Nyugodjon környezetbarát békében

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A fa mindenhogyan környezet barát a kivágása indokolatlanul az nem jó.A japánok ész nélkül pálcikákkal esznek de arra már nem gondolnak hogy mennyi fát kell ezért kivágni feleslegesen.Egy evõeszközre jutó mosogatási költség töredéke az eldobott fának.
Újrafeldolgozott papír...gondolom. Így már környezetbarátabb mint a fa, nem?

\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc

Látom nem értitek. A dolog lényege nem az hogy a természetben hal meg, hanem azt az õsi szokást követi, amikor a halottakat fák tövébe temették, hogy a lebomló anyagok táplálják a fát a gyökerein keresztül. Persze régen nem tudták hogy emiatt van, csak tudták hogy úgy szebbek lesznek a fák, plusz úgy hitték a lélek így eggyéválik a növénnyel. Fõleg természetimádó népeknél volt ez hagyomány.

A ceg szlogenje lehetne:

Legyen on is elegedett ugyfelunk!
Halandók...

A kudarc az, ha meg sem próbálod.

Általában napokig tart, mire eltemetik a halottat. És ha csak lehet, nyitott koporsóban tartják a halottbúcsúztatót. Muszáj, különben szaga lesz. Hallottam olyan koporsóról is, amibe hûtõgépet építettek be alulra.

A kérdésedbõl indultam ki.

Amit Amerikában használnak, az nem az ó-egyiptomi balzsamozás. Az a fajta ó-egyiptomi balzsamozás sohasem volt kívánatos a keresztyének számára, hiszen szó szerint kizsigerelték a hullát, majd utána még az agyat is kiszedték. Ráadásul amikor a kereszténység elterjedt, már maguk az egyiptomiak is elfelejtették a módszert.

A közel-keleten ebben az idõben sírkamrát vésetett, aki eléggé gazdag volt, és abba temetkezett. Gyakran egy egész család használt egy kamrát. A szegényeknek meg maradt a gödör. De akkor is a lehetõ leggyorsabban el kellett temetni a holtakat, akár a mohamedánoknak napjainkban.

Ami pedig a múmiákat illeti, az egyiptomi csak az egyik módszer. Volt többféle is. Pl. a pápuák felfüstölték a holtakat, ha elég elõkelõek voltak. Így tartósították a nagy harcosokat, vagy a varázslóikat.

Te komolyan hiszed hogy nem tudom mibõl készül a papír?
"Ami pedig az ameriakat illeti, ott szokás balzsamozni a holtakat, átitatják a hullát valami borzalmas löttyel. Ha ez elég, igenis szennyezi a levegõt"

Ezt hívják hülyeségnek! Tartósítani mikor elhamvasztják!Vagy napokig tartják szobahõmérsékleten? A szokás az nagy baj.Formalinnal az a bajom hogy bele kell áztatni a halottat mégpedig belsõség és agy nélkül napokra hogy hatása legyen, és azután meg nem lehet a közelébe se menni a felszabaduló formaldehid gáz miatt ami tüdõroncsoló.
Csak kiegészítetted, amit írtam. A balzsamozásról annyit, hogy ma is alkalmazzák. Ha egy beteg a kórházban meghal, rögötn balzasmozzák, úgy kerül a hûtõkamrába, és onnan szállítják el a hozzátartozók.
Persze ez más balzsamozás, mint ami régen volt, balzasmot nem használnak, hanem különféle tartósítószereket (talán formalint?)

Kara kánként folytatom tanításom.

"És ami papírból van?"

És az mibõl készül? Mert szerintem eredetileg az is fából van, akkor is, ha újrafeldolgozott az a papír.

""Sokáig a hamvasztást környezetbarátabbnak tartották a temetésnél, azonban az égetéshez használt anyagok erõsen kétségessé tették ennek a valóságtartalmát."

Én ennek a szövegnek a valóságtartalmát vonom kétségbe. Miféle anyagokat használnak az égetéshez? Gázt semmi mást."

Hát Európában és Észak-Amerikában többnyire igen, de pl. Indiában csak fát.
Ami pedig az ameriakat illeti, ott szokás balzsamozni a holtakat, átitatják a hullát valami borzalmas löttyel. Ha ez elég, igenis szennyezi a levegõt.

És ami papírból van?
Elõtte kivágták a fát és abból csinálták...<#nezze>

\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc

Ez az az eset amikor az ember halála után se tudja mire elbaszni a pénzét.
ÉS mégis mit támogatnak? Csak prédikálnak. Ha rajtuk múlt volna, még mindig a sötét középkort élnénk. Amúgy egy sima fa koporsóban mi a környezetszennyezõ???

Ez így nem igaz. A keresztények elõször a zsidók egyik szektája voltak, késõbb, úgy a második században különültek el végleg tõlük. Természetesen átvették a temetkezési szokásaikat is, és mivel hittek a testi feltámadásban, ezért temették el egészben a halottaikat. Mumufikálni pedig azért nem mumifikáltak, mert azt csonkításnak, hullagyalázásnak tekintették. Gondolj csak az anatómia kezdeteire, az egyház tiltotta a boncolást, és még most sem igazán törõdik bele. Épp úgy, mint ahogy a szervdonorságot sem támogatja.

biodízelt? az nem lenne ennyire morbid. de ez, ez a morbid:
halottaink újrahasznosítása - szeretnél ceruza lenni?
ezen a linken az elsõ kép. az ember széntartalmából lesz a ceruza. egy átlag emberbõl akár 240 darab. az utódok egy egész életen keresztül írhatnak majd szegény megboldogulttal.. grat. errõl hitler meg az emberbõrbõl készült lámpaernyõk jutnak eszembe..

\"The voices are back... Excellent.\"

A hamvasztás pogány szokás volt, a fertõzésveszély indokolta.
Az egyiptomi fáraók temetkezési szokásait átvette a kereszténység, mert hitt a feltámadásban.
Namármost, az tény, hogy elhamvasztott ember DNS-ét nem leeht klónozni, de egy múmia azért adhat okot reményre.

Kara kánként folytatom tanításom.

Kultúra kérdése. A legtöbb helyen a holttesteket elégetik, elföldelik, esetleg a dögevõknek vetik, mint Indiában egyes szekták. Ne adj ötleteket a gátlástalanoknak.

Már ha itt tartunk, miért nem csinálnak a halottakból biodizelt? És az 'anyós' vízzel együtt távozik a motorból! ÁÁÁÁÁÁÁ ez az egész állatság, sõt morbid,..de az emberi faj képes saját halálából is pénzt csinálni, és erre buzdít a környezetvédelem ürügyén is... 😊
Van Magyarországon is természet-barátabb:Hamvasztás után beleszórnak a Dunába, persze nem ingyen. Bár állítólag nem drága. Na majd visszatérek rá, ha szükségét érzem.

Amúgy én mindig pofátlanságnak tartottam azt, hogy a halottak elvegyék az élõk elõl a termõföldet. Japánban már a tizenötödik századtól tilos a földbe temetkezni. Nálunk meg micsoda kriptákat építenek egyesek! De minek?

"Sokáig a hamvasztást környezetbarátabbnak tartották a temetésnél, azonban az égetéshez használt anyagok erõsen kétségessé tették ennek a valóságtartalmát."

Én ennek a szövegnek a valóságtartalmát vonom kétségbe. Miféle anyagokat használnak az égetéshez? Gázt semmi mást.
magyarvok
Az utolsó koporsó inkább röhejes 😄
Ki akarja, hogy 1 gagyi kartondobozban temessék el, mint 1 hörcsögöt a kisgyerek? Akkor már ikább tényleg csak dobjanak bele 1 gödörbe és ültessenek rám 1 fát.

Én halálom után halott szeretnék lenni.<#nemtudom>

"arról nem is szólva, hogy a polgárok jelentõs hányada hajlamos bármit megtenni a környezetért a gépjármû monstrumokban ülve és a gyorsételek majszolása közben." Ez mindent elárul az egész dolog szellemiségérõl, nagyon jól lett leírva 😊
Ez már megint mi? 😄DDD

Egy amerikai ember ne üljön be egy nap a kocsijába és azzal annyi szennyezõ anyagtól óvja meg a környezetet mint egy átlag ember 1000 év alatt.

Különben én nem örülnék ha meghalnék és egy undorító kacsacsõr alakú (kenunak mondott) lószarban temetnének el.
Nem hiszem el... az 1 dolog hogy tényleg védeni kéne a természetet, de ez már azért több a soknál...ennyi erõvel elmehet úszni a tengerbe, beugorhat az erdõtûzbe, vag csak szimplán elássuk 1 gödörbe... akk tényleg nem használtunk semmi extrát sem... sztem ez már szánalom, de csak én vagyok így ezzel lehet. várom a +/- válaszokat :-)

We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !

Okos ötlet, de ez megit csak arra jó, hogy valakik meggazdagodjanak az ember halálából...
barret
Én temetkezési vállalkozó.De csak ha reklámozhatom magam,a magyar kereskedelmi adókon. 😄 Környezet barát fakoporsókat alkalmaznék... <#vigyor2><#vigyor2>

Bérbe vehet? reklámfelület...

ott a pont. az élet körforgás. ki mi szeretne lenni halála után?

A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.

tetszik az ötlet, már csak a temetõket kell elhagyni és egy települõ erdõbe kirakni 😄 legyen haszna is az embernek
Én ezt nem teljesen értem. Ha már valaki ennyire környezetbarát akkor csak egyszerüen naturan hajitsák bele a gödörbe nem? Akkor tuti nem lesz extra szennyezõ anyag.
Sõt esetleg mihamarabb kösse fel magát mert akkor nem hagy további "lábnyomot" a természetben és akkor lesz csak igazán környezetbarát.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

zeus89
morbid

P5N-E SLI, Core 2 Duo E6300, 3GB DDR2 800 MHZ KINGMAX MARS, 8800 GTS 320 MB, 500+80 GB HDD, Thermaltake 550 W, Home Theater 150W RMS Genius SW-HF 5.1 5000, Samsung 2232BW 22\" Samsung paneles

trogerzsiger
Váov...