31 hüvelykes OLED a Samsungtól
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(Vigyázz, ezeket a nagyképeseket nem lehet bármelyik kártyával full natív bontásban hajtani, dual-link DVI-s kell hozzá. Az újabbak többsége már ilyen.)
2. És ugye az ablakból rád esõ fény által megvilágítva nem is tükrözõdsz...
Nem probléma, ha csak a panel 2 oldalán vannak ilyenek, mint pl. egyes LCD paneleknél.
Az OLED-nek is lehet 100000:1 kontrasztja, sõt nagyobb is.
Színben sem lesz feltétlenül jobb a SED. Legalábbis nem annyival.
A SED jóval drágább lesz.
"Ha ezek kijönnek akkor oled nem fog kelleni senkinek sem."
De, mert 1. olcsóbb, 2. könnyebb, 3. majdnem ugyanolyan jó.
Plusz szervetlen helyett szerves anyagokból. Ez nem elhanyagolandó, lásd O, mint organic az OLED elején.
"Egyebkent egy kinai ebresztooraban is talaltam oled panelt, persze csak 1 pixelnyi es 5 x 3 centis, de ugyanez a technologia."
Találhatsz már MP3 lejátszóban, mobilban is kis pixel-mátrixos OLED paneleket.
"Ugyanez kis pixelekbol, muanyag felvezeto tranzisztorokkal es huzalozassal adja az oled panelt."
Plusz vannak ott aprócska ellenállások és kondik is. 😊 (Az aktív-mátrixos pixel-vezérlésnél valójában egy kondi "jegyzi meg" az adott szubpixel aktuális fényességét.)
"A panelt ugy lehetne teljesen lapossa tenni, ha a meghajto aramkoroket is ranyomtatnak a hatlapra, amik jelenleg a keretben vannak es hagyomanyos szilicium alapu chipeket hasznalnak. Ugyanez felvezeto muanyagbol szelesebb lenne de vekonyabb es a hatlapon van eleg hely."
Ezt tervezik is. (Csak nem a hátlapra, hanem hátra hajlítható széleken.)
"A szilicium alapu led paneleknek szebb a szine"
Mibõl gondolod?
az a baj, hogy .... áá mindegy, ha nem akarod megérteni, hagyjuk..
Blackmail the Universe
Gracie Barra
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Na persze lehet azért mert az ablak alatt van az asztalom és a montior....
Na de az OLED-rõl.
Csináljátok már olcson és sokat!!! 😊
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Lehet, csak sok lesz a hibas pixel. Osszeilleszteni meg lehet, csak az illeszto aramkor jelenleg kb. 1 centi szeles csik, a keretnel is ilyenek vannak. Ezeket kellene kivaltani a panel hatuljara festessel. (vezeto tintas technologiaval)
"de fogok röhögni, ha végre kijönnének a SED panelek az oled elõtt"
Oled-et lehet tintasugarasan nyomtatni. A sed uvegbol van es gazokat hasznal. Melyik technologia az olcsobb: a tintasugaras nyomtato ami muanyaglapra nyomtat vagy az automatizalt uvegfuvo ami nemesgazokat hasznal? Egyebkent a vfd-k is hasonlo technikat hasznaltak mint a sed-ek, csak ott femracsot hasznaltak egy femfelulet uvegre gozolese helyett. Lehetne, de az ar meg a minoseg miatt nem lett vfd-s tv sem, sot ujabban mar a klasszikus vfd-s alkalmazasokban is led-ek vagy oled-ek vannak.
Látom én ám, hogy csak húzzák halasztják a kiadást.
Még ezt a szarságot a mérettel, méghogy nem lehet nagy méretben legyártani.
Erre csak azt mondom,hogy ha egészben nem tudják legyártani akkor gyártsák kis részletekben, aztán azt a néhány kisebb panelt meg können össze lehet illeszteni egy gyárban mikrométer pontosan is, úgy hogy te szemmel észre nem veszel egy pixel hibát sem. Errõl ennyit, és én úgy tudom, hogy már csináltak ilyen panel összeillesztgetõs játékot valamelyik óriás tvnél, valahól olvastam, hogy így tudták megoldani mert a gyártósor nem volt alkalmas a méretekre.
Egyszerûen arról van szó, hogy hülyének vagyunk nézve, ti is, én is.
Atombombát nekik.
úúúúú de fogok röhögni, ha végre kijönnének a SED panelek az oled elõtt, egy új teknológia szebb képpel mint amit az oled tud, olcsó megalósítás, nagyon nagy élettartam, 100000 : 1 kontrasztarány.
Ha ezek kijönnek akkor oled nem fog kelleni senkinek sem.
Na akkor majd rájönnek valamire, hogy miért voltak hülyék most, a nagy oled maffia, pff
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
Erdemes megnezni egy szabadteri led falat. Az oled ugyanez csak kis meretben es integralt aramkorokbol. Kozelrol nezve a feketere allitott pixelnek is van egy nagyon pici szine, de csak ha kivulrol esik ra feny, mert magatol nem sugaroz. Egyebkent egy kinai ebresztooraban is talaltam oled panelt, persze csak 1 pixelnyi es 5 x 3 centis, de ugyanez a technologia. Az egesz egy hajlekony muanyag lapnak tunik, de megfelelo feszultseg hatasara szep kek szinnel vilagit, kulon izzoszal vagy barmi mas nelkul, kb. ugy mint a vilagito festekek, tehat az egesz feluletbol jon a feny. Az oraban hattervilagitasnak hasznaltak. Ugyanez kis pixelekbol, muanyag felvezeto tranzisztorokkal es huzalozassal adja az oled panelt.
A panelt ugy lehetne teljesen lapossa tenni, ha a meghajto aramkoroket is ranyomtatnak a hatlapra, amik jelenleg a keretben vannak es hagyomanyos szilicium alapu chipeket hasznalnak. Ugyanez felvezeto muanyagbol szelesebb lenne de vekonyabb es a hatlapon van eleg hely. Igy csak egy filmre nyomtatott kabel logna ki a panelbol, amin a tap es az adat menne be. (egy 8 eru kabel kellene csak hozza es teljesen hajlekony lenne mint egy vekony plexilap)
ps: A szilicium alapu led paneleknek szebb a szine, de nagyon merevek es meg dragabb lenne gyartani oket. (arrol nem is beszelve, hogy mergezo anyagok kellenek belejuk, mint pl. a gallium arzenid) Alternativa meg az e papir, ami ket festek, egy bipolaris molekulaju szines es egy semleges feher (vagy fekete). A muanyag hordozofelulet es a huzalozas mindket technologianal azonos, es nyomtatni is ugyanugy kell oket. (inkjet alapu mindket kijelzo gyartosora)
Blackmail the Universe
Sokkal jobban érdekelne, hogy ezen lesz-e végre rendes fekete és milyen lesz a képe úgy általában. Én az lcd-tõl annyira nem dobom el magam. A mai napig nem cseréltem le a crt-met mert nekem nagyon nem jött be az lcd-k képe, többet használtam már és visszalépésnek érezném a váltást. Jövõre lehet, hogy veszek egy 30 collos samsungot vagy egy dell-t, de elõtte még látni akarom élõben, állítólag azok már nagyon faszák.
Amikor ezt olvastam, akaratlanul ránéztem a dátumra, nem-e valamilyen évekkel ezelõtti topikba tévedtem... 😊
A verseny miatt túlzásba szerencsére nem vihetik.
Gracie Barra
Gracie Barra
\"The voices are back... Excellent.\"
A melóba amik vannak moncsik na azok brutálok de az már a fasza paneles gyakorlatilag bárhonnan nézem uygaolyan a képe de az 150 ezer fölött 😞
Next PC upgrade: 2022
De persze érdemes valahonnan kölcsön kérni/bérelni, mert átlaguser 2x - 3x többször nem használja
Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...
Next PC upgrade: 2022
Gracie Barra
De az, hogy tisztán nyereséges lenne minden egyes OLED? Igaz lesz, mihelyst állnak a gyártósorok. De még csak most építik az elsõt, amin a 14colosok gördülnek majd le. A gyártósor márpedig drága.
Azt a 31colosat is valszeg a titkos laborban heggesztették össze, nem a futószalagon.
Gracie Barra
Voronyezs: miért lenne sérülékenyebb? Az LCD elõtt sincs fél centis üveglap. (Illetve 1-2 típus van, használhatatlanok is a tükrözõdés miatt.)
topichoz: azt se felejtsük el, ha jól emléxem fogyasztása jóval kevesebb (töredéke) az eddigi twechnológiákhoz képest
Blackmail the Universe
OLED TV-kkel sokkal nagyobb lenne a haszonkulcs.
Nem 5 év múlva, hanem most!
Szvsz az egyetlen ok, amiért megéri késleltetni egy új technológiát, az az, hogy a gyártósorok kitermeljék a költségüket.
Vagy ha úgy gondolják, hogy rövidtávon még nagyon sokat tudnak aratni, hogy aztán a váltás után mindenki lecserélje a cuccát és megint arasanak. De az OLED már túl hosszú ideje húzódik ahhoz, hogy csak ez álljon a háttérben.
De az LCD gyártósorokat részben továbbra is használhatnák OLED kijelzõkhöz, szóval ez nem indok. Ráadásul az LCD gyártósorok fejlesztésére továbbra is rengeteget költenek, ahogy jönnek ki az újabb és újabb panel generációk.
Mellesleg ha falra szereled, akkor nagyon jól jön ez a vékonyság.
Hogy a sorozatgyártott modell ilyen vékony lesz-e az egyátalán nem biztos. Sõt. Mivel ez a cucc csak kijelzõ, ezért egy csomó dolog nincs benne ami egy TV-ben benne van. Ha ezeket belepakolnák, ha nem is lenne olyan vastag, mint az LCD TV-k, de azért sokat dobna rajta.
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !