49
-
silent11 #49 jajj ez a sok okosság...jókat lehet röhögni a hozzászólásokon. Én már láttam a pilotot és sztem jól sikerült. kis koromban én is szerettem a régi sorozatot. De 2 dolog. 1. Ez már nem az a sorozat, mert a 21. században azon már csak röhögnének az emberek. 2. Szívem szerint én is az új Chevy Camarot választottam volna, de ez is jó választás volt, ugyanis itt tényleg az a lényeg, hogy egy olyan autó legyen ami adott esetben el tud vegyülni a hétköznapi autók között. És aki nem hiszi, járjon utána:) Nézze meg a pilotot. Sztem jól sikerült, látványos, és számomra így is visszahozta a régi feelinget...ezzel a "gagyi" mustanggal:D -
#48 megvan az összes eddig megjelent Knight Rider rész szinkronosan :d
amúgy az új 1 szar lesz
Miért nem a régi Pontiac lesz benne és Hasselhof?
tökéletes volt mind2 az új szinész meg 1 szar és a kocsi szarabb csak nála
ford mustang ilyen határ szart belerakni lol! :-( -
KnightRider #47
Az első évad után megbukott. Cliffhanger lett a vége. Az új sorozatban teljesen figyelmen kívül hagyják, ahogyan a Knight Rider 2000-t is (Hál' Istennek!)... -
Loverman #46 hova lett a Knight Rider Team?.. -
#45 Itt a legújabb előzetes.Szerintem nagyon béna...:D -
KnightRider #44
Az NBC egy amerkai csatorna. Nem tudom, hogy Magyarországon fogható-e, műholdról szerintem igen. Ha a pilotnak megfelelő lesz a nézettsége, legalább egy évad biztos lesz és a magyar kereskedelmi tévéket ismerve egy év csúszással jön valami borzasztó kutya szinkronnal. -
Mrobi2 #43 Az NBC csatorna az melyik? Hol fogható? Lessz a KNIGHT RIDER majd a Magyar adón is? Már nagyon várom? -
KnightRider #42
Tökéletesen igazad van a Mustanggal. A TA meg... már írtam, hogy akinek nem volt pénze Corvette-re, vett TA-t :D -
Nyiri #41 Ja meg valami. Akkoriban a Pontiac Trans Am/Firbird csalad eladasait nagyon de nagyon megdobta a sorozat. Ja es az auto egyaltalan nem nagy kult. Sot meg nem is sportkocsi. Az egy sportkocsinak latszo targy. Soha nem is arultak ugy. Inkabb turaauto. A formaja pedig kinek tetszik kinek nem. Olyanok vettek akiknek kellett egy csajozos auto olcson. Mert ez rohadt olcso volt. -
Nyiri #40 A pontiac trans amet mar nem gyartjak igy nincs is uj valtozat belole. Tehat a keszitok nem valaszthattak azt. Egyedul a mostani autokban az uj Ford Mustang hozza az elvart formai vilagot (klasszikus uj kontosben). HA 2009ben indul a sorozat akkor lehetett volna meg az uj Chevy Camaro ami ugyanugy nagyon jol nez ki es igazi brutal forma, de az meg csak tanulmanykent letezik. Egy ilyen filmhez meg nem keves geppark kell. Aztan a dodgenak ott az uj Challangerje. Az is brutal de meg az sincs kesz. Maradt tehat a Mustang...
Egyebkent pedig azert nem volt mas valasztasuk, mert valszeg igazi amcsi verdat akartak es a amerikai gyarak az utobbi idoben csak japanosodni tudtak. Vegre valahara a 2005s Mustang legalabb elinditott egy uj felfogast. Szerencsere.
Tehat szerintem jo valasztas az auto. -
KnightRider #39
Sance231: Egy pre-CGI sorozattól mit várhatunk el? Ezzel az erővel az összes kult scifi mozit kiröhögjük, hogy műnyag makett űrhajókat tologatnak a kék vászon előtt. Másfelől, Versényi László kiváló szinkronját erőltetetnek nevezni kissé erős. Ha erőltetett szinkront akarsz hallani, nézd meg pl. az RTL Klubon a Lostot. Ha meg úgy gondolod, hogy gyenge a történetírás és a karakterábrázolás, javaslom megnézésre az alábbi epizódokat:
-Első évad, 16ik epizód: A Topáz kód
-Első évad, 19ik epizód: Fehér madár
-Második évad, 9ik epizód: Egy túlélő lélek
-Második évad, 16ik epizód: Élethalálharc (az egész sorozat legjobb epizódja)
És még sorolhatnám. még a nehyedik évadban is akad pár gyöngyszem, pedig az tényleg nem volt valami fényes. Amúgy meg, a Miami Vice közel sem aratott akkora sikert, mint a Knight Rider, vagy akár a Magnum PI.
Kornan: A ST:TOS és a ST:TNG között nagyjából ugyanannyi idő telt el, minta két Knight Rider sorozat között. A maga szintjén ugyanannyit fejlődött a filmes technika a két sorozattípus verziói között. A párhuzam azért vonható a kétfajta sorozat között, mert mindkettő eredetije adott egyfajta életérzést. TOS-ben volt "He's dead, Jim" meg "Fascinating", KR-ben volt "I"m on my way" és "I need you, buddy". TOS-ben volt a Constitution osztályú Enterprise, KR-ben volt a Knight Ipari Művek kétezres. A TNG elböszmélkedte az eredeti életérzést és félő,hogy a KR2008 is el fogja, ha rosszul fogják meg a koncepciót.
Mrobi2: Február 17-én, az NBC-n.
-
winnie #38 oké, nehogy azt mondd, hogy nálunk oda voltak a kritikusok érte. -
Mrobi2 #37 Szerintem A Pontiac is nagyon jó volt?de kíváncsi vagyok az új K.I.T.T.-re is! Valaki tudja,hogy mikor lessz? -
Sance231 #36 Ja, és amúgy csak 4 évadot ért meg. -
Sance231 #35 Én a kritikai megítéléséről írtam, hogy nem volt akkora durranás. Persze kérdés, hogy amúgy mi számít a korszak nagy durranásának, Knight Rider v. a Miam Vice és társai:).
A gagyizás nagyon is ott volt, egyszerűen csak ez megszokott volt a tévében, ennek köze nincs ahhoz, milyen szemmel tekintünk rá (a meglehetősen buta történetvezetés, gyenge karakterek és párbeszédek függetlenek a kortól - max. a tévézés aktuális helyzetétől nem). Nálunk ez méginkább megjelent, hiszen itt később is került adásba a sorozat egy jó 7-8 évvel, bár az akkori hazai felhozatalban kifejezetten szalonképesnek mondható (de azért voltak már egyesek, akiknek sikerült jó filmeken nevelkedni:)). -
#34 Én most kezdtem el újra nézni a régi sorozatot,mert régen amikor a tv-ben ment elég hiányosan láttam,meg már nem is nagyon emlékszem rá.Nem gondoltam volna,de azért le tud kötni,szerintem van olyan jó mint egy mai hasonló sorozat.
Star Trekkel nem teljesen vonható párhuzam,mert ott sokat fejlődött a látvány,új effektek,jobb jelmezek...Szóval nagyon nagy külömbség van a régi és az új között.Míg a Knight Riderben a technika fejlődése csak minimális mértékű külömbséget fog okozni,mert nem is játszott olyan nagy szerepet.Hanem inkább a színész játékon,történeten van a hangsúly.Nagyjából úgy képzelem el ezt a külömbséget,hogy több kocsi fog felrobbanni,több színben lesz látható,esetleg KITT-nek lesz pár high-techebb képessége.Na meg a környezet mai kor beli lesz. -
winnie #33 amerikában is nagy siker volt, kétszer top10-es sorozat, mely 5 évet ért meg, film és spinoffpróbálkozásokat, valamint elindította az autós sorozatok (street hawk, száguldó vipera) sorát. (sőt, magyarországra semmilyen hullám nem volt igaz, hisz itthon a knight rider amerikával ellentétben nem alakított ki kultuszt, a teljes lakosság körében sosem volt nagy eresztés, csak egy arra fogékony generációnál)
sem itthon, sem amerikában nem volt gagyi fílingje, hanem csak "aszta, de baró" fílingje. (a 80-as évekből mai szemmel szinte kivétel nélkül gagyinak tűnik minden sorozat, de akkor nagyon menő volt, köszönövőiszonyban sem volt a bénasággal. -
Sance231 #32 Ez a hullám vszínűleg csak kishazánkra + pár európai, ázsiai országra jellemző. Amcsiéknál korántsem volt akkora durranás az eredeti sorozat sem. Olyannyira nem, hogy gagyi volta szinte mindenkinek (még a rajongóknak is) egyértelmű. Ennek ellenére (vagy talán éppen ezért) teljesen megérdemelten lett kult a sorozat, bár ebben a kultuszban azért benne van az is, hogy jókat röhögünk az elbénázott trükkökön, amikor ugrat az autó, vagy amikor az erőltetetten sármosra vett KITT-szinkron benyögi, hogy Májkül. Na meg az órába mondott számtalan "pajti" és Hasselhoff sérója is van kb. ennyire vicces. Ezért értem alatta, hogy csacskaság, és nekem egyben ezért esik jól néha újranézni 1-1 részt. Szerintem ez az a tulajdonsága a sorozatnak, amit lehetetlen újraalkotni, ezért is tartom béna ötletnek az újbóli elővételét. Ha ez béna lesz, idegesítően lesz béna, nem pedig szórakoztatóan, mint az eredeti volt.
Az autó amúgy az eredeti sorozatban kifejezetten jól néz ki, élőben viszont hihetetlenül ortomba, amolyan alumíniumlemezekből összetákolt matchboxnak néz ki, nulla stílussal. Jelen esetben egy picit stílusosabb járgánynak jobban örültem volna (bár ez már azért is lehetetlenség, mert a stílus az autógyártásnál Európában kezdődik:D). -
KnightRider #31
Ebben igazad van. Én személy szerint jobban örültem volna az új Camarónak :D -
#30 oh my f*cking god!
ez borzalmas lesz úgy érzem
a régi KITT-et akarom! :( -
tpeterr #29 keríthettek volna* -
tpeterr #28 Nyilván jobb egy kevésbé feltűnő autó, de ez egy filmsorozat. :-)
A Knight Rider a '80-as években született meg, így nyilván nem egy '50-es évekbeli vagy egy 21. századi verdát fognak beletenni. Így a Pontiac vált az ikonná, mert az az igazi KITT. De mivel most a 21. században vagyunk, nem várható el, hogy '80-as évekbeli verdát rakjanak a sorozatba. Nekem nem az ellen van kifogásom, hogy ez nem az eredeti KITT lesz, mert nem is lehet az, csak szerintem a Mustang-nál igazán keríthettek valami szebb és KITT-esebb kocsit. -
KnightRider #27
Justin Brueninggel kapcsolatban igazad van, de hogy az eredeti kitt a 80-as években ciki lett volna? Ha ciki, akkor miért indított el egy új hullámot, hogy egy időben mindenki futófényt szerelt a kocsija orrára (megjegyzem, nekem is van)? És az a több száz replica? -
KnightRider #26
Rykov: ma jobban elvegyülne, mint a 80as években. Sok tunigkocsin vannak mindenféle neoncsövek, meg efféle díszítőelemek.
tpeterr: Naná, hogy mi a kocsi miatt nézzük a filmet. De ha Michael elmegy bűnt üldözni, jobban jár egy látszatra szériaautóval, mint egy teljesen egyedi designnal.
Ezt itt pár hete írtam a Knight Rider topicba. Ez a véleményem az új sorozatról:
Gondolatban gezdem elfogadni ezt az új Kittet. Oké, sosem lesz már az igazi, de ez már a 21ik század, a mi kedves, öreg Kittünk már nem "a jövő autója". Mustang lett, oké, a fene megette. Mustang folyik a csapból is, a Ford meg most jól kihasználja, amit a Pontiac nem tett meg '82-ben: le merem fogadni, hogy minden ötödik percben elhangzik majd a Ford Mustang szókapcsolat (ha valaki nem tudná, a Pontiac annak idején nem engedte, hogy Kittet Pontiacként emlegessék, így már az első évad második felétől is csak "fekete sportkocsi"-ként utaltak rá). Nekünk, régi fanoknak kissé szentségtörés, hogy az autótervezés világában ekkora böszmeséget... de, akkor is, mi már egy régebbi nemzedék vagyunk, ahogyan az eredeti Knight Rider is abból való. Mi, akik kiskölyökként rajongókká váltunk, mostanra felnőttünk, szerintem egyeseknek közülünk családja, gyerekei vannak. És azok a gyerekek épp úgy fognak ámulni-bámulni az új Kitten, mint mi a régin.
Úgy megy ez, mint a Star Treknél. Egy vén Trekkie, aki az eredeti 1701-es röpködésén nőtt föl, úgy néz Picard kapitányra és a sleppjére, mint a véres rongyra. Mi is hőbörgünk, hogy fujj, miféle szörnyedvényt tettek meg ezek Kittnek. De egy mai kölyöknek nem tehetik oda a számunra megszokott Trans Amet, ahogy mi is néztünk volna, ha a mi időnkben mondjuk egy 50-es évekbeli batárt tettek volna meg egy új sorozathoz Kittnek.
Szóval, kedves rajongótársak, adjunk egy esélyt az új Knight Ridernek. Eleve elrendelt, hogy számunkra sosem fogja azt az élményt nyújtani, mint Michael knight és a Knight Kétezres, de egy esélyt megérdemel tőlünk.
Írtam egy hosszabait is, angolul, ha valakit érdekel, bemásolhatom...
-
tpeterr #25 "a régi kocsi meg a 80-as években is ciki volt:)" höhö, esetleg szerinted. arc:) -
tpeterr #24 "És éppen ez a lényeg, hogy Kitt elvegyüljön a tömegben."
Szerintem meg pont nem. Sokan -köztük én is még kiskoromban- pont az autó miatt nézték a filmet, hogy hű, milyen 'hájtekk' kocsi, tiszta 'fullextrás', lenyom mindent és mindenkit. Meg KITT-nek valamilyen szinten jelleme is van, és nélküle a sármos, jóképű stb. főhős semmire sem menne.
-
tpeterr #23 Én ettől az egésztől nem várok semmit. Az eredeti sorozatnak van valami feelingje, amit ez szerintem 100%, hogy nem fog visszaadni. Lehet, hogy a cél voltaképp nem is ez lenne, de akkor ez nem igazi Knight Rider. Már kialakított a Knight Rider maga körül egy bizonyos atmoszférát, amibe ez nem fog beleilleni, és meglátásom szerint ez az eredeti sorozathoz szokott rajongóknak, ha nem is mindnek fog csalódást okozni, de mindenképp idegen és furcsa lesz, mert egyszerűen nem ez a kultusza az egésznek.
Most az autóról pár szót. Lehet, hogy anno a Pontiac tucatkocsinak számított az USA-ban, de akkor is ez -a sokak szerint ocsmány, de nekem tetsző- autó jelent egyet KITT-tel. Nyilván ebbe az új sorozatba nem fognak egy régi autóval villogni, nem is várom el, de ennél a Ford-nál annyi szebb autó van, igazán választhattak volna olyat, ami jobban illik az emberekbe berögződött KITT-hez. Nem azt mondom, hogy ronda Ford, amúgy tetszik nekem is, de nem ez a legjobb választás szerintem, ez egyszerűen nem KITT-es. -
#22 vörös villogóval aztán elvegyül... XD
Szvsz a pontiac-ban volt egy kis elegancia. Ebben a fosban viszont semmi ilyet nem véltem felfedezni. :D -
KnightRider #21
Megjegyzem, hetekkel ezelőtt beszúrtam a Knight Rider fórumba. Úgy látszik, a hírek nem Kitt sebességével érkeznek.
Akik szerint a snitt rövid: ez csak teaser trailer, afféle kedvcsináló, nem a valódi előzetes.
Másik: Hasselhoff is senki volt a KR előtt, akkoriban a "The young and the Restless" című szappanoerában volt mellékszereplő (és eredetileg nem is akart elmenni a KR szereplőválogatására).
Harmadik: A Mustang ma annyira tucatkocsi, amennyire a 80as években a Trans Am volt. Akinek nem volt pénze Corvette-re, az vett TA-t, ma meg Mustangot. Na jó, ez a Mustang eredetiben is kispécizett, feltuingolt kocsi, de az átlagemberben Mustang. És éppen ez a lényeg, hogy Kitt elvegyüljön a tömegben.
-
Beepitettember #20 A Pontiac is egy tök átlagos autó volt abban az időben ott az USA ban .
Csak nekünk Európaiaknak volt "nem átlagos".
Mellesleg a Ford Mustang ból hány darabot láttál már az utcákon itt Magyarorszságon? Ha már annyira átlagos... Az egy dolog, hogy láttad már pár filmben. Pár amerikai filmben... -
gplay #19 Rövid szösszenet a jövőből:
Elsuhan mellettem egy Ford Mustang ---> Jé ez az a kocsi a tv-ből. Melyik filmben is volt? Jaaaaaaaa mindben. -
jefferson83 #18 1. Szép.
2. Látnék egy olyan fekete pontiacot: -Jéééé, KITT :)))
Meglátnám az újat: - Te nem ezzel nyomult Will Smith a kihalt New York utcáin?
- -
#17 kiemelném, hogy neked ronda bástya... neked ronda...
a fél mai világ azon az autón és a knight rideren nőtt fel... képletesen persze -
Sance231 #16 Nem tudom, nekem ez az autó teljesen megfelel. Amikor először láttam, elég szokatlannak tűnt, de már hozzászokott a szemem. Su0my, nem tudom, hogy honnan gondolod azt, hogy a Pontiac-ra megfordulnak az utcán. Mai szemmel az az autó kifejezetten ronda, mintha baltával vágták volna ki a vonalvezetését. Az eredeti sorozatban nagyon jót tett a verdának a fekete szín, így ocsmánysága nem oly szembetűnő. Amúgy nem sokat várok a sorozattól, az eredetit 6-10 éves korig élveztem, felnőttebb fejjel elnézve azonban már elég csacskaság, ezért úgy érzem, hogy nem éppen én lennék a célközönség. -
#15 Ez tré. :S Ma mindent elásnak amit csak lehet. Megyek sírásónak. XD
(n) -
pauly #14 Egyetértek,ez a Mustang tényleg elég rossz választás volt,nagyon sok filmben is volt már...
A régi Pontiac sokkal jobb választás volt.Különösen az eleje nézett ki nagyon jól.Ez tényleg olyan "átlagos". -
winnie #13 "de hát a gagyi Fordnak mindenhol kell magát reklámozni, állítom még fizetnek is ezér"
nem kis reklámpénzáébe volt ez a fordnak, mint ahogy a pontiac is pengetett, ráadásul ők évről-évre, mert bármikor válthattak volna. (kitt reinkarnálódik:) -
winnie #12 ezzel nincs is gond, én is megfordulnék, mert láttam a tévében. "hú, de kafa az a piros villogó!" -
Su0my #11 azért van az, hogy a mai napig simán megfordulnak utána amerikában is. világos! -
Su0my #10 abszolút egyetértek!