3567
digi
 • Mighty
  #3567
  http://digi.hu/mobil-ajanlat
 • Zephyr Retiring
  #3566
  Üdv szakik :)

  Próbálom érthetően megfogalmazni a kérdésem:

  Ha helyileg nincs kiépítve DIGI kábel az utcában, tehát csak műholdas opció létezik a DIGI-re, akkor a tévé mellé megkapom-e én is a DIGI netet, és a vonalas telefont? Ha igen, van-e mobil telefon előfizetés is mellé, mint a UPC-nél?
  Ha igen, mi mennyibe fáj havonta manapság?
 • bajgunar
  #3565
  El se árulom, mit használok. De b*romira nem FF, se Opera, de még a felsoroltakban sincs. Mert aztán meg azzal jösz, hogy az
  (ez) milyen szar. Mind1, hagyjuk is.
 • Tetsuo
  #3564
  Ha nagyon eltérő sebességeket mérsz különböző böngészőkkel, az k*rvára nem a böngésző hibája.
  A Chrome, Opera, Edge hulladék, ráadásul a Firefox sem jó? Bizonyos szempontból mondhatjuk, de internetezni megfelelnek azért... Szerintem az Opera a legjobb böngésző jelenleg, persze nem tökéletes, de hulladéknak semmiképpen nem mondanám, hiszen teszi a dolgát. Mások így vannak a Chrome-mal vagy a FF-szal, mert azok sem hulladékok, némi hibájuk ellenére.
 • bajgunar
  #3563
  Miért is vagyok idióta? Hogy ezt a smiley-t kaptam...
 • Tetsuo
  #3562
 • bajgunar
  #3561
  Azok a böngészők ~hulladékok. Firefox közülük a legjobb. (mondjuk én ezt se preferálom),
  Mindíg Telekom-ot mérd! Az a lelke az egész net-nek Mo-on.

  Jelenleg + 2 gép megy még online lan-on, + 4 teló, + 1 tv, + 4 kamera wifin... Vasárnap este... Tuti leterhelt a környék.
  Most mértem. GMT-hez adj hozzá +1 órát.
  Digi a legjobb.
  Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2019.02.10. 19:09:39
 • holecsko10
  #3560
  Üdv mindenkinek!

  Tapasztalt bármelyikőtök olyat a Digi nettel főleg a Digi 1000-es nettel kapcsán hogy Google Chrome, Opera, Microsoft Edge Webböngészőkkel röhejesen keveset mértek lefelé?
  Ezekkel a Webböngészőkel a
  Digi oldalon: 500 Le / 300 Fel
  Szelessav.net: 450 Le / 250 Fel
  Speedtest.net: 510 Le / 300Fel között vannak az átlag mérések.

  Miközben a Mozilla Firefox-al pedig jó ott hozza a majdnem max-ot akár melyik oldalon mérem ott hozza a 800 Le / 300 Fel töltéseket.
  Mi lehet ennek az oka?
  A többi böngészővel miért mérek keveset? Valamit le korlátozna a Win 10-em?

  Előre is köszönöm a válaszotokat.
 • lonvard
  #3559
  Nálunk megcsinálták végre. :)
 • NB2
  #3558
  Nincs jel... Pécs
 • lonvard
  #3557
  Na, jelentkezzen akinek a tévészolgáltatás döcögős. :)
 • bajgunar
  #3556
  Amit adnak "router"-t. Az kb ajtókitámasztónak jó. Viszont csak arra kötve megy "rendesen" a net, tv, telefon. Viszont annak csak (CSAK!!!) az egyes (1.) Lan portja a jó! A többit felejtsd el. Nem kellett volna mókolni, belenyúlni, variálni, (b)elállítani. Egy 1m-es patch kábellel rákötötted volna a saját router-ed, s arra a többi gépet....
  Nem mondták neked, hogy azt ne használd, mint router? Hogy vegyél magadnak egy komolyabbat, amire a többi gépet kötöd?

  Tény, hogy elég silány (sőt!) javított, mókolt, használt "router" eket telepítenek... Meg a legolcsóbb patch kábelt.
  De ennek ellenére nekem megy 850-900/220-al.
  Igaz én vettem hozzá egy Asus RT-AC66U-B1 -et.
  (Meg először árnyékolt, fali cat6-os madzagot, patent dugókat hozzá, ami aztán mégse vitte át a Gb-os netet. Nah ezt a digis szerelők se fejtették meg... Behúztak nekem sima árnyékolatlan cat5e patch madzagot, s tádám, hasít mint állat. A madzag 16k-be került. Most meg már szárítókötélnek se jó, mert szét van darabolva. Király)
  Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2018.09.21. 19:40:24
 • ChaosTeam
  #3555
  Nos nekem most olyan gondom van, hogy tegnap bekötötték a netet - kaptam hozzá Huawei eszközt, ami Routerként működik, 2 UTP porttal és WIFI-fel. Csakhogy nekem kevés az az 2 utp port, így a szerelők / ügyfélszolgálat javaslatára külön saját gigabites routert (D-link DIR-842) is rákötöttem, csakhogy a sebességekkel gondom van.

  Tegnap, bekötés után a fő PC-t a Huawei eszköz gigabites portjára kötve 842 / 212 mbit/s sebességet mértem. Ahogy közbe kötöttem a Routert is, már a vezetékes sebesség csak 297 / 227 mbit/s lett. Közben kértem az ügyfélszolgálatot, hogy kapcsolják át a huawei eszközt "Bridge" módba, hogy tudjam teljes értékűen használni a routert. Ez a beállítás ma reggelre megtörtént. Routeren beállítottam a PPPoE kapcsolatot, majd mértem egy sebességet, 281 / 233 mbit/s lett. Gondoltam / gondolom, hogy valami router beállítás lehet a ludas, minden esetre próbaképp bedugtam közvetlen a fő PC-t a Huawei eszközbe és a gépről hoztam létre PPPoE kapcsolatot, a sebesség így 517 / 217 mbit/s lett. vagyis az 1000/200 sebesség helyett inkább az 500/200-as csomag sebességnek felel meg, ami nem tudom, hogy normális, beállítási hiba lehet, vagy jelenteni kéne "hibaként"?
 • bajgunar
  #3554
  Én meg kiköttettem (lemondtam) XIV-be ( ~keddi napon), mert költöztem Gyömrőre, de egyben oda (mármint már ide) meg is rendeltem.De: Még mondtam is, hogy jövő héttől lakok csak ott. Már szerdán (másnap) hívtak, hogy pénteken (rá két napra) jönnének bekötni! Mondtam, hogy még nincs áram! És én se vagyok még ott! Majd inkább jövőhét ~szerda körülre lesz áram, akkor jöjjenek! Erre hívtak hétfőn reggel, hogy délre itt vannak! Mondtam, hogy NINCS áram! Most kötik be a villanyt! Akkor hív kedden! Hív kedd reggel, hogy délre itt a bekötő! PFf. Mondtam, hogy még mindíg nincs áram! Szerdán jöhet, addigra lesz "talán". Hát nem lett. Mind1, Szerelő jött... Hosszabítóval kértem szomszédból áramot. Bekötötték pikk-pakk. Gb-es net, optika, 4tv, 4pc. Bekábeleztek mindent. Nem kértek sokat. Már meg nem mondom mennyit. (jah ez mind ~3-4 hónappal ezelőtt, nem tegnapi story)
  Le a kalappal előttük! Digi a legjobb. A net meg simán megy 850-900-al bármikor.
  Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2018.09.17. 22:13:32
 • bertino
  #3553
  nálunk is ez van.
  4 hete jönnek folyamatosan jövő héten.

  XD
 • ChaosTeam
  #3552
  Ma találkoztam a lépcsőházban 4 fős DIGI szerelő csapattal, megkérdeztem, hogy nem jönnek-e véletlen kötni hozzánk, mert 19-én lejár a határidő és ma itthon vagyok, legközelebb csak szerda délelőtt vagy csütürtök délután leszek. Erre mondja, hogy hát ők ma biztos nem jönnek, de elvileg miattunk húzzák épp az optikát a házban, néhány napon belül be lesz kötve... :D Hát kíváncsi leszek rá....
 • Szabi #3551
  Hali, én 2 hete pénteken rendeltem a lakásomba (Budapest külváros), következő szerdán délelőtt hívtak hogy jönnének, de kértem hogy inkább pénteken, mert nekem akkor jobb lenne, pénteken kijött egy srác és kb. fél óra alatt behúztuk az optikát. :)

  Ha úgymond ismerik a házat és van másoknál, akkor szerintem nincs felmérés, ha kertes ház akkor gondolom arra kíváncsiak, hogy hol tudják behúzni a házba az optikát. :D
 • ChaosTeam
  #3550
  Sziasztok!

  Veszprémbe költöztünk a párommal és az albérletbe szeptember 4-én rendeltünk egy TV és egy DIGI FTTH 1000-es Internet csomagot. Átlagosan mennyi idő alatt jönnek ki bekötni? Max 15 nap van írva a szerződésre, de elhúzzák addig, vagy előbb is várható? Kapok róla bármi értesítést?

  Akinek ilyen internete van, az "előzetes technikai felmérés" mit takar? Lesz ilyesmi, vagy az inkább az FTTB-nél jellemzőbb?

  Köszi előre is!
 • Zephyr Retiring
  #3549
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  7 éve fél évig Kanadában éltem. Egy nemzetközi csapat tagjaként dolgoztunk egy projekten. A netet akkor csak e-mailezésre használtam a családdal és a barátaimmal. Ciprusra 8 napra nyaralni megyünk, a tervek szerint még a mobilom sem viszem majd..Fényképezőt igen. Az sosem árt..
  Hasonló jókat kívánok neked is erre a nyárra.

  Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.05.07. 05:49:04
 • Tetsuo
  #3548
  Jó szórakozást és pihenést! A tévét meg anetet felejtsd is el arra az időre.
 • Zephyr Retiring
  #3547
  Olyasmit is mondott az ipse, hogy a "gyengébbik sávban" mérte azt az 55-öt.
  Nem kérdeztem rá, lehet gyengébb alatt az analóg sávot értette. De mivel azóta tényleg stabilabb a kép, ez nem is érdekel túlzottan.
  Csati és elosztócsere is meg lesz majd.
  Addig is elmesélhetnéd, hogy a Kábelbarát című filmben bemutatott "ingyen nézhető összes csatorna" opció létezik e a valóságban is?
 • BaliBoy
  #3546
  Hát az 55dBuV tényleg nem túl sok, de annyira nem is kevés. 60-65 dBuV ideálisabb lenne. (QAM fokszámtól függően)
  De továbbra is tamáskodok, hogy az a 3% jelszint növekedés hozta volna el a nirvanát. :)
  Mindenesetre ha lecseréled a csatikat és az osztót, azzal nem jársz rosszul!
 • Zephyr Retiring
  #3545
  Részben. Hátravan még a csati és az elosztócsere..
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  de az majd csak a ciprusi nyaralás után. Mához pont két hétre már repcsin csücsülünk az asszonnyal..
 • Tetsuo
  #3544
  Végre megoldódott. :-)
 • Zephyr Retiring
  #3543
  Na ide is jut végre időm.....
  Mivel szorosan nem érzem témához illőnek, az események javát inkább spoiler alá tolom..

  Ezzel a műszerrel jött bemérni a jelet a kolléga:  ..és miután távozott és újrahangoltam a dvb-c set top boxot, általánosan meglett a 78%-os jelszint  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Na igen. Így dolgozik egy profi. Először türelmesen meghallgatta mi a panaszom, aztán felkéredzkedett a padlásra, ahová elsőként befut a kábel. Rámért és közölte, hogy már a bejövő jelszintet is kevesli, ezért először az utcán próbálkozik tenni valamit.
  Előttem lévő oszlopon szintén gyenge volt a jel. Az azt megelőzőn is. Közölte, hogy visszamegy egészen az optikai központig, ahonnan már csak a koax jön és megnézi ott mi a helyzet. Megnézte. Tudott még adni neki pár decibel jelet. Aztán miután megbeszéltünk minden lényeges infót a gagyi csatiktól a kínai 3-as elosztó problémájáig, újra megmérte a jelet közvetlenül a set top box-ba való csatlakozás előtt. 55dB. Szerinte az már egész tűrhető. Így lelépett, mert még Tótkomlósra is volt egy hívása, de jelezte, ha továbbra is lesz gond a képpel akkor jelezzem telón. Visszajön és lecserél mindent a csatiktól az elosztóig, ha kell a teljes kábelt is újrahúzza majd ingyen és bérmentve..
  Nem volt rá szükség. Kompressziós csatija amúgy sem volt, mondtam, hogy azt majd szerzek az önzárósból. Szerintem a 3-as minőségibb elosztó megvétele sem fog földhöz vágni majd, de egyelőre nem bolygatok semmit: a kép mind digitálisan, mind analógban hibátlan és kockázódásmentes, a net meg eddig is jó volt...

  Hát nagyjából ennyi történt..
  Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.05.05. 12:11:27
 • Zephyr Retiring
  #3542
  Bízhatsz bennem. Az esgén is akadnak rá tanúim: olykor kibírhatatlanul kiborító tudok lenni

  Ami viszont engem is mindjárt kiborít: jelenleg csupán 1 tv adót találtam ami kifogásolható...
  Ha holnap is csak ennyit tudok majd felmutatni az elmúlt hetek sok tré bekockásodott tv adója helyett, simán körberöhögnek majd..
 • BaliBoy
  #3541
  "Szeretik" a szerelők az "okoskodó" előfizetőket.
  De hajrá! :D
 • Zephyr Retiring
  #3540
  Hát mindent azért még én sem tudhatok...

  Hazafelé benéztem ma a szolgáltatómhoz, kiderült, hogy valami helyettes csávesz ugrott be hozzám korábban, és elfelejtette informálni őket, hogy képminőségi gondom van..ezért holnap jön egy másik szervizes szaki (de most már tőlük) aki beméri rendesen a jelet és ha kell (mondtad, hogy kell) kicseréli a csatlakozókat is...
  Reggel jött volna, de nekem is meló van, du. 3-ra beszéltük meg a "randit"..
  Rákérdezek majd erre az optikai meg ONU meg jelerősítő hol van nálunk dologra.
  Szegény ipsét előre sajnálom a "sok okos" kérdésem miatt...
  Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.05.03. 18:22:09
 • BaliBoy
  #3539
  Érdekes. Pár darabot rendeltetni fogok kíváncsiságból. Viszont a Triset 113 egy kábel márka/típus. Azt jelenti, hogy tri shieldes, vagyis 3x árnyékolt. (fólia->szövet->fólia). A csatlakozó Cabelcon gyártmány és "self-install f connector" néven kell keresni. RG6-os kábelre valót kell kérni.
  A videó viszont pocsék. Megy is leszavazás. :)
  A blankoló kései teljesen rosszul vannak beállítva. A dielektrikumot nem szedi le rendesen, a fóliát sem vágja át... A nagyobb baj, hogy utána kézzel (sniccerrel) sem vágja le és az alatta lévő szövetet sem hajtja vissza...
  Szóval ez a videó tökéletes szemléltetése annak, hogy hogy NE szereljünk F csatit!
  Ez a helyes mód:


  A Cablecon saját honlapján is helyesen mutatják a felszerelését: Link

 • Zephyr Retiring
  #3538
  Vagy ne keresd. Itt megtalálod.
 • Zephyr Retiring
  #3537
  RG6/Triset-113 néven keresd..


  Holnapra várom a szerelőket...
 • BaliBoy
  #3536
  Önzárós? Ilyenről még nem hallottam, pedig egy ideje a szakmában vagyok. Hol találtál ilyet?

  Látatlanban, műszer nélkül nehéz megmondani, hogy mi a konkrét probléma. Lehet zajbetörés, ami a spektrumnak csak egy részére van hatással, vagy reflexió (a csavarós F csatinál ez könnyen előfordulhat).
  De egyébként a Te problémád teljesen hétköznapi. Egy jó műszerész egy nűszerrel simán ki kell, hogy derítse. Ennél vannak sokkal, de sokkal cifrább sztorik. Pl. a villanykapcsoló kapcsolgatására kockázódó csatornák, vagy a hűtőgép miatt le nem töltődő EPG információ....
 • Zephyr Retiring
  #3535
  Mint mondtam, kicserélem amiket jeleztél (csatik, elosztó) egyébként látom létezik önzárós kompressziós csati is, amihez nem kell fogó. Sanszos, hogy azok lesznek majd :)
  Veszteni ezzel nem vesztek semmit.

  Ez az egész dolog csak amiatt érdekes számomra, hogy oké, hogy mondjuk eloxidálódott valami, vagy elöregedett a gagyi kínai elosztó, csak az nem világos, hogy akkor a tévécsatornák vagy 90%-a hogyhogy maradt 75-76%-on, és miért csak az a kábé 10% "mászott el" illetve gyengült?
  Innen indultunk, hogy digitális jelerősség is lehet ingadozó.
  Mint a példám is mutatja.
  Ha meg mégsem lehet, akkor meg mi ez a jelenség?
 • Tetsuo
  #3534
  1. Én nem csinálok képet.
  2. Az poén volt.
  3. A falból kilógó kábel tényleg igénytelen.
 • BaliBoy
  #3533
  Nah, pont ezt mondtam én is. :) Az erősítő kaszkád végén vagytok. Nem jó helyzet sajnos. Az a baj, hogy ilyenkor az erősítgetősdi nem segít. A kaszkád végén (főleg ha sok erősítős) akkor már a zajjal együtt erősödik a jel.

  A kompressziós csatinak nem a beszerzése a kihívás. Sok helyen lehet kapni. A felszerelése a problémás. Kompressziós fogó kell hozzá, aminek viszont elég húzós, 7-8e forintos ára van. Egyszeri használatra kicsit luxus megvenni. :)
  Ha mégis magad szereled, akkor arra figyelj, hogy a külső köpenyt (fém szövetet) nem szabad levágni, hanem vissza kell hajtani és úgy rányomni a kábelre a csatit.
 • Zephyr Retiring
  #3532
  Az optikait a szerelők mondták még anno több éve amikor bekötötték.. Magyaráztak valami jelerősítőt is, amit "maxra húztak", mert a gerinchálózat utolsó szakaszán lakunk. Az utca végéig megy csak a kábel, oszt hello..

  Köszönet az infókért, megfogadom a tanácsot és beszerzem amit kell.
  Amúgy az említett utólagos jelerősítőt a szolgáltató rendeli és rendezi, fizetnem nem kell érte semmit sem.(végső lehetőségként említették)
  Utánanézek a kompressziós csatiknak is. Szerintem nem lehetetlen beszerezni...
  Majd jelentkezem valamikor, hogy mire jutottam :)
 • BaliBoy
  #3531
  Honnan tudod, hogy abba megy be az optika? Hogy érted, hogy az ED kifingott? Ha Cisco modemed van (EPC 3xxx) akkor ED3 szabványú neted van.
  Hát szerintem ez az erősítő rendelés elég nagy hülyeség. Főleg, hogy ha az oszlopon tényleg az ONU van. Amiben egyébként már csak azért is kétkedek mert ONU után illik egy un. indító erősítőt feltenni. Márpedig ha ez a helyzet akkor bőven kell lennie jelnek.
  Amit mindenképpen érdemes megtenni:
  - a 3-as osztó kapásból kuka. Szar, kínai, új korában is rossz minőségű. (aminek ilyen arany színű matricája van, azt messziről kerülni kell) Ilyen márkákat próbálj találni: Triax, Hirschmann, Flomatik, Tratec... Sima 3-as osztóként kell kérni. És a kereskedőnek ne higgy, ha erre az aranyszínűre azt mondja, hogy jó! :)
  - a teljes kábelt nem feltétlenül kell cserélni. Műszer híján nem tudod ugyan megnézni, hogy mi van rajta, de ha külsérelmi jelek nincsenek rajta (szigetelés sérülés, törés) akkor jó eséllyel nincs vele gond
  - viszont a csatlakozókat mindenképpen cserélném. A fekete kábeleken roppantós csatik vannak, ami nem a legjobb. Viszont ami nagyon nagyon rossz, az a fehér kábel. Ha jól látom a fényképen azon a csavarós van. Azonnal kuka.
  Jó lenne, hogy ha a szerelővel le tudnád őket valami ilyesmire cseréltetni: (kompressziós csati)

  Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2018.05.02. 20:59:13
 • BaliBoy
  #3530
  :)
  1. várom, hogy nálad mi a helyzet szépség ügyben.
  2. ezt az analóg "tekercselést" ugye nem mondod komolyan? :)
 • Zephyr Retiring
  #3529
  Cisco a modem. Az Edocsis már kifingott..
  Közvetlen a ház előtt van az oszlop, rajta az a doboz amibe befut az optikai. Szerintem (is) onnantól már koax jön.
  Viszont..a szolgáltató amikor itt járt, bemérte a jelet az oszlopon is és közvetlenül a fotón látható bejövő szálon is.
  Eredmény: megrendelték nekem a lentebb említett 21 dB-es jelerősítőt.
  Amúgy egyetértek: a 75%-os jelszinttel jövő jel hibátlan
  De mint írtam is lentebb, vannak olyan digitális csatornák is, ami csak 73%-osan jönnek. Jelenleg is (pl. ATV HD is..)
  Na azok viszont már nézhetetlenek. Ami a fura, hogy vagy 6-7 évig semmi ilyesmi gond nem volt.
  Na ez mitől lehet? Újra kéne húzattatnom a kábelt az oszloptól az elosztómig?
  Pár hete kezdett csak [email protected] ez a pár (főleg HD) csatorna...
 • Tetsuo
  #3528
  Hát, szépnek nem mondanám, még azokkal a masnikkal sem. :-)
  Analóg kábelekkel a tekercseket (akár néhány menet) meg jobb elkerülni.
  Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2018.05.02. 19:53:21