74
  • Shon14
    #74
    hát nem tom, de elég beteg film lett, 1 Predator nehezen intézne el 50 alien-t ...
    mert a fil alatt kb annyit simán kicsinál... meg amikor fogja a csatornában a 2 aliennek a nyakát, és hátulról árébb üti a hybrid alien... simán leszúrhatná a farkával, sztem simán predator párti a rendező ... de a legroszabb az hogy a vége felé meghal az a jó szőke csaj ...kár érte túl rövid lett ez a film, több Predator gyilkolás kellett volna bele, mert hát 1 fecske nem csinál nyarat, 1 predator meg nem csinál ki 1 alien hadat ... ez el lett cseszve...nem kicsit... NAGYON !!! A RENDEZŐ MEHET A GATYÁBA ...
  • fv82
    #73
    szóval feltámad a halál
  • fv82
    #72
    Azért ez kemény, de a Halál feltámad már tényleg botrány volt. Szerintem az AVP2 nézhető film és, jobb mint az egy.
  • kalapos01
    #71
    Sajnos a film ősbéna lett és nagyon jól írja pár vélemény, hogy ez egy olyan 18 éven felülieknek szóló film, amit csak 14 éven alul lehet élvezni. A kicsiknek Kafa lesz meg minden, de aki cseppet érettebb, az látja, hogy megint hülyének nézték és az emlékét is kitörli ennek a celluloidborzalomnak. Szegény Alien név..., hever a porba tiporva.
  • WinXen
    #70
    Hát szerintem itt majdnem mindenki elvan tévedve,én ma néztem meg a filmet igaz angolul,de a film jó lett,nem mondom h az a nagy csattanós,de nem rossz...Mikor olvastam fejebb a kritikát ...azt hittem,h tényleg nincs értelme megnézni,de ez nem igy van!
    Vannak a filmbe ki*aszott jó harc jelenetek az élmény skálán 10ből 7.5 ér el nálam!Itt van akit érdekel igaz angolul de lessetek bele!Mozis,de ügyes volt a kamerás:D
    http://eastside.bluefusion.hu/ registrálni kell és az akció fimek között megtaláljátok!
    enjoy all!
  • UnnameD
    #69
    Én nem láttam még a 2-t, de a fényekkel kapcsolatban annyit, hogy a két alapfilm épp ellenkező megvilágítású. Azaz az alien sorozat leginkább sötét, a predator filmek pedig fényes nappal játszódnak, ahol a környezet teljesen kivehető. Így, összehozni a két vonalat nem lehet. Ezért vagy-vagy lesz a dologból.

    "valamint kijelenti, hogy az Alien-mítosz ezennel véget ért."
    Már az Aliens után véget ért. Persze azért egy két jó könyv még kijött utána.
  • zberta
    #68
    nemtudom hány évesek írkálnak ide de azért nem kéne összehasonlítani AVP filmeket a régi Alien filmekkel! Teljesen más kategória! Alien sorozat scifi/horror, AVP akció némi scifi beütéssel!Szerintem amúgy az AVP1 nem volt annyira vészes a saját kategóriáján belül! többször is megbírtam nézni persze össze sem hasonlítható a régiekkel!de hát új a célközönség minden a látványra megy hozzá kell szokni!
    Ettöl független érdekel a 2. rész is bár ilyen negatív kritikák után lehet megvárom míg kijön DVD-n és akkor nézem meg! :( (990 ft is sok már nekem egy mozijegyért egy B kategóriás akciófilmre meg főleg...de remélem azért ennyire nem siralmas a helyzet...:S)
  • Rotcsa
    #67
    Köszi!
  • SomLevi
    #66
    Az a nő a végén valószínűleg Weyland társa.A cégük közös volt a vén faszival!De akkor is.Kit érdekel!Majd gyártanak predator fegyvereket az embereknek!pff..
    Az lett volna jó-ha valaki olvasta a könyvet-az a nő lett volna a végén aki már járt a predatorok bolygóján, mert ugye van ilyen, ő Machiko.Így legalább lehetett volna következtetni a folytatásra egy kicsit!De így.....azt se tudni ki kicsoda!Így azt mondom hogy ne is legyen folytatás!
  • Rotcsa
    #65
    Hopp! eggyel feljebb van az a pont! ;P
    Én meg azt vártam, hogy többet tudhatok meg az idegenek(mindkettőt értem alatta) biológiájáról, és technolóiájáról. Ehhez képest csak plazma repül mössze-vissza, az alien szájából támad a csáp. Jó, ezekenk is lenni kell benne, de nem CSAK EZEKNEK. Egyedül a hangoktetszettek, mert azok olyanok mint a játékban, valamit a predatornak amikior megvillan a szeme! Na, az jó!! :)
    Ja, ha valki lérti, hogy a végén mi a fene volt az a jelenet az atombomba után a nővel, a fejes nagykutya faszival meg a predator fegyverével magyarázza már el nekem léci! Az egész film alatt sehol sem voltak azok a szereplők, az ezredest kivéve, aki miatt hentelődtek értelmetlenül az emberek.
  • Rotcsa
    #64
    Ott a pont!
  • SomLevi
    #63
    én ma néztem meg a filmet és nagyon el vagyok szomorodva!Semmi történet csak hentelés megy végig!A predator meg kicsit kemény,kiírtja az egész alien kolóniát a Földön!Az első részbe kicsit kiegyenlítettebbek voltak az erőviszonyok!A predalien meg hármasával hányja az emberek szájába az alieneket!Gagyi!Vagy ez egy predator és egy királynő keveréke voltA befejezésről nem is beszélve,az az atombomba pont akkor robbant amikor eldőlhetett volna a harc a két szörny között!Az első rész messze jobb,igaz kevesebb henteléssel, bár látványosabb volt,történetcentrikusabb és megmondom őszintén hiányoltam azt a frankó kis ugrást,amikor az első részbe beleb*ssza a királynő fejébe a dárdát a predi!Na én valami ilyesmit vártam volna de a rendezők elmehetnek havat kaszálni!
  • Rotcsa
    #62
    Komolyan mondom, az első rész minősége azért értékelődött fel bennem, mert megnéztem a másodikat! :) Amúgy pont a harcok alatt rossz a világítás, ami marhára idegesített! Meg se lehet rendesen nézni azt a Predalient! Bár a sötét jelenetekből valamennyi a mozis minőségnek is betudható, de akkor sem ok szerintem. Az effektek látvánoysak, a preatornak többféle látása is van, és a nyomokat is látja, ez viszont tetszett! Nomeg azok a hangok is, amelyeket az alein hallat, amikor lövedék éri a rusnya fejét!
  • AljasGetto
    #61
    Nah, én azért várom már, mert őszintén kíváncsi vagyok rá, hogy milyen lesz... annyi esélyt adok neki, hogy moziban fogom megnézni.

    A mai filmekkel az szokott lenni a bajom, hogy nagyon "szoftosak". A 80-as években még az emberek káromkodhatak, cigizhettek, stb. egy átlagos filmben is (ahogy a való életben).

    Ha egy (több) emberi léptékkel brutális földönkívüli lény áll a történet középpontjában, akkor elkerülhetelen a hentelés. Persze ez lehet ettől még öncélú is, szóval kíváncsi vagyok, ez milyenre sikeredett.
  • Rotcsa
    #60
    A mostani rész alapjául az előző rész szolgál ugyan, de arra értettem a semmités amit utánna írtam, hogy hiányolom ezen szálak továbbvitelét a második részbe.
  • Rotcsa
    #59
    Én ma néztem meg a Requiemet,és marhára unatkoztam rajta. Amikor olvastam a külföldi kritikus véleményét azt gondoltam biztos valami nagyokos kinjában leszólta, de nem! Nem mondom, hogy minen szava igaz, de ez tényleg egy bárgyú nézőnek való film lett!
    Alapstory semmi,-az első részét sem tartottam sokra, de az ehhez képest mérföldkövekre van!- az élőlények élettanáról semmi, eddigi felbukkanásukról szintén semmi, -pedig lehetett volna valami- . Egyszeű hentelős film az egész. Azt se értem hogy nőtt meg olyan hamar a predalien. Én úgy tudtam össze volt vágva az előzetes és azért, de most bizonyossá vált, hogy mégsem. :(
    A vadász és a fia is olyan hamar odaért a lezuhant géphez, hogy a játékból simert runner gyorsaságát is megszégyení szerintem! Azért ez már vicc! Meg hogy össze-vissza lövöldözik benne az űrhajón Predator a plazmával. A játékban az célra tartott mikor kilőttem! Ha már elufrik a cél legalább utánnakanyarodhatna és ott lyukasztaná ki az űrsiklót! Legalább erre odafigyelhettek volna.
  • Gilgamesh
    #58
    Az AvP2 - elődjével együtt - ócska, olcsó, értelmetlen, igénytelen, jellegtelen, unalmas tucatfilm. Persze van olyan haverom, akinek nagyon tetszett, de mivel a delikvens szarnak tartja a Schindler listáját, a legelső Alient, a Harcosok klubját stb. stb., talán érthető, miért nem adok a szavára és miért csóválom a fejem, amikor arról beszél, hogy ez-és-ez a játék, film, zene (ehmmm... agyrepesztő, monoton gépzörej) milyen jó vagy nem jó. Nem tudom, hová jutunk, ha már annyi elvárásunk sincs egy filmmel kapcsolatban, hogy legyen értelmes forgatókönyve, eredeti karakterei, HANGULATA és katarzisa. Könyörgöm, mi az, hogy "mégis mit vártál egy AvP filmtől"? Ezek szerint szarnak, laposnak, esetlennek, unalmasnak is tervezték? És ezt nézzük el, mert szörnyfilm? Vagy bábfilm? Vagy dokumentumfilm a vízibolhákról? Mi a francért nézünk filmeket, amikkel szemben nincsenek elvárásaink, még olyan szinten sem, hogy megérik-e a rájuk fordított időt?
  • ddt500
    #57
    Szerintem az ilyen filmeket (pláne a folytatást már más szemmel kell nézni). Ezeket kis 3-4 perces részekre kell bontani és azt értékelni. Gyilkolós menekülős sci-fi horror. Az adott mellékszereplő (áldozat) életszerűen cselekszik-e?? Az Apa feláldozza-e magát a családjáért? Van-e a szereplőknek önvédelmi fegyvere?
    Tudom, hogy pszicho vagyok de az agyamat eldobtam a Sikoly összes részén azon egyszerű tény miatt, hogy az USA-ban le lehet szúrni 10 embert anélkül, hogy előkerülne egy pisztoly.(Pedig ott minden emberre jut 5)
    Az AvP 1-ben az zavart, hogy milyen hamar kikeltek a kis dögök. Bár tudom nem volt pontosan megadva, hogy mennyi idő telt el de nekem túl gyorsnak tünt a dolog. Az, hogy egy Alien megölt 2 Predatort annak is köszönhető, hogy ezek még csak kezdők voltak. Plussz elvonták a figyelmüket a tolvaj emberek.
    Szóval ha nem cseszik el nagyon akkor nekem tetszeni fog.
  • Sance231
    #56
    Hát, a hangulati kérdés sok mindennel magyarázható: az eredeti filmekben kaptunk rendes forgatókönyvet normális történettel, na meg az egyik legfontosabb dolog, hogy műfajilag is más volt (főleg az Alien, hiszen az inkább sci-fi-horror), nem pedig egy lebutított akciópankráció. Amúgy a film már elég régóta elérhető, még ha nem is a legszebb minőségben.
  • CaptainRumi
    #55
    Ez a "te már azelött eldöntötted a filmről, hogy tetszik, mielött beültél volna rá" ez inkább azokra igaz akik azt döntötték el előre, hogy nekik nem tetszik a film pedig kötve hiszem,hogy innen valaki is látta már a második részt ....ehhez képest meg eléggé megy itt a fikázás csak azért mert az első rész egy kicsit nem olyanra sikerült mint várták( apropó azt még nem sokan említették, hogy miért nem tetszett nekik az első rész és itt ne jöjjön senki azzal,hogy "nem hozta a régi alien ill. predator filmek hangulatát kivéve ha megtudja magyarázni, hogy azok mivel voltak különlegesebbek mint a mostaniak) vagy mert bedölnek pár kritkusnak akiknek a neve itthon nem mond semmit ( de sztem amerikában sem sokat), akik szintén csak a saját véleményüket mondják el a filmről......Úgyhogy amíg nem látta senki a filmet addig ne is okoskodjon itt senki (én sem azt teszem xD )utána tőlem szídhatja amennyit csak akarja az akinek nem tetszett....
  • Sance231
    #54
    Alapvető szempontok alapján megállapítható egy filmről, hogy jó-e vagy rossz, és ez nem csak az ízlésen múlik. Te már azelőtt eldöntötted a filmről, hogy tetszik, mielőtt belültél volna rá, és ugyanígy teszel a majd a második résszel is. Az utolsó mondatodra reagálva: látszik, hogy te semmit sem vársz egy ilyen filmtől, legyen benne Alien meg Predator, és az neked bőven elég is lesz. Gratulálok, zombi lettél, aki elé csak oda kell tolni egyik kedvenc (marketing)figuráját és már nyitja is a pénztárcáját, azt pedig nem veszi észre, hogy cserébe csak kiszúrják a szemét vmi szarral.

    atys2: Félek, hogy nem lesz igazad. Ha lesz pénz ebben a 86 percnyi borzalomban, akkor biztosan lesz folytatás is, és tuti, hogy jövedelmező lesz.
  • pauly
    #53
    "sztorit, jól felépített hátteret, ami beleillik a már kialakított világokba, valóban működő karaktereket, meg forgatókönyvet. nem hiszem, h nagy igényeim lennének."

    Manapság sajnos ezek már nagy igények... :/
  • atys2
    #52
    Erről a rendezőről sem hallunk többet.....
  • avman
    #51
    sztorit, jól felépített hátteret, ami beleillik a már kialakított világokba, valóban működő karaktereket, meg forgatókönyvet. nem hiszem, h nagy igényeim lennének.
    persze ízlésről vitatkozni felesleges, meg a lila zakó, makkos cipő bokáig érő nadrággal és villantós fehér zoknival, kanárisárga nyakkendővel is tetszik sokaknak, de hadd ne kérjek már tőlük öltözködési tanácsot illetve hadd ne nekem legyen kényelmetlen már, ha kiröhögöm őket.
  • G18XM8
    #50
    Hát ez a te szérenynek nem nevezhető véleményed de nekem tetszett az első rész, és biztos hogy a második is tetszeni fog és ezzel még sokan vagyunk így. Egyébként meg mit vársz egy ilyen filmtől?
  • avman
    #49
    rossebb tuggya, de az biztos, h az AvP1 gagyi és erőltetett, sablonos sztorijától, gyenge karaktereitől, csapnivaló forgatókönyvétől csak okádni tud jó érzésű ember, aki valamennyire otthonosan mozog a filmek terén.
  • Loverman
    #48
    a könyveket a filmek után írták hogy még egy kis pénzt kihúzzanak az emberek pénztárcájából. természetes hogy javítgattak rajta amit lehetett. de tévedés azt hinni hogy a könyv a film előtt volt.
  • Loverman
    #47
    ja akkor biztos a te ötleteid is csomó filmben voltak már ugye? beszólni értelmetlenül mindenkinek lehet...
  • Wittgen
    #46
    Jah, tudtommal az alieneket a predik úgy találták nem pedig megalkották, aztán rájöttek, hogy kemény ellenfelek. Mivel a vadászat élteti őket, ezért mindig elszaporítanak pár alient egy-egy bolygón, hogy néhányuk le tudja ölni őket. A prediket csak a vadászat és a dicsőség hajtja.
  • gabeone
    #45
    A film alapötlete kíváló, lássuk be: órási igény van rá. Hiba biztosan van a filmben, ahogy az előző részben is volt. Reméljük, lényegesen kisebb lesz. Talán csak a film hosszával lesz baj. Végül is 3 faj történetét, két helyszínt, és egy háborút zsúfolnak bele 86 percbe.

    Az előzetes alapján a történek elkapkodottnak történik. Mintha az lenne a cél: hogy egy kis történéssel, minél hamarabb lezuhanjon a hajó, elszaporodjanak az idegenek, és kezdődjön a mészárlás.

    Ha eltekintük a történettől, és élvezi próbáljuk az elénk táruló predator-alien-ember háborút, még szórakoztató is lehet majd a film.
  • nipponia
    #44
    Pontosan eltaláltad a lényeget, erre gondoltam én is:).

    Amúgy egy predator van csak a második részben, és az igazán vadászik, nem pedig hülye rambót játszik:). Megmosolyogtató azért, mennyire visszanyúltak azért a készítők az eredeti filmekhez. Rengeteg hasonlóság lesz benne. És szerintem jól beillesztették.
  • Wittgen
    #43
    Nekem az Alien3 és a 4 is nagyon bejön. AvP2-t meg moziban nézem meg majd, a kritikusok írásaira meg soha nem adtam...
  • InfectedMann
    #42
    Jacek: Talán azért mert nem akarnak az adaptációért szükséges licence -ekért fizetni meg még sorolhatnám.
    A FOX egy burzsuj stúdió (:
  • Jacek
    #41
    En csak azt nem ertem hogy mert olyan nehez kinyitni egy avp regenyt es megfilmesiteni? nem ki kell talalni valami uber okossagot! grat bazz...
  • gyuri12
    #40
    "Nem lett volna rossz, ha a végén nem rakják be azt a fehér izét."
    szerintem nyugodtan elfért ott, az egész film szar volt,egy "fehér izé" már nem oszt nem szoroz. inkább azzal volt a baj,ahogy belrakták. míg a könyvben(mert én aztat is olvastam) félelmetesnek,és érdekesnek tűnt,addig a filmben gagyinak
  • creed13
    #39
    Hát nem tudom, én sosem tudtam eligazodni ezeken a filmbuzi ezt írta meg az azt írta dolgokon.Haveromnak ajánlottam anno a Napfényt, mert felkeltette az érdeklődésem, mondtam nézze meg, mert nekem tetszett.Ő csak azután bólintott rá, hogy elolvasta a filmbuzi értékelését.Na mi lett a vége, szerinte szar és unalmas volt a film, pedig ott dícsérték.Na ennyit arról, hogy mit mondanak a kritikusok.Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy hallgat-e a kritikusokra és cikk írókra vagy sem.Egyébként az AvP valóban elég gyenge volt, de még nézhetően gyenge.Teljesen egyetértek Sance 231-el, manapság az embereknek az a jó film, ami minél durvább és látványosabb.Manapság látványos filmet nem nehéz csinálni, de jó ÉS látványos filmet már annál nehezebb.Azok az emberek akik habzó szájjal állítják, hogy az ilyen eszetlen gore filmek a jók, mert ez így jó, idővel ők is belátják majd, hogy egy jó sztorival semmi nem érhet fel, még a látvány sem!!!
  • InfectedMann
    #38
    A másik témához hozzászóval:
    A Space Jockey -knak több közük az Alienekhez mint a Predatoroknak (:
    Aki meg nem tudja ki/mi az a Space Jockey az gyorsan nézzen utána :P
    Nah jó. Ennyit segítek amivel szerintem meg is mondtam a megoldást:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/99/It's_a_Jockey.jpg
  • InfectedMann
    #37
    Még jó, hogy mindig is szartam bele, hogy a kritikusok mit írnak egy filmről.
    Amúgy a filmbuzi -n van egy egész jó kritika egy igazi fan -tól aki ért is a témához.
    Meg nálunk is írt az egyik tag egy kritikát. Kint volt külföldön rokonoknál aztán gondolta egyet és megnézte a filmet:
    http://forum.avpuniverzum.hu/viewtopic.php?f=5&t=23&p=1916#p1916

    Bocs az ingyen reklámért :P
  • G18XM8
    #36
    Nincs harag miért lenne? De viszont azzal nem értek egyet hogy a predátorok hozták létre az alieneket nekem egy volt osztálytársam írtó nagy predátor és alien fan rengeteg könyvet olvas alieneset és predátorosat és ő mondta nekem hogy az alienek régen értelmes intelligens lények voltak amik teljesen elcsökönyösödtek barbárok lettek és a predátorok rájuk találtak meglátták bennük a vadászat lehetőségét aztán felfedezték a földet tudták hogy az alieneknek gazda testre van szükségük és innen a sztori ismeretes. Én ezt a verziót tudom lehet hogy neked van igazad akkor elnézést kérek de a volt osztálytársam tényleg nagy alien és predátor fan, kilóra veszi az ilyen könyveket.
  • Jrex
    #35
    Hát nekem az 1. rész is tetszett.Igaz nem olvastam még sok filmkritikát,de sokszor tényleg rosszabbat írnak róluk mint amilyenek a filmek,remélem jó lesz mert én még nem láttam.