43
 • ivjoe
  #43
  Profi! Vérprofi! :DDDDD
 • ivjoe
  #42
  :DDDDDDDDDDDDDD

  Te nagyon hülye vagy. :D
 • Gladiator
  #41
  Jól van, ezzel a két kommenteddel le is zárhatjuk. Nyílvánvaló, hogy nem tudsz megcáfolni, ezért kitaláltál vmit, hogy te is belémköthess, bár annak már nem sok (semmi) köze a témához. Azt nem tudom miből gondolod, hogy nem sokat értek a fényképezéshez (alapokat tudom, többet tényleg nem), de annyit azért igen, hogy egy ilyen témához kollektíve hozzá tudjak szólni. Nah... békés karácsonyt:)
 • Blasta
  #40
  "Pláne amilyen bitang sokat tudsz a fényképezésről."

  Mondod ezt te.
  :)))))))))))))
 • babajaga
  #39
  "szerintem jó ötlet"

  Pláne amilyen bitang sokat tudsz a fényképezésről.
 • babajaga
  #38
  "sokan elég korlátoltak itt, főleg babajaga, aki már valami fájdalamsan buta és szűklátókörű"

  Na nálad értelmesebbnek lenni nem teljesítmény.
 • Yoshimitsu
  #37
  Tök mindegy akkor is szar.
  Ezt már rég kitalálták zseblámpával, és ott még vicces is. ÉS tényleg hasznos.
  De egy fényképezőgép nem olyan fontos kellék, mint a sötétben a zseblámpa.

  Egyenesen menjünk vissza az őskorba, és pattintott kövel üzemeljen. :D Bázzz.
  Még mindig az atomenegria a legkörnyezetbarátabb. Mert az tudja a legnagyobb mennyiségű áramot termelni és ha azt az űrammennyiséget elosztod a környezet szennyezésével. Sokkal jobb arányt kapsz mint egy ilyen hülyeséggel.
  Arról nem beszélve, hogy ha egyszerűen újrahasznosíható cuccokat gyártanának akkor nem lenne para. (Persze azon kéne dolgozni hogy maga az újrahasznosítás ne legyen 10 ezerszer szennyezőbb mint előállítani a cuccot. Mert most ez megy. ÉS mindenki szelektívbe dobja. De legalább az utcán nincs szemét. :D)
 • Gladiator
  #36
  dolgozok, nem ér:D
 • ivjoe
  #35
  Lassú voltál betmen. :D
 • Gladiator
  #34
  hééé! szinte ugyanazt írtad:D szemét:D
 • Gladiator
  #33
  afrikai falvakba minek ilyen? ha nincs elég áramuk, hogy rendes gépet használjanak, akkor valszeg a számítógéphez, ami 50x annyit fogyaszt, sem lesz.

  ettől függetlenül szerintem jó ötlet. sokan elég korlátoltak itt, főleg babajaga, aki már valami fájdalamsan buta és szűklátókörű.
  ez egy tanulmány fényképezőgép. nem azért csinálták, hogy majd ezzel lenyomják a többi gyártót, hanem kísérleteztek. ez így persze tényleg nem sokat ér, de ha tovább fejlesztik lehet, hogy majd egy tekeréssel lehet 10 képet csinálni. szar az optikája? nem is azon volt a hangsúly, hanem azon, hogy kézzel fel tudd tölteni. valószínűleg, majd amikor már olyan állapotban lesz ez a technika, hogy piacradobják, akkor valami normális géphez fogják rakni, nem egy vga kamerához, vagy nem tom milyen van benne. semmilyen újítás sem lesz egyből tökéletes, próbálkozni kell. aztán az is lehet, hogy az egészből nem lesz semmi, na és akkor mi van? puff... kismillió dolgot fejlesztenek, ami eleinte jónak tűnik aztán rájönnek, hogy mégsem működik. a biodieselnek is volt 50 elődje, egyik sem volt jó valamiért, aztán most már használható állapotban van és kapható.
 • ivjoe
  #32
  Sztem bármilyen újító gondolat vagy kutatás eleve nem lehet hiábavaló, oda van írva, h nem kereskedelmi forgalomba szánják, nem ezen akarnak meggazdagodni, persze, ha olyan visszhangot kelt, akár kereskedelmi forgalomba is kerülhet. Túl szűk látókörűek vagytok, nem az a lényeg, h viszonylag zajtalan, jó minőségű min. 10 mpx-eles képeket készítsen, 10fps-sel, legyen nagy lcd-je cserélhető obija stb. Hanem, h ilyet is tudnak csinálni. A felsorolt fícsöröket már tudjuk, olyan gépbe rakjuk be amilyenbe akarjuk. De megmondaná valaki, h hány olyan gép van a piacon, amelyik tudja azt amit ez a kütyü?

  Nem az a lényeg, h a hülyegyerek tudjon vele rohangálni, hanem, hogy van ilyen.
  Sztem egyáltalán nem rossz őtlet, sőt! #30 :)

  Tovább lehet gondolni, lehet ebbe lenkereket is rakni, így mikor mozogsz vele, akár táskában, akár a kezedben , folyamatosan energiát szolgáltat. Nem sokat, de azt ingyen.
 • Yoshimitsu
  #31
  Zöld termék??? :D Jó végülis fehér-zöld színben pompázik. :D
  Egyébként szart nem ér. :D
 • G_ArchAngel #30
  általában minden hülyeségnek tűnik, amiből később a japánok meggazdagodnak:)

  bizonyára lesz ennek kiforrottabb formája, de az ötlet nem rossz, sok hely van a világon, ahol elkellene egy ilyen gép (senkit nem fogok antrológiával untatni, de ellehet képzelni, hogy milyen dokumentációs értékkel bírna pár ilyen készülék az áram nélküli afrikai falvakban)
 • babajaga
  #29
  Használhatatlan dologra nem kell pénzt kidobni, adják nekem.
 • nipponia
  #28
  Mert kötelezve vannak hogy évente bizonyos összeget arra fordítsanak hogy alternatí energiaforrások után kutassanak. Ez minden vállalatnál így van, amelyik szennyezi a környezetét nagy mértékben. Mint a dohánygyárak, kötelesek olyan programokat támogatni amik segítik a cigiről való leszokást.

  A Sonynak egymaga annyi pénze van, hogy simán hazavághatna egy kissebb országot gazdaságilag ha tehetné. Szerinted mi a fenéért vállalnak be milliárdos veszteségeket?
 • valamit
  #27
  "em jó ez így, de ez van. mert ha azt akarod hogy"
  Na meg ha azt akarod, hogy a gyerek nagyon ne lógjon ki a sorból és úgy éljen mint általában az emberek, akkor azt kell csinálnia, amit általában a gyerekek, függetlenül, hogy tetszik e neked. Máskülönben a gyereked lehet neked tetszeni fog, csak esetleg a környezetében senki másnak nem.
 • valamit
  #26
  Ne viccelj már, milyenek voltak a telefonok első digitális "kamerái"? Azt a szintet simán magasan űberelheti ez. Azokon még ma sincs kereső, általában zoom (digitálist nem venném ide), vaku (igazi, nem led), hát még az elsőkön, amik sokszor még VGA felbontást se tudtak. Ezt a szintet simán eléri ez is, és elég nagy számban fogyott is az. Gyerekeknek se nagyon adtak eddig fényképezőt, úgyhogy az is egy olyan új piac lehet, mint a mobil, simán vehetik akár sokan is.
 • metaljesus
  #25
  igen ebben igazad van, de a mai gyerekek már egyre inkább neteznek/ps2-znek/dvd-znek/és akár fényképeznek is, mithogy kimenjenek a játszótérre hintázni, homokozni, esetleg véletlenül hébe-hóba focizni is. nem jó ez így, de ez van. mert ha azt akarod hogy a gyerek kimenjen a friss levegőre, és a játszótér nem a hátsó kertben van, akkor azért nem árt ha megy vele valaki. és a legtöbb szülő vagy tényleg nem ér rá, vagy csak szimplán kényelmesebb neki ha a gyerek a gép előtt kockul egész nap.
  szóval igaz, hogy ez talán korai egy kisgyereknek, viszont a szülőnek sajnos sokkal kényelmesebb, így ha piacra dobják, bőven lesz rá kereslet (még ha nálunk talán kevésbé is).

  de ettől függetlenül, szerintem ha a gyerek élvezi hogy mindenhol fényképezhet, hát csinálja, ez a gép erre alkalmas, csak nem szabad átesni a ló túloldalára.
 • babajaga
  #24
  "vagy te a 6-7 éves gyerkőcödnek odaadnád a 100e forintos géped "

  Én sajnos azt vallom hogy bármely gyereknek meg van az az életkor amikor valamely tevékenységet érdemes elkezdenie, mert minden tevékenységhez kell egy alapismeret. A fotózásnál nálam 12 év a korhatár. Tudod mikor azt láttam a tévében hogy a gyerek születését próbálták magyarázni óvodásoknak elemi biológiai ismeretek nélkül, akkor magától kinyílott a bicska a zsebemben. Minden ismerethez kell egy bizonyos életkor. Nem tudom láttad e azt a gyereket most nemrég egy műsorban, aki 6 éves korában ment egyetemre, a gyereknél borzalmas zavarok vannak, mert most 8 éves és olyan dolgokat nem tud amiket meg egy értelmes nyolcévesnek tudnia kellene.
 • metaljesus
  #23
  "A kerék mozgatásával képeket készítő eszköz bizonyára sikeres lehetne a gyerekek körében"
  bár még nem tervezik a forgalmazást, de elég valószínű hogy ha majd piacra dobják a célközönség a gyerekek lesznek. namost egy gyereknek miért is kéne mondjuk érteni a fotózáshoz? vagy te a 6-7 éves gyerkőcödnek odaadnád a 100e forintos géped hogy "persze kicsim, rohangálj csak apu gépével a lakásban"? ez a kütyü meg elég strapabírónak tűnik, hogy ilyen körülmények között is megállja a helyét :)
  az már más kérdés, hogy mivel sony, és nem egy hétköznapi cucc, valószínűleg nem lesz a legjobb az ár/érték aránya. de egy gyereknek aki nagyon be van zsongva a fényképezésért, de még azért nem bíznád rá a méregdrága fényképeződ, ez a maga 3 megapixelével tökéletes lenne (megfizethető áron persze, ami valójában esélytelen).
 • mclevi
  #22
  kurbiznak baccccccccuussss
 • hodobaj
  #21
  Ez az Sony.
  Ilyeneket várunk a világ egyik legnagyobb szorakoztató elektronikát gyártó cégétől.
  Ha anyi áram sincs hogy egy fényképezőgépet münködtes akkor honnan szerzel egy számitógépet ahol megnézed a képeket?
 • babajaga
  #20
  Tudod az a vállalat hülye amelyik egy haszontalan dolgot amit nem akar eladni, kifejleszt. Van felesleges kidobni való pénzük?
 • Gabe Dearborne
  #19
  Erre mondják mifelénk: nesze semmi, fogd meg jól. Az is hülye, aki ilyesmire egyetlen sort is pazarol.
 • nipponia
  #18
  "de a vállalat kereskedelmi forgalmazását még nem tervezi. Az eszköz a Sony júniusban bejelentett "odo" termékvonalába tartozik, mely már több más, kézzel táplált "zöld" prototípust tartalmaz."

  Meg kéne tanulni olvasni.
 • babajaga
  #17
  "tényleg nem értem mi a baj"

  Mondjuk érteni kéne a fotózáshoz, és mindjárt világos lenne.
 • babajaga
  #16
  Egy bizonyos szint alatt felesleges fényképezni. Ez az alatt van.Mindenben. Bányászbéka.Miért bőgeti magát a cég? Nem lesz eladható,nem tudják?
 • valamit
  #15
  Ma már a legtöbb dolog egy-egy rétegnek készül. Egy réteg a profi fotós (azon belül is van több réteg, jobb helyeken pl. mást használ a stúdiófotós mint sporttudósító, stb.), egy réteg az amatőr (azon belül meg még sokkal több réteg van) és úgy néz ki, hogy van már gyerekjáték réteg is (végülis az eldobható fényképezők után ez már annyira nem is meglepő). Sokan fikázzák, hogy ezzel nem lehet fotózni, de megnézném, hogy kinek van otthon közülük Canon EOS 1D-je, vagy azzal egy kategóriájú fényképezője. Ja, hogy az is csak egy rétegnek készül? Na pont.
 • lapaleves
  #14
  milyen szép is volt az :)

  egyébként szerintem égessük fel az egész sonyt és a kurva száját különbenis. egy piromániához értő ember tudja miért.

  tényleg nem értem mi a baj. ha lehet választani kurblis meg "tengerparton" + "nézmá cápa bazz, életem felvétele" + "anyádat most merülsz le" jellegű tölthető akksik között, akkor számomra egyértelmű melyikkel lehet fotózni, melyikkel meg nem.

  nem százelemes természetfotózó szupermasinára gondoltak ők sem. vagy az lcd hiánya a baj? nagy ügy egy hobbigéphez. 2-3 év múlva olyan felbontásokat tud minden gép szerintem, hogy azt vágsz le belőle amit csak akarsz, ha nem pont jó irányba állt.
 • smv
  #13
  Emkékszem amikor még kazettáról hallgattam zenét és előre kellett tekerni a kazettát, akkor nem a vókin tekertük, hanem ceruza bele, és elkezdtük forgatni. Miért nem inkább egy ilyen aksitöltésen gondolkoznak? kiszedem az aksit bele a egy valami okos kis kurblis szerü gyorstöltöbe, tekerem egy percig, csinálhatok 10 képet.
 • Cat #12
  Divatbemutatókón, koncepcióautóknál is rendszeresen megjelennek olyan megoldások, amelyek nyilvánvalóan megbuknának a piacon, mégis, egyes elemeikben előremutatóak. Nemértem miért vagytok kiakadva ezen, ez is csak egy terv, kiváncsiak voltak a tervezők "meg lehet-e csinálni".
 • babajaga
  #11
  Elég világosan leírtam, így nem lehet fényképezni, ez semmire nem használható, ezért előállítani is felesleges pazarlás! Ez nem Trabant hanem játékautó!
 • echo
  #10
  Zseniáls :)Az utolsó képre először azt hittem, hogy bele lehet rakni a kávéba is és akkor hőenergiát is felvesz :)
  Egyébként nem értem miért nincs biciglikhez akkutöltő. Az ember csak rádugná a dinamóra és kész :)
 • nipponia
  #9
  Nem a fényképezés vagy maga a fényépezőgép minősége volt itt a lényeg! Hanem az energia előállítása. Nincs hulladékanyag az elemekből, aksikból. Ha akarták volna, megcsinálhatták volna hogy hiperszuper fényképezőgép legyen benne. Tipikusan nem látjátok a fától az erdőt. Ha egy trabantot csinálnának meg hogy sosem kell tankolni bele, sem feltölteni ha elektromos, hanem mozgás közben önmaga állítja elő az energiát, rögtön fikáznátok hogy egy szaros trabant csak. Nem látnátok meg a lényegét. Tisztelet a kívételnek.
 • Lavigne
  #8
  tekerjünk egyet
 • babajaga
  #7
  Itt nem a technológia fogadtatásával van baj, hanem avval hogy ez alkalmatlan a fényképezéshez.Olyan ez mintha valaki a fényképezőgép akkuját biciklidinamóval akarná tölteni.
 • L3zl13
  #6
  Egyértelmű, hogy bármilyen ebben felhasznált technológia fogadtatását nem tudják felmérni ezzel a játékszerrel a valódi célközönségben. Ezt csak gyerekek veszik, meg egy páran poénból.
 • oneman
  #5
  az optikája sem tűnik valami nagy minőségnek, tudniillik, ezt nem nagyon lehet optikának nevezni...
 • babajaga
  #4
  "ződ tekerő kerék) már a következő rendes fényképezőben benne lesznek"

  Nem lesz benn, mert egy agyament baromság.Fényképezéshez értő ember tudja miért.Aki ezt az ötletet egyáltalán felvetette a fényképezéshez sík hülye!