot hajlandóak fizetni érte, valszeg jogdíj nélkül is alig vennék 200-ért. -
dez #55 Viszont annak a "hülye jogszabályozásnak" köszönhetjük, hogy nem kell (annyira) rettegnie minden letöltőnek (kiv. sw). -
#54 "És mondom akinek van egy kis esze nem boltban vesz nyers dvdt tehát miközben ők a piac beszűkülését jósolják, pont az ellenkezője történik: még msot kezd igazán csak kinyílni."
Az a baj, hogy te magyarországon gondolkozol pedig a statisztikák nem rólunk készülnek. Külföldön mindenki boltban vesz nyers dvdt, sőt te is ott veszel csak nem magyarországi boltban hanem külföldiben. Ez azért van igy mert magyarországon van egy hülye joszabályozás meg egy artisjust aki horribilis árakat tesz a lemezre és ezzel kinyirta gyakorlatilag az egész magyar írható dvd/cd piacot. -
Lame #53 Aki meg mindig azt hinni, hogy csak mpg2-ben vannka filmek blu-n.
http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=2886&p=4
Itt latszik, hogy nem gyenge szamitasi teljesitmeny kell a dekodolasahoz. Emiatt sem olcsok meg a lejatszok. Ugyan ugy ahogy a DVD-nel is. Anno annak is teljesitmeny igenyes volt a dekodolasa.
Ha ez meg igaz akkor tenyleg pusziltak a HDDVD-nek.
http://www.engadget.com/2008/01/07/paramount-following-warner-out-the-hd-dvd-door/ -
Adamul #52 mondom, ez semmit nem jelent, mert én ha láttam akciós dvd-filmet simán megvettem 290-590- akár 990ér is ha érdekelt, viszont az a felháborító mikor 4ezreket elkérnek egy dvd-ért. És mondom akinek van egy kis esze nem boltban vesz nyers dvdt tehát miközben ők a piac beszűkülését jósolják, pont az ellenkezője történik: még msot kezd igazán csak kinyílni. -
Zodd #51 Nem a kapacitásnál dőlt el, hanem hogy jóval erősebb a titkosítása. Így a filmstúdiókat is jobban érdekli. -
dez #50 Ó, mert MS, mi!? Anyám borogass! :P -
#49 Jah és a következő okos formátumot már ugyis a kinaiak fogják csinálni / sikerre vinni. -
#48 Akkor vegyünk BRt. Nekünk egyébként csak jó, mert igy talán az eddig kiváró Taiwani, Kinai cégek kihozzák az ócsó BR lejátszókat PCbe meg asztaliba is.
(Mondjuk PC fronton még marad érdekesség mert a mostani csúcs Toshiba notebookok mindegyike HD DVD iróval jön ki. :o) -
#47 " A hagyományos DVD-k forgalma egyébként tavaly csökkent,..."
Ez max azt bizonyitja (ha egyáltalán igy van), hogy egy értelmes film sem jelent meg tavaly. (Tényleg nekem is el kell gondolkoznom, hogy egyáltalán mi volt az amiért pénzt adtam 2007-ben.) -
#46 VC1 a király :) -
tompka #45 A Para is menekül
Ha tényleg sikeresen átáll akkor már csak az Universal marad.
Már előre meglehet írni a cikket hogy a HD-DVD elbukott. -
Power #44 A pc piac is zsugorodik.
Papíron. Valóságban pár százezres nagyságrendű probálkozásokról van szó csupán a sony-n kivül. Ez a sok milliárdos dvd/cd piachoz képest 0. -
dez #43 Magyarország nem a világ közepe. -
dez #42 Kicsi, de ebben a formátumháborúnak is volt némi szerepe. Mindenesetre a DVD piac szűkülni kezdett, már kezdik únni az emberek, új nyalánkság kell, ezért akartak most már végetvetni a kiadók az állóháborúnak.
Blank BD gyártók:
Fuji Film, Imation, Maxell, Memorex, Mitsubishi / Verbatim, Panasonic, Philips, Sony, TDK
link -
dez #41 (Csak hát némileg pazarló. De nem vagyok benne biztos, hogy megfelelő bitrátán nézve jobb a másik kettő, sőt. Végülis a többi úgy próbál sokkal jobban tömöríteni, hogy ez minnél kevésbé látszon meg, de nem biztos, hogy ez tökéletesen sikerül.) -
dez #40 Elvétve. (Kb. mint HD_DVD-nél.) Nem tudom, mi rajta a rémálom, megfelelő bitrátán nincs vele különösebb probléma. Stúdiótechnikában még jó ideig megmarad. -
Adamul #39 " A hagyományos DVD-k forgalma egyébként tavaly csökkent,..."
ÉS ez mit bizonyít úgy mégis??? Sztem semmit, max h mki számára elérhető közelségbe került az internet és az emberek rájöttek, hogy olyan dologért nem érdemes fizetni amiből a töredéke jut el a címzetthez (előadó, szereplő, jogtulajdonos). a letöltött médiát pedig ki kell írni, ebből adodóan sokkal több üres dvd fogy, és azt az életbe meg nem mondják h mennyi mer akinek van egy kis esze ugyanazt nem 4-5*ös áron szerzi be a matrica miatt. Generációváltásról szintén felesleges beszélni mer az átlag embernek átlag otthonba átlag fizetésből (ez Mo. kb 75-80%-a) nem telik ilyesmikre. Generációváltás? az volt a vhs-ről dvdre. ahhoz képest ez holvan attól? az emberek többsége ki se tudná jelenleg használni, mert gyak. mindent le kell hozzá cserélni. Ebből adodóan ha lemegy a duplarétegű lemezeknek az ára én annak fogok nagyon örülni, és az ilyen "új" dolgokkal meg várok amíg eldől h most mi is a frankó, és annak is lemegy szépen az ára úgy mint most a dvdnek. -
Power #38 dez!
Mekkora is br piaca a dvd-hez képest? Ha még hozzávesszük, többféle verzió van, akkor még még rosszabb a helyzet.
A Sony-n kivül kivül sorold kik gyártanak br lemezeket?
448 megjelent film?
LOL
-
avman #37 most is jönnek ki mpeg2-vel. rémálom, el kéne már temetni jó mélyre... -
dez #36 "az az előnye a HD DVD-nek, hogy nem csak HD DVD-n van rajta a film, hanem DVD formátumba is."
Ez egy tévedés. Vannak ilyen hibrid lemezek, de jóval drágábbak, mint a sima. -
dez #35 "a felmérések szerint a kutyát nem érdekelt, a többség nem is tudott róla hogy BR-olvasó van benne."
Tegyük hozzá: a HD_DVD Association által szponzorált felmérések voltak. :P
Ehhez képest külföldi AV-s fórumokon elég sok PS3 tulaj található, illetve PS3-as fórumokon is bőven tárgyalják a HD-s témát. -
dez #34 Marginális kérdés, erőltetnek... LOL. -
dez #33 "Csak ott van a gond, ha jól tudom a HD DVD sokkal fejletteb codecet használ mint a BluRay."
Rosszul tudod. Mindkettő támogatja a következőket: mpeg2, h.264 (avc), vc-1. (A vc-1 a MS szabványa.)
Az eddig megjelent filmek (BD: 448, HD_DVD: 390) codec használati arányai:
BD:
h.264 (avc): 35.9%
mpeg2: 36.1% (A BD megjelenésekor jött ki jópár film így, később már csak néhány.)
vc-1: 28%
HD_DVD:
h.264 (avc): 10.1%
mpeg2: 3.2%
vc-1: 86.7% -
Power #32 Mitől dőlt volna el?
Marginális kérdés, hogy a nagy filmstudiók mit erőltetnek. Ettől még nem lesz tömegtermék.
A kapacitás csak az ár/kapacitással együtt értelmezhető. -
jin #31 Power, hülyeséget beszélsz. Ez már eldőlt, véglegesen. A kapacítás a lényeg. Pont. -
Power #30 Egyelőre még mindig nem dőlt el.
A BR-nek csak egyetlen előnye van a kapacitás, azonkivül minden más szempontból rosszabb választás. -
bakagaijin #29 MS-t annyiban érdekli, hogy az ő DRM megoldása van mögötte (értsd: minden eladásból részesedesik).
Az xboxba nyilván az ára miatt nem tettek olvasót. A Sony is valahol ott "szúrta" el, hogy nagyon nyomta a BR-olvasót, ami jelentősen megnyomta az előállítási költséget, viszont a felmérések szerint a kutyát nem érdekelt, a többség nem is tudott róla hogy BR-olvasó van benne. Ez alapvetően időzítési probléma, hiszen ahogy terjednek majd el a lemezek, jelentősen meg fogja nyomni a PS3 eladásokat. MS pedig több lovon ül, az xbox-al kivár (az fogyasztói igényre), majd megjelenít egy mittoménmilyen edition-t ha tényleg eldőlni látszik a nyertes. A DRM miatt pedig addigis gyűjti az eladásokból a pénzt.
A ripperek szempontjából pedig a HD-DVD-ben van egyszerűbb titkosítás, a BR sokkal durvább módszereket alkalmaz. -
puntocsento #28 mondjuk az az előnye a HD DVD-nek, hogy nem csak HD DVD-n van rajta a film, hanem DVD formátumba is. így az ismerősöd is megnézheti, ha mondjuk neki nincs HD lejátszója, vagy esetlek megnézheted a másik szobában is, ha nincs ott HD lejátszó. sőt akkor BD-n is nézhető a HD mivel a BD lejátsza a mezei DVD-t. nem tudom nekem szimpatikus a HD is. én legszivesebben meghagynám mind a 2 formátumot, és a gyártók helyébe HD-BD combókat gyártanék. -
#27 "könyvtárban és az AUDIO_TS-ben a szinkron.vob-ok,"
Húha ezt nagyon félrenézted. Az AUDIO_TS könyvtárt csak akkor használják ha AUDIO DVDről van szó. Filmek esetében ez a könyvtár tök üres, semmilyen szinkron nincs benne, minden ilyen információt a VOB-ok tartalmaznak ami egy container formátum (lásd most mkv), az hogy miért az mpegre esett a választás, az meg egyszerű, az egyetlen erőforrásigényben normálisan működö IPARI SZABVÁNY volt. -
#26 "50 giga pedig szebb kép, mint a 30:D(hisz a hd is csak mpeg tömörítés) szebben visszaadja az 1080p-t."
Csak ott van a gond, ha jól tudom a HD DVD sokkal fejletteb codecet használ mint a BluRay.
"Mielőtt azért RIP-elgetjük a HDDVD-t... Ne feledjük el, hogy az Intel és a Microsoft is ott állnak mögötte, Xboxostul... "
Szerintem az MS nem nagyon áll mögötte föleg nem xboxostúl. Lehet kapni xhez egy kölső HD DVD lejátszót és ennyi. Ez nem túl nagy support. Ha meg clearly BluRay terjed el akkor meg lesz hozzá külső BR lejátszó oszt ennyi. Nem hinném, hogy az MSt különösebben érdekelné. -
tfrank #25 az hogy jó vagy szar szar a dvd a jelen kor fényében, lehet vitatkozni. olcsó. azt azonban ne felejtsd el, hogy a dvd tizen-egynéhány éves szabvány. akkoriban jóesetben egy szar videoton tévét lestél, és ha volt is géped egy 14-15" monitort bambultál. én még láttam a conferen, ahogy a hozzád hasonló értelmiségiek leesett állal bámulják a terminátort egy elsötétített sátorban. nem volt sem divx, sem más szar, és a f**od elverted volna ha lett volna ilyened. -
avman #24 nagy arc mögött tudás semmi. erre még gyúrjál egyet, nézz utána mikori szabvány, milyen egy dvd struktúra, oszt utána játszhatod az eszed, de még akkor is csak a játszótéren a kissrácoknak, ők talán beveszik a szar szöveged. -
arrakistor #23 jól ez az ! gondolták .. a paraztja így is megveszi.. (ami már viszont teljesen elképesztő.. mármint hogy ezért még pénzt is fizet valaki) ...
és milyen igazuk lett