DIGI NET
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha azóta megjavult akkor szinte biztos, hogy ott van a bibi. Mondanám, hogy cseréld le az F csatit, de sajnos azokat a csatikat amiket házilag (cél szerszám nélkül is) lehet kábelvégre szerelni egyáltalán nem ajánlom.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
A jelminőség továbbra is 90%, de egyelőre még nem értek ide a beígért 21 dB-es jelerősítővel..
Egyébként azóta nem kockázott be a kép. Én valami oxidációs jelenségre tippelek, mert a kábelnek 7 év az 7 év télen-nyáron, esőben-napsütésben is..<#vigyor>#vigyor>
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
A jelminőséget mi írta ki? TV, STB? Ha konstans 73% az egyébként még bőven jó. Nem ugrál?
De egy a lényeg a HGW utáni kábelezést (koax) kell átnézni. (ne legyen törött kábel, széthulló csatlakozó) Ha ezek után is rossz, akkor nem nálad a hiba, de nem is a hálózaton, hanem bent a központjukban.
Kihívtam a szakikat, bemérték a jelet és közölték, nem tudnak már tovább erősíteni az utcai erősítőn. Megoldás rá: rendeltek nekem a lakásba egy +21 dB-es jelerősítőt, ami ac/dc adapteres. Jövőhéten megjön. Remélem a net frekitartományba nem kavar be semmit. Azzal eddig nem volt gond..
Az a sáv ahol a gyengébb jelet mérték a 120.000 és a 370.000 Hz-es digitális sávtartomány. Meglepődtem, mert eddig azt feltételeztem, hogy optikain nincs olyan, hogy gyengébb frekitartomány..
steam, origin: ACE_hun
Ehhez kapcsolódva:
https://index.hu/tech/2018/04/17/alapcsomag_lesz_az_1000_megabit_a_diginel/
Ez alapján ha türelmesek lettünk volna, akkor az optikát behozzák idővel. Bár nem értem, hogy ez miért jobb nekik mint a szekrénytől UTP-n adni a netet. Pl. nálam mi a francnak húznák be az optikát a lakásba, amikor most is csak be kellene kapcsolniuk a gigát és menne mindenféle kábelezés nélkül.
Adversus solem ne loquitor
Azért majd írd meg, ha megcsinálták, kiváncsi vagyok.
De a kábelen a külső részén rajta van bár kicsit nehezen olvasható. Szerintem az cat5e lesz és akkor az elvileg jó.
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
Utoljára szerkesztette: ozimak, 2018.01.27. 22:25:08
FTTB. Ennyire rontja a pinget 😊 Mondjuk én nem kaptam semmilyen eszköz (nem is kértem). Kaptam egy UTP véget. Vettem egy fasza routert. Évek óta boldogság.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
TomBond: Igen az addig oké. Csak, hogy van-e értelme? Nem-e rontja a pinget pl.?
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
Nem csak a családiházaknál visznek a lakásba optikát? FTTB/FTTH csomagokat is megkülönbözettik az oldalukon. Ha jól tudom FTTB a társasházas.
De feltehetőleg a legjobb felhívni őket és megmondják, hogy kell-e saját router. 😊
Utoljára szerkesztette: DRFlame, 2018.01.27. 11:21:27
Kábeltévét viszont napi rendszerességgel nézünk 😊
Asszony jelenleg a Chilli tv-t, én meg legtöbbször Paramount-ot, vagy újabban a Sony Movie Channelt..
Vicces, hogy sokan egyre kevesebben néznek tv-t, miközben mi meg egyre többet, pláne most a szabi alatt 😊
Nekem csak internet kell. :-) Sajnos (vagy nem) annak ára magasabb, sebessége viszont lassabb, mint Magyarországon.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Lassan fél Anglia már magyarhon lesz, annyi ismerősöm vándorolt már ki oda<#hehe>#hehe>
..és ott nincs is amúgy DIGI? Vagy csak neked nincs? És mi van helyette?
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.12.23. 11:05:05
Angliában élek, itt többnyire zeneszerzéssel próbálkoztam. A lemezjátszók és a keverő pedig otthon, Magyarországon maradtak, valahol elrakva. Most nem gondolok eladásra, esetleg egy év múlva...
Nekem nincs Digim, valakinek magam próbáltam intézni, kiválasztani. ;-)
Spoiler alatt, vagy priviben tárgyalhatunk ha gondolod.
Jelenleg csak 5 barázdabillegetőm van, de remélem te is belátod, hogy ez így tarthatatlan állapot..
Amúgy kábeles, vagy műholdas DIGI-d van?
Holnap lesz épp 13 éve, hogy várom a döntésed eredményét..
Türelmes vagyok, de azért mindennek van határa..na..<#nyes>#nyes>
Csak alkalmasint, ha sok a vendég, telítődik a wifi:

Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.12.21. 23:08:18
Ha a kábelezés miatt kérded, már évek óta divat nálam a minden szobában legyen egy tévé és egy rádió opció..de mi ezzel a gond?
Így mindenhol van kábeltévé a tévéknek, a nappaliban van a modem + wifi router, kis vendégszobában egy másik wifi router + dvb c set-top-box, nagy vendégszobában pedig jelenleg csak kábeltévé de van wifi jel is 😊
Egy normálisabb háromfeles hdd ír 160-170megát perszek átlagban. Egy olcsó ssd 350-et. Egy normálisabb 500-at. A nagygépemben lévő nvme-s ssd meg ezerhatszázat.
A gigabiten meg jön száztíz, ha csövön van minden.
Raid pice ssd az....nyilván azon a nyeszlett 4 réz érpáron a világ lejön egyszerre többszáz méter hosszban, a gépen belülre csak azért nem raknak olyat, mer amúgy mindenki totál buggyant, és nem oda jártak oskolába, ahova a nagyonképzett digis szakemberek 😄
Nálunk kábelen plusz pénzért adja a szolgáltató a DIGI Film, az HBO, az HBO2, az HBO3 és a Cinemax csatornákat is.
Ezekhez csak Conax CI olvasó kell, de ha nincs a tetyóba, olvasós beltéri DVB-C set-top box is megteszi..
Azt megnézem majd az alanti gépem, hogy fogja tudni kihasználni. Lerántja a yt videót ram-ba és onnan lesem....
Meg egy egy patch-et leránt, azt kivárom míg a "talán" ssd-re telepített game-t gyorsan patch-eli.
Vagy torrentnél, hogy lelassul -e???, mert a hdd-re nem tudja olyan gyorsan kiírni az adatot, mint ahogy jön. A ram meg már csordultig van. PFf... Vagy ilyenkor mi lesz? Mivel NINCS PCIE SSD -im raid-be. Így nem tudom, hogy hol lehet kihasználni a sebesség különbséget akár már az 500 és 1000 közt.
Nem. Kell egy jó router és ennyi. Egy csumpi sokéves notebookon is kiveri a 900+-t.
/bár ahogy visszaolvasok, szimplán belefutottál pár lusta digisbe, aki inkább baromságokat szajközva lebeszélt a gigabitről, mer hülyesgéket beszélni sokkal könnyeb és egyszerúbb volt, mint kábelezni 😄 De a valóság az, hogy egy kutyaközönséges gépen amúgy ez ilyen, amikor épp hajlandóak kábelezni, vagy eléggé elszánt vagy:

Utoljára szerkesztette: Moby, 2017.12.20. 17:22:20
Más szolgáltatónál 1 telefon, és oda rakják, ahova akarod. Diginél? PFf... Eleve bemenni digi-be.Majdnem rosszabb mint az sztk-ba.
Igaz, hogy csak 3 gép, 1 tablet meg 3 telefon jah meg a mosógép megy róla. De egyik gyerek meg asszony se sipákolt, hogy akad a net, a yt, vagy bármi játék. <#eljen>#eljen>
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2017.12.19. 21:35:47
"Nulla tenaci invia est via"
Tökre atom felesleges.... Már az 500-as net is bőven kiszolgál bármiben.