74
-
cselti #34 Jaja, AvP játékok nagyok voltak, az mind2 tábort szerintem maximálisan kielégített :D -
cselti #33 Csak felhúzott a kritikusok véleménye, és emiatt elnagyoltam olvastam el a reply-t, mégegyszer átolvasva nem is mondtál ellent annak, amit írtam....
Tanultam ebből, előbb el kell olvasni lassan, aztán reagálni.
Attól függetlenül a válaszom tartalmát fenntarom, csak nem neked címezve, hanem csak úgy mint általános eszmefuttatást.
Remélem nincs harag G18XM8, mégegyszer bocs a személyeskedésért.... -
Sance231 #32 Komoly lelki traumát okozott a hsz-ek végigolvasása. Valami gyűjtőhely lehet ez az SG, pár iromány elolvasása után komolyan a szék alá zuhantam az átütő arroganciától, hozzánemértéstől és unintelligenciától.
A kritikusokkal sajnos az a baj, hogy túlbecsülik a nézői elvárásokat, hiszen egyértelműen látszik, hogy a mai mozibajárók többsége buta, képtelen az alapvető filmi hibák felismerésére, nem tud megkülönböztetni egy jó rendezést egy rossz rendezéstől és legtöbbször az ordítóan nagy hiányosságok felett is simán átsiklik.
Hogyan lehet egy múvi hitvány, lenéző? Hát, úgy tűnik, hogy erről tényleg szó sincs, csupán a nézői igényeket ismerték fel jobban a filmkészítői: öljünk, trancsírozzunk, a sztori le van szarva, a lényeg az, hogy omoljanak a belek, mi pedig örömködve fürödjünk a vérözönben, mint sárban a disznók! Feszültségteremtés, atmoszféra? Ugyan már, minek az, hiszen van helyette akció, cgi, ja meg repkedő belső szervek. Most, hogy így elgondolkodom, hagyjuk is ott a mozit, irány a vágóhíd, mit nekem a suspense, a karakteráabrázolás?
Számtalanszor mondták már, hogy az AvP a két legenda sárba tiprása. Ez azért nem igaz, hiszen az Alien és a Predator filmek is örök klasszikusai maradnak a filmtörténetnek, az AvP-re meg a kutya sem fog emlékezni. A gond az, hogy ignorálják mind2 franchise erősségeit. Elképzelhető, hogy nem is lehet olyan filmet csinálni, ami az Alien és Predator filmek lényegét egybeolvasztja, de akkor sem kellene egy buta tunkolós trancsírmozivá változtatni. Egyszóval szomorú, hogy ez kell a népnek, és még szomorúbb, hogy számukra így örök rejtély marad az Alien és Predator filmek mélysége (akinek a Predator 1 ostoba Svarci akciónak tűnik, azt szintén csak sajnálni tudom egyébként).
U.I.: Egyébként játszottam az AvP játékokkal, és teljesen más élményt nyújt, mint a film, az egy remek horrorsztori. -
cselti #31 Bocs G18XM8, gyorsan olvastam el a válaszodat, vissza az egész....
Amúgy arra értettem h erősebb a tudós nő, mert a nő tudta csak megölni az Alien királynőt....
Mégegyszer bocs G18XM8... -
cselti #30 G18XM8-nak:
Az alienek nem mások, mint egy a Predator-ok által létrehozott faj, amely a fiatal Preadator-ok beavatására szolgál... Sajnos a Predator-ok is hibáznak, mert elég gyengére sikerültek, mert még Sigourney Weaver is elbánik velük (még a királynővel is).
AvP 1 már csak amiatt is hülyeség, mert ha Predator-ok hozták létre az alieneket (vagyis valszeg szándékosan sav vérrel ruházták fel őket), akkor ő technikai fejlettségükön simán tudnak olyan fegyvereket is csinálni, amelyeket nem támad meg a sav.... El kellene ezen gondolkodni....
Amúgy a Predator filmek után az Alien 2 (Bolygó neve halál) az egyik kedvenc filmem, én valahogy így tudom csak elképzelni az alieneket, hogy nagy rajban támadnak és mindenen áttörnek.... -
NiGhTM4R3 #29 Szóval akkor nem csak nekem szúrt szemet, az a "malőr", h 1 Alien megöl 2 Predatort.
Fogjuk rá, h szerencséje volt?
Engem nem igazán érdekel sem a kritikusok, sem más véleménye. AKÁRMIT írnak, azért is megnézem, max. azért h beigazoljam őket. Szerintem ezzel mindenki így van ;) -
G18XM8 #28 Hol láttál te gyerekeket? -
G18XM8 #27 Igen az nekem sem tetszett hogy rögtön az elején egy alien kinyírt két predátort, bár úgy néztem a 2. részben odaba**nak a predátorok írtják majd a dögöket, és az embereket is. "meg h 1 falmászó tudós nő erősebb nála, miközben Schwarzenegger is alig bírt el a Predatorral, hagyjuk már..." már nem azért de egy másodpercig sem harcolt a predátorral, a predátor fél kézzel lenyomta volna csak azért kímélte meg mert kinyírt egy alient azt is egy zsák szerencsével csak. -
Cat 02 #26 nem úgy van h Predator gyerekeket nem öl ? -
G18XM8 #25 Az a baj hogy rögtön a kritikusok véleményét hirdetketik a közönséget meg se kérdezik hogy tetszett nekik a filmm lehet egész más jönne ki. A kritikusok pedig felfordulhatnak. -
#24 Én valamit sose értettem. Miért utálják a rajongók az Alien 3-at? -
cselti #23 Kritikusok, jellemző rájuk...
Nem láttam még a filmet, de a trailerek és az első 5 perc alapján nagyon várom már, ha csak annyi jó lesz a filmben mint azokban, már megéri rá elmenni...
Az AvP 1 méltatlan volt a Predator "kultuszhoz", rögtön meghalt 2 1 db alientől, meg h 1 falmászó tudós nő erősebb nála, miközben Schwarzenegger is alig bírt el a Predatorral, hagyjuk már...
Biztos a kritikusok is alien fanek, remélem az AvP 3-ban jó pár kritikus trófeát is begyűjtenek a Predatorok és mutatják ahogy a fejüket a gerincükkel együtt kitépik :D
Már csak az eredeti Preadtor theme zenéért elmegyek a moziba (az első 5 percben is hallani)...
Predator forever!!!!! -
Skeez #22 Ott a pont!
És hol van az eredeti előzetes? -
avman #21 muhaha. AvP és korrekt sztori??? székrekedéssel a wc-n fél délelőtt az emberiség fele jobbat kigondol... -
pauly #20 "Amikor megnézte az AVP-t, azt mondta hogy NAGYON TETSZETT neki. "
Kizárt! :)
Ha meg tényleg azt mondta akkor tuti nem gondolta komolyan :P -
#19 Szarok rá a kritikára. -
nipponia #18 A harmadik résznek a bővítettjét nézd meg. 40 perccel hosszabb, újra van vágva. Teljesen más lesz a sztorija. Garantálom hogy tetszeni fog így.
Szerintem jobb lett az avp 2 mint az 1. -
irkab1rka #17 pokolba** -
irkab1rka #16 "egy hitvány, élvezhetetlen, sötét, hülye, amatőr, lenéző, zsibbasztó, kimondhatatlanul nevetséges" eddig tiszta sor, a kritikusnak nem tetszett. Nem tudom, ki a kritikus, és hogy adni lehet-e a véleményére... mindegy is...
"és eszméletlenül beteg film". Na ez megfogott. Lehet, hogy csak a fordítás béna :) de miért is negatívum, hogy az avp2 "sick"/beteges? Ha láttad az Alient, akkor tudod, hogy az alapsztori beteges. NAgyon. Ha az avp2 is ugyanúgy beteges, mint az egy, akkor nagyon faja kis film lesz ez...
Ja azért nem kell elfelejteni, hagy alien != predator :) predator = szar swarzenegger mozi, alien sorozat = út a pokola. -
#15 lehet azért más kritikát is olvasni.
Amúgy ez egy tök szubjektív dolog, csomó mindentől függ (milyen hangulatban volt a kritikus, milyen a hold állása, stb :) -
#14 Az első AvP film szerintem (is) teljesen OKé volt. Mind a szotri, mind a látvány és a megvalósítás terén, ha a 2 is tudja hozni ezt, akkor igazából mindenki boldog lehet :) És a trailer alapján nem lesz gond :P -
Loverman #13 Nos. Valóban tojni kell a kritikusokra. Ez egy popcorn-mozi,ennyi. Az első részt is leszólták és 150 milliót hozott mindent egybevetve. Az Alien mítosz meg a harmadik filmtől lett elk*rva. A második részt még istenítették, azzal hogy jobb mint az első, ami ritka a filmvilágban (és tényleg jobb volt), a harmadik fos volt. A negyedik meg a sok genetikával és -ahogy tanult kollégám említette, a fehér izével-, hát...
Az AVP egy nagyon korrekt sztorival jött, ennek folytatása ez a film.Én meg fogom nézni. És nem fogok shakespeare-i monológokat várni tőle :S
Ja, és James Cameron akkoriban tervezett egy Alien 5-öt amikor a stúdió elkezdte csinálni az AVP-t, úgyhogy nem jött ki vele. Amikor megnézte az AVP-t, azt mondta hogy NAGYON TETSZETT neki. -
sanner011 #12 "Az ötből mindössze kettő csillagot adó Keith Breese beszól a producer Walter Hillnek is, valamint kijelenti, hogy az Alien-mítosz ezennel véget ért."
Csak szeretné, esetleg. Ami eddig jó volt, az meg is maradt jónak. (A régi Alien-filmek, kinek melyik, ízlés dolga)
Nem beszélve a játékokról, az AvP2 mai napig egyik kedvencem, és sokat rátesz a mítoszra... :)
Ezt meg azért megnézem, hátha. Bár annyi igaz, hogy az előző elég béna volt, de meg lehetett nézni... -
nipponia #11 Most végig gondolva, jogos a felvetésed. Az 1-2-nek nagyon jó története volt. A 3 szerintem csak a bővített változatban élvezhető (teljesen más lényeget kap a film szerintem), a 4-ről inkább nem mondok semmit. Nem lett volna rossz, ha a végén nem rakják be azt a fehér izét. De igazán arra értettem, hogy mit várnak el tőle, hogy nem lehet igazán hasonlítani semmihez. Végül is mindnek egy az alap ötlete, megúszni élve, futni menekülni. Nem lehet belerakni gigantikus csatákat egy harmezőn, sem szerelmi szálakat beleszőni. Olyan gyorsan történnek az események, hogy nincs rá idő. Nem napokban kell gondolkozni itt, hanem órákban. És ha már így nézzük, igenis jó történetet írtak az avp-nek. Még az első résznek is. Sőt, annyiban jó lett, hogy le is zárják a vitát hogy miért nem terjedtek el a földön már hamarabb.
De ez az én véleményem. -
avman #10 ez új... márminthogy a prezident debilek esetében volt a háttérben felépülő történet... az első egy jól megkoreografált dolog volt a maga nemében, de a 3 nagyjából a nullával volt egyenértékű... -
Kemuri #9 *egy kritikus véleményével -
Kemuri #8 Azért ennyire direkt szembehelyezkedni egy kritikus is nevetséges ám.
bertino, én nem venném ki de ez mindegy is, csak arra próbáltam utalni, hogy mekkora magaslabda az a kérdés. -
G18XM8 #7 Azt már megtanultam hogy a kritikusok véleményét magasról le kell sza*ni mert mindig az van hogy amit porig aláznak a véleményükkel az a film nekem tetszik amit meg agyon dícsérnek az egy ótvar sz*r film. Gondolom ezzel a véleménnyel nem csak én vagyok így. Szerintem egész jó film lesz, nekem az első rész is nagyon tetszett, biztos hogy meg fogom nézni. -
#6 a 4et kivehessük a sorból sztem -
Kemuri #5 "Sosem fogom megtudni, mit várnak el az emberek egy olyan filmtől amiben az alienek szerepelnek"
Erre az értelmes kérdésre hosszas gondolkodás után annyit tudok mondani, hogy Alien1-2-3-4 színvonalú filmeket. -
nipponia #4 Sosem fogom megtudni, mit várnak el az emberek egy olyan filmtől amiben az alienek szerepelnek. Romantikus szálakat? Esetleg drámaian megrendezett jeleneteket? Istenem, ha egy ilyen lény a valóságban szembe jönne velünk, egyből össze szarná magát az ember és átgázolva mindenkin futna mint a meszes. Lassan már nem lehet semmihez nyúlni mert szar lesz. Tény hogy voltak eltúlzott részek benne (predalien, rokonságok az alien 2 filmmel, egy dettó hasonló nő). De én rosszabbra számítottam. Azt hittem ellepik a várost az alienek meg a predatorok és ölik egymást. Szerintem pont megtalálták az egyensúlyt. Pláne hogy kezd felépülni a háttérben egy történet. Csak senki nem tudja kivárni mint a resident esetében is.
Nekem azt nyújtotta amit elvártam tőle. És szerintem amit a készítők akartak nyújtani. Ennél borzalmasabb volt az alien 4 film, meg az alien 3 vágott verziója. Én tuti bemegyek a moziba megnézni amint vetítik, megérdemel ennyit és nem csak egy netes letöltést. -
neoG #3 "egy hitvány, élvezhetetlen, sötét, hülye, amatőr, lenéző, zsibbasztó, kimondhatatlanul nevetséges és eszméletlenül beteg film. Ezzel bemutattak a közönségnek".
Nnnnaaa.ezt egy kritikus mondta/írta.szóval biztos iszonyat jó film lesz -
gyuri12 #2 most jön az "én megmondtam előre" rész... én megmondtam előre:'(
kíváncsian várom egyébként a filmet, de sztem úgyis szar lesz -
CaptainRumi #1 Pfffff Hogy lehet egy film hitvány meg lenéző? Sosem adtam az ilyen begyepesedett köcsögök véleményére.Majd ha láttam a filmet a saját szememmel akkor esetleg igazat adok nekik. De ezeket nem is fizetnék ha csupa jó és dicsérő kritikákat írnának......