9
  • kadar1
    Simán a tv-töl nem függ,hogy a gyerek agressziv lesz e,hanem a szülői neveléstöl is.A lépcsőházban lakik egy kisrác , ö kilenc éves elmúlott,a szülei nem szólnak bele , hogy a tv-ben mit nézz.Igaz hétközben este kilcig nézzhet tv-t.Amelyik film érdekli (mármint amit késön adnak le) azt felveszi és másnap délután nézi meg.És nem zombi a kisrác,igen értelmes,meglátszik,hogy foglalkoznak vele.
  • picurmanoo
    Hát nem tudom...kiskölyök koromban én is rengeteget TVztem. 7végén szinte egész nap. Mostmár így 22 évesen...már egyáltalán nem nézek TV-t. És hogy anno sok hülyeséget néztem nem hinném, hogy azóta sokkal erőszakosabb lennék, vagy egyéb hasonló dolog :) A terminátor 2őt is kb 6 évesen láttam és azóta is imádom :D
  • wfefe
    Annak idején betiltották a Tom & Jerry-t mert erőszakos, most meg milyen rajzfilmek vannak már?
    A depressziós Spongyabob meg a gyagyás barátai. Ezt kéne megszűrni a szülőknek és nem az ORTT-nek, hogy a gyerek ne az "anyatejjel" szívja magába az úgynevezett népbetegségeket. Persze, hogy bekattan szegény gyerek. A szülő odavágja a TV elé, mondván addig sem kell nevelni meg foglalkozni a gyerekkel.
    Én nem vagyok öreg, de mi még lejártunk ping-pongozni meg focizni a haverokkal. Igaz minket bíztattak is a szüleink, meg odafigyeltek ránk. Ami korhatáros volt azt meg sem nézhettük. Mondván úgyis kreatívak vagyunk foglaljuk le magunkat mással vagy menjünk a levegőre.
    Bocs' az OFF-ért. Csak kijött :)
  • year
    Akkor a munkatársad végig nézi a teletapikat, meg a micimackót: nehogy már véletlenül Micimackó Malackával fajtalankodjon. :)
  • Wittgen
    IDe nem szigorú ORTT kell, hanem tudatos és felelősségteljes szülői gondoskodás. A szülő felelőssége, hogy mit enged meg a csemetéjének megnézni a tv-ben. Mert ugye az nagyon szép és jó, ha van gyrek, csak ne zavarja az embert, hanem menjen inkább tévézni, de ha beüt a gebasz, akkor meg egyből a csatorna van felelőssé téve, holott apucinak és anyucinak kellene kontrollálnia a kölköket.

Fenti cikkel ellentétes példa, h. egyik munkatársam csak azt engedi megnézni a gyrekeinek, amit ő már látott és úgy tartja, hogy az gyereknek való.
  • echo
    szerintem nagyon fontos, hogy ne legyen külön tv. és nem csak azért amit a cikk is említ, hanem azért mert nagyon szétszórja a családot. sokkal jobb ha a nappaliban van a tv, ekkor ott többször előfordul mindenki, lehet szocializálódni.

egyébként én szabályozás ellenes vagyok. semmi szükség ortt-re. szerintem egyszerűen jó minőségű nagyon finomra hangolható gyermekzárak kellenének és akkor a szülő, szépen vállalja a felelősséget és döntse el mi az amit nem. nehogy már az állam okoskodjon mit nézhet a gyerekem.
  • zola2000
    Ezért kellene szigorúbbnak lennie a tvkkel szemben az orttnek. Egyébként gyereket 6 éves kor alatt egyáltalán nem szabad tv elé engedni, meg úgy általában máshogy is el lehetne tölteni a szabadidőt.
  • Petender
    Ilyenkor jó magyarnak lenni. :-)
    Ki nem állnám ha anyámék beleszólnának, hogy mit nézzek.
  • Petko
    tv-zombie nation