4718
Városok felismerése képről
Csak akkor tegyél be új képet, ha az előzőt már kitalálták! A kép - lehetőség szerint - ne legyen nagyobb 1024×768-nál.
A kép gazdája aktívan segíti a kérdezőket a rejtvény kitalálásában...
Csak akkor tegyél be új képet, ha az előzőt már kitalálták! A kép - lehetőség szerint - ne legyen nagyobb 1024×768-nál.
A kép gazdája aktívan segíti a kérdezőket a rejtvény kitalálásában...
-
polarka #4638 vhogy sztem talán még ortodox templomnak is elmehetne az a bal oldali kupolás épület -
polarka #4637 mondjuk a Kaszpi-tenger környékén vhol?
vagy ez vmiért szted nagyon rossz tipp volna? -
Benevolens #4636 mint például? -
polarka #4635 igazad lehet, én vhogy északabbra levő arab városra gondolnék, aztán inkább mégis Bulgáriára kérdeztem rá -
Benevolens #4634 szerintem Kairó vagy ilyesmi -
polarka #4633 már a látványtól is fuldoklok
Bulgária? -
magnesium #4632 [/IMG] -
Benevolens #4631 -
magnesium #4630 Le Havre, Franciaország.
viszont én tényleg átadom.:) -
IXEMGabeo #4629 nem akarok képet tenni, Beni megmondta a helyes választ, már olymind1 a város neve... -
Benevolens #4628 -
Benevolens #4627 most nincs képem, csak jelezni akartam, hogy azért megfejtettem. Nem teljesen volt szép dolog, tudom Ha másról lenne szó, akkor azt mondanám, hogy átadom, de ennek nem adom át. Inkább rakok. (Mellesleg mindenki tisztában van vele, hogy mi Ciprus fővárosa, csak egyesek gondolják úgy, hogy ezzel villogni lehet) -
magnesium #4626 akkor most döntsétek el, hogy melyiktek a nyerő.. mert hogy Benevolens korábban már megmondta hogy ciprus fővárosában van... de IXEMGabeo írta le a város nevét.. így nehéz igazságot tenni. és nem is akarok. -
IXEMGabeo #4625 Nicosia:) -
magnesium #4624 dehogynem.. megmondtad hogy Ciprus fővárosa.:) -
Benevolens #4623 de nem is találtam ki a várost -
magnesium #4622 értem én.:) rakni ne felejts el.:) -
Benevolens #4621 tudod, pont ott romlott el a kristálygömböm. -
magnesium #4620 és javíttasd meg a kristálygömböt... kicsit homályos lehet a kép.:) -
magnesium #4619 ez nagyon gyors volt.:) én megadom, bár egy városnévnek még örültem volna.:) -
Benevolens #4618 a kristálygömböm szerinte ez cipruson van, mégpedig a fővárosban, annak is a török oldalán, de többet nem láttam -
magnesium #4617 [IMG][/IMG] -
ambasa #4616 -
magnesium #4615 Győr város, Kismegyer
-
ambasa #4614 De talán így könnyebb lesz (a kettő építménynek van köze egymáshoz):
-
ambasa #4613 Csak ez valamiért híres lett a történelemben a többi takarmánytárolóval ellentétben. Végül is csak 20-at kell megnézni, hogy azok közül melyik ez. -
#4612 takarmánytároló...azaz ))
Nálunk valahol..mert ilyen lepusztult csak nálunk lehet ((( -
Benevolens #4611 terménytároló akárhol Magyarországon. Kb 20 településen pontosan ilyen van -
ambasa #4610 -
Benevolens #4609 hatszög vagy nyolcszög jöhet szóba. -
magnesium #4608 valóban.:) -
#4607 Hány szögletű volt eredetileg a sokszögű Pusztatemplom : ?? -
ambasa #4606 Lajosmizse, Pusztatemplom -
magnesium #4605 igen, valahol Magyarországon.
és bocsi a késői válaszért. -
IXEMGabeo #4604 Kelet Európai országban található? -
#4603 Templomra tippelek ))
Viszont soknak tartom a " hatszögletet -
Benevolens #4602 ilyen szabályos sorban lévő lyukak a lőréseken kívül még a födémtartó gerendák illesztései lehetnek, de az kívülről nem szokott látszódni, meg túl kicsi lenne a szintek közötti belmagasság -
Benevolens #4601 a formája alapján ez egy hatszögletű valami, támpillérekkel, a nyílások meg lőrésekre hasonlítanak. Ha ez így mind stimmel, akkor ez valami erődszerűség, de olyan helyen, ahol lőfegyveres harc lehetett, de ágyútűz nem, mert az szétlőtte volna. Esetleg kisebb török korban erődített helyőrség.
A másik ötletem, hogy ez romos szélmalom alja -
polarka #4600 ez talán egy templom rom? -
#4599 Valahol Magyarországon?