15
  • Yoshimitsu
    #15
    AZ egészben nem az a vicc, hogy pici meg hogy gyenge, hanem hogy nem 100 dollár, hanem kicsit több. Ez eddigi cikkek alapján is, az ember már kétszer annyiért rendes laptopot vesz pl Fujitsu-Siemens-et. És aki a teljesítménnyel jön, annak jelezném hogy a 98 ezer ft-os F-S laptop minden bizonnyal többet tud, mint ez a picike, és nem sokkal drágább. Ha tényleg 20-30 ezer ft-be kerülne, na de nem hiszem...
  • PíszLávJuniti
    #14
    Hattertarnak viszont bovitheto SD kartyaval, vagy usb-re dughato eszkozokkel, tehat ebben sincs hiany, bar ezek joval lerovidithetik a mukodesi idejet. Egy 8G-ssdhc kartya 20 korul kaphato is. Az ember meg ne ezen gyujtse a filmjeit, es ne erre torrentezzen. ennyi
  • PíszLávJuniti
    #13
    Viszont ha tovább emelkedik az ára, az jelentősen rontja az esélyeit.
    Amit itthon találtam az 80E Ft körüli ár, annyit szó nélkül meg ér, 100E felett, viszont már elgondolkodtató.
  • kvp
    #12
    Az eee-ben a legtobbet ket dolgot kritizalnak: a kis kijelzot es a kis hattertarat. A kis kijelzo negy dolog miatt volt fontos: minel kisebb annal kevesebb aramot eszik, annak kevesebb grafikai eroforras kell a megtoltesehez es igy meg a hangszorok is elfernek melle. Ezen kivul ez volt olcson nagy mennyisegben, mert minden kezi dvd lejatszo ilyet hasznal, ami kinaban nagyon nepszeru, ezert olcso. A kis hattertarban pedig az volt a lenyeg, hogy kibirja ha a gepet bekapcsolt allapotban csapkodjak (pl. egy gyerek) es e mellett eleg gyors legyen ahhoz, hogy a lasabb cpu-t kompenzalja a rovid toltesi ido. Erre csak egy ssd kepes. Es mindemellett sokkal konnyebb beforrasztani mert kisebb es meg kevesebb aramot is eszik, mivel ha eppen nem tolt akkor gyakorlatilag nem fogyaszt semennyit sem. Ennek a ket kompromisszumnak lett az eredmenye az eee, ami olcso is es mukodik is arra amire kell.

    A meret kivalasztasakor pedig a regi toshiba laptopok voltak az iranyadoak. Nekem van egy regi 10 inches laptopom. 480p-s szines lcd kijelzovel, ssd-vel, 80 gombos billentyuzettel es a kijelzo melle szerelt hangszorokkal. Tokeletesen hasznalhato volt annak idejen. Ugyanez modern szoftverekkel, 10-szer gyorsabb cpu-val, 128-szor tobb rammal es 16-szor nagyobb hattertarral megfelel a modern kornak. (az elteres, hogy a ket soros portot 3 usb-re csereltek)
  • arrakistor
    #11
    Terjed terjed csak nem eléggé ! Én pl. még egy darabot nem láttam belőle. Pedig vettem volna. Írja már meg vki, hogy hol lehet kapni konkrétan! Kössssz!!
  • ivjoe
    #10
    Az nem az XO project véletlenül, ami 100-ról indult és 200 lett belőle?
  • GABOR16
    #9
    Azért ilyen kicsi a kijelző...
    Lehet, hoyg később lesz majd 10 vagy 9 colos méretű is, de azok már drágábbak lesznek és szerintem csak akkor jönnek ha már többen vannak a piacon ilyen kategóriájú termékkel...
  • GABOR16
    #8
    Nem akartak konkurenciát a Subnotiknak saját házon belül, és szerintem ez így is fog majd maradni...
  • sanner011
    #7
    Lehet hogy igazad van. Én úgy tudtam, hogy régebben ez a project úgy indult, hogy 100dolláros laptop a szegény országoknak.
    :)
  • Inquisitor
    #6
    Szerintem kevered valamivel, sose volt szó 100 dolláról, 200-ról volt szó. Más kérdés, hogy a kereslet felnyomta az árát ...
  • ThomasTheKoRner
    #5
    62000-et nem ér meg?
    Én a PDA-mat többért vettem...
  • hodobaj
    #4
    Ja ebayen olyan 350-400dollárért osztják akkár hogy is nézük anyit nem ér.
  • sanner011
    #3
    A 100 dollárosnak indult cucc végül mégis picikét több lett mint 100 dollár. Hozzá kell tenni, hogy nem nagyon tudtam volna elképzelni egy százasért, de most ne mondja azt senki, hogy egy nagyobb kijelző nem fért volna bele a keretbe, és olyan nagyon megdobta volna az árát.
    Nem egy erőgép, ok, ez természetes ennyiért, de ez az apró kijelző használhatatlanná teszi szerintem.
  • Robi000001
    #2
    Kicsit unalmas, hogy minden Eee PC-s cikkhez egy halom ilyen hozzászólás van.
    Az Eee úgy tervezték meg, hogy kicsi legyen (könnyen hordozható) és olcsó is. Nem a teljesítmény volt a fő szempont!
    Olyan gép nincs, hogy kicsi, erős is, és olcsó is (bár mindenki erre vár, én is).
    De ha neked a teljesítmény fontos, akkor válasz olyan gépet:
    a) van erős és kicsi gép, fél milláért
    b) van erős és olcsó gép, de 3 kg

    Az Eee kicsi és olcsó, de nem erős. Ha erős lenne, nem lenne olcsó ... vagy kicsi.

    (Azért még lehet reménykedni a kicsi erős és olcsó gépen: ha sokan veszik az Eee-t, akkor a többi gyártó is beszáll, és akkor már lesz verseny :)
  • gabeei
    #1
    Inább normális hw-val lenne kihozva. Mondjuk egy 1,2Ghz-es Conroe-L magos Cerkával, és 965GM-el...