Az élet elõfutárait észlelték a Kentaurban
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://doboandor.freeweb.hu/
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
ezekrõl a tholinokról felhomályosíthatna valaki, aki jártas a kémiában, illetve, hogy itt miért is beszélhetünk életrõl, mert szerintem azért ez elég makó-jeruzsálem...
\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
WROOONG, vissza az iskolapadba, elektrosokkért jelentkezz... Félelmetes, hogy jó 100 év alatt sem tudták megérteni egyesek a relativitáselméletet.
de az egész fénysebesség dolog csak elméleti szinten van.. feltevések, nem tények. Elméletek. Majd ha meg lehet ezt játszani, akkor aztán lehet kisérletezni
helyesen: (ezt ugye nem tiltja a ma ismert fizikai törvény)
Csak érdekesnek találom a köetkezõ dolgot:
Tfh: egy másik civilizáció azonos idõpotban indít felénk egy rakétát, mondjuk alig több mint a fénysebesség felével (ezt ugye nem a ma ismert fizikai törvény) innen is indítunk pont ugyanakkor csak ellentétes irányba egy másikat szintén alig több mint a fénysebesség felével. Mennyi lesz a két rakéta egymáshoz viszonyított sebessége? Másik: mi fene az a térugrás?
Kemoszintézis is létezik amihez fény nem is szükséges szóval nem csak fotoszintézis van. Oxigén egyáltalán nem szükséges az élethez! Amikor keletkezett a Föld nem volt Oxigén sõt ózon pajzs se egybõl vége is lett volna az életnek mert akkor az oxigén méreg volt és elég gyorsan kipusztultak volna az aneorob,heterotróf egysejtûek.<#vigyor2>#vigyor2>
Fénysebességre nem lehet "felgyorsulni"
De megközelíteni is csak (nullához tartóan) egyre kisebb (külsõ szemlélõ általi) gyorsulással lehet, mert különben a belsõ szemlélõ által érzékelt gyorsulás a végtelenbe tartana, ami nem nevezhetõ sem egészségesnek, sem lehetségesnek (végtelen teljesítmény kellene a gyorsításhoz)
Ki tudja valaki matekozni, mennyi idõ kell a fénysebesség x pontos megközleítéséhez, miközben a belsõ szubjektív gyorsulás állandó 1G?
igen, a mi naprendszerünkben. annál, ami a cikkben van meg most indul a folyamat.
Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.
egyébként nincs az a kód amelyet ne lehetne visszafejteni idõvel , ezt bárki tudja. persze az 256 feletti kód , majdhogynem függetlenül az alkalmazott algoritmustól évcsilliókat venne igénybe a mai processzorok teljesítményével,
de ahogy erõsödnek a procik, és ahogy egyre több madár telepíti a gépére a SETI képernyõkímélõt , úgy nõ az esélye , hogy egy szép napon meggazdagodnak a SETI program írói.
Ki nem szarja le a Visztát?
egyébként meg érdekes a cikk,de sokat nem mond,elég sok idõ mire akármiféle bolygo vagy ilyesmi kialakulhat ott...de hajrá csillagászok^^
Nem teljesen, fel kell gyorsulni azután meg le kell lassulni, ez jócskán megnöveli az utazás idejét...
Az pedig sokat elárul a 'szakértelmedrõl', hogy x bites kódokról beszélsz. Maga a kódhossz önmagában SEMMIT sem jelent a használt algoritmus említése nélkül. Aztán a 128 megintcsak sokat árul el, nézd csak meg a vindózodban a trusted root certeket, nagy részük 2048 bites RSA-val védett, de van 4kbites is.
Szóval szép összeesküvés elmélet, egyedül találtad ki?:)))))
Na jó nem szidom a királyt, elvégre nagyon jó zenéket dobott össze!! <#worship>#worship>
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
Amíg S.E.T.I. <#alien>#alien>
(SETI = Searching for ExtraTerrestrial Intelligence = Földönkívüli Intelligencia Kutatása) programnak állcázott root authority-k által kibocsátott root certificate-k (legfelsõbb megbízhatósági kódkibocsátók által kibocsátott kódok)
feltörésére használják a roppant nevetséges SZETI képernyõkímélõt...
(Több (tíz)ezer -zombi- gép számítógéphálózatba kötve próbálgatja a több trilliárd (és több) lehetõséget, és a már kipróbált számtartományokat visszaküldik a központi adatbázisba, így elõbb-utóbb (a 128 bites kódok 6-10 éven belül (függõen a számoló gépek számától és erõsségétõl) a kód meglesz valakinek, aki utána sok interneten történõ banki vásárlást, nyomon tud követni, stb.. 256 bites kódokat csak nagyságrendekkel több gép és nagyságrendekkel erõsebb gépek zombihálózatba kötésével és méglegálisabbnak tûnõ blöffel lehet feltörni)
valamint:
amíg nem tudjuk mit jelent az intelligencia, még itt földi körülmények között SEM, addig, nem nagyon fogunk földönkívüli intelligenciát keresni sem, nemhogy találni. <#alien2>#alien2>
Ki nem szarja le a Visztát?
Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090
:D
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Élet, nem élet - nem ez a kérdés, hanem, hogy: IQ.
Ilyen még a Földön sem biztos, hogy van.
Kara kánként folytatom tanításom.
Aztán jöhet a filozófia kérdések sorozata, hogy mi az az élet, mi az értelem.. :D Kutya egy dolog ez :d
De még csak a miénkhez éppenhogycsak hasonló (mozog, kommunikál, szemmel felfogható, az álltalunk érzékelt 3 dimenzióban megtestesülõ idegen élet) kialakulásának a feltétele is lehet homlokegyenest más mint a miénk. Sajnos az emberi elme, a gondolkodás igen csak korlátos egy szerkezet :) Ismeretekre, korábbi tényekre, szabályokra épül.
Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090
de lehet hogy elrontottam valamit:)
...
De persze ez is pénz, pénz és pénz kérdése.
220 év alat????? Kissé gondold át mégegyszer, amit látunk belõle az nem milliárd évvel ezelõtt játszódott le, hanem 220 évvel ezelõtt, annyi idõ alatt nem alakulnak ki bolygók.
Igen, ha minden erõforrást ilyen magasröptû célokra fordítanánk, leeht hamarább lenne eredménye, de rámenne ingünk-gatyánk, és kipurcannánk.
Meg kell találni az aranymetszetet!
A Húsvét szigetek lakói nem így tettek, õk kipurcantak, vagyishát azér maradt belõlük (a 25 ezerbõl) 250 hírmondó (miután még kannibalizáltak is).
Mi legyünk okosabbak, gyerekek!
Kara kánként folytatom tanításom.
k
Mire egy naprendszernyi részt "belaknánk" a hatalmas univerzumból, addigra ott azon a 220 fényévre lévõ csillag körüli térben is már szép bolygók alakulhatnak ki. Mire odáig elér a civilizációnk, addigra lehet, hogy õk már lehet, hogy fejlettebbek lesznek nálunk, mert mondjuk egy gyorsabban alkalmazkodó faj fejlõdik ki ott, esetleg oly módon, hogy "elõremutató" terveik nem a közösség és a környezet rovására mennek, mint itt nálunk.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
\"The voices are back... Excellent.\"