1632
 • Danecay
  #1632
  Köszönöm de közben már leadtam a rendelésem és hát nem is egy olcsó darab és kellene belőle vagy 3.
 • repvez
  #1631
  itt ez egy infra led
 • Danecay
  #1630
  Sajnos ilyen tulajdonságokkal bíró IR ledet nem csak itt de máshol sem találok pedig venni szeretnék mert az e-bay-ról vásárolt nekem sem igazán adta be. Persze könnyen meglehet, hogy én keresem rosszul. Tudna valaki segíteni?
 • Haulin
  #1629
  Sziasztok. Bízok benne, hogy valaki még olvassa... :D
  Van egy Genius Webkamerám. (FaceCam1000x) A FaceTrackNoir programmal használva szeretném az Euro Truck Simulator 2 alatt futtatni. Sikerült szépen elindítani, észleli a fejmozgásokat, egy pár percet simán letudok vele tolni egyhuzamba, viszont utána ledob. Akár hogy mozgom, nagyon nehezen akar újra érzékelni. Esetleg valami tanácsot kérhetnék erre? (Kartondobozzal próbáltam egy zárt teret alkotni, hogy ne legyen változó fényviszony, viszont akkor fps zuhanás volt tapasztalható).
 • repvez
  #1628
  én innen vettem power IR ledet 1w os 100 fokos szugárzási szöggel
 • Pordycus
  #1627
  Sziasztok!
  Meglévő sapimba cserélnék (és vennék tartalékba) infra ledet. Tudnátok segíteni, hogy honnan tudnék venni széles sugárzási szögű ledeket? Amit a Conrad-nál kaptam egy hulladék, alig 15 fokos... Reszelgesse az akinek három anyja van.
  Előre is köszi!
 • lac coo
  #1626
  Hi ! Valakinek nincs esetleg elado, vagy nem keszit valaki WII kontrollerhez valo ir ledes cuccot ? Koszi !!! :))
 • Musicking
  #1625
  Normálisan működik w10x64 alatt (freetrack, opentrack) ugyanazt a drivert használtam mint win7 esetén (CL-Eye-Driver-5.3.0.0341). A mikrofon része is megy rendesen a steam alatt így a többi app alatt se lehetnek gondok.
 • repvez
  #1624
  A PS3Eye menynire mukodik win10 alatt? a driver ott is felismer mindent és a mikrofon rész is jó, mert win7 aalatt, most a mikrofon nem müxik az 5.3as verziós driverrel.
  Esetleg valaki megvette a 2 dolcsis áron, és kap hozzá frissitést vagy jött ki ujabb?
 • NIBI
  #1623
  Próbáltad a 64 bites fájlal? Volt akinek az megoldott valamilyen Freetrack problémát (azt már nem tudom milyet).
  Én úgy tudom megy W10-en is jól, asszem pár vevőm már használja azon. :)
 • GaBika6
  #1622
  Windows 10-hez használ valaki Bluesoleil-t? Mit érdemes helyette? Wii controler-hez kellenenekem. És win10-nél a freetrack tökéletesen működik? Win7-nél semmi problémám nem volt ezekkel! THX!
 • NIBI
  #1621
  Egyszer én is jártam így és nem értettem mitől van. Mondjuk azóta sem... :D
  Lehet én is a virtu joy-al próbálkoztam... De elvileg anélkül is kell mennie az ETS2-ben!. Viszont előfordul, hogy a FreeTrack-el nem működik... Egyszerűen nem érzékeli az ETS2 hogy a FT-ben minden jó. :D Így is jártam és akkor váltottam az Opentrack-re. De most valamiért újra jó a FT-el. :) És mivel az a FT a király így szeretem mindenben inkább azt használni. :P
 • repvez
  #1620
  ott valami összeütközik egymással, miért használsz PPjoyt?
  Elvileg semmi köze a tengelyeknek a nézelödéshez.
  Csak a nézetet kéne hogy vezérelje a progi.Repülös játékoknál van hogy 8 tengely van használatba a freetrackel együtt, mégsem kell használni mást vagy uj tengelyt definiálni.

  DE a játék topikjában is megkérdezheted,mert sztem ott is használnak hozzá és meg tudják mondani, hogy mi a pontos beállitás.Ha a FT progin belül jó a követés akkor az a játék beállitásánál lesz a gond.
  Van, hogy a játék egy bizonyos verziójához uj dll fájl kell amivel ujra kezeli a freetracket. ezt csak az tudja aki játszik vele.
 • bikau
  #1619
  Sziasztok , következő lenne a problémám .: Beüzemeltem a FreeTracket minden müködik rendben csak egy kis problémám lenne vele , rendben követi a fejem mozgását az egyik oldalra aztán mikor másik oldalra fordítom a fejem csak akkor hajlandó fordulni vissza a másik írányba ha a centerpontnál tovább fordítom , természetesen ez a játékban van , maga a Freetrack programban természetesen müködik tökéletesen a dolog a koponya követi a fejem mozgását . Freetrack 2.2-t használok , egy pontos követést amit egy infraLED biztosít , PPjoy virtuális joystik drivert ami be van állítva Z tengelynek mivel a kormánynak kell az X,Y tengely Ja és a játék az az ETS 2 kamion szimulátor egyébként a játékba is a beállítások között a Z tengelynek a kis ábráján a csik is jól mutatja a dolgot tehát követi a fejem mozgását . Gondoltam a játék beállításai között lehet valami de nem találtam semmit .....
  Köszönöm előre a válaszokat
 • Musicking
  #1618
  Az előző hsz után újra nekifeküdtem a DR-nek , mert csak egy régebbi verzióval próbáltam , meg nemrég frissült az opentrack is, aztán különösebb gond nélkül működött vele. Annyi probléma van vele hogy nem túl gyakran de random időnként leáll a játékon belül a headtracking annak ellenére hogy az opentrackben aktív a mozgás. Olyankor kell neki egy stop-start és meg tovább a móka.
  Utoljára szerkesztette: Musicking, 2015.10.16. 22:02:15
 • NIBI
  #1617
  Na jó hogy írtál, két dolgot ki is emelnék ami szöget ütött bennem. :)
  Egyik havernál a Dirt Rallyban ment a Tracking, az Opentrack-el (a 2.3-rc13p2-es verzióval).
  A másik ami számomra fontosabb, amivel ötletet adtál, hogy az autós progikban nem vettem lejjebb a smoothingot, csak hagytam alapon, oszt jóvan. Azé majd kipróbálom alacsony értéken... bár sajna már nem autózok.
  Beállítási problémám nincs, stabil a 3 pötty, csak zoomolásnál remeg egy csöppet a "Samu", de 50-es simítástól máris stabil.
  Még nem is próbáltam kis értékekkel semmilyen játékban, de a napokban megteszem. :) Eddig vagy alapon hagytam, vagy 100 fölé raktam mert biztos ami biztos... de most így az írásod után újragondolom a beállításom. :)
 • Musicking
  #1616
  Mondom én hogy beállítási problémák vannak nálad :) A reakcióidő FT esetén nagyban függ a sensitivity és a smoothing beállítástól. Ha nagyon feltolod a smoothing-ot akkor tényleg lehet némi késés , nálam a repszimek alatt kb 70-90 szokott lenni autósoknál 30 így nincs késés. Kis smooting érték esetén a legtöbb felhasználónál ekkor szokott jelentkezni a rángatózós a koponya az effekt FT-ben. Ez legtöbbször a kamera által vett gyenge nem stabil irányítófények miatt van, de a nem megfelelő point size beállítás is okozhat ilyet. Autósok közül a simbin cuccaival mozogtam sokat, főleg a race07 és moduljaival ott már nekem az a szokatlan ha nem hazsnálom csak úg ymint a dcs vagy a lock on sorozat esetében. Az ETS2be már sokkal kevesebbet mozogtam tavasz óta fel se volt pakolva így nem tudom piszkálták-e a headtraking-re vonatkozó dolgait, de amíg használtam addig jól ment vele az FT, esetleg a steam beta füle alatt kipróbálsz belőle valamilyen régebbi buildot.
  Jelenleg a Dirt Rally headtrackingjét se lehet beröffenteni az ingyenes alternatívákkal (bár a gfwl védelem nélküli Dirt3 CE esetén se megy), az FT érzékeli mert villan a kamera led , menthető is a profil, így lehet a trackir kódjában van valami okosság mert azzal meg megy. Lehet ennek is csak idő kell és lesz rá megoldás mint az elite dangerous esetében.


  Utoljára szerkesztette: Musicking, 2015.10.13. 17:02:04
 • NIBI
  #1615
  Nem kukacoskodásból írom, ne annak vedd, csak jó kivesézni a témát. :)
  A pontos és a gyors nem ugyanaz! És hiába fordul rögtön ha van holtjátéka me az meg kő. :P Tehát mindenképp lesz késése...Szóval autózásban nem egyszerű a dolog... Te használod autósban? Én nem tudtam megszokni. :D Kivéve az ETS-ben, meg Farmosban. :D


  Amúgy úgy járt már valaki, hogy egyik track-el sem megy játékon belül a forgolódás?
  Tehát vannak stabil pontok, jól be is van állítva a track-ben de a játék mindezt letojja és nem lehet nézegelődni. Se Freetrack se Facetrack se Opentrack-el..
  Először a Free dobált ki mikor a startra nyomtam, majd a net framework feltelepítése ezt a problémát megoldotta, és azóta jött vele hogy a játékok nem érzékelik... Hiányozna még valami progi?
  Ez egy barát esete volt (de én állítottam be neki), viszont a vicc, hogy nálam mindenben mindennel jó... (Kivéve a FT/ETS2 páros, de az most nem lényeg, az szinte senkinél se jó.)
 • Musicking
  #1614
  Ha neked nem pontosabb a freetrack a nagyobb kamera felbontás alatt akkor valamit nagyon nem jól állítottál be vagy nem jól figyelted meg. Egy repszimnél nem kell kapkodni a fejed viszont egy autós szim esetében sokkal hamarabb történnek váratlan dolgok így nem árt ha a nézőpont egyből oda fordul ahova kell.
 • NIBI
  #1613
  Ez a cumó 10% CPU-t eszik... a mostani gépek ezt észre sem veszik. Bár a régebbiek sem... Ha a játék akad, akkor mindegy hogy fut-e a FT is..., ha meg nem akkor vele sem fog. ;) Illetve egy HD-s kamera talán jobban fogja a gépet... erről nincs tapasztalatom, akinek van, írhat róla. ;)
  640x480 30 FPS-el már igen jól élvezhető. ;) Igazából csak akkor látod hogy 30-al megy ha a játék többel fut és gyorsan forgatod a fejed, akkor látni hogy a FT frissítése elmarad a monitoréhoz képest, de az sem zavaró, mivel olyan gyorsan meg ritkán néz körül az ember. :P
  Pontosabb nem lesz nagyobb felbontástól... Csak a zavaró fények kiszűrhetősége nő tőle! De arra meg ott a floppy réteg... infra LED-ekkel, ócsó kamerával. Osztat full HD-s kamerát meg lehet használni Skype-olásra...

  Csak azt kell kideríteni hogy a kamera tényleg tudja-e a 30 FPS-t! Mert ha az automatikus expozíció nem kapcsolható ki, akkor csak 10-el fog menni... Na az tényleg semmire se elég, még Skype-olásra is gázos. :D
  Én már küldtem vissza sokdarabos kamera rendelést, mert nem ment a leírt 30 FPS-el... Elállási jog...
  Szóval nem árt képet kérni a kamera driver beállíthatóságáról. De azt meg sok helyen nem tudnak adni mert pancserok... :D Legalábbis vaterán még nem volt olyan eladó aki adni tudott volna nekem.... :D Még jó hogy tudja mit is árul... LOL
 • Musicking
  #1612
  30 fps (640x480) ez elég kula nem csak headtrackingre hanem mindenre fullhd-be lehet hogy csak fotózni tud vagy diavetítést 5-10 fps-el. 3 rugó körül van egy ps3 eye az meg ezen a felbontáson 60fps-t tud és nem a cpu-t terheli ami nem egy utolsó szempont.
 • Dimefromhell
  #1611
  Sziasztok!
  Ez a kamera jó lenne a freetrackhez? Ajánlanátok kamerát 3000 körül? Nem csak a freetrackhez akarnám használni, ezért jó ha jobb egy kicsit.
  Kamera
 • Romeo One
  #1610
  Igen, automatikusan rendszergazdaként indul. OT-ról most hallok először. Facetrack-el próbálkoztam, de arcra semmit nem mozdul, a klipnél meg képtelen voltam beállítani, a ledeket már nem érzékelte, de még volt 16 pontja...
 • NIBI
  #1609
  FT indítása rendszergazdaként volt? Próbáld ki az Opentrack-el is hogy itt tapasztalod-e ezt. Beállítani szar mert nem írja honnan kell mérni a referencia pontot... de van automatikus beállítás is ami többé-kevésbé jó, arra mindenképp hogy kipróbáld ebben is fennáll-e a hiba.
 • Romeo One
  #1608
  Üdv!
  Freetrack 2.2, Wii motion bluetooth-tal, épített 3 ledes clip. Eddig jól működött. Rendszerújratelepítés W7-re.
  Na itt kezdődtek a problémák. 2 progim van, amelyik ismeri. Az egyik alatt (IL2-1946) továbbra is jól működik, a másik (IL2-CloD) pedig nem.
  Elkezd szaggatni, akadozni, és folyamatosan kikapcsol. Ha pedig elindítom (START), akkor jó eséllyel kékhalál.
  Más tapasztalt ilyet? Valakinek ötlet?
 • NIBI
  #1607
  25 FPS-el még nem kéne hogy akadozzon, mert azt még folyamatosnak látja a szem/agy.
  Nálam is sokszor csak annyin mennek a kamerák és egyáltalán nem akadozik. Akkor lehet gond ha ingadozik, mondjuk 15-25 közt. Amit tudsz tenni, hogy minden automatikus dolgot kikapcsolsz a kamerán:
  Auto exposure,
  expozíció (bár ez lehet ugyanaz csak magyarul :D )
  alacsony megvilágítás
  automatikus fényerő és hasonló megnevezések.
  Sőt sok kamera már attól belassul ha lehúzod a gammát, vagy elsötétíted a fényerőt, vagy fordítva és ezek kombinációja. :P
  Szóval érdemes próbálkozni próbálkozni...
 • z0ty4
  #1606
  itt elég sok emberkének van ps3 eye kamerája, mióta világ a világ mindenki ezt ajánlja.
  itt a legolcsóbb vagy talán még használtan.
  itt van a kamerék listája  Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2015.08.24. 07:47:22
 • werdaa007
  #1605
  Sziasztok.
  Egy kis segítséget kérnék. Építettem egy négy piros ledes sapit ami jó is lenne, viszont a kamerám (V7 vantage 300) amit nem rég vettem 3000ft csak 25fps-sel megy amúgy meg elméletben kéne, hogy vigye a 30fps-t is (amúgy tökéletesen érzékel csak a játékban szaggat picit pedig már mindent próbáltam vele beállítani).

  Megtudnám valahogy oldani a 30fps-t vele?
  Illetve, ha nem akkor mien webcam-ot vegyek erre a célra?

  A segítséget előre is köszönöm.
 • NIBI
  #1604
  Annyit módosítok, most így több kamera teszt után, hogy sajnos ez az IR LED-sem viszi át eléggé az infra szűrőt! De adok vörös LED-eket hozzá, 2 szettet (2 különböző fajtát, mert kamera válogatja melyikkel üzemel jobban).
  Tehát a vöröshöz nem kell kiszedni a szűrőt, de azért nem olyan erős mint a szűrő nélküli IR LED!
  És akkor végre legyen pár kép is. :) Igény esetén újra gyártok sapis változatot is!
  1
  2
  3
  Itt egy extrém példa hogy a szűrő nélküli IR LED-ekkel a besütő napot mennyire lehet "kiszűrni". Mondjuk ez nagyon extrém ehhez azért sokat kell állogatni, de a FreeTrack progival ez is lehetséges.
  Kiszűrt fények


  Utoljára szerkesztette: NIBI, 2015.08.12. 21:51:37
 • repvez
  #1603
  Ha nem infra akkor csak az a lényeg, hogy elég nagy legyen a látöszöge a lednek, hogy forduláskor is lássa a kamera.
  Elvileg a látható fényü ledekkel nem is kell kiszedni a szürőt,csak az más kérdés, hogy mennyira zavar majd a monitoron a tükröződés vagy a visszaverődés.
 • z0ty4
  #1602
  mikrofont még nem próbáltam. szétszedni sem tervezem, holnap veszek sima ledet, megnézem azzal.
  de azt sem tudom, hogy milyet kell venni :)
 • repvez
  #1601
  szigszalag, de ha van más megoldás az engem is érdekelne, mert tényleg marha erős fénye van .
  A mikrofont probáltad? nálad normálisan müködik? nekem vagy nem érzékeli sehogy sem a hangot vagy pedig olyan érzékeny, hogy a légzésem is visszahallom és ráadásul még gerjed is.
  Már szétszetted a szüröt vagy teszteled szürővel is ?
 • z0ty4
  #1600
  srácok, ps3 eye-nél a kék fényt ki lehet kapcsolni? elég idegesítő, mikor aludna az ember bevilágítja az egész szobát.
 • z0ty4
  #1599
  Sikerült ezt megszereznem

  ha megérkezik, eladó lesz a webkamera + a fényvisszaverő kombo :)
 • balazsgigi
  #1598
  Én innen vettem.
 • z0ty4
  #1597
  srácok, nem tud valaki eladó ps3 eye-t?
 • bardocz
  #1596
  Ha lenne még joystickom lehet vennék, az én megoldásaim ultragagyik voltak :D
 • NIBI
  #1595
  Ja beszélek itt a képekről, aztán be se linkeltem. :D
  Na majd holnap készítek az azóta már elkészültekről jó kis képeket. :)
 • NIBI
  #1594
  Elkészült az IR-es változatom, és már videó is van róla. :)

  Ha valakinek tetszik, tudok még készíteni, sok havernak csináltam már, és van még alkatrészem. :P

  Erős IR LED-ekkel (a képen próbából nem azok vannak benne),
  foglalattal (így könnyedén cserélhetők a LED-ek, bár ezek szinte kinyírhatatlanok :P ),
  ki-be kapcsolóval,
  9V-os és USB-s verzióval is.

  A LED-ek elég erősek ahhoz hogy a legtöbb kamerán el sem kell távolítani az infra szűrőt (már amelyik kamera alkalmas a Samuzásra :) ).
  Amivel eddig jól működött.
  VX-1000
  Ps3 Eye
  A4Tech PK-333E

  A fekete clip-ek itt még nem voltak készen, azok az USB-s változatok, azóta elkészültek, csak még nincs frissebb képem róla.
  Sapkából is csináltam már párat, de arra kevesebb igény volt. :) A képen még a 3v-os sapi látható, de már ezt is 9V-osra vagy USB-sre építem.


 • Musicking
  #1593
  Az a biztos ha szétszedd mert lehet ez se egyforma mint a műanyag- és az üveg ir szűrő lencse, ráadásul ha megunod a helybetopit mindenképp szét kell szedni. Több év távlatából már a tököm sem emléxik 2mm különbségre, ha annyira filléres cucc akkor szerváld be mindkettőt esetleg barkácsolhatsz mert a furatok mentén a nyák se olyan zsúfort hogy ne lehessen 2mm-t tágítani rajta.
  http://nuigroup.com/forums/viewthread/2953/
  Utoljára szerkesztette: Musicking, 2015.07.07. 10:53:40