57
Konvertáljunk avit, 3gp-be
 • mobilmozi
  #57
  Üdv! Létrejött egy új oldal ami csak mobiltelefon filmekkel foglakozik. A regisztráció egyenlőre még nyílt de hamarosan meghívás alapú lesz. Várunk mindenkit az oldalon! Sok mobilfilm--> Cím: http://mobilmozi.blackboss.eu
 • The FlashBack
  #56
  az sem mindegy milyen gép
  az sem biztos hogy kifagyott, lehet csak kell neki vagy 3 óra.
 • pr3d4t0r
  #55
  Mitől lehet ez, hogy fagy a progi több filmnél is?
  Már a 3. fajta releaset próbáltam betenni üvegtigrisből, de egyik sem tetszik neki! :(
 • pr3d4t0r
  #54
  Most működött, pedig mindent ugyanúgy csináltam, mint eddig, csak 1 másik gépen. Érdekes...
  Klippen próbáltam, az működött, az előbb filmet töltöttem be, mire kifagyott az mpegable. Több filmnél előfordult ugyanez a fagyás, mondjuk úgy a kipróbáltak felénél. Miért lehet ez?
 • alert
  #53
  Szia! Nekem is d900 telóm van így ha pontosan csinálod a leírás szerint, akkor mennie kell. Figyelj nagyon a video codecre (3gp - mpeg4sp) és a felbontásra.
 • pr3d4t0r
  #52
  Ja és a telefon: D900
 • pr3d4t0r
  #51
  A leírás szerint csináltam, sőt próbáltam variálni is kicsit a ratekkel (lejjebb vettem, ilyesmi), de sehogy sem sikerül képet varázsolni a telóra, csak a hang szól!!! A preview ablakban sem látok semmit, mitől lehet ez? Többfajta videóval próbáltam már!
  mpegable x4 live 2.2 build 7 ezt használom
 • aceweb
  #50
  Nagyon jo az MPEGable, más kérdés hogy nem sokat értem volna vele ha Alert nem írja le ilyen profin...de egy olyan kérdésem azért lenne, hogy lehetne egy kicsit nagyítani a konvertált videó méreteit. Az arány maradjon de jobban kitölthetné a képernyöt. Persze lehet hogy hülyeséget kérdezek, de hát ez van :D köszi elöre is

  Amúgy Nokia 6300-m van ha ez befolyásol vmit...
 • The FlashBack
  #49
  magyaron nem célszeű. abból érettségizni is kell:)
 • mistermiskolcz
  #48
  És hol találok ilyen programot törve?
 • alert
  #47
  #35 ménem jó? tökéletes :)
 • asd16
  #46
  Hi all!
  Olyan ember segitségére lenne szükségem, aki teljes mértékben ért a konvertáláshoz!!! Teljes Divx filmeket szeretnék átkonvertálni ugy, hogy telefonon meg tudjam nézni és a minősége is jó legyen.
  A telefonom SE K800i(2GB karival)!
  Olyan progi kéne ami a teljes filmet átkonvertálja és nem csak a felét vagy annál kevesebb részét... és ha lehet akkor használati útmutatót és kérnék hozzá. :)
  Előre is köszönök minden segítséget!!!
 • alert
  #45
  Megnéztem újra egy u600-ason és kifogástalanul működik. Lehet, hogy régebbi veriójú az mpegable progid? Más kodeket használ? Érdekes jelenség. Milyen videót próbálsz letömöríteni? Azt kéne megnézed, hogy a számítógépeden jó-e a videó? Mármint miután átkonvertáltad 3gp-be a számítógépen lejátszva minden ok-e? Mert ha ott is csúszik, akkor nagyon valószínű, hogy valami rossz codec beállítás vagy a filmmel van gáz.
 • adios
  #44
  u600
 • alert
  #43
  Tekerésnél sem csúszhat. A felirat nem külön réteg, beleégetődik a filmbe. Milyen teló?
 • adios
  #42
  Úgy csináltam mindent ahogy írtad.Aztán rájöttem hogy csak tekerésnél csúszik,ha folyamatosan megy akkor semmi gond.Kivéve a felírat,mert ott az a baj,hogy 2 "rétegből" áll,pedig a betűméretet is uúgy emeltem,ahogy leírtad.
 • alert
  #41
  Az MPEGable-t használtad a konvertáláshoz? Megfelelően állítottad be az értékeket, ahogy írtam? Ellenőrizz mindent! Nem csúszhat a hang, ha jók az értékek. Milyen telefonról van szó? Elképzelhető, hogy lassú a procceszora és nem bír olyan gyorsan számolni. Próbáld meg úgy is, hogy a video bitrate-et 96-ra állítod, az audio bitrate-et pedig 64-re. Ekkor nem csúszhat, ha a többi beállítás megfelelő! Esetleg a megfelelő oldalon a high quality-t ne pipáld be.
 • adios
  #40
  Mostmár sikerült rátennem a telóra,működik is csak a hang csúszkál.Úgy értem a kép megy normálisan ám a hang előrébb jár.MI a megoldás?előre is thx!
 • adios
  #39
  Miért írja ki azt a manager program amikor felakarom tenni a videót,hogy a művelet nem lehetséges,vagy nem kompatibilis a formátummal?
 • alert
  #38
  nagy? csak azon mulik mennyire allitod a bitrateet. a d900nak eleg nagyfelbontasu kepe van ezert jora allitom de ha lejjebb veszed ebbol is lehet 60mbot sot kevesebbet is csinalni.
 • bardocz
  #37
  kár hogy így eléggé nagy a videók mérete:( nekem most 60mb kb 1-1.5 óra,és mivel mesziről nézem nem látom rosznak a képminőséget(jó volt ma halálunalmas magyaron videót nézni:D)
 • adios
  #36
  Oké köszi szépen a korrekt és kielégítő választ:)
 • alert
  #35
  Elmondok egy több külföldi fórumon is fellelhető nálam eddig tuti módszert. Én is nemrég találtam rá és hosszú ideje ez az egyetlen olyan eljárás amit találtam, hogy több mobilon kipróbáltam, működik, nem csúszik se kép se hang, nem fagy és ha felirat van az avi mellé azt is konvertálja :D Arról nem beszélve hogy veszettjó minőségű a videó. A program ami kell hozzá: MPEGable. Ez egy fizetős cucc, de... blabla. A leírás a 2.2.7-es verzióhoz készült:

  1. telepítsd a progit
  2. kattints a "Browse" gombra és nyiss meg egy fájlt
  3. válaszd ki a "Video Processing" fület és változtasd meg a "target frame rate"-et "user definied"-re és állíts be pontosan 16.50 Hz-et.
  3. válaszd ki az "Interoperability" fület és változtasd meg a beállítást "3GPP"-re, a video codec legyen "MPEG-4 SP" és változtasd meg az "audio codec"-et "AAC"-re.
  4. válaszd ki a "Video Encoding" fület és változtasd meg a "video bitrate"-et a legjobb minőség/teljesítmény beállításhoz "128 kbit/sec"-re, de ha felirat is fog kerülni a filmre akkor "230"-ra. Ennél többre ne, mert a telefonok nem kezelik az ennél nagyobb bitrate-et. Valamelyik már ezt se, de u600-on és d900-on meg néhány nokián nekem kifogástalanul működött. Az "Adaptive Framerate" beállítást állítsd "FULL"-ra. Ezután válaszd ki bitrate mode-nak a "Near Constant Bitrate" opciót.
  5. válaszd ki az "Audio Encoding" fület és változtasd meg az "audio bitrate"-et 64-re. Ez nem teljesen kristálytiszta hang de elviselhető mobilon. Ha igazán jót akarsz akkor 96-ra tedd, de ez növeli a végleges videó méretét elég rendesen... Állítsd be az "audio codec"-et "MPEG-4 AAC"-re és a "Sample Rate Conversion"-nek adj meg "44100 Hz"-et. A "Channels"-nél válaszd ki a "stereo"-t.
  6. válaszd ki az "Image Preprocessing" fület és pipáld ki a "Cropping/Resizing" opciót majd kattints a mellette lévő "setup" gombra.
  7. válaszd ki "Absolute Size"-nak a "QCIF (176x144)"-t és győződj meg róla, hogy a "Resizing Mode" az "Bilinear"-ra van állítva. Pipáld ki a "High Quality" opciót. Ellenőrizd, hogy "Constrain Proportions" NE legyen bepipálva. Kattints az OK gombra és visszakerülsz a "Settings" ablakba.
  8. válaszd ki a "Basic I/O" fület és válaszd ki, hogy hova akarod menteni a fájlt.
  9. Ha minden kész, kattins a piros körön (felvevőgomv -REC- kinézetű) és várd meg amíg kész.

  Beállításoktól függően egy átlagos film mérete 180-220 mega között lesz majd illetve ha felnyomod a beállításokat a javasoltak maximumáig, akkor 350 megás is lehet.

  Ha feliratos filmről van szó, akkor úgy égethető bele a felirat a filmbe, hogy a DirectVobSub nevű feliratmegjelenítő codec-et használod. Ekkor ugye ha a feliratfájlnév egyezik a film nevével a felirat automatikusan megjelenik a filmen szinte minden lejátszónál pl windows media playerben is. Namost ilyenkor be kell lőnöd egy jól látható feliratméretet. Kétszer kattintasz a DirectVobSub tálcán lévő ikonján miközben lejátszol egy filmet és a betűtípusnál növeled a méretet. Nekem az a tapasztalatom, hogy Arial betűtípus esetén 26-os méretnél már olvasható és nem lesz zavaróan nagy a felirat telefonon. Az MPEGable-ben nem kell semmit állítani, a konvertálás megkezdésekor a DirectVobSub automatikusan el fog indulni és a felirat ráég a filmre.

  Kész is a tökéletes film. Nekem a konvertálás elég gyorsan végigmegy igaz egy jó processzor dolgozik (core2 duo 3ghz), de lassab gépeken is ki lehet bírni.
 • adios
  #34
  Hali!
  Lehet kicsit cikinek hat,de én még sosem konvertáltam filmet.Szóval van egy Samsung U600-om és arra szeretnék feltenni egy filmet.Letöltöttem ezt a Super 2007 B23 free nevű progit,ám szeretnék tanácsot kérni,hogy hogyan kezdjek hozzá.
  Előre is THX!
 • Goruck
  #33
  mi meg valami mást néztünk pénteken és vége lett és a maradék időbe elkeztü azt de még nem láttam ma letöltöttem és már telón van...este megnézem:P :D
 • Balumann
  #32
  Én is a Super nevű programot tudom ajánlani amit már belinkeltek többször, én is azt használom bár csak kisebb videókra, főleg youtube videókat szoktam vele konvertálni, rátenni a telómra. Egyszerű kezelni, jól beállítható, nem csinál túl nagy méretű fájlokat, jó hangminőség, stb..
 • The FlashBack
  #31
  amúgy, ha már lett ez a topik nyugodtan ajánlhatok filmeket is:)
  Látta már valaki a cashbacket, illetve a No Country for old Man-t?:))
  előbbit tegnap néztem (gépen), utóbbit konvertálom most az egyik, itt ajánlt progival:)
  Szerintem a cashbacket nyugodt szívvel ajánlhatom mobilra. Föci órára mondjuk nem a legjobb, de otthon hazafelé a buszon szuper (lehet):D
 • The FlashBack
  #30
  köszike, ki fogok próbálni sokat, hosszú távra kell egy szoftver:)
 • bardocz
  #29
  mi pénteken néztük rajzon meg föcin
 • Goruck
  #28
  elvileg lejátszik...és 240x320...azon szépen lehet filmet nézni még feliratosat is simán

  én pl most másolom épp a telómra a I am Legend-et és a Blöfff-öt mindkettő feliratos
 • Goruck
  #27
  mi is úgy toljuk nekem 5700m van AVIba fel a telóra 320x240, tolltaróba be és órán nézzük suliba:P
 • bardocz
  #26
  ezt imtoo3gp video converterrel csináltam,v630i-n(176x220) elforgatva is jó minőségű,toltartóba a telefon,akkor egyáltalán nem is látszik pixelesnek
 • zserrbo
  #25
  Sztem nem játszik le mp4-et. Amúgy Nokia 6234-es a telóm.
 • csgery
  #24
  Mert nem azt kell választni. Ha a telefonod MP4- et is lejátszik (gondolom igen) akkor keresd ki az MP4 -et. Ott felül a video kedeknél állítsd h.263 ra, mert az biztos hogy le kell neki játszani. Az audio kodekkel nem érdemes foglalkozni, mert az akárhogy jó. Ha rákittintol erre a kodekre, akkor három fajta felbontás fog megjelenni (128x96) , (176x144), (352x288). És utána mehet is;)
 • Yoda001
  #23
  30 napos trial.. :) de full értékű
 • zserrbo
  #22
  Érdekes nálam nincs. A 3GP (Nokai/NEC/Siemens) kimeneti formátum választásakor.
 • csgery
  #21
  352x288 as felbontás is van, ha MP4 (h.263) as kodeket állítod be...
 • zserrbo
  #20
  Ezzel csak annyi gond van, amit írtam. 176x144-es (3gp) felbontásban meg egy kisebben biztos működik, de nagyobbat, hoyg csinálsz vele? Sehogy.
 • zserrbo
  #19
  250GB-ból csak telik rá hely.
 • bardocz
  #18
  biztos kevés volta hely a gépeden