Gyilkos részecskesugárral támad egy galaxis
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hol a Berkeley cikk? Kérem a linket. Újságíróként én csak a szememnek hiszek, kósza híreknek nem. Kérem a cikket, hogy legyen mit végigolvasni és megtárgyalni. Várom...
Az SZDSZ egy náci párt.
Nem tudom te mit olvastál, de én egy Berkeley egyetem professzora által írt tanulmányt, amiben ki van fejtve az általad baromságnak vélt "jelenség"
A Niburut el kell felejteni, egy tömény baromság 😊
Pánikkeltésnek tökéletes, de valós fizikán és a csillagászat törvényein alapuló veszélynek aligha tekinthetõ egy ekkora ökörség mint a Niburu mítosz.😊
Pánikkeltésnek tökéletes, de valós fizikán és a csillagászat törvényein alapuló veszélynek aligha tekinthetõ egy ekkora ökörség mint a Niburu mítosz.😊
Az SZDSZ egy náci párt.
Egy gamma villanás sokkal rizikósabb, mivel hamarabb ideérne, és nagyobb pusztítást végezne, mint azt mi el tudnánk képzelni. Egy fekete lyuk relatíve kisebb területen végez pusztítást, és sokkal ritkábban mint egy gammavillanás. Amennyiben történt kb 150 - 300 fényévnyi sugárban ilyen gammavillanás az elmúlt 150 - 300 évben, vagy akörül, nos akkor bármikor ideérhet egy ilyen gammavillanás ereje, amitõl pár másodperc alatt gyakorlatilag sült csirkévé sülünk. Üdv mindenkinek, egy amatõr csillagász
Az SZDSZ egy náci párt.
Hátén a paprika maghoz télleg jól értek, de a koktélparadicsom tudásom is magas itten.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
az "egyenlítõjéhez", ha mondanak ilyet rá
nem a széléhez közeledünk, ha nem a vertikális közepéhez
"itt az SG-m mindenki magfizikus"
Sztem igenis, vannak itten sok magszakértõk. :-)
Sztem igenis, vannak itten sok magszakértõk. :-)
Kara kánként folytatom tanításom.
hát talán nem... már eléggé beleástam magam a témába, ha érdekel valami konkrét bátran kérdezz
Aszem, ebben nekem is volt némi szerepem, mert sugalltam nekik, hogy kell csinálni a médiát. :-)
Na, én õszintén, letaglóztam.
A Tejútrendszerben a gravitáció értéke úgy nó, ahogy közeledsz a középpont, a szupernehéz feketelyuk felé. Lehet, hogy túl földhözragadt vagyok, de nem vágom, miért nõne a gravitáció, ha közelednénk a szélek felé, ahová amúgy nem közeledünk, mint ahogy helyesen elmondta valaki.
Na, én õszintén, letaglóztam.
A Tejútrendszerben a gravitáció értéke úgy nó, ahogy közeledsz a középpont, a szupernehéz feketelyuk felé. Lehet, hogy túl földhözragadt vagyok, de nem vágom, miért nõne a gravitáció, ha közelednénk a szélek felé, ahová amúgy nem közeledünk, mint ahogy helyesen elmondta valaki.
Jaj, hát ezt nem tudni, itt az SG-m mindenki magfizikus, nem is értik, hogy tehettél fel egy ilyen bagatel kérdést <#wilting>#wilting>
Én kérek elnézést.
Én kérek elnézést.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Lehet,hogy ez közelebbi idõpont,már ha igaz.
http://www.youtube.com/watch?v=mkv4chj47XY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=mkv4chj47XY&feature=related
> Gyilkos részecskesugárral támad egy galaxis
Hogy mi minden ki nem telik ezektol az elvetemult galaxisoktol... <#whatever>#whatever>
Gyerekek neha tenyleg olyan cimeket adtok am a cikkeknek, hogy a legnagyobb joindulattal sem lehet nevetes nelkul megallni. <#nevetes1>#nevetes1>
Hogy mi minden ki nem telik ezektol az elvetemult galaxisoktol... <#whatever>#whatever>
Gyerekek neha tenyleg olyan cimeket adtok am a cikkeknek, hogy a legnagyobb joindulattal sem lehet nevetes nelkul megallni. <#nevetes1>#nevetes1>
Azért nem lenne jó néhány röntgennyi olyan sugárzás, amiben 1 darab részecske 50J energiával rendelkezik. Ha valahol a közelben is lenne ilyesmi, akkor egyik nap még volt élet a Földön, a másik napra meg mintha nem is lett volna.
Tudományos sci-fi. 😊 Van benne fekete lyuk is, sõt, fontos momentum több részben is. 😊
Sci-fi-ben az egyik jól ismert alapsorozat, szépen, logikusan össze van rakva. Keress rá a neten, ismertetõ van róla egy rakással (angolul "The Gateway" címmel találod).
Sci-fi-ben az egyik jól ismert alapsorozat, szépen, logikusan össze van rakva. Keress rá a neten, ismertetõ van róla egy rakással (angolul "The Gateway" címmel találod).
sci-fi vagy tudományos?
én a mérgespókoktól meg mérgeskígyóktól félek! 😛 de ha megtudom h jövõre vége a világnak, akkor nem tanulok a vizsgáimra! 😄
rbr, én inkább a részeg kamionosoktól félek. Remélem nem baj... 😛
keresem
kik azok a hícsík? 😄
nem aggódnék én, ha a NASA! nem nem tette volna közzé azon eredményeit, amely a naprendszerünk bolygóinak változásairól közöl infokat. Megváltozott felszíni hõmérséklet, sûrûség, etc etc
WTF? <#zavart2>#zavart2> Hol olvastad ezt a sületlenséget?
A Nap nagyjából félúton (attól kicsit távolabb) van a Tejút közepe és széle között, és nem kifelé halad, hanem rendesen kering a középpont körül, mint a többi, jól nevelt csillag (220 km/s sebességgel haladunk és ha minden jól megy, úgy 220 millió év múlva ugyanitt találkozunk 😉 ). A Tejút sugara nagyjából szûk 50000 fényév, az Orion-kar, ahová mi is tartozunk, kb. 2000 fényév "vastag", a többi számítást rád bízom, ha meg tudsz bírkózni ekkora számokkal... 😊
Egyébként meg mindenki tudja, hogy a Tejút közepén pipiznek a hícsík, oda bújtak el a közelgõ pusztítók elõl. 😉
A Nap nagyjából félúton (attól kicsit távolabb) van a Tejút közepe és széle között, és nem kifelé halad, hanem rendesen kering a középpont körül, mint a többi, jól nevelt csillag (220 km/s sebességgel haladunk és ha minden jól megy, úgy 220 millió év múlva ugyanitt találkozunk 😉 ). A Tejút sugara nagyjából szûk 50000 fényév, az Orion-kar, ahová mi is tartozunk, kb. 2000 fényév "vastag", a többi számítást rád bízom, ha meg tudsz bírkózni ekkora számokkal... 😊
Egyébként meg mindenki tudja, hogy a Tejút közepén pipiznek a hícsík, oda bújtak el a közelgõ pusztítók elõl. 😉
de nem jól értelmezted, nem horizontális mozgásról, hanem vertikálisról beszélek, ami sokkal rövidebb idõ..
Próbálj meg más idõmértékben, mondjuk millió években gondolkodni, akkor biztosan nem aggódnál.
A mennyből az összes érdekes ember hiányzik
ehh...Két galaxist izgibb lenne <#hehe>#hehe>
De ez a galaxis biztos nagyon pipa lehet ha "belekötött" a másikba <#csodalk>#csodalk>
De ez a galaxis biztos nagyon pipa lehet ha "belekötött" a másikba <#csodalk>#csodalk>
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
A tejútrendszer átmérõje közel 100.000 fényév. A mi naprendszerünk a galaxis "tányérjának" közepe fele jár jelenleg, Vagyis még sokat kell addig aludni míg kisodródna a peremig. Valószínûbb, hogy elõbb fogy ki a tüzelõanyagbõl a Nap, és válik vörös óriásá majd fehértörpévé, mintsem kiérne a peremig. És ha a Nap felfújódik, akkor úgy is elsöpri a Földet, innentõl kezdve aligha a földrengések miatt kéne aggódni 😊
közbe rájöttem, hogy ez galactic plane(plain helyett)
itt akép

itt akép

a lényeg az, hogy állítólag a mi naprendszerünk a tányérszéléhez ér lassan. ahol is a legerõsebb a gravitációs mezeje ennek a feketelyuknak, mert ez van hozzá vertikálisan a leközelebb. Állítólag komoly tektonikai zavarokat okozhat.
azért supermassive 😊
Egyébként ez a nagy tömegû feketelyuk érdekes... Azért elég nehéz valaminek a tömegét kifejezni, aminek a középpontjában, vagyis a szingularitásában ez az érték végtelen.
"galaxisunk peremének közepén"
Ez némi pontosítást igényelne. Ez attól is függ honnan kezdõdik, és meddig tarta a galaxis pereme a supermassive blackhole középpontjától mérve.
supermassive blackhole: A Tejútrendszer középpontjában elhelyezkedõ gigantikus feketelyuk... Legalábbis én ezt találtam róla, de ha tévednék, akkor szóéjatok, ne haljak meg hülyén 😄
Ez némi pontosítást igényelne. Ez attól is függ honnan kezdõdik, és meddig tarta a galaxis pereme a supermassive blackhole középpontjától mérve.
supermassive blackhole: A Tejútrendszer középpontjában elhelyezkedõ gigantikus feketelyuk... Legalábbis én ezt találtam róla, de ha tévednék, akkor szóéjatok, ne haljak meg hülyén 😄
galactic plain=galaktikus tányér 😄 ha elképzelsz egy galaxis metszetet, akkor olyan mint két egymásra fordított tányér. a tányér széle a ez a kifejezés, fogalmam sincs mi a hivatalos magyar terminus.
supermassive blackhole= nagy tömegû feketelyuk
gebasz=nagy probléma
😄 remélem így már ok! 😄D
supermassive blackhole= nagy tömegû feketelyuk
gebasz=nagy probléma
😄 remélem így már ok! 😄D
ezt lefordítanád magyarra?
A nyelvem hegyérõl vetted le a szót.
amúgy: Welcome back! :-)
vagy: Isten hozott!
(Hogy hol, az más kérdés)
amúgy: Welcome back! :-)
vagy: Isten hozott!
(Hogy hol, az más kérdés)
és mi a véleményetek az ún. galactic plain-rõl? valóban sokkal nagyobb a tejútban található supermassive blackhole gravitációs ereje a galaxisunk peremének közepén? valóban arra felé jár most a naprendszerünk? és valóban gebaszt okozhat?
"A csillagászok galaktikus méretben is szemügyre vehették a Star Wars híres Halálcsillag effektusát"
A 2 dolog között párhuzamot vonni, elég abszúrd dolog. Ezzel csak a cikkírója titulálja magát inkompetensnek a témát illetõen.
"mostani volt azonban az elsõ eset, ahol ez a sugár eltalált egy másik galaxist"
Sokkal inkább ez volt az elsõ eset, amit észrevettünk.
A 2 dolog között párhuzamot vonni, elég abszúrd dolog. Ezzel csak a cikkírója titulálja magát inkompetensnek a témát illetõen.
"mostani volt azonban az elsõ eset, ahol ez a sugár eltalált egy másik galaxist"
Sokkal inkább ez volt az elsõ eset, amit észrevettünk.
Tudatlan vagy. Nem a lyukból hanem a lyuk határáról indulnak a jetek. Ugyanúgy, ahogy az akkréciós lemez is bocsát ki erõs sugárzást, mert bár az akkréciós lemez anyaga már a fekete lyuk gravitációjának fogságába került, de még nem zuhant abba bele.
Csinálhat. Az minket nem fog veszélyeztetni, mert a galaktika síkjára merõlegesen fogja kibocsátani a jeteket.
Tedd le az általános iskolás könyvet, és vedd elõ a gimiset, abban már talán rendes definíciót találsz a fekete lyukakról😄
Gracie Barra
ó, azok a tenoristák!
jut eszembe, a tegnapelõtt hallgatom az em-er-1-et (most így kell mondani)és ott volt a mindennapi tudományban, vagy hasonlóban egy magyar fizikus, csillagász vagy hasonló megjegyzése: a részecskegyorsítók okésak, de persze az lenne az igazi, ha 2 csillagot lehetne egymásnak csapni. Lehet egy nap 1 dr. Moreau meg is csinálja. Én például kipróbálnám.
("Ice cream! :-))
("Ice cream! :-))
WC-n voltál ma már?
Pedig ha a terróristák kezébe kerül, ez lesz a végzetünk <#sir>#sir><#oooo>#oooo><#rolleyes>#rolleyes><#csodalk>#csodalk>
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Lehet csak én vagyok tudatlan és akkor bocsi a kérdésért, de hogy kerül ki bármi is a feketelikból? <#falbav>#falbav>
http://csiri.blog.hu