19
  • katt777
    #19
    Bármilyen tömörített zeneformátum értéke ZERO. Hiányzik belőlük a ZENE lényege, a teljesség. Jobb lenne matematikusokat nem a zene közelébe engedni. Még rádióban is hallani, hogy szar mp3-ból nyomják a számokat. A zene analóg felvételben igazi, mert abból nem hiányzik semmi, minden más parasztvakítás.
    Kinek jutna eszébe 30M dollárt kérni egy Mona Lisáért, amelynek minden 10 mm2-ből 7 hiányzik, de távolról azért Mona Lisá-nak látszik?
    Aki tömörített formátumért pénzt követel, szemét tolvaj, aki fizet érte, az meg idióta.
    A sok öntömjénező sztárzenész veri a nyálát, hogy meglopják, ahelyett, hogy olyan lemezt adna ki, amilyent megvesz a fogyasztó, mert az sem totál hülye, hogy max. 1 slágerért megvegyen egy lemezt horribilis áron. Persze, akkor a "zenész"-nek el kellene menni dolgozni.
    Másodsorban meg a forgalmazóknak nem ártana forgalmazni is valamit, nem csak azt, amiért külön fizetnek, és amit reklámoznak. Mo-on pl. még egy olyan boltot nem láttam, ahol választék lett volna a szó teljes értelmében, és ha keresek valamit, azt hiszik a Marsról jöttem. Akkor hol vegyem meg magamnak a lemezeket?
  • dez
    #18
    LOL és LOL. Egyátalán nem kell ahhoz high-end, hogy kijöjjön az mp3 vacaksága (főleg 192k alatt). De ezt már 4 hsz-szel előtted is leírtam. De jó, hogy egyesek csak süketelnek (a süketek végülis mit is csinálhatnának), olvasni meg nuku.
  • Permissive
    #17
    azért arra kíváncsi lennék hogy kicsiny országunkban hány embernek van csak zenehallgatásra elkülönített szobája, benne kézzel gyártott hangszórókkal, cd kiegyensúlyozó lemezekkel, csőveserősítővel, aranycsatlakozóval stb..
    nekem jó a "kukás" mp3 is:))
  • dez
    #16
    Ezt nem írtad. No és honnan szedsz te studióból származó wav-okat? Még nem találkoztam ilyennel.

    Mellesleg egy CD-s anyag is lehet teljesen jó, high-end célokra alkalmas (sok high-endes CD-t használ, persze alaposan megválogatja, milyen CD-t), és persze lehet nagyon rossz is. De ha olyan rossz, akkor már az is rossz volt, amiből konvertálták. Messze nem csak a bitszám számít, és a mintavételi freki! Sőt!
  • who am I 7
    #15
    Ki beszélt itt CD-ről leszedésről te okostóni?Olyanról nem hallottál még, hogy a studióban felveszik wav-ba?Te tök, és azt rakják fel?Az má magas mi?:P Amit a CD-ről leszedsz a cd-fizikai korlátai miatt lesz szarabb minőség mintha a studiós wav-ot kapnád.Persze, egy otthoni kisrádióban ez marhára mind1, inkább akiknek komolyabb cuccuk van, azoknál jön ki.
  • dez
    #14
    Izé, a CD-ről szedett wav hogy is lesz jobb, mint a CD maga? :)

    Egyébként meg nem wav-ban, hanem veszteségmentes FLAC-ben, APE-ben (=Monkey's Audio), vagy AAC-Lossless-ben érdemes szedni, fele-harmada fileméret.
  • dez
    #13
    Nem kell ahhoz "nagyon hi-fi őrült"-nek lenni, hogy egy <192k-s mp3 ne legyen jó. Nem mindenki PC speakeren, 20k-s "házimozirendszeren", vagy ultragagyi fülhallgatón hallgat zenét.
  • who am I 7
    #12
    Szerintem meg jogos a "rejtett" gúny.És inkább te vagy a köcsög láma.Sok helyen le lehet szedni wav-ba is a zenéket, és az jobb minőség mint a CD.Ennyit erről.Valahol már kifejtettem a véleményemet ezekről a zenékhez tartozó idióta csecsebecsék (amiket te is mondasz, bóritó,grafika falófasz stb).Ez a netes megoldás inkább azoknak jó akik szeretik a zenét esetleg értenek hozzá, és hallgatni veszik meg.
  • FoodLFG
    #11
    Szerintem arra értette, hogy ha legalább pénzt ad érte, akkor már legalább CD minőséget kapjon. Itt _elsősorban_ nem a minőségen van a hangsúly.
  • sathinel
    #10
    veszteség? a CD is digitálisan tárolja a zenét. Ha normális tömörítés megy nem nagyon veszed észre hacsak nem vagy nagyon hi-fi őrült, de akkor meg nem igazán ilyesmin jár az esze az embernek hogy cd, vagy mp3 legyen. de ha nem akarsz a hátadon cipelni egy lemezjátszót, akkor nagyon jó az mp3.
  • Su0my
    #9
    naja.. én sem örülök ,hogy sok vízfejűt pumpálok tőkével, de sajnos, nekem ez a kiadás jön be.. majd ha lent említett módon veszteség nélküli fájlokat is lehet választani, illetve borítót, bootleget, CD grafikát is (gyk mintha egy albumot töltenél le), talán elgondolkodom..

    a rejtett gúnyt meg mellőzhetnéd legközelebb
  • Reg5
    #8
    Ha olyan olcsó lenne én is megvenném. De egyelőre örülök, ha üres lemezre futja...
  • DjDano
    #7
    Ezzel arra is akartam utalni, hogy ha a 6000 FT-os DVD 600 forint lenne akkor talán megvenném, mert szerintem ennél többet nem ér :)
  • DjDano
    #6
    A kiadók szerencséjére mindig lesznek olyanok mint te akik tízszeres áron megvesznek a egy CD/DVD-t.... egészségedre
  • dez
    #5
    Elképzelem, amint a RIAA ügyvédei próbálják a Warner és a többiek orra alá dugni a "kimutatásaikat", miszerint x-y milliárd dollár vesztetéset okoz a cég magának (letöltésenként xx dollárral számolva)... :P

    Közben valódi kimutatások szerint az elérhető(vé tett) tartalom inkább fokozza a vásárlási kedvet.
  • sathinel
    #4
    iTunes-al szoptam a legtöbbet. Jön a haver és akar pár számot az I-pod-ra a gépről akkor a mocsok proginak fenn kéne lennie, de ez még nem elég, mert ha újrarakod a gépedre az iTunes-t akkor nem hajlandó kezelni a régi számokat amiket felvettél rá mert nem ezzel az újal csináltad. Ekkora gyükereket is rég láttam már. Míg más normális lejátszókat csak rádugsz a gépre és mehet a másolás. Mintha usbkulcsot raktál volna rá.
  • FoodLFG
    #3
    Én meg azokkal nem szimpatizálok, akik jó pénzért oda dobják neked a DRM-es szart, közben meg torrentről leszeded flac-ben. Ott a probléma, hogy ezek teljesen más világban élnek. Az meg a minimum lenne, hogy amikor vásárlok, akkor legalább két formátum közül választhassak (pl flac v. mp3). Az a baj, hogy hülyének nézik az embereket (a kisebb részük az is), aztán meg pampognak, hogy így torrent meg úgy warez.
    Itt gyökeres változásokra lenne szükség..

    (ez nem válasznak ment)
  • Csi9aa
    #2
    Én a sok rohadt ingyenélővel nem szimpatizálok.
  • Su0my
    #1
    Na.. Én ugyan nem nagyon szimpatizálok a warezzel (bárha szégyenletes módon régebben én is éltem vele, azóta megpróbáltam pótolni dobozosan is ezeket a termékeket), de az azért egy szép dolog, hogy elindították ezt az újfajta szemléletet, ami mindenkinek jobb.. Igaz, én még ma is jobban csípem a dobozos kiadásokat (booklet, szép, szép, szép, CDre/DVDre is nem alkoholos filccel van ráírva, mi van rajta, stb), de az is igaz, hogy a zenészeknek is jobban megéri ez, a felhasznélóknak is, blabla