15
  • kvp
    #15
    Erdemes lenne megerteni vegre, hogy a ramoknak csak a memoria alap orajele szamit igazan. A memoriabusz sebessege akarmeddig novelheto, de ez csak a kesleltetest noveli amig a cellak nem tudnak gyorsabban dolgozni. Ennel a ramnal ez az ertek 250Mhz, ami nem rossz, de ez csak ddr1 500 3-2-2-6-osnak felel meg.
  • RealPhoenixx
    #14
    Tinman:

    Oke, annyi loveert vettel volna 4G ramot, es a winserver 2003 illetve a winserver 2003R2 vagy a winserver 2008 64 bites verzioi is lekezelik siman, jah es sokkal megbizhatobbak mint a XP vagy a vista, es tobbet is tudnak.
    Igaz kicsit meg kell tanulni a kezeleset ha specko dolgokat akar az ember, etc, de hat az XP-hez is meg a Vistahoz is, de ha ugy gondolod hogy nem, akkor nezd meg nyugodtan hogy mennyi cache-t hasznal ki a kis nyomi XP vagy Vista, nah alapbeallitason ugyanannyit a server verziok is, de csak egy registry beallitas az egesz, persze kevesen tudjak ezt.

    Jah es a sebesseg ertekben a 2 eves ramom tobbet vitt valszeg mint a te zsir uj ramod, kb 7870-et, persze tuningolva meg megfelelo beallitasokkal, de aszem a 800-as ramom sem fog kevesebbet vinni az 1066-os ramodnal, szval tanulsag?

    Ha valamit nem tudunk vagy bizonytalanok vagyunk, akkor eloszor utana olvasunk, utana esetenkent kerdezunk, majd dontunk es vasarolunk :)

    Vagyis teny: jobb teljesitmenyt kaphattal volna 32K-ert (mert a swapet lecsapod 4G ram mellett, esetleg beallitasz 1,5G-t ramdrivenek, es ratelepitesz valami olyasmi prgt ami xarra buheralja az apro fajlok vegett a winchit, pl ha programozol akkor fejleszto kornyezetet, vagy irodai cucc eseten ......)

    NB: nem az a lenyeg mennyit visz everest alatt, hanem az a lenyeg, hogy mennyi idot takarithatsz meg, vagy mekkora elettartalm novekedest erhetsz el hattertar eseten, etc :) *optimalizalj, optimalizalj, optimalizalj, optimalizalj, optimalizalj, optimalizalj, optimalizalj, optimalizalj, optimalizalj, optimalizalj, optimalizalj, optimalizalj, optimalizalj, optimalizalj, optimalizalj, optimalizalj, optimalizalj, optimalizalj, optimalizalj*
  • bardocz
    #13
    én 512 mb ddr400mhz-es infineont:) és érezhetően gyorsabb tőle a gépem:D
  • wednes
    #12
    Ha a sötétített üveget vetetted fel példának akkor az PC-nél lehetne egy dögösebb ház, ledek stb. De nem a memóriák.
  • Tinman #11
    Hát ebben most tévedsz. 32k volt a 2 GB kit, everest és sisoft eredmények !alapon! nagyon meggyőzőek... alapon a ram az élmezőnyben dobogós helyezést ért el, term. ddr2-ről beszélek. 90k-ért nem vennék ramot, ha telne rá akkor sem.

    "hogy sokkal jobb valasztas lett volna 8G DDR2 ram 800MHZ-s :"
    De nem. Nekem nem kell 3 GB-nál több ram egyelőre, mert egyszerűen nem kell a Vista. Nem a szokásos hülye indokok miatt, hanem azért, mert olyan min. a különbség a DX9 és DX10 effektek között !egyelőre!, hogy nem váltok.
    Mert ugye azt tudjuk, hogy max 64 bit XP kezeli a 3 GB feletti ramokat, no meg a Vista.
  • waterman
    #10
    én lementem a helyi számtechboltba kb 2 hónapja és vettem 1 pár a polcon egymás mellett fekvő 2*1 gb asszem samsung ramot. de lehet, hogy nem samsung. 16 ezerért.. mindenki azt szűr le ebből amit akar.
  • RealPhoenixx
    #9
    Tinman:

    En 1G Corsair 8000UL XMS tipust vettem valamivel tobb mint 2 eve, 2005 Oktobereben, kb 90e forintert, mar masnap hamar rajottem, hogy tok folosleges volt, de aki csak a sajat penzen tesztelhet, az nem is tehet mast mint megrendeli az adott cuccost, plane mikor meg zsir ujj.

    Magyarul: most meg izgulsz rajta mig zsir uj, etc, hogy milyen jo blablabla, de nem kell hozza 3 honap, meg hogy utana olvass a dolgoknak, es hamar kiderul, hogy sokkal jobb valasztas lett volna 8G DDR2 ram 800MHZ-s :)

    NB: ne vedd offolasnak azt miket irtam, inkabb tapasztalat megosztasnak
  • RealPhoenixx
    #8
    Nah ez az a sebesseg korlat a DDR3-nal, amit ha tullepnek es megfelelo lesz az ara, akkor vegre erdemes lesz raallni, ill. atalni.

    Legalabbis mikor volt valahol egy konkret cikk, amiben leirtak a DDR3 mukodeset ill. a DDR2-eset is, szval kiszamoltam a dolgot es eldontottem, hogy tutti nem veszek DDR3-at 2000MHZ alatt.

    Es sztem erdemes lesz varni, mert ebbol a 2000-bol lesz hamarosan 3000 is, a lenyeg, hogy ne dobjatok ki folosbe a lovet.
  • who am I 7
    #7
    "az embereknek mindig el kell adni valamit, márketing. hova termelné a sokgyár a cuccot."

    c2q + gtx látom, a szöveget valahonnan betanultad, de saját magadon alkalmazni nem tudod :D:D:D:D hihihi, jó..mondjuk a c2q 50 rudiért nem olyan nagyon nagy gáz, de a gtx az láma vétel sztem...talán egy 24-es monitorhoz szűrők nélkül.De ahol a sima GT 60ezerért elhasal ott sokkal nem jobb a GTX-sem.
  • neoG
    #6
    nem csak LE tuning van.és a sötétített üveg nem gyorsít semmit, mégis...
    én egyetértek Tinman álláspontjával
  • wednes
    #5
    A kocsi tuninggal azért érezhetően meg tudod dobni az autó teljesítményét. RAM tuningnál nem ütközik ki annyira a különbség.
  • Tinman #4
    Mondod te egy 8800GTX-el meg 650W felesleg tápszörnnyel... GT nem lett volna jobb feleannyiért :-D

    "de játéknál mihez is? +5-10 fps?"

    Azért jó lenne neked is az a +10 FPS Crysisban nem?
  • kisgabo
    #3
    sznobtermék. pénztárcalehúzás.

    vegyen az ilyen ramot, aki dolgozik a gépével, és az 1333-as ddr3 ramhoz képest neki látható sebességnövekedés van, ergó gyorsabb a munkája, több a bevétel.

    de játéknál mihez is? +5-10 fps?

    az embereknek mindig el kell adni valamit, márketing. hova termelné a sokgyár a cuccot.

    vegyé 24 magos procit, mert az kell neked.
  • Tinman #2
    Jelenleg ilyenem van:

    katt

    Annyira elégedett vagyok velük, hogy egyelőre nem is tudom vajom mit bírhatnak tuning terén. Előtte Kingstonom volt szintén 1066-os, de bizony azokban nagyot csalódtam.

    Sokan fújjognak majd biztos erre a cikkre is, de jusson eszükbe, hogy van aki a kocsiját tuningolja, van aki a konzolja határait próbálgatja, van aki meg a PC-jét piszkálja.
  • waterman
    #1
    ez igen frankó. még a ddr2 1.8 voltos feszkójánál is elégedetten bólogathattak akik 2.1 voltra pakolták a modult és nem égett szénné. biztos nem lesz tömegtermék..